Σελίδες

1 Δεκ 2010

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Την αποκορύφωση του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες και συνολικά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με την επιβολή του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, καταγγέλλει με ερώτησή του στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ,Γιώργος Τούσσας. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι είναι η τρίτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια που οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προχωρούν στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών για να σπάσουν τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες τους. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ενάντια στους απεργούς τα ΜΑΤ που με την απειλή των όπλων υποχρέωσαν τους ναυτεργάτες να σταματήσουν την απεργία και να πιάσουν δουλειά. Οι ενέργειες της κυβέρνησης αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του κεφαλαίου. Να επιβάλλει "δια πυρός και σιδήρου" την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, από κοινού με την ΕΕ και την πλουτοκρατία, για να χρεοκοπήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη των εφοπλιστών και γενικότερα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων σε στεριά και θάλασσα.

Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας

ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και απαιτούν διαρκώς να ξεζουμίζουν όλο και περισσότερο την εργατική τάξη.
Εχουν αφηνιάσει σε τέτοιο βαθμό που τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους τις ονομάζουν «στήριξη της εθνικής οικονομίας» και «μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας».

Εχοντας στο πλάι τους μια κυβέρνηση που μέσω του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χαρακτηρίζει τα όσα πρότεινε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος «χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία με μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» τονίζοντας παράλληλα  ότι «σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, καθώς και το στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση των εξαγωγών» και απέναντι τους ένα ανεμικό εργατικό κίνημα,ζητούν ξεκάθαρα τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να επιστρέψουν στον μεσαίωνα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ - ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 30/11/2010

Wikileaks: Ο βασιλιάς είναι γυμνός (και κυνηγά όποιον του το λέει)



απο : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Ειδικά αυτή την περίοδο, εγώ προσωπικά δεν έχω χρόνο για να διαβάσω (πόσο μάλλον για να γράψω) για τις αποκαλύψεις από τη wikileak, ή και για σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Από τα λίγα όμως που βλέπω (μια πολύ καλή και συγκεντρωμένη παρουσίαση εδώ), πρόκειται για τεράστιο όγκο δεδομένων, που αφορούν...τους πάντες, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Και πολλά από αυτά τα δεδομένα κάνουν τα "σκάνδαλα" πχ του Βατοπαιδίου και της Ζήμενς να φαίνονται ως αυτό που είναι, δηλαδή ως "μικρά συμπτώματα" σε έναν ωκεανό "διαφθοράς" παγκόσμιας κλίμακας. Βέβαια, η αντίδραση του κόσμου είναι δυσανάλογα μικρή, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι λίγο πολύ ο κόσμος το ήξερε, η wikileaks απλά έδωσε χειροπιαστά στοιχεία-αποδείξεις που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι "υπέθεταν" μέχρι τώρα.

Παρότι λοιπόν θα μπορούσε κανείς (και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει κάποιος να το κάνει) να γράψει άρθρα επί άρθρων, ίσως και βιβλία, με βάση τον πλούτο των δεδομένων που έφερε στο φως η wikileaks, εδώ δε θα το κάνουμε αυτό, διότι κάτι τέτοιο απαιτεί μεταξύ άλλων χρόνο/χρήμα και εγώ δεν τα έχω αυτά. Άλλωστε, ο κόσμος δεν είναι και τόοοσο αφελής όπως είπαμε, το βλέπει ότι τον ρημάζουν από χίλιες-δυο μεριές και με χίλιους-δυο διαφορετικούς τρόπους, απλά δε ξέρει πως να απαντήσει.

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ.



Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.