Σελίδες

26 Ιαν 2011

Η «Ζήμενς»... «άλλαξε»!

«Οπως ξέρετε, η SIEMENS στην Γερμανία έχει νέα διοίκηση και, μάλιστα, η νέα διοίκηση ήταν απότοκος αλλαγών στην εταιρεία (...). Με την αλλαγή σελίδας, με τις κινήσεις μας και με τη νέα διοίκηση στη SIEMENS, ως αποτέλεσμα, προκύπτει επίσης η δυνατότητα μιας υγιούς σχέσης με αυτή την εταιρεία. Το λέω αυτό, διότι ξέρω ότι υπάρχουν διαγωνισμοί - πολλοί υπουργοί, μου το έχουν πει - που έχουν γίνει και που πρέπει να κατακυρωθούν».
*
Πρόκειται για απόσπασμα από τη χτεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. 
Το οποίο βοηθά για να γίνει αντιληπτό τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα «ταρατατζούμ» και τα «πατριωτικά» περί έγερσης ζητήματος αποζημιώσεων από τη «Ζήμενς».

*
Από τούδε και στο εξής, λοιπόν, η «Ζήμενς» μπορεί να συνεχίζει να κάνει«υγιώς» τις δουλειές της στην Ελλάδα. 
Νόμιμα και ηθικά, εννοείται...
Διότι, πέραν όλων των υπολοίπων, η «Ζήμενς» έγινε «καλή». «Αλλαξε».
Πάντως, ας έχει υπόψη του ο αναγνώστης ότι:
  • Αυτή η «Ζήμενς», η «αλλαγμένη», η «καλή», είναι εκείνη που έχει εξασφαλίσει σύνταξη ενός εκατομμυρίου (όπως φημολογείται) στον Χριστοφοράκο (είναι εκείνος που «λάδωνε» στην Ελλάδα), για να κρατήσει το στόμα του κλειστό εφαρμόζοντας το «συμβόλαιο εχεμύθειας» που έχει υπογράψει με την εταιρεία για τα πεπραγμένα του στη χώρα μας.
  • Η «Ζήμενς», επίσης, η «καλή», η «αλλαγμένη», είναι αυτή που όσον αφορά τον Σίκατσεκ (αυτόν που τη μία ομολογούσε ότι η «Ζήμενς» λάδωνε στην Ελλάδα και την επόμενη τα πήρε πίσω), του έχει εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα για τη «σιωπή» του μια εφάπαξ αποζημίωση και μηνιαία σύνταξη ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Τέλος, και επειδή ο Παπανδρέου είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι πέραν της «Ζήμενς» μέτρα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας πήρε και το γερμανικό κράτος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η «Ζήμενς», η «καλή», η «αλλαγμένη», που σε μια αποθέωση του γερμανικού κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού έχει πλέον επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της τον Τέο Βάιγκελ. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου