Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Καλού - κακού, κάντε και μια... «κάθαρση»...

Ο Τσουκάτος δεχόταν την «οικειοθελή» προσφορά της «Ζήμενς» για την εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της και ο Μαντέλης λάμβανε «χορηγίες» από την πολυεθνική για να συνεχίσει να κοσμεί με την παρουσία του την ανθρωπογεωγραφία του χάρτη με τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.
Αλλά εκείνη την περίοδο ο κ. Παπανδρέου ήταν απασχολημένος με το πώς θα διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία...
*
Οι Τσουκάτοι και οι Πανταγιάδες κατηγορούνταν ότι συγκροτούσαν «μαύρες λίστες» μη αρεστών δημοσιογράφων.
Αλλά εκείνη την εποχή το υπουργείο Εξωτερικών ήταν απασχολημένο με τη ροή πακτωλού χρήματος προς κάθε λογής Μη Κυβερνητική Οργάνωση...
*
Στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη και εξέχοντα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έτρεχαν να υπερασπιστούν εφοπλιστές που λίγες μέρες πριν είχαν πάρει στο λαιμό τους 80 ανθρώπους.
Αλλά εκείνη την εποχή ο κ. Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικα απέναντι από τα Ιμια...
«Οποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα» ήταν η μόνιμη απάντηση του Σημίτη και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ όταν ο τόπος βοούσε για τα «κότερα».
*
Τώρα όμως ο κ. Παπανδρέου είναι εδώ μαζί με ένα «άλλο», με ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ. Και ως εκ τούτου θα βάλει «τάξη». Σύμφωνα δε με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, σκέφτεται να κάνει και μια «κάθαρση»...
Κουκουλώνουν, συμψηφίζουν, παραγράφουν!
Διαχέουν την μπόχα και τη δυσωδία τους σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Εχουν μετατρέψει την πολιτική σε «τέχνη» του αποπροσανατολισμού. Ανακυκλώνουν την κόπρο τους. Η υποκρισία, ο φαρισαϊσμός, η ξετσιπωσιά είναι το σήμα κατατεθέν τους. Τώρα, με τη «Ζήμενς» δεν τους αρκεί να «παίζουν» μεταξύ τους, πετώντας ο ένας στον άλλο λάσπη από τον κοινό τους βούρκο. Εφτασαν στο άκρον άωτον: Για τη λασπομαχία τους χρησιμοποιούν τη λάσπη από το βόρβορο εκείνων των υποθέσεων και εκείνων των σκανδάλων που μαζί τα κουκουλώνουν, μαζί τα συμψηφίζουν και που μαζί, δικομματικά, τα παραγράφουν!
Η σαπίλα τους είναι γενικευμένη και μη αναστρέψιμη «εντός των τειχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου