Σελίδες

15 Δεκ 2010

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"....

Οι πυρήνες των κουκουλοφόρων έχουν σχέση με κρατικές υπηρεσίες και μηχανισμούς
, εντός και εκτός Ελλάδας, ΤΑ οργανωμένα σχέδια που εφαρμόζουν χρειάζονται εκπαίδευση και ανάλογο εξοπλισμό που μόνο σχέση με κράτος δείχνουν.   
Τα γεγονότα στην Αθήνα και όχι μόνο, όπως χτύπημα των διαδηλώσεων και φωτιές, είναι κρατική προβοκάτσια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθεί ο αγώνας ρήξης και ανατροπής, με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών συμμοριών, μπράβων της νύχτας κ.λπ., νταβατζήδων,  ...

Ολα επιβεβαιώνουν ότι ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας: 
  *** ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 15.12.2010 αποδεικνύουν για άλλη
     μία φορά, τον ρόλλο  ΤΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ" (γνωστοί άγνωστοι ασφαλίτες του 
    συστήματος) ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ:

 • Είναι οι ασφαλίτες (ΕΥΠ)  του υπουργού (προστασίας του "αλήτη") Παπουτσή....
 •Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ( αστική) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, ΤΟΣΟ ΤΗΣ Ν.Δ. (2008) ΟΣΟ 
   ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (2010)...

Η ελπίδα ξαναγύρισε στον κόσμο της εργασίας.




Αδυναμία του δυνατού, δύναμη του αδύνατου.
Παρά το όργιο βίας του αστυνομικού κράτους, που μετέτρεψε για ώρες το κέντρο της Αθήνα σε πεδίο κοινωνικού πολέμου με χημικά όπλα μαζικής καταστολής, η χθεσινή γενική απεργία και οι ογκώδεις διαδηλώσεις που τη συνόδευσαν αποτέλεσαν σημείο καμπής για το κίνημα ανατροπής του μνημονίου, της κυβέρνησης Παπανδρέου και της οικονομικής δικτατορίας της τρόικας. Το πολιτικό μήνυμα της 15ης Δεκεμβρίου είναι ότι η ελπίδα που γεννήθηκε την 5η Μαίου και φάνηκε να πνίγεται στις φρικτές αναθυμιάσεις της Marfin επιστρέφει στον κόσμο της εργασίας, ενώ ο φόβος της πιθανής ήττας φωλιάζει και πάλι στις κυρίαρχες τάξεις.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ! ΟΓΚΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!
Με μεγάλη επιτυχία και ευρύτατη συμμετοχή εκτυλίχθηκε ο σημερινός απεργιακός αγώνας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πράγμα που καταδεικνύει τη θέληση του κόσμου της μισθωτής εργασίας να αντισταθεί στην κλιμακούμενη λεηλασίας κυβέρνησης-τρόικας και να ανοίξει προοδευτικούς δρόμους ελπίδας για τη χώρα.
Εξαιρετικά ογκώδεις υπήρξαν οι εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα.
Ήταν τόση και τέτοια η κοσμοπλημμύρα στο εργατικό κάλεσμα της Αθήνας, ώστε οι προαποφασισμένες ξεχωριστές συγκεντρώσεις τελικά ενώθηκαν από τα πράγματα, κάνοντας πράξη  τη βούληση των εργαζομένων για την πιο πλατιά αγωνιστική και ταξική ενότητά τους, πέρα από στενά και χωριστικά παραταξιακά σχήματα.

«Τα διδάγματα της κρίσης»


«Για να βγει κέρδος από μια επιχείρηση, πρέπει να πουληθούν τα εμπορεύματα, να βρεθούν αγοραστές. Και αγοραστής πρέπει να είναι κατ' ανάγκην όλη η μάζα του πληθυσμού, γιατί οι τεράστιες επιχειρήσεις παράγουν βουνά ολόκληρα από προϊόντα.
*
Σ' όλες όμως τις κεφαλαιοκρατικές χώρες τα εννιά δέκατα του πληθυσμού αποτελούνται από φτωχούς: από εργάτες που παίρνουν ένα πενιχρότατο μεροκάματο, από αγρότες που, στη μεγάλη τους μάζα, ζουν χειρότερα κι από τους εργάτες.
*
Και να που, όταν η μεγάλη βιομηχανία σε περίοδο άνθησης παίρνει φόρα για να παράγει όσο το δυνατό περισσότερα, ρίχνει στην αγορά τόσο μεγάλη ποσότητα προϊόντων, που δεν είναι σε θέση να τα πληρώσει η φτωχή πλειονότητα του λαού.

ΤΟ "ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ" ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ...

«Συνήθως ούτε καν προσέχουμε πόσο βαθιά έχουν φωλιάσει μέσα μας οι αντιδημοκρατικές συνήθειες και προλήψεις για την "ιερότητα" της αστικής ιδιοκτησίας. Οταν ένας μηχανικός ή τραπεζίτης δημοσιεύει τα έσοδα και τα έξοδα του εργάτη, τα στοιχεία για τα μεροκάματά του και για την παραγωγικότητα της εργασίας του, αυτό θεωρείται υπερνόμιμο και δίκαιο. Κανενός δεν του περνάει από το μυαλό να δει σ' αυτό επιβουλή στην "ιδιωτική ζωή" του εργάτη, "χαφιεδισμό ή κατάδοση" (...). Η αστική κοινωνία θεωρεί την εργασία και το μεροκάματο των μισθωτών εργατών δικό της ανοιχτό βιβλίο, όπου ο κάθε αστός έχει το δικαίωμα να ρίχνει μια ματιά, πάντα να ξεσκεπάζει την τάδε "πολυτέλεια" του εργάτη, την τάδε δήθεν "τεμπελιά" του κτλ.

Το ΚΕΑ στηρίζει καπιταλισμό και ΕΕ

Το ΚΕΑ, στο πρόσφατο Συνέδριό του, αποφάσισε να βελτιώσει προς το φιλολαϊκό την ΕΕ. 
Αυταπάτες στους λαούς ή συνειδητή υπεράσπιση του καπιταλισμού; Αντικειμενικά και τα δύο μαζί.
 Προτείνει μια άλλη ευρωενωσιακή πολιτική, η οποία διατυπώνεται στη λεγόμενη «ατζέντα για την κοινωνική Ευρώπη». 
Τι λένε; «...δημιουργία ενάντια στο "ευρωπαϊκό ταμείο για την οικονομική σταθερότητα" του "ευρωπαϊκού ταμείου για την κοινωνική ανάπτυξη". Σκοπός του θα είναι να χρηματοδοτήσει τις δημόσιες επενδύσεις που δημιουργούν εργασίες, διευρύνουν την επιμόρφωση, την έρευνα και τις χρήσιμες υποδομές και έχουν αποτελέσματα και στο περιβαλλοντικό επίπεδο. Οι πηγές αυτού του ταμείου δεν θα εξαρτώνται από τις χρηματιστικές αγορές, γιατί θέλουμε να μειώσουμε την παντοδυναμία των αγορών, που είναι η καρδιά της κρίσης, αλλά τα χρήματα πρέπει να προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η φορολόγηση των συναλλαγών είναι απαραίτητη αλλά δεν είναι αρκετή για να πετύχουμε τους στόχους για έναν πιο δίκαιο κόσμο».

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Θρασύτατη απόπειρα εξαπάτησης των εργαζομένων αποτελούν οι φραστικοί λεονταρισμοί των εργατοπατέρων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ περί δήθεν «κόκκινων γραμμών» ...στις επιχειρησιακές συμβάσεις. 
Η δήθεν αυστηρή προειδοποίηση προς τους ομογάλακτούς τους συνδικαλιστές ...να μην τολμήσουν να υπογράψουν, πριν οι επιχειρήσεις «ανοίξουν τα βιβλία τους για να τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα αλλαγής των όρων εργασίας και αμοιβής», είναι σκέτη απάτη, με την οποία επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για τις πλάτες που σταθερά έχουν βάλει για να μετατραπούν οι εργασιακοί χώροι σε Νταχάου και η εργατική τάξη να πάει ένα αιώνα πίσω.

Πάλη ενάντια στην εξουσία των καπιταλιστών

14 Δεκέμβρη 2010.
Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει στη Βουλή την αντιδραστικότερη νομολογία του τελευταίου αιώνα. Στο δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό», η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε κατηγορηματικά: «Με τα μονοπώλια, ενάντια στο λαό».
Γνωστή η θέση τους από καιρό. Χτες απλά την υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά ώστε να μη μένει καμιά αμφιβολία σε κανέναν από τους ψηφοφόρους τους.
Για την εργατική τάξη είναι η μέρα που αρχίζει ένας πολύ σκληρός αγώνας.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης θεωρούν ότι έχουν δεμένο το γάιδαρο και μπορούν εκ του ασφαλούς να παριστάνουν τις κλαίουσες.