Σελίδες

28 Ιαν 2011

ΛΑ.(Γ)Ο.Σ. αντιδραστικής επέλασης...



Η χτεσινή κίνηση του ΛΑ.Ο.Σ. να προχωρήσει εσπευσμένα στην κατάθεση πρότασης νόμου για την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν είναι μια κίνηση που αποσκοπεί μόνο στο κέρδισμα των εντυπώσεων στο αγώνα δρόμου που κάνει με τη ΝΔ για το ποιος θα καταθέσει πρώτος το σχετικό σχέδιο νόμου. 
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ως συνήθως λειτουργεί ως λαγός των πιο προωθημένων αντιδραστικών σχεδίων και «μεταρρυθμίσεων» της πλουτοκρατίας, σπεύδει να προκαθορίσει και το περιεχόμενο και την ουσία της ρύθμισης. 
Τα πανεπιστήμια πρέπει να πάψουν να παράγουν γνώση για το λαό, να κλείσουν στις ιδέες της άκρας αριστεράς, ακριβώς γιατί πρέπει να ανοίξουν στις πολυεθνικές. Το αναφέρει ευθέως στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε χτες:
«Είναι επιτακτική η άμεση κατάργηση του ασύλου, προκειμένου να εκπληρωθεί και η αποστολή του αρ. 16 του Συντάγματος, καθώς σήμερα οι μόνοι χώροι στους οποίους δε διακινούνται ελεύθερα ιδέες είναι τα πανεπιστήμια, τα οποία καθημερινά καταλαμβάνονται από μη δημοκρατικές μειοψηφίες της άκρας αριστεράς». Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, περίτρανα ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για να λειτουργήσουν ως παραρτήματα των πολυεθνικών που θα ελέγχουν βέβαια απόλυτα την παραγόμενη γνώση.
 Προκειμένου να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τον τελικό στόχο, στην πρόταση νόμου ο ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει συγκεκριμένα διατάξεις του ισχύοντος νόμου θα πρέπει να καταργηθούν.
 Η πρώτη διάταξη είναι αυτή που αναφέρει ότι «στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών» και η δεύτερη αυτή που ορίζει ότι «δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας»...
Αφορμή έψαχναν για να κάνουν την τελική έφοδο για την κατάργηση του ασύλου και φαίνεται ότι την έδωσε η κατάληψη στη Νομική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου