Σελίδες

23 Ιαν 2011

Απαλλαγή από την άρχουσα «συντεχνία»...

«Συντεχνίες» χαρακτηρίζει, με το θράσος και την αλαζονεία που τη χαρακτηρίζει, η ηγεσία του ΣΕΒ τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους που ανήκουν στα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα. 
Αποφαίνεται μάλιστα ότι «η ύπαρξη 150 και πλέον κλειστών επαγγελμάτων σε μία κατ' όνομα ανοιχτή οικονομία, αποτελεί μοναδικό παράδοξο για μία χώρα - μέλος της σύγχρονης Ευρώπης», ενώ το θεωρεί «βασικό σύμπτωμα του πελατειακού κρατικού προστατευτισμού που έφερε τον τόπο μας στο χείλος της χρεοκοπίας». Κοίτα ποιος μιλάει... 
Υπάρχει πιο κρατικά επιδοτούμενη και προστατευόμενη συντεχνία από τον ΣΕΒ; Υπάρχει άλλη συντεχνία που να έχει «ξεκοκαλίσει» τόσο πολλές κρατικές επιχορηγήσεις, κίνητρα, κοινοτικά πακέτα, θαλασσοδάνεια, προνόμια, κ.ο.κ.; Υπάρχει άλλη συντεχνία που να προστατεύεται πλήρως από τους νόμους και την κρατική εξουσία, φτάνοντας στο σημείο να εγγυώνται την απρόσκοπτη κερδοφορία τους; 
Υπάρχει άλλη συντεχνία που να είναι τόσο κλειστή όσο ο ΣΕΒ;
 Υπάρχει πιο κλειστό «επάγγελμα» από τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους; 
Ακόμα υπάρχει πιο παρασιτική συντεχνία; 
Η διαφορά είναι βέβαια ότι ο ΣΕΒ είναι η κυρίαρχη συντεχνία, η άρχουσα τάξη, που δε διστάζει να διαλύσει βίαια τους άλλοτε μικρομεσαίους «συμμάχους» της, προκειμένου να δημιουργήσει «νέες ευκαιρίες και δυνατότητες», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒ, για την κερδοφορία της με την επέλαση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στα «απελευθερωμένα» επαγγέλματα.
 Ωριμάζουν όμως οι προϋποθέσεις και δεν είναι μακριά ο καιρός που ο λαός θα απαλλαγεί από την κυριαρχία της άρχουσας «συντεχνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου