Σελίδες

14 Ιαν 2011

Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»...



Αναδημοσίευση απο : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Εχτές όταν όλα τα ΜΜΕ είχαν σαν πρώτο θέμα την «μεγάλη επιτυχία» της«αντιτρομοκρατικής» να συλλάβει 4 νεολαίους που τους παρουσίαζε ότι συμμετείχαν σε οργάνωση μειοψηφικής ένοπλης βίας, είχαμε περιοριστεί σε μια ανάρτηση που παραθέταμε πώς παρουσίαζαν το γεγονός δυο καθεστωτικά τηλεοπτικά κανάλια και γράφαμε: «Η πληροφόρηση που έχουμε για τις 4 προσαγωγές ή συλλήψεις (δεν έχει διευκρινιστεί αυτό) που έκανε η «αντιτρομοκρατική» είναι μόνο από τα καθεστηκυία ΜΜΕ, οπότε δεν πρόκειται να μπούμε σε κανέναν σχολιασμό».

Σήμερα, αρχίσουν κάπως να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, και το πληροφορούμαστε από ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που αναφέρεται στην περιπέτεια που είχε ένας απ’ αυτούς που είχε συλληφθεί.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δικτύου και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους:


Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»

Η τρομοκρατική σύλληψη και ο άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς του αγωνιστή Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου πρέπει να αποτελέσει σήμα κινδύνου για το πού οδηγεί η «αντιτρομοκρατική σταυροφορία». Το στέλεχος του Συνασπισμού και αρχισυντάκτης του portal Red Notebook συνελήφθη από μασκοφόρους της αντιτρομοκρατικής που είχαν προτεταμένα πυροβόλα όπλα, ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της μεταφοράς του στη ΓΑΔΑ, υπέστη εξευτελιστικές συμπεριφορές στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ (δημόσιο γδύσιμο, ύβρεις κτλ), και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με ένα «συγγνώμη σε περάσαμε για άλλον που του μοιάζεις». 

Η ταλαιπωρία του Δημοσθένη αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορούν άσχετοι άνθρωποι (ακόμα και περαστικοί…) να βρεθούν στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής». Επιπλέον, γκρεμίζει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ότι οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελιστικές συμπεριφορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συλλήψεων. Ας θυμηθούμε μόνο τις καταγγελίες των συλληφθέντων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα που υπέστησαν ανάλογες συμπεριφορές.

Η αστυνομική βαρβαρότητα όμως δεν βρίσκει εφαλτήριο μόνο στη λογική ότι δικαιώματα κι ελευθερίες πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της διωκτικής αποτελεσματικότητας. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η “αστυνομοδημοσιογραφία” που έστησε και χτες βράδυ ένα ακόμα τρομοσόου για να δημιουργηθούν εντυπώσεις εν όψει της δίκης της Δευτέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς τις καταγγελίες του παθόντος, οι διάφοροι τιτάνες της δημοσιογραφίας και των «αποκλειστικών πληροφοριών» δεν θα είχαν βγάλει λέξη. Και είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι η γκεμπειλική επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας συνεχίζεται σήμερα το πρωί, με τη διαρροή ότι “ο Παπαδάτος ήταν στην πραγματικότητα μέλος ένοπλης οργάνωσης, αλλά απελευθερώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων”.

Η αποχαλίνωση της κρατικής καταστολής είναι ολοφάνερη. Είναι στο χέρι μας να οργανώσουμε μαζικές κοινωνικές αντιστάσεις που θα βάλουν φραγμό στην επελαύνουσα κρατική βαρβαρότητα.


Αθήνα 14/1/2011

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου