Σελίδες

4 Ιαν 2011

Συνεχίζεται η φασιστική Παγκαλιάδα με την παρότρυνση Παπανδρέου... (video)

«Αλλά μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος». Αυτά λέει μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο «Βήμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, για να δικαιολογήσει τις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Δημόσιο και να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για το σημερινό χάλι του Δημοσίου, την ευθύνη για το οποίο την έχει αποκλειστικά η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τι δε λέει ο Πάγκαλος; Οτι οι διορισμοί «ημετέρων» στο Δημόσιο ήταν στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης και των κομμάτων της όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο για να ισχυροποιήσει την εξουσία της, όσο και για να σταθεροποιήσει τη δικομματική εναλλαγή, πατώντας πάνω στην αντικειμενική ανάγκη του λαού να βρει ένα μεροκάματο σε συνθήκες μόνιμης και κλιμακούμενης ανεργίας και χειραγωγώντας λαϊκές συνειδήσεις. 

Τώρα που φορτώνουν τα κρατικά χρέη στο λαό - και ένα μέρος τους και στους δημόσιους υπαλλήλους, στους οποίους μείωσαν το μισθό - ενώ ετοιμάζονται και για απολύσεις στο Δημόσιο, προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερα κονδύλια στο κεφάλαιο για επενδύσεις και για να κυριαρχήσουν οι ιδιώτες σε τομείς που μέχρι τώρα συνυπήρχαν με το κράτος, άλλαξε και το τροπάρι των αστικών κομμάτων. Γι' αυτό όλοι με μια φωνή προσπαθούν μέσω του Δημοσίου να δικαιολογήσουν το σύνολο των αντεργατικών ανατροπών. Κάπως έτσι, οι αδίστακτοι τύπου Πάγκαλου φτάνουν να χαρακτηρίζουν «κοπρίτες» τους εργαζόμενους, για να βγάλουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και να φορτώσουν στους υπαλλήλους το σημερινό χάλι του Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να τους πάρουν πολιτικά με τις πέτρες. Να μην ανεχθούν την πρόκληση που χυδαία εκφράζει ο κάθε Πάγκαλος, για να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να νομιμοποιήσει τις ανατροπές που θίγουν το σύνολο της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Ακούστε και τις νεότερες δηλώσεις του θρασύδειλου ανδρίκελου.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/1/11, 9:51 μ.μ.

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_2438.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/1/11, 11:15 μ.μ.

    Δεν το είπε βεβαίως ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος, αλλά εύλογο είναι να συμπεράνουμε βάσει της θεωρίας των κοπριτών ότι ανάλογη θα είναι η συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που συγκαταλέγει στην κατηγορία των «κοπριτών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/1/11, 11:23 π.μ.

    που ειναι αυτοι οι κοπριτες που ψηφιζουν αυτο το τερας. Και αυτοι να δικαστουνε στην επανασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή