Σελίδες

21 Νοε 2010

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - La rivoluzione -Ascanio Celestini

Ωμή στοχοποίηση του εχθρού - λαού

Το «νέο» ΝΑΤΟ έρχεται να πολεμήσει τις «ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο» δήλωσε περιχαρής ο Γ. Παπανδρέου από τη Λισαβόνα.
Ευθεία απειλή στους λαούς και στο δικαίωμα να αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τους πολιτικούς τους εκφραστές, σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, αποτελούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και η μετεξέλιξή του στη βάση του νέου στρατηγικού δόγματος που υιοθετήθηκε χτες και προχτές στη Λισαβόνα. Σ' αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, που στρέφονται ενάντια και στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά και για το συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης πυροδοτεί νέους ανταγωνισμούς και επικίνδυνες εντάσεις.

Χαρακτηριστική των όσων συζητήθηκαν και καταλήχθηκαν στη σύνοδο είναι η δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή από τη Λισαβόνα. Οπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, το νέο στρατηγικό δόγμα«αξιολογεί τις πολύ διαφορετικές πια απειλές που έχει η ανθρωπότητα, που έχουν οι χώρες μας»και σ' αυτές συμπεριέλαβε επί λέξει: «Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η μεγάλη ροή προσφύγων; Οι ανισότητες που υπάρχουν, κοινωνικές και οικονομικές; Η έξαρση του φονταμενταλισμού, οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο;».

Τα πάντα στο κεφάλαιο, ελεημοσύνη στο λαό


Συναντίληψη με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Κουβέλη διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και καλεί σε σύμπραξη για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
Σαν «λαγός» των επιτελείων που απεργάζονται σχέδια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού για να διαχυθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, επανέλαβε, χτες, σε συνέντευξη στο ΑΛΤΕΡ, την πρόταση για εθνική συνεννόηση με στόχο να τσακιστεί ο λαός, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα σε ποιους απευθύνεται.


Αποδέσμευση απ' την ΕΕ με λαϊκή εξουσία


Οι πρόσφατες προτάσεις των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης υπερχρεωμένων κρατών - μελών της ΕΕ στάθηκε η αφορμή για να έρθει στο φως της δημοσιότητας η οξυμένη διαπάλη για το μέλλον της Ευρωζώνης, τόσο μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όσο και τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου. Διαπάλη που φυσικά δεν αναιρεί τη στρατηγική συμφωνία των μονοπωλίων για επίθεση διαρκείας προς την εργατική τάξη και το λαό, για διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης.
Οι γερμανικές προτάσεις αποτελούν συνέχεια προηγούμενων προτάσεων που συνυπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ και προβλέπουν ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και των ποινών για τα κράτη τα οποία παραβιάζουν τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και υστερούν σε ανταγωνιστικότητα. Τώρα η γερμανική κυβέρνηση προτείνει τη συμμετοχή ιδιωτικών τραπεζικών ομίλων στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης - δανειοδότησης των υπερχρεωμένων κρατών και την υιοθέτηση κανόνων για τη μεθόδευση ελεγχόμενης χρεοκοπίας κάποιας χώρας.
Οι συγκεκριμένες προτάσεις εστιάζουν στο ζήτημα της κρατικής υπερχρέωσης συγκαλύπτοντας συνειδητά τις αιτίες διόγκωσής της. Η τάση διόγκωσης του δημόσιου χρέους στις καπιταλιστικές χώρες σχετίζεται άμεσα με την εκδήλωση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης. Το ίδιο το ΔΝΤ σε έκθεσή του αναφέρει ότι «το δημόσιο χρέος των ανεπτυγμένων οικονομιών από 75% πριν την κρίση αναμένεται να φθάσει στο 110% το 2014». Επισημαίνει μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στη μείωση των κρατικών εσόδων λόγω της κρίσης και στα κρατικά πακέτα διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Λαϊκή Συσπείρωση χωρίς Φ.Π.Α.!

«Πιο πέρα είναι ένα σπίτι που καίγεται.
Κι ύστερα ένα άλλο.
Κι ύστερα το δικό σου».
Γιάννης Ρίτσος
***
«Ενα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων
αρχίζει μ' ένα απλό βήμα»
Κινέζικο ρητό
***
«Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει...
Παραπετάσματα βουνών, αρχιπέλαγα,
γυμνοί γρανίτες...
Το καράβι που ταξιδεύει το λένε ΑΓΩΝΙΑ»
Γιώργος Σεφέρης
   Σαλπάρουμε λοιπόν. Ταξιδεύουμε. Ενα βήμα είναι πάντα η αρχή για τα μετέπειτα 999. Το καράβι μας το λένε ΑΓΩΝΙΑ. Ομως δεν είναι ίδια για τον εφοπλιστή, τον πράκτορα, τον καπετάνιο, το λοστρόμο. Οταν φτάσει η φωτιά στο δικό σου σπίτι, δύσκολο να θυμηθείς τι είπε ο ποιητής για κείνο λίγο μακρύτερα, που καιγόταν και δεν το 'βλεπες ώσπου να γευτείς τη στάχτη. 

Στη Λισαβόνα χτύπησε η καρδιά του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

Εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία.
Αστυνομοκρατούμενη πόλη έμοιαζε τις τελευταίες ημέρες η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να εκφοβίσει το λαό και να αποτρέψει την συμμετοχή του στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις.

Τις αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις με το σύνθημα «ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί!» διοργάνωσε το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC) μαζί με άλλες 107 κοινωνικές οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTP Intersindical).
Χτες, το απόγευμα αναμενόταν η διεξαγωγή της μεγάλης συγκέντρωσης διαδήλωσης στην Πλατεία Μάρκες ντε Μπομπάλ με ομιλητές τον Πρόεδρο του Πορτογαλικού Συμβουλίου για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC), Ρουί Ναμοράντα Ρόσα, την Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) Σοκόρο Γκόμες και εκπρόσωπο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας. Συμμετείχε επίσης πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία 28 φιλειρηνιστών από την ΕΕΔΥΕ, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα» (ΚΕΘΑ). Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, ενώ την ΚΝΕ εκπροσώπησε ο Μαρίνος Μακρής, μέλος του ΚΣ.

Συναυλία Ενάντια στις Απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

 Τρίτη 23 Νοεμβρίου – Ωρα 5.00 μμ. Εξω από τον ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου – Στάση Μετρό Μεγάρο Μουσικής)


Εργοδότες και ΜΜΕ μας τρομοκρατούν σπέρνοντας φόβο, τραμπουκισμούς και απολύσεις. Τρομοκρατήστε τους με την μαχητική απάντηση αλληλεγγύης του μαζικού κινήματος.

Γιατί έχει σημασία να είμαστε ΟΛΟΙ στη συναυλία:

ΑΠΟ :
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

•Επειδή το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Ελλάδας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη, παίζει ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της Τρόικας και του ΓΑΠ – σπέρνοντας τη φαιά προπαγάνδα ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος και ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι μισθωτοί.

•Επειδή ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη, έχει ήδη εφραμόσει το μνημόνιο στις εργασιακές σχέσεις, με μαζικές απολύσεις, βία, τρομοκρατία και ρουφιανιά, διαπρέποντας στη μακιαβελική μέθοδο του “Διαίρει και Βασίλευε” – τάζοντας καρότα στους υποταγμένους και μαστιγώνοντας με απολύσεις και τραμπουκισμούς τους απείθαρχους. 

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ, ΛΩΠΟΔΗΤΗ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ................

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ