Σελίδες

18 Δεκ 2010

Μ.Α.Σ. :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για την βεβήλωση του μνημείου της δολοφονημένης ΚΝίτισσας του Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από 60 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ

Καταγγέλλουμε τη φασιστική βεβήλωση του μνημείου της δολοφονημένης φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από 60 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ το πρωί της Παρασκευής 17/12/2010.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την εργοδοσία και το κεφάλαιο στην προσπάθεια της να μοιράσει προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ το 1980.
Αυτές οι πρακτικές, δηλαδή η βεβήλωση μνημείων δολοφονημένων κομμουνιστών, λαϊκών αγωνιστών είναι εχθρικές προς το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα.
Είναι ξένες και απεχθής προς το λαό μας και έχουν καταδικαστεί εδώ και χρόνια.
Αυτό που έγινε την Παρασκευή στο Πάντειο είναι αυτό που στη χώρα μας έχουν τολμήσει να το κάνουν, και μάλιστα ανεπιτυχώς, μόνο οι εθνικιστικές-ρατσιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής. Τώρα βρέθηκε και η ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ.
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων,

Σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Για τη βεβήλωση του μνημείου της κομμουνίστριας 
φοιτήτριας του  Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου 
από τους σύγχρονους ΕΚΟΦίτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ



Την Παρασκευή 17/12/2010 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ομάδα 60 ατόμων από όλη την Αθήνα από τις γνωστές αντικομμουνιστικές ομάδες των ΕΑΑΚ, βεβήλωσαν και αφαίρεσαν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι δολοφονημένο μέλος της ΚΝΕ, φοιτήτρια Παντείου που δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.
Είναι γνωστοί σεσημασμένοι αντικομμουνιστές.
Αυτό που έκαναν σήμερα οι σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες της ΕΑΑΚ στο Πάντειο το έχουν κάνει μόνο οι Χρυσαυγίτες και άλλες φασιστικές ομάδες στα μνημεία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι απόγονοι των Ες-Ες στη Βαλτική.
Καιρό τώρα είναι μαέστροι στις αντιΚΚΕ - τραμπούκικες επιθέσεις μέσα στα Πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς, γι’ αυτό και αβαντάρονται από αστικά ΜΜΕ.
Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την σημερινή τους κίνηση θα γέμισαν χαρά και ικανοποίηση τους γνωστούς σεσημασμένους αντικομμουνιστές-μεγαλοκαθηγητές του Παντείου τύπου Μανδραβέλη.
Επιβεβαιώνεται ότι παρά τα μεγάλα λόγια
παλεύουν για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα,
όλη τους η αγωνία είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Τους ενοχλεί ότι η συντρόφισσα Σωτηρία δολοφονήθηκε σε εξόρμηση έξω από ένα εργοστάσιο. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι μπορούμε να διδαχθούμε από την πλούσια ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας από τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!

«Φαστ τρακ» για τα... φιλέτα της ακίνητης περιουσίας (Ελληνικό κ.ά.). Ενέργεια, διαχείριση υδάτων, τράπεζες, αεροδρόμια, λιμάνια, επίσημος τζόγος προφορά στα μονοπώλια.

   Με γενικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με την εγκληματική διαδικασία του λεγόμενου φαστ τρακ, όπως συγκεκριμένα για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, και την εκχώρηση βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων και των υποδομών όπου το κράτος έχει ακόμη μετοχικά ποσοστά, ξεκινά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για την περίοδο 2011 - 2014. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί (ΕΕ - ΔΝΤ) έχουν ανεβάσει το στόχο των εσόδων στα 7 δισ. ευρώ, από τα οποία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ είναι προγραμματισμένο για το 2011. 

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί - Νίκος Ξυλούρης

Οι "οχτροί" είναι συγκεκριμένοι, και δεν είναι στο πρόσωπο άλλων λαών.

"Να σκοτώνονται οι λαοί για τ'αφέντη το φαΐ" έγραψε ο Βάρναλης και τραγούδησε ο Νίκος.

Αυτό σε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή του για να ξυπνήσουν αισθήματα μίσους χωρίς λόγο, αντί να δουν τον πραγματικό εχθρό, το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, που έχουν βασανίσει το λαό μας με πολέμους, δικτατορίες, εξορίες και φυλακές.


Εγκληματική κυβέρνηση

Τι συμβολίζει άραγε αυτό που
 φοράει ο ΓΑΠ;;;;


FRONTEX. Μια άγνωστη λέξη που προστέθηκε στο λεξιλόγιο της καθημερινής ανημπόριας των Ελλήνων. Μια λέξη επιπρόσθετη στη σωρεία των λέξεων που συνθέτουν την τραγικότητά τους. Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως φύλακας άγγελος των συνόρων κι ως τιμωρός κάθε μορφής εγκληματικών στοιχείων που θα θελήσουν να διαταράξουν την ανύπαρκτη ευνομία και ηθική ισορροπία της χώρας. Μια επιπλέον λαθροχειρία μιας άκρως επικίνδυνης κυβέρνησης, που συνηθίζει να παρουσιάζει το πιο αντιλαϊκό ως το πιο φιλολαϊκό και καλοπροαίρετο. Τη δεκαετία του 1950 οι Ελληνες γνώρισαν την ετεροδικία του 6ου αμερικανικού στόλου. Ηταν η εποχή που σημαδεύτηκε από τη φράση «κορίτσια ο στόλος» και συνοδεύτηκε από την ασυλία πάσης φύσεως εγκληματικών ενεργειών μεθυσμένων ανδρών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Τώρα με τη FRONTEX η ασυλία επεκτείνεται σε μια σειρά προνομίων στην ελληνική επικράτεια από μια πολυεθνική μάζωξη πάσης φύσεως εγκληματικών στοιχείων και φασιστοειδών από χώρες κυρίως των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών. 

ΤΣΕΧΙΑ Νέα βάρη για το λαό

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των δημοσίων
υπαλλήλων στην Πράγα



Mαζικές παραιτήσεις καταθέτουν οι γιατροί στην Τσεχία, με ποσοστά που φτάνουν το 70% - 90% σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Οι γιατροί, που έχουν δώσει περιθώριο έως τα τέλη του Δεκέμβρη, απαιτούν αύξηση των μισθών τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία, καθώς και ενίσχυση των κρατικών δαπανών για την Υγεία. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Λέος Χέγκερ,όπως ήταν αναμενόμενο, έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς και υποστήριξε πως, αν τελικά παραιτηθούν μαζικά τόσοι γιατροί, τότε ορισμένες κλινικές, ακόμα και νοσοκομεία, θα πρέπει να κλείσουν και ο χρόνος αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις θα παραταθεί. Από τη μεριά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των γιατρών.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ενώθηκαν μαζί με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που πραγματοποίησαν στις 8 Δεκέμβρη 24ωρη απεργία στη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας, που προβάλλει ως πρόσχημα την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ για το 2011 και στο 2,9% το 2013. Ο Τσέχος πρωθυπουργός υποστήριξε πως τα μέτρα είναι απαραίτητα και πως τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση παίζουν «ένα επικίνδυνο παιχνίδι» που πιθανά να «αποσταθεροποιήσει την οικονομία και τη χώρα». Ως «μια απόλυτη αναγκαιότητα» χαρακτήρισε τις μειώσεις δαπανών ο Τσέχος Πρόεδρος, Βάτσλαβ Κλάους. Παρόλα αυτά, πάντως, τα εργατικά συνδικάτα - που τα τελευταία χρόνια ακολουθούν μια συμβιβαστική γραμμή, συμμετέχοντας στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» με την κυβέρνηση και την εργοδοσία - κάτω από την πίεση της βάσης προειδοποιούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβάνοντας και μια γενική απεργία, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για απόσυρση των μέτρων λιτότητας.

ΚΑΤΟΧΗ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Κλιμάκωση πολεμικής δράσης και «ακόνισμα μαχαιριών» για τη μοιρασιά


Η «απελευθέρωση» στο Αφγανιστάν καλά ...κρατεί.
Τα παιδιά όταν δε σκοτώνονται από τις βόμβες του πολέμου
είναι αναγκασμένα να επιβιώνουν με ό,τι βρουν
Προειδοποιήσεις για νέα μεγαλύτερη αιματοχυσία απευθύνουν οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, στο Αφγανιστάν, παράλληλα με τις εξαγγελίες περί δήθεν τερματισμού του πολέμου. Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνται σωρεία ερευνών που αφορούν στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην κατάσταση των γυναικών και των παιδιών λόγω των «Ταλιμπάν», σε μία ακόμα επιχείρηση διάσωσης του «γοήτρου» της κατοχής, προκειμένου να πείσουν για τα δήθεν ...ανθρωπιστικά κίνητρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στον αντίποδα οι «Ταλιμπάν» ενισχύουν τις επιθέσεις τους με όλο και περισσότερα θύματα τόσο μεταξύ κατοχικών στρατιωτών, όσο και μεταξύ αμάχων. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους, ως αποτέλεσμα των επιδρομών των κατοχικών δυνάμεων, που σε συνεργασία με την εγκάθετη κυβέρνηση της χώρας βαφτίζουν τους νεκρούς «Ταλιμπάν» προς αποφυγήν αντιδράσεων.
Ωστόσο, στο Αφγανιστάν αυξάνονται συνεχώς τα ποσοστά των ανθρώπων που δε διστάζουν να δηλώσουν σε δημοσκοπήσεις κατά των στρατευμάτων κατοχής, με τις αντικατοχικές - αντιαμερικανικές διαδηλώσεις να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στη χώρα, ενώ αρκετοί είναι και όσοι επίσης δηλώνουν ότι στρέφονται στους «Ταλιμπάν», απλά ως «μοναδική λύση» αντίδρασης στα κατοχικά στρατεύματα.

Ο αντικομμουνισμός στην Ευρώπη δε θα περάσει!

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής επίθεσης. Σε αυτή σημειώνει αναλυτικά: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια των υπουργών Εξωτερικών των Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθιερώσει σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τα δήθεν "εγκλήματα" του κομμουνισμού.
Η ενέργεια αυτή κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού.
Στρέφεται σε βάρος των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκονται στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης του συστήματος, καθώς και για ν' ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η ΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι μαζικές κινητοποιήσεις της 15/12 σηματοδοτούν ένα νέο στάδιο στον αγώνα κατά της κοινοβουλευτικής Χούντας που αποθρασυμένη, με τη βοήθεια της διεθνούς αγυρτείας τύπου Ντομινικ Στρος- Καν, προχωρά τώρα στη κατεδάφιση κάθε εργασιακής κοινωνικής κατάκτησης.
 Είναι βέβαια σαφές ότι η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με τη κρίση του χρέους --όπως δεν είχε καμιά σχέση και η καθοριστική υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η μετατροπή δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικά κ.λπ.. Προφανώς, το μόνο για το οποίο οι δανειστές μας θα μπορούσαν να είχαν απαίτηση θα ήταν η αποπληρωμή του χρέους και όχι να επιβάλλουν και κανόνες για το πως θα ζούμε και θα εργαζόμαστε, κάτι που ούτε όταν χρεοκοπήσαμε και επίσημα στα τέλη του 19ου αιώνα δεν τόλμησαν να επιβάλλουν οι τότε δανειστές μας. Και αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι είναι η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ και την ΕΕ που μας υποχρεώνει να γίνουμε κυριολεκτικά δούλοι των ξένων και ντόπιων ελίτ [1], τις οποίες εκπροσωπεί επάξια η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση στην μεταπολεμική Ελλάδα: η κυβέρνηση των απατεώνων «σοσιαλιστών» πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ.