Σελίδες

3 Δεκ 2010

Σπίθες και φούμαρα


Κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψουμε την στάση που κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες.
Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική κίνηση «Σπίθα» που ανακοίνωσε σήμερα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «ανεμόμυλος» που γυρίζει όχι ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, αλλά ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος που βολεύει τα προσωπικά του συμφέροντα. 

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΣΣΕ: ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ!

Γράφει ο askordoulakos


«Φιρμάνια στον τόπο μας έχουν κατά καιρούς βγάλει και οι μπαρμπαρέσοι και οι Ενετοί και οι Τούρκοι και ο Κονδύλης και ο Πάγκαλος και ο Μεταξάς και οι Γερμανοί και η χούντα αλλά δεν πέρασαν στα Χανιά. Ούτε το δικό σου θα μπορούσε νάχει άλλη τύχη κι αν ήξερες το λαό μας και πίστευες αυτόν, θα το γνώριζες. Κόμμα είχε και ο Μεταξάς. Κόμμα επιχείρησε να κάνει και ο εθνοπροδότης Παπαδόπουλος. Κόμμα είχε και ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός της σφαγής του Πολυτεχνείου, Μαρκεζίνης. Κόμμα πιθανόν να κάνεις κι εσύ αλλά Σοσιαλιστικό δεν είναι. Η ιστορία του καθενός αρχίζει μετά τον θάνατό του. Μέχρι τότε..."οψόμεθα εις Φιλίππους"».

Ο επίλογος της -προς τον Α. Παπανδρέου-επιστολής του επαναστάτη Χανιώτη γιατρού, Ανδρέα Αρχοντάκη ή ”Κάστρο”, αμέσως μετά τη διαγραφή του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1975. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με αφορμή τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο νομό Ιωαννίνων
Την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών υποδομών, της πολιτικής πρόληψης ενός ολοκληρωμένου μακρόπνοου σχεδιασμού με σχετικές γεωλογικές μελέτες, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνικό εξοπλισμό και κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία των κατάλληλων εκείνων έργων που θα προφυλάσσουν τους κατοίκους και θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους από τα φυσικά φαινόμενα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με αφορμή τα σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στο νομό το προηγούμενο διάστημα.

Το φρενοκομείο της καπιταλιστικής κατάρρευσης

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου.

Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα μέσα στην κατάρρευσή του βγάζει στον αφρό όλη την κτηνωδία του, την απανθρωπιά του και την παραφροσύνη του.
Ζούμε πλέον όλη τη θηριώδη βαρβαρότητα του νεοταξικού φρενοκομείου.
Ας σκιτσάρουμε καταρχήν την οικονομική εικόνα αυτού του φρενοκομείου:

Εικόνα πρώτη

α). Άγρια λεηλασία του ελληνικού λαού, μέσω Μνημονίου, ύψους 30 δισ. Ευρώ.
β). Αφαίμαξη του βρετανικού λαού, η μεγαλύτερη μεταπολεμικά, ύψους 80 δίσ. ευρώ.
γ). Νέο πρόγραμμα λιτότητας για τον Ιρλανδικό λαό, ύψους 15 δισ. ευρώ.
δ). Οι λαοί όλων των χωρών της ευρωζώνης (από Γαλλία και Γερμανία μέχρι Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) υφίστανται μια πρωτοφανή και άγρια λιτότητα και ταυτόχρονα εξαρθρώνονται και....

ΚΚΕ για Γερμανικές αποζημιώσεις.

4,6 τρισεκατομμύρια!

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Γενική
Συνομοσπονδία
Ε-ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ
ΕργατοΠΡΟΔΟΤΩΝ

Ζούμε μέρες απόλυτης παραφροσύνης!
  Θα 'λεγε κανείς ότι όλες οι δυνάμεις του φρενοκομείου έχουν ενωθεί και σαρώνουν τις κοινωνίες της Ευρώπης απ' άκρη σ' άκρη!

Ομως, αυτό το «τρελάδικο» δεν είναι προϊόν κάποιας διαταραγμένης φύσης. Αποτελεί, αντίθετα, την τυπική λειτουργία ενός συστήματος που φέρει μέσα στο γονιδίωμά του την τρέλα του μισανθρωπισμού, της αναρχίας και της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας.
Ιδού, λοιπόν, τι σημαίνει καπιταλισμός, και μάλιστα με τα ίδια τα δικά τους στοιχεία:
*
Από τη μια μεριά έχουμε:
Τον ελληνικό λαό να αποδεκατίζεται από μια πολιτική που, μέσω του μνημονίου, υπαγορεύει αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων, ύψους 30 δισ. ευρώ.

«Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα - ΕΑΜ». Αθήνα, Δεκέμβρης '44


Πέρασαν 66 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ. Η ειρηνική διαδήλωση της Αθήνας ενάντια στα σχέδια της αντίδρασης, το συλλαλητήριο με αίτημα την ομαλότητα και την κατοχύρωση των λαϊκών ελευθεριών, μέσω άμεσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος και προετοιμασία διενέργειας ελεύθερων εκλογών, πνίγεται στο αίμα: 24 νεκροί, 160 τραυματίες. Οι Εγγλέζοι με 60.000 στρατό και σε συνεργασία με τους δωσίλογους της Κατοχής, ο Τσόρτσιλ μαζί με τους χωροφύλακες και με το ανδρείκελό του, τον Γεώργιο Παπανδρέου, στρέφουν τα τανκς εναντίον του λαού.
*
Την επόμενη μέρα, στις 4 Δεκέμβρη, χιλιάδες λαού ψάλλουν στο Σύνταγμα το «Πένθιμο Εμβατήριο» συνοδεύοντας τους νεκρούς τους. Το πανό ξεδιπλώνεται:
«Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα - ΕΑΜ».

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

MEGA θέμα: Πούλησε ή όχι τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά η ΓΣΕΕ;
Κάτι αγωνίες που έχουν οι άνθρωποι.
Η ΓΣΕΕ των εργοδοτών και της κυβέρνησης δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που είναι η αποστολή της: Συμφώνησε μείωση μισθών.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Δε θα είναι η τελευταία.
Δε χρειαζόταν όλη αυτή η παράσταση στο δελτίο του MEGA για να βεβαιωθεί το δεδομένο. Το μόνο καινούριο που προέκυψε είναι η δήλωση του Παναγόπουλου για το πλαίσιο της συνάντησης: Συζητήσαμε, είπε, την πρόταση της ΓΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων.
Οχι, δε θέλει να μας τρελάνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Για τα συμφέροντα της τάξης για την οποία δουλεύει μιλάει. Αυτή που είναι στην εξουσία...