Σελίδες

5 Ιαν 2011

Φορο-κυνηγητό ενάντια στο λαό...

ΠΑΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης να χρησιμοποιούν εκφράσεις του είδους «σαφάρι» ή «κυνήγι» όταν αναφέρονται στους ελέγχους της Εφορίας.
Προφανώς, οι ιδιοκτήτες τους και οι εντολοδότες τους θεωρούν τους φορολογούμενους ...«θηράματα», όπως ακριβώς η κυβέρνηση.
Φυσικά, οι καναλάρχες έχουν κάθε λόγο να προβάλλουν όλοι αυτήν τη διαδικασία, ακριβώς γιατί ...διόλου δεν τους αφορά και δεν τους αγγίζει.
Βλέπετε, αυτοί (που είναι ταυτοχρόνως, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι) τίποτε δεν έχουν να φοβηθούν από τη φορολογική πολιτική.
Αντιθέτως, φοροαπαλλαγές τους δίνουν, επιδοτήσεις τους παρέχουν, εγγυήσεις ρευστότητας και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Οσο για τους συντελεστές φορολόγησης, συνεχώς μειώνονται.

Οπως ξέρετε, το δόγμα της εποχής είναι πως όσο λιγότερο πληρώνουν αυτοί τόσο περισσότερη ...ανάπτυξη έχουμε.
ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ σε όλα και τον Χρήστο Παπουτσή να θέλει να χτίσει φράχτες στον Εβρο (λίγο πριν τα ναρκοπέδια που από χρόνια υπάρχουν εκεί)...
Λες και πρόκειται τέτοιες ανοησίες έστω και για λίγο να περιορίσουν τους κυνηγημένους από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές (στις οποίες, φυσικά, βάζει το χεράκι της και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση).
Τον βεβαιώνουμε πως μια υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων για χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ήταν πολύ πιο ...αποτελεσματική λύση για όσα προβλήματα θεωρούν ότι δημιουργούνται.
Αλλά, βλέπετε, η ΕΕ, που έχει ως θεμελιακή θέση της την ...ελευθερία κίνησης των προσώπων, δεν επιτρέπει τέτοια πράγματα. Δεν είναι, βλέπετε, όλα τα «πρόσωπα» τα ίδια.
Γιατί αυτές τις ελευθερίες τις κατασκεύασαν για τα ...«νομικά πρόσωπα», δηλαδή τις πολυεθνικές, ώστε να μεταφέρουν ελεύθερα τις δραστηριότητες και τους τρόπους εκμετάλλευσης των εργαζομένων (μεταξύ αυτών και των μεταναστών) όπου νομίζουν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου