Σελίδες

28 Δεκ 2010

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Η εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο έβγαλε στην επιφάνεια τις πιο απίθανες προσεγγίσεις του φαινομένου από τα κόμματα της αστικής τάξης και του πολιτικού οπορτουνισμού. 
Τα όσα έχουν λεχθεί τα 2,5 αυτά χρόνια που διαρκεί η διεθνής οικονομική κρίση, από τα επιτελεία των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων για τα «εργαλεία» αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος, διεκδικούν επάξια τα βραβεία της σύγχυσης και της θολούρας, αλλά και αυτά του αποπροσανατολισμού και της συνειδητής εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων.
ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση ...εμμένουν στις θέσεις ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η εκτεταμένη διαφθορά και το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας, τα οποία θα θεραπευτούν με μία «ηθική επανάσταση» και, φυσικά, την εφαρμογή του μνημονίου.
Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και προτείνει «άλλο μείγμα» οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την ανάπτυξη...

Υβρεις και πρόκληση για το λαό.

«Kαλά ήταν πέρυσι. Kι ακόμη καλύτερα πρόπερσι. Tότε που τέτοιες μέρες σκεφτόμασταν πώς θα ξοδέψουμε τον 13ο μισθό. Tότε που φτιάχναμε τις βαλίτσες για τη Bιέννη ή, έστω, την Aράχοβα. Tότε που κρεμούσαμε φώτα στο μπαλκόνι και επιδεικνύαμε τη γιορτινή μας διάθεση. Tότε που μπορεί με ελαφριά καρδιά να είχαμε μόλις πάρει κι ένα διακοποδάνειο ή εορτοδάνειο».
«Σήμερα ο Ελληνας ωθείται βίαια και βιαστικά να ενηλικιωθεί. Nα υιοθετήσει συνήθειες και νοοτροπίες που χρόνια λοιδορούσε. [...] Στη χώρα της άκαμπτης και παγωμένης Αγκελα, οι άνθρωποι περιορίζουν πρώτα τη διασκέδαση, τα ταξίδια, τις αγορές ειδών πολυτελείας. Στη χώρα των δανεικών και πρώην αγύριστων, μάλλον ακόμη αμφιταλαντευόμαστε».
«Nα πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια ή να πάω στα μπουζούκια;».
«H γενιά των μετα-κατοχικών πατεράδων μας ονειρεύονταν μια σταθερή δουλειά, ένα κεραμίδι και τα παιδιά στο πανεπιστήμιο. H δική μας, για πολύ καιρό, φανταζόταν μεζονέτες και τετρακίνηση με αυτόματο ψεκασμό».

Αλλα λόγια...

Στο στρίβειν διά της αντιΚΚΕ τακτικής επιδίδονται στο ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτή τη φορά μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας τους «ΠΡΙΝ», όπου αντί να απολογηθούν για την πράξη δυνάμεων του συνονθυλεύματος της ΕΑΑΚ - οι οποίες προχώρησαν στη βεβήλωση της τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ΚΝίτισσας φοιτήτριας της Παντείου, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου - εγκαλούν το ΚΚΕ για τις θέσεις και τη δράση του!
 Τελικά, για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την κατάπτυστη πράξη των ΕΑΑΚ να «κατεβάσουν» την πλακέτα για την Σωτηρία για να κρεμάσουν τις αφίσες τους, το «ΠΡΙΝ» κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο!
Εκείνο που βρίσκει να κάνει είναι να εγκαλέσει το ΚΚΕ για τις θέσεις του, τη στρατηγική του για τη λαϊκή οικονομία - λαϊκή εξουσία. 

Ο Λά.Ο.Σ... ξαφνικά θυμήθηκε το λαό.

 Οι προτεραιότητες του ΛΑ.Ο.Σ. για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τον Κ. Αϊβαλιώτη, θα είναι μεταξύ άλλων η «κοινωνική αλληλεγγύη», ο «αγώνας κατά της φτώχειας» και η «προστασία του πολίτη»!
 Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για το κόμμα του το 2011 θα είναι μια προεκλογική χρονιά. 
Ετσι μάλλον εξηγείται και το ανέκδοτο που προηγήθηκε. 
Προεκλογικά και προς άγραν ψήφων ο ΛΑ.Ο.Σ. ό,τι θέλει λέει, με την ελπίδα αυτά που λέει να επισκιάσουν αυτά που έπραξε.
 Γιατί, για ποια κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να μιλάει ένα κόμμα που πάλεψε με νύχια και με δόντια όχι απλά για να συκοφαντηθούν στις λαϊκές συνειδήσεις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά για να στρέψει μια κατηγορία εργαζομένων εναντίον της άλλης; 

Παρέμβαση για τους χαφιέδες και τους προβοκάτορες στις πορείες.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και των ταξικώνΟμοσπονδιών Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Τύπου - Χάρτου, για να καταγγείλουν τη δράση «κουκουλοφόρων» υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων στην απεργία της 15 Δεκέμβρη και γενικότερα, αλλά και τη γενικευμένη και κλιμακούμενη αστυνομοκρατία και καταστολή.
Η αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και των ταξικών Ομοσπονδιών κατάγγειλε τη λειτουργία και την αυξανόμενη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, τους προβοκάτορες που πίσω από την κουκούλα του «αντιεξουσιαστή» συχνά καλύπτουν το πρόσωπο εντεταλμένων από τους μηχανισμούς του κράτους και της Ασφάλειας.