Σελίδες

31 Δεκ 2010

«Και καλόν πόλεμο…»

Απ' όλες τις ευχές των ημερών, μαζεμένες και επιφυλακτικές για να μην ακουστούν ως ύβρις, πήρα και κράτησα μια. Την καταθέτω προς όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ως γνήσια και πηγαία. Προσωπική και συλλογική. Προερχόμενη από εκείνη τη βάση του λαού που δεν υποψιαζόμαστε, καθώς παραμένει βουβή, αλλ' ίσως όχι άπραγη. Είναι οργισμένη, αλλά όχι φοβισμένη. Ανθρωποι χαμένοι στην ομοιογένεια κι όμως ξεχωριστοί. Που κι όταν δεν μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα, το αναγνωρίζουν στους άλλους κι ίσως έχουν στην άκρη και μια γωνιά να εμπιστευτείς, να ξαποστάσεις κι ας μην τους δεις ξανά.
«Καλή χρονιά και καλό πόλεμο κυρά μου», μου είπε, σ' ένα κατάστημα φθηνών δώρων, μια γυναίκα γύρω στα εξήντα. Με όψη καλοβαλμένης μικροαστής, που βγήκε να κάνει παρέα στη φιλενάδα της, την ιδιοκτήτρια. Μαγαζί παλιό, προσιτό, με δυο άτομα προσωπικό, που είχε άδεια κανονική και το δουλεύει μια γυναίκα που έστησε μονάχη της κοτζάμ οικογένεια.

ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΠΑΠΑ...

"Επειδή στα άρθρα 52 και 54 του νόμου 3852/2010 τα οποία ορίζουν την ορκομοσία ΔΕΝ αναφέρεται η παρουσία ιερέων δηλώνουμε ενώπιων σας ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού,παρακαλούμε αυτή η δήλωση μας να γραφθεί στα πρακτικά"
Γιάννης Φράγκος,Λαϊκή Συσπύρωση δήμου Γορτυνίας

Ο αντι-ΚΚΕ, αντικομμουνιστικός και αντισοβιετικός παροξυσμός στη μπλογκόσφαιρα

Άναδημοσίευση απο redflyplanet
Άρθρο απο το
 Erodotos Weblog

Ο αντικομμουνισμός δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ούτε και ο τρόπος, οι μέθοδοι ή ακόμα και το περιεχόμενο με το οποίο “σερβίρεται” στον κόσμο. Βεβαίως σήμερα, υπάρχουν απείρως περισσότερα μέσα διοχέτευσής του στις μάζες. Στον πυρήνα του όμως, παραμένει ίδιος, μαύρος, αντιδραστικός, αποπνέων τη δυσοσμία και την σαπίλα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος που τον απεργάζεται.

Άλλοτε πιο εκλεπτυσμένη και άλλοτε πιο χυδαία (πάντοτε χυδαία είναι στην ουσία της), η αντικομμουνιστική προπαγάνδα βρίσκονταν πάντοτε στη μόδα, βρίσκοντας πολλούς και διάφορους καλοθελητές, φερέφωνα, ξεπουλημένους, κ.α. να γίνουν φορείς της για ένα κομμάτι ψωμί, μια δημοσίευση, μια θέση στο πανεπιστήμιο, κλπ κλπ.

Παγκάλεια αίσχη.

Άξιος απόγονος του γελοιοδέστερου δικτάτορα!

Αλήθεια, Θόδωρε, πόσα ένσημα έχεις κολλήσει?
Άααααα... δεν είχες ανάγκη! Πόθεν έσχες Θόδωρε?
Από το παππού? Κι εκείνος έσχεν από τη δικτατορία?
Ξεβρακώστε τον δημόσια, το φασίστα!

FIAT:ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΑΠ.

Ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων προωθεί η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας «FIAT» στην Ιταλία με τη συναίνεση συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Προωθείται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας - κάτι που συμβαίνει, άλλωστε, και στη χώρα μας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - και έχει ως στόχο να κάνει ακόμη πιο φτηνή την εργατική δύναμη για να αυξάνει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

Την εμπορευματοποίηση χιλιάδων στρεμμάτων γης σε βάρος της δημόσιας - λαϊκής περιουσίας καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Πρωτούληςκαι Νίκος Καραθανασόπουλος.
την Ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:

Υπερφορολόγηση μισθωτών - μείωση φόρου σε επιχειρήσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Ακόμα και τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης αποκαλύπτουν το όργιο της φοροαποφυγής των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου
Η γνωστή ιστορία φορολεηλασίας της μισθωτής εργασίας και προκλητικής φοροαπαλλαγής των εισοδημάτων της αστικής τάξης, που αδιάλειπτα συνεχίζεται τα τελευταία 35 χρόνια - με τάσεις επιδείνωσης από το 1990 και μετά - επαναλαμβάνεται και το 2009. Για τα εισοδήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν το 2008 και φορολογήθηκαν το 2009.

Η «Αυγή» του καπιταλισμού...

Να σώσουμε τον καπιταλισμό», ζητάει από τη χτεσινή «Αυγή» ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η άποψή του και πολύ περισσότερο η επιχειρηματολογία με την οποία προσπαθεί να την τεκμηριώσει, δε χαρακτηρίζει βέβαια μόνο το κόμμα του Κουβέλη, αλλά και μεγάλη μερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του οποίου υπήρξε για χρόνια ο Γεωργάτος. Αλλωστε, στην εφημερίδα του ΣΥΝ δημοσιεύεται το άρθρο.

Απαγορεύουν και ... την τέχνη

Παλιότερο στιγμιότυπο από το
λεηλατημένο από τους ιμπεριαλιστές
μουσείο της Βαγδάτης

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Στο κατεχόμενο Ιράκ, εκτός από την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο ιμπεριαλισμός επιδίδεται και στην καταστροφή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας - όση και όποια προσπαθεί να «ανθήσει» στη δύστυχη χώρα - επιχειρώντας να επιβληθεί και στη συνείδηση του λαού ο σκοταδισμός, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και της κατοχής.
Ετσι, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», το υπουργείο Παιδείας του Ιράκ απαγόρευσε στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Βαγδάτης να διδάσκει μουσική και θεατρική τέχνη από το 2011! Ο πρύτανης του Ινστιτούτου Φαλάχ αλ Μουσάντι δήλωσε ότι η απαίτηση της «κυβέρνησης» σημαίνει το θάνατο του φορέα, ενώ κατήγγειλε ότι στην απόφαση αυτή «συνέβαλαν» και θρησκευτικά κόμματα που έχουν στόχο «να γυρίσουν τη χώρα στο μεσαίωνα». Πάντως, στο Ινστιτούτο φοβούνται ότι ανάλογη απαγόρευση περιμένει και τη διδασκαλία της ζωγραφικής και της γλυπτικής.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ: ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ.

«Τα λεγόμενα "τώρα έχουμε πόλεμο" δεν παίρνονται τοις μετρητοίς από την αντίπαλη όχθη... Η αντικαπιταλιστική συνθηματολογία και η απουσία αιχμών αποσκοπεί ... στο να μην εκτραπούν τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις... για το σύστημα (ενδεικτική η στάση του για τον Δεκέμβρη του 2008)». (Ρ. Ρινάλντι,«Δρόμος» 20/12/2010 για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ). «Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν πολιτικοποιούν τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο και την ειδική καθεστωτική φάση που μας έχει επιβληθεί... Η σημερινή πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη επίθεση και κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας, μετατροπής της Βουλής σε ένα μηχανισμό μετάφρασης και πρωτοκόλλησης αποφάσεων της τρόικας, εκχώρησης και κυριαρχικών δικαιωμάτων στους δανειστές της χώρας, δείχνει ποιο πρέπει να είναι το πλαίσιο κάποιων άμεσων αιτημάτων... Αιτήματα όπως «να φύγει τώρα η τρόικα», «να αρνηθούμε την πληρωμή του χρέους και να φύγουμε από την Ευρωζώνη», «να αγωνιστούμε για μια νέα μεταπολίτευση σε όφελος του λαού» κ.λπ., λείπουν εντελώς από την γραμμή, τον τόνο, την συνθηματολογία του ΚΚΕ...Συνεπώς, η κριτική που ασκούμε αφορά τον κεντρικό της πυρήνα, ότι το ΚΚΕ δεν κάνει έναν άμεσο πολιτικό αγώνα ενάντια σε όλα αυτά, αλλά περιορίζεται σε μια ζύμωση για την ανάγκη ενός άλλου κοινωνικού και πολιτικού καθεστώτος στο οποίο αυτά θα επιλυθούν...(Ρ. Ρινάλντι, «Δρόμος» 24/12/2010).

Στήνει στρατιωτική μηχανή ενάντια στους εργατικούς αγώνες

Από την επίθεση των ανδρών του
Λιμενικού κατά των
 απεργών
 ναυτεργατών τον Μάη του 2002 με
 εντολή της
 κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Αυτό προβλέπεται ουσιαστικά σε νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χτες στο υπουργικό συμβούλιο. Επιπλέον, μετατρέπει και τα ακτοπλοϊκά πλοία σε δουλεμπορικά με ναυτεργάτες ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους
Τη μετατροπή του Λιμενικού Σώματος σε στρατιωτική «μηχανή» που θα δρα ενάντια στους αγώνες των εργατών σε στεριά και θάλασσα και θα συμμετέχει σε επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών, καθώς και την προετοιμασία του εδάφους για την πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στα πλοία της ακτοπλοΐας που σημαίνει τη μετατροπή τους σε πλωτά δουλεμπορικά με ναυτεργάτες ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους όπως ακριβώς έγινε και με τα κρουαζιερόπλοια, προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε χτες από τον υπουργό ΠτΠ Χρ. Παπουτσή στο υπουργικό συμβούλιο, έχει τον τίτλο «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» και αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση μέχρι το τέλος του Γενάρη.
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το Λιμενικό Σώμα, προβλέπεται ότι μετονομάζεται σε Ελληνική Ακτοφυλακή και στο άρθρο 4 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: «Τα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ουσιαστικά, αποτελούν στρατιωτικά συντεταγμένο σχηματισμό και επιχειρούν όχι μόνον εντός χωρικών υδάτων, αλλά και σε διεθνείς αποστολές και ύδατα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις διεθνείς συμβάσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν στην πολεμική και επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων»!

Ο Λά.Ο.Σ εκτελεί... μετανάστες!

Ανατριχίλα και οργή προκαλεί χτεσινή ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για το θάνατο του Αιγύπτιου εργάτη που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, και μάλιστα Κυριακή, σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, του οποίου την καθαριότητα είχε αναλάβει εργολαβικά το συνεργείο που τον απασχολούσε, ανασφάλιστο όπως προέκυψε.
Ενας άνθρωπος χάθηκε, άφησε πίσω του τέσσερα ορφανά κι όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν μπορεί ούτε να υποκριθεί ένα στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην οικογένεια του αδικοχαμένου που θρηνεί την απώλειά του. Και αναφέρει κυνικά στην ανακοίνωσή του: «Ο τραγικός θάνατος του ανασφάλιστου Αιγύπτιου καθαριστή τζαμιών καταδεικνύει, αφενός μεν, την επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και αφετέρου φέρνει στο φως και πάλι την αναλγησία του Δημοσίου. Με την ευκαιρία αυτή τίθεται και το ζήτημα του πόσοι και ποιοι αλλοδαποί δουλεύουν σε εταιρείες που ασχολούνται με την καθαριότητα των υπουργείων και έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες»...

"ΡΕΒΕΓΙΟΝ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ δεν το έχουν αντιληφθεί εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, αυτοί που μαζεύονται τούτες τις μέρες στις Εφορίες δεν το κάνουν γιατί έχει «ρεβεγιόν». Ούτε γλεντάνε, ούτε περνάνε καλά...
Για την ακρίβεια - αν και μπορεί να μη φαίνεται- έχουν φτάσει μέχρι εκεί με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Είτε πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας, είτε πρόκειται για την περαίωση...
Το λέμε για να μην αρχίσουν να τους παίρνουν φωτογραφίες και να τις στέλνουν στην Κομισιόν ή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για να αποδείξουν ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την ...Ευρωζώνη και τις πολιτικές του Μνημονίου και του ΔΝΤ!

Ταξική οργάνωση και αγώνας

Ξέραμε για ανθρώπους που πουλάνε το νεφρό τους για να ζήσουν.
Τώρα, μαθαίνουμε και για γυναίκες που πάνε να γεννήσουν πρόωρα για να πάρουν το σχετικό επίδομα πριν αυτό καταργηθεί.
Ολα δείχνουν πως η επόμενη είδηση θα αφορά ακόμα περισσότερη φρίκη.
Ετσι, που κάθε ευχή για την αλλαγή του χρόνου να αφορά πλέον μόνο θεατρίνους που ασκούνται στην υποκριτική.
***
Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος έχουν τη σφραγίδα μιας ταξικής πολιτικής που εφαρμόζεται με συνέχεια και συνέπεια: Κάθε ανατίμηση που χτυπά τα λαϊκά νοικοκυριά συνοδεύεται από μείωση του ρεύματος για τους καπιταλιστές. Οποια κυβέρνηση κι αν πέρασε ως τώρα.
Η αναφορά στις τιμές της ΔΕΗ που τις απομονώνει από τη θεοποιημένη «ανταγωνιστικότητα» είναι υποκριτική.

Εμπόδια στη γνώση

Ενα ακόμα τμήμα της δωρεάν Παιδείας ιδιωτικοποιείται σε συνθήκες δραματικής μείωσης του εργατικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα την παραπέρα επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής οικογένειας. Παρά τις χτεσινές διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας ότι «από πουθενά δεν προκύπτει η κατάργηση των δωρεάν βιβλίων», το θέμα είναι υπαρκτό. 
Το υπουργείο Παιδείας καταργεί τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και αναθέτει σε νέο φορέα (ΝΠΙΔ) το σχεδιασμό, την οργάνωση και το συντονισμό της παραγωγής και διανομής των σχολικών βιβλίων, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Στο «νέο» σχολείο της «αγοράς», που προωθεί η κυβέρνηση, θα ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις και τα μέσα τεχνολογίας ενώ το βιβλίο θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. 
Το υπουργείο Παιδείας, άλλωστε, εδώ και ένα χρόνο διαφημίζει το «ψηφιακό σχολείο», τον «ψηφιακό παράδεισο», με σκοπό, υποτίθεται, την «αναβάθμιση» της γνώσης και την «εύκολη» μετάδοσή της. 
Το σίγουρο είναι το «πάρτι» κερδών που θα κάνουν οι εταιρείες νέων τεχνολογιών.