Σελίδες

26 Δεκ 2010

IOΒΕ και… τρία αβγά Τουρκίας.

Ο τσαρλατανισμός του ΙΟΒΕ για τα “κλειστά επαγγέλματα”

[Aναδημοσίευση] από Techie Chan
Ο πρωτοχρονιάτικος “μποναμάς” της κυβέρνησης προς την κοινωνία θα έρθει με τη μορφή ενός ακόμη νομοσχεδίου-σκούπα, για τα περίφημα “κλειστά επαγγέλματα”, που ούτε ακριβώς κλειστά είναι, ούτε -συχνά- απλώς επαγγέλματα. Η επικοινωνιακή φαρέτρα είναι για μία ακόμη φορά ενισχυμένη με μπόλικο δηλητήριο, καθώς οι θιγόμενοι κλάδοι βαπτίζονται “ευνοημένες συντεχνίες”, “καλοβολεμένες ομάδες”, “τζάκια”, “ρετιρέ” και λοιπά… (επ)οικοδομητικά. Από τα συρτάρια της κυβέρνησης ξαναβγήκε η έρευνα-πατσαβούρα του αμαρτωλού ΙΟΒΕ και περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι για να πείσει το πόπολο που διψά για αίμα (σ.σ. αν ήξεραν ποιων, δε θα ήταν τόσο χαζοχαρούμενοι). Η εν λόγω πατσαβούρα έχει αποδομηθεί πλήρως το καλοκαίρι και επανέρχεται σήμερα με ακόμη πιο αυθαίρετα νούμερα και συμπεράσματα. Κουτόχορτο ευρείας κατανάλωσης…

Φυσικοί αυτουργοί στην εγκληματική πολιτική.

Ακόμα μια «πράξη» στο θέατρο που εδώ και χρόνια παίζουν ανέβασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. 
Για πολλοστή φορά περίσσεψαν οι ανούσιες αιχμές και φραστικοί λεονταρισμοί εκ του ασφαλούς και οι βαρετές και ανέξοδες κορόνες. 
Ολοι βέβαια στο «διά ταύτα» έσπευδαν να δηλώσουν ότι «είναι αυτονόητη» η υπερψήφιση του προϋπολογισμού και η στήριξη των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που συνεπάγεται, γκρεμίζοντας και καταστρέφοντας τη ζωή της λαϊκής - εργατικής οικογένειας.

ΑΚΟΜΗ 4 ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΑΠ


Ο προϋπολογισμός όπως μας είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, είναι αναγκαίος.
Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι νομοτελειακές. Είναι μια επιχείρηση βίαιης ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Γι’ αυτό διαλύετε το Δημόσιο, γι’ αυτό νομοθετείτε την εργασιακή ζούγκλα. Και για να τα δικαιολογήσει λέει ψέματα.

Ψέμα 1ο: Το υπερτροφικό κράτος

Η απογραφή έδειξε ότι το σύνολο των υπαλλήλων είναι 768.000, από τους μόνιμους υπαλλήλους έως τα stage από τους ένστολους και τους κληρικούς ως τους αιρετούς, ποσοστό δηλαδή 11,4% επί του συνόλου των εργαζομένων. Ένα από τα 4 χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη.

Νέες «πρωτοβουλίες» και αντικομμουνιστικές επιθέσεις

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΡΩΣΙΑ
Από την κινητοποίηση των Κομμουνιστικών
 και Εργατικών Κομμάτων ενάντια στο αντικομμουνιστικό
μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2006 στις
Βρυξέλλες, που σηματοδότησε την κλιμάκωση της
αντικομμουνιστικής επίθεσης
Γενίκευση της ιδεολογικής αντικομμουνιστικής τρομοκρατίας σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη λήψη ανάλογων νομοθετικών μέτρων κατά όσων υπερασπίζονται την ιστορική αλήθεια, το σοσιαλισμό και τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις του είναι η πρόσφατη πρωτοβουλία 6 υπουργών Εξωτερικών (Βουλγαρίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Ρουμανίας). Αυτή η νέα επίθεση κατά του σοσιαλισμού έρχεται σε μια περίοδο που το κεφάλαιο κλιμακώνει την επίθεσή του ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, επιχειρώντας να ρίξει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και στους λαούς.
Η εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται για την αποστολή επιστολής - προτροπής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τους υπουργούς αυτών των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, που ζητούν να διαμορφωθεί κοινή «ευρωπαϊκή θέση» απέναντι στα δήθεν «εγκλήματα του κομμουνισμού», που οι 6 ισχυρίζονται ότι διαπράχθηκαν σε αυτές τις χώρες στην διάρκεια της σοσιαλιστικής εξουσίας. Πρότειναν μάλιστα να διώκεται ποινικά «η δημόσια δικαιολόγηση, άρνηση ή προφανής υποβάθμιση των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων» και ζήτησαν να διοργανωθεί δημόσια προπαγανδιστική καμπάνια στις χώρες της ΕΕ γι' αυτά τα «εγκλήματα». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας, Αουντρόνιους Αζουμπάλις, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα υποστήριξε πως «στην ΕΕ χρειάζονται νομικά εργαλεία κατά των ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόσο του σταλινικού μοντέλου όπως και κατά της ναζιστικής ιδεολογίας» και πως «ο ναζισμός και ο σταλινισμός είναι αδελφικές ιδεολογίες». Εξάλλου, το καλοκαίρι του 2010 η Λιθουανία είχε εγκρίνει τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα που προβλέπουν ποινή φυλάκισης δυο χρόνων για δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της λεγόμενης «σοβιετικής κατοχής» της Λιθουανίας, ή για την άρνηση ή υποβάθμιση της σημασίας της δήθεν «γενοκτονίας των κατοίκων» και των άλλων «εγκλημάτων που διαπράχτηκαν από την ΕΣΣΔ».