Σελίδες

9 Δεκ 2010

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

- Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

- ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

- ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ

- ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

- ΤΩΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ & ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

- Η ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΩΡΙΜΗ & ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα από την αρχή. Είμαστε σε πόλεμο, εναντίον των εργαζομένων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό, τους λαούς. Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει το λαό με το άλλο μίγμα πολιτικής. Σήμερα απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν.

Ημερολόγιο







Ημερολόγιο που έφτιαξαν μαθητές
va8ikokkino


Λιβανίζουν την καπιταλιστική ΕΕ για να τη θωρακίσουν

Τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσίασε χτες ο Αλ. Τσίπρας.
Την αποστολή να σοβατίσει την εικόνα της ΕΕ και να συγκαλύψει τον πραγματικό της ρόλο, σε μια περίοδο που αυτός αποκαλύπτεται στα μάτια των λαών, έχει αναλάβει το «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς», επιδιώκοντας να παρεμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση της κλιμακούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας. Αποκαλυπτικές ως προς τα παραπάνω, είναι οι αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου του ΚΕΑ, τις οποίες παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας σαν «σχέδιο για τη ριζική δημοκρατική ανασυγκρότηση της ΕΕ».
Ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε την καπιταλιστική κρίση στο «χρηματοπιστωτικό σύστημα» και εντόπισε σαν πρόβλημα το ότι «οι υπεύθυνοι επιμένουν να το στηρίζουν, να ακολουθούν τα ίδια οικονομικά, ιδεολογικά και πολιτικά δόγματα».

«Γιατροί» πάνε κι έρχονται...


Κυβέρνηση αδίστακτων 
σοσια...ΛΗΣΤΩΝ!

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



«Μη μάχεστε εναντίον του 
γιατρού. Καμιά φορά, ο γιατρός σας δίνει φάρμακα τα οποία δεν σας αρέσουν, αλλά ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα φάρμακα, ο γιατρόςπροσπαθεί να σας βοηθήσει...».
*
Τα λόγια του κ. Ντομινίκ Στρος - Καν, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, έγιναν παρουσία του χαμογελαστού Ελληνα πρωθυπουργού. Ετυχαν ευρείας δημοσιότητας από τον ελληνικό Τύπο. Κάποιοι, μάλιστα, δεν εφείσθησαν ευμενών σχολίων για το «ταμπεραμέντο» του ευφυούς «δόκτορα»...
*
Το «έργο», δηλαδή, συνεχίζεται:
Δεχόμαστε καθημερινές ύβρεις, υφιστάμεθα διαρκείς προσβολές της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, διαστρέβλωση της αλήθειας, τρομοκρατία, εκβιασμούς, δημαγωγία, εξαπάτηση.

Οι «σωματοφύλακες» του Στρος - Καν

«Ετσουξε» πολύ το «Εθνος» το συμβολικό κάψιμο των ανδρείκελων της τρόικας στο τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα το βράδυ της Τρίτης. 
«Μάλλον κωμική ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΕ στην επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος - Καν στη Βουλή με το κάψιμο "ομοιωμάτων" του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ», γράφει σε σχόλιό της η εφημερίδα του Μπόμπολα, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος «πάλι καλά που δεν επανέλαβαν την περίφημη "δίκη του Μπιλ Κλίντον", που είχε γίνει από "λαϊκό δικαστήριο" στην Πλατεία Συντάγματος με πρόεδρο τον Κ. Καζάκο. Είναι κι αυτή μια πρόοδος...». 
Είναι ολοφάνερο ότι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα - και όχι μόνο αυτή - έχει αναλάβει ρόλο σωματοφύλακα του Στρος- Καν και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο.

Πιο δυνατά στην αντεπίθεση

Το περιεχόμενο ενός γκάλοπ που ανακοινώθηκε χτες στο δελτίο του Mega εξηγούσε με έναν ακόμα τρόπο γιατί ήταν συγχυσμένος προχτές ο Πρετεντέρης. 
Οταν το ΚΚΕ εμφανίζει σε ανύποπτη εκλογικά στιγμή διαρκή και σχετικά μεγάλη αύξηση της επιρροής του και ταυτόχρονα χάνουν τα κόμματα της αστικής τάξης, είναι λογικό να ταράσσεται ο ύπνος διαφόρων.
Εξηγεί επίσης γιατί έσπευσαν ΕΘΝΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ να χαρακτηρίσουν από «κωμικό» ως «μακάβριο» το κρέμασμα από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ των συμβόλων του ΔΝΤ, της ΕΕ, του ΣΕΒ και της κυβέρνησης έξω από τη Βουλή.
Η αστική τάξη γνωρίζει και τι κάνει η ίδια και τι αναγκαστικά πρέπει να κάνουν οι εργάτες για να την αντιμετωπίσουν.
Παλεύει, πασχίζει να αποτρέψει το αναπόφευκτο - την ανάπτυξη, δηλαδή, καθαρής αντικαπιταλιστικής συνείδησης, τέτοιας που να οδηγεί τους αγώνες όχι στην αλλαγή διαχειριστή αλλά στην αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Ομως, ταυτόχρονα οι καπιταλιστές είναι υποχρεωμένοι να πατήσουν επί πτωμάτων για να περάσει η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Κι εδώ έρχεται ο αστικός Τύπος να δώσει ρέστα.

Ο «δικός τους» άνθρωπος


«Οι 7 συνταγές του δρ. Στρος Καν» («Ελευθεροτυπία»), «Πέντε συμφωνίες Γιώργου με Στρος Καν» («Εθνος»), «Ντ. Στρος Καν: Είμαι ο γιατρός σας» («Νέα»), «Ντ. Στρος Καν: Συναίνεση για τα δύσκολα» («Καθημερινή»). 
Περίπου ως Μεσσία υποδέχθηκαν τα αστικά ΜΜΕ τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τι σημαίνει ...αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση. 
Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να περίμενε κανείς διαφορετική «υποδοχή» από τα ΜΜΕ που έχουν στηρίξει φανατικά το μνημόνιο και την κυβέρνηση του κεφαλαίου, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Ο Στρος Καν ήρθε να στηρίξει την κυβέρνηση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασίσει οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους - παντού τα ίδια εφαρμόζονται - και που θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες.