Σελίδες

23 Νοε 2010

Λάζαρε, δεύρο έξω.


Γνωστή η ευαγγελική ρήση. Χάρη σ΄αυτήν την θεϊκή εντολή ο νεκρός Λάζαρος επανήλθε στον κόσμο των ζωντανών. Οι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του εχάρησαν χαρά μεγάλη. Πολλοί παρευρισκόμενοι, περίεργοι και άπιστοι, εδέχθησαν το θαύμα. Και επίστευσαν.

Η Ελλάς είναι μια παράξενη χώρα με παράξενους ανθρώπους.
Σ΄αυτή τη χώρα η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ.
Οι άνθρωποι της πιστεύουν στα θαύματα, ακόμα κι όταν είναι...νεκροί!!
Η Ελλάς είναι μια χρεωκοπημένη-νεκρή χώρα. Το ίδιο και οι άνθρωποι της.
Οι περισσότεροι το γνωρίζουν. Κάποιοι, το υποψιάζονται.
ΟΛΟΙ προσδοκούν στο Θαύμα. Ενός κάποιου Θεού. Ενός κάποιου Ηγέτη.

Απαιχτος ο Τζιμάκος



από : va8ikokkino

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Νέα δεδομένα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και παγκόσμια, δημιουργεί η προσφυγή μιας ακόμα χώρας, αυτή τη φορά της Ιρλανδίας, στο μηχανισμό δανειοδότησης της ΕΕ, με ληστρικούς όρους για το λαό της και με στόχο να διασφαλιστούν τα κεφάλαια που οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες έχουν επενδύσει στην ιρλανδική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιρλανδία δαπάνησε 45 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα, εκτοξεύοντας το έλλειμμα της χώρας στο 32% του ΑΕΠ της. Τις τεράστιες αυτές δαπάνες, συνέπεια της συγχρονισμένης κρίσης του κεφαλαίου, καλείται να πληρώσει τώρα ο ιρλανδικός λαός, όπως πλήρωσε για χρόνια, με απώλεια εισοδήματος και δικαιωμάτων, τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης της ιρλανδικής καπιταλιστικής οικονομίας.

«δραματικές διαπραγματεύσεις»

Ολη η ειδησεογραφία κινείται στο γήπεδο του αντίπαλου. Αυτοί έχουν τα μέσα ενημέρωσης στην ιδιοκτησία τους, αυτοί καθορίζουν την ατζέντα της μέρας, αυτοί σου ανεβάζουν την πίεση με κάθε αναφορά στη ζωή σου.
Ακούς και διαβάζεις: «Μάχη», «δραματικές διαπραγματεύσεις», «η κυβέρνηση πολεμά». Ψάχνεις το «αίμα» και τι μαθαίνεις;
Χτες το βράδυ η κυβέρνηση είχε βάλει ήδη την υπογραφή της στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. Δηλαδή στην απόφαση για νέα σφαγή εργατών.
Για το καλό σου «πολεμούσε». Για να πειστείς ότι η απόλυση είναι προσφορά στην πατρίδα. Για να πεισθείς ότι προσφορά στην πατρίδα είναι και το να δουλεύεις τζάμπα.
Ποιανού πατρίδα είναι αυτή που ο πλούτος από ό,τι παράγουν οι εργάτες, πάει στο σεντούκι του καπιταλιστή; 

Επικοινωνιακά τεχνάσματα ΠΑΣΟΚ με στόχο τον αποπροσανατολισμό

Να τονώσει την προπαγάνδα ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά για το συμφέρον του λαού, προσπαθεί η κυβέρνηση.
Τον εμπαιγμό του λαού, ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα πάνω στα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, τροφοδοτεί το Μέγαρο Μαξίμου, με πρωταγωνιστές αυτήν τη φορά την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη και άλλους υπουργούς. Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν την Κυριακή ότι το επίμαχο άρθρο της υπουργού στο «ΒΗΜΑ» προκάλεσε τη δυσαρέσκεια δήθεν του πρωθυπουργού, αλλά και τη «δυσφορία» εκπροσώπων της τρόικας.

Διλημματικές αθλιότητες,


   Με εμπροσθοφυλακή της προπαγάνδας, για να προχωρήσουν οι προαποφασισμένες ανατροπές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναγορεύει η κυβέρνηση το αισχρό επιχείρημα ότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύουν για να συντηρούν τον δημόσιο. Η θέση αυτή, την οποία επανέλαβε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομικών, ταυτίζεται στην ουσία και στη στόχευση με την προκλητική δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, ότι πρέπει να γίνουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, επειδή δεν είναι δίκαιο, εξαιτίας της κρίσης, να απολύονται εργαζόμενοι μόνο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο το κεφάλαιο και τα κόμματά του επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τη βάρβαρη πολιτική τους, προκαλεί ρίγος και απαιτεί ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους και το λαό.

Ξεσηκωθείτε


Οι νέες συμφωνίες κυβέρνησης - τρόικας στέλνουν στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης εκατομμύρια εργαζόμενους. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ο κατώτατος μισθός. Ερχονται απολύσεις στο δημόσιο τομέα και με την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου. Συγχωνεύονται δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. Ετοιμάζονται νέο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, νέες περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, ολοκληρώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, αλλά και στις μεγάλες υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι), καθώς και στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στο κεφάλαιο για να σωθεί από την κρίση, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις κερδοφορίας του. Του δίνει πάμφθηνη εργατική δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Τις λαϊκές ανάγκες τις βάζει στον Προκρούστη. Καμιά αναμονή. Οργάνωση, αντίσταση, αντεπίθεση.

"Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε: κάτω τα χέρια..."



"Πατριωτισμός για μας είναι το δίκιο του λαού
και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού" 
*
Όλοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση 
του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
“Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη, συνολικά στον καπιταλιστικό κόσμο. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Το δικό τους μονόδρομο. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.

«ήρθε το τέλος του κόσμου για όλους μας και το ΔΝΤ»

Μία ομάδα Ιρλανδών διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει σε κυβερνητικά κτίρια στο Δουβλίνο, τη ώρα που διαδήλωνε κατά των κυβερνητικών χειρισμών όσον αφορά την οικονομική κρίση.
Μια ομάδα 50 ατόμων στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Sinn Féin  Aengus Snodaigh, διαδήλωσε  έξω από τά κυβερνητικά κτίρια στην οδό Merrion φωνάζοντας κατά του Ιρλανδού πρωθυπουργού: «Cowen, Cowen, Cowen. Έξω, έξω, έξω!»