Σελίδες

18 Νοε 2010

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

  Οσο περνάει ο καιρός, γίνεται συνεχώς πιο καθαρό ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η καπιταλιστική οικονομία είναι η βαθιά κρίση, η οποία, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, όχι μόνο θα τραβήξει σε χρόνο, αλλά και η όποια ύφεση-σταθεροποίηση προκύψει, θα είναι ασθενής και αβέβαιης προοπτικής. Τα αστρονομικά κονδύλια που επί χρόνια δίνονται για τη στήριξη του κεφαλαίου και τα αντιλαϊκά μέτρα που εδώ και δυο δεκαετίες επιβάλλονται σε βάρος των εργαζομένων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αποδείχθηκαν σταγόνα στον ωκεανό των σύγχρονων αξιώσεων των μονοπωλίων. Τα κίνητρα, οι φοροαπαλλαγές, η ιδιωτικοποίηση κλάδων στρατηγικής σημασίας για να εξασφαλιστούν επιχειρηματικά κέρδη, μπορεί να οδήγησαν σε ραγδαία αύξηση των ελλειμμάτων και των χρεών του δημοσίου, όμως το ξέσπασμα της κρίσης δεν μπόρεσαν να το αποτρέψουν. Η τεράστια συσσώρευση υπερκερδών, η πρωτοφανής συγκέντρωση κεφαλαίων και η συγκεντροποίηση της παραγωγής, αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε αδιέξοδο και κρίση.

Είναι για καλό «να 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»


Την ώρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός, όντας λαγός, απειλεί να σκίσει το λιοντάρι και ξαναγίνεται λαγός μόλις το λιοντάρι τον ρωτά «τι νέα λαγέ;» (αυτό συνέβη χτες και προχτές στην ιστορία με τη Γερμανία), την ίδια ώρα ο πραγματικός πόλεμος ανάμεσα στα βουβάλια μαίνεται.
Πλέον δεν κρύβουν λόγια: Η γενικευμένη καπιταλιστική κρίση έχει οξύνει τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό σε σημείο που να ισχύει απόλυτα το «ο θάνατός σου η ζωή μου». Οι καπιταλιστές είναι υποχρεωμένοι να καταστρέψουν - υποτιμήσουν και κεφάλαιο προκειμένου να βγει το σύστημα από την κρίση. Είναι υποχρεωμένοι, δηλαδή, στο μεταξύ τους ανταγωνισμό να αφήσουν πίσω τους και πτώματα. Πτώματα καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Το νέο οργανόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης


Χωρίς λόγια....
ΑΠΟ : http://www.istorikathemata.com/2010/11/blog-post_18.html

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73-ΑΘΗΝΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010



ΠΗΓΗ  : http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes/diadiloseis/314-17-noembriou-2010.html
              (περισσοτερα στιγμιοτυπα απο την μεγαλειωδη πορεια)

Ο υπουργός των μπάτσων.



Ο υπουργός μπάτσων κάνει δηλώσεις και οι υφιστάμενοι του τις εκτελούν
απο : va8ikokkino

«... σκοτώθηκαν έξω... »





Καρατζαφέρης - Πατακός







Γράφει: 


ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ





«Καταθέτουμε και πάλι τη λύπη μας για όσουςσκοτώθηκαν έξω απ' το Πολυτεχνείο».
*
Με αυτήν τη φράση, ξεκινάει η χτεσινή ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με αυτόν τον άθλιο τρόπο, κατά τα γνωστά πρότυπα του «εξυπνακίστικου» καρατζαφερισμού, επιχειρείται από το ακροδεξιό παραμάζωμα να εισαχθεί από το παράθυρο η γνωστή ασφαλίτικη θεωρία περί «μη ύπαρξης νεκρών» στο Πολυτεχνείο.
Μάλιστα, κατά το ΛΑ.Ο.Σ., εκτός από το Πολυτεχνείο, ίσως να μην υπήρξε ούτε και η χούντα. Αν κρίνουμε δε από το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης συνηθίζει στην επέτειο του πραξικοπήματος να συναναστρέφεται με τους πραξικοπηματίες, όπως στις 21/4/2002 που φρόντισε να έχει καλεσμένο στο κανάλι του τον Παττακό, τότε, ακόμα κι αν υπήρξε χούντα - κατά το ΛΑ.Ο.Σ. - δε θα πρέπει να ήταν και τόσο κακή...

Τηλεοπτική χούντα;



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Από την "Αυγή":

<<Μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, με πρώτο αυτό που διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο, αγνόησαν προκλητικά στα δελτία ειδήσεων των "8" χθες τις κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα, με αποκορύφωμα την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Άλλα σοβαρά ή ακόμη και ελαφρά θέματα της επικαιρότητας μονοπώλησαν τα δελτία ειδήσεων. Προφανώς, γι' αυτά τα κανάλια, η "νέα μεταπολίτευση" σημαίνει ακύρωση της παλιάς. Άλλωστε, οι τηλεαστέρες των "8" πολλές φορές έχουν μιλήσει για τους "μύθους της μεταπολίτευσης".

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!