Σελίδες

12 Νοε 2010

Για να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα ζητήματα - ΠΑΣΟΚ / Μνημόνιο




Επειδή υπάρχουν ορισμένες γραμμές, τις οποίες περνούν ύπουλα οι αστικοί κύκλοι μέσω των ΜΜΕ και των κομμάτων τους και χωρίς να το παίρνει πρέφα μεγάλη μερίδα του κόσμου, ... ορισμένα γεγονότα και έννοιες θα πρέπει να αποσαφηνιστούν γρήγορα και πριν πάρουν διαστάσεις, και για αυτόν τον λόγο θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο θεμάτων με διάφορα τέτοια ζητήματα, στα οποία θα προσπαθήσουμε να τα παρουσιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική τους διάσταση ......

ΑΠΟ :  REDFLY PLANET

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ 

Δεν πρόκειται ούτε για κυβέρνηση Τσολάκογλου, ούτε για κατοχική κυβέρνηση, ούτε για τσάτσους του Ομπάμα ή των Εβραίων... και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κυκλοφορεί ....... απο τα τάχα μου ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τις υποτίθεται ενημερωτικές ιστοσελίδες και μπλόγκς ...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπο την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια ακόμα, καθαρά αστική κυβέρνηση, όπως ακριβώς όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν απο την νεότερη Ελλάδα, είτες αυτές ονομάζονταν φιλελεύθερες, είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές, είτε χριστιανοδημοκρατικές, είτε χουντικές, είτε φασιστικές, είτε εθνικές ... είτε όπως αλλιώς και εαν την ονομάσουν στο μέλλον ! 

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... "χαιρετίσματα από τη Σούλα"

   Ήταν τότε στην Κατοχή ο περιβόητος Θανάσης. Ο μόνος που υπεδείκνυε Έλληνες στους Γερμανούς για εκτέλεση, χωρίς να φορά κουκούλα!
Φόβος και τρόμος από Θησείο μέχρι Ρέντη και Κοκκινιά, πρώτος και ...άφοβος σε κάθε μπλόκο, μπροστά από τον συρφετό των κουκουλοφορεμένων.
Η έδρα του στο Θησείο, σε ένα μικρό καφενείο, που "δέσποζε" στη γειτονιά του τότε και παρείχε δυνατότητα για έλεγχο κάθε διερχομένου. Σύνθημα για να τον συναντήσεις για τις "άλλες δουλειές"(γιατί και τότε όπως και τώρα οι δωσίλογοι είχαν πάντα και άλλες δουλειές) ήταν να καθίσεις, να παραγγείλεις ούζο στο καφενείο και να πεις στον ταμπή να σου φωνάξει τον Θανάση γιατί του φέρνεις 
"χαιρετίσματα από τη Σούλα"!
Μια μέρα δυο κύριοι κάθησαν, παράγγειλαν και είπαν το σύνθημα. Ο Θανάσης βγήκε και είπε

Γκεμπελισμός


Πότε η συκοφαντία και το ψέμα «ανυψώνονται» σε γκεμπελισμό;
*
Πρώτον, όταν το ψέμα είναι τόσο απίθανα μεγάλο που ο κανονικός άνθρωπος αρχίζει να αναρωτιέται.
Προσέξτε:
«...Το μέγεθος της ψευτιάς είναι ένας παράγοντας για να γίνει πιστευτή. Με την πρωτόγονη αφέλεια των μαζών,ένα μεγάλο ψέμα είναι πιο αποτελεσματικό από ένα μικρό (...) Δεν θα συμβεί ποτέ η μεγάλη μάζα να υποπτευθεί ένα τόσο μεγάλο ψέμα, και η μάζα θα σταθεί τέλεια ανίκανη να πιστέψει πως θα μπορούσε να είχε κανείς τη σατανική ξετσιπωσιά να διαστρέψει την αλήθεια σε τέτοια έκταση».
(Αδόλφος Χίτλερ, «Ο Αγών μου», εκδόσεις Ζαρβάνου, τ. Α΄, σελ. 55).
*
Δεύτερον, όταν η συκοφαντία, που με «σατανική ξετσιπωσιά, διαστρέψει την αλήθεια σε τέτοια έκταση», επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται.
Πρόκειται για το γνωστό «πες πες κάτι θα μείνει».
*
Τα «Νέα», εκτοξεύοντας ψεύδη και συκοφαντίες του τύπου «ανίερες συμμαχίες ΚΚΕ - ΝΔ» στην Ικαρία, στη Θεσσαλία κλπ., και επαναλαμβάνοντάς τα, είναι προφανές ότι πέτυχαν την... «ανύψωση» τόσο της απίθανης ψευτιάς όσο και της ξετσίπωτης συκοφαντίας.
Οπως ακριβώς το περιέγραφε το «εγχειρίδιο» του γκεμπελισμού.

«Ους ο ΠΑΣΟΚικός γκεμπελισμός συνέζευξε... »

«ΑυριανοΝΕΑνισμός»!

Η προβοκάτσια εξ ιδιοσυγκρασίας βρίσκεται πάντα σε ένα αδιάκοπο φλερτ με τη γελοιότητα. Χτες, όμως, τα «Νέα» τα κατάφεραν και έκαναν ένα βήμα παραπέρα: Μετέτρεψαν το φλερτ σε «εις γάμου κοινωνίαν».
Στο πλαίσιο αυτής της θλιβερής τελετής, που ετελέσθη με όλους τους κανόνες της αρχής
«ους ο ΠΑΣΟΚικός γκεμπελισμός συνέζευξε, η σοβαρότητα μη χωριζέτω»,
ένα ήταν το «παρανυφάκι» που ξεχώριζε:
Ο ισχυρισμός των «Νέων» ότι η απόδειξη των «ανίερων συμμαχιών» του ΚΚΕ με τη ΝΔ βρίσκεται στην... Ικαρία!
«Ανίερες συμμαχίες στην Ικαρία του 2010» (!), μεταξύ του ΚΚΕ και της ΝΔ, ανακάλυψαν τα «Νέα» στο χτεσινό τους πρωτοσέλιδο!

Από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στα Μνημόνια


Ξέρετε πού «είδαν» τα χτεσινά «Νέα» την «απαρχή» των «ανίερων συμμαχιών» του ΚΚΕ με τη ΝΔ; Στις δημοτικές του ...1986! Πάλι καλά δηλαδή που δεν πήγαν στο «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»!
(Παρεμπιπτόντως, Πλαστήρας ήταν αυτός που εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και Παπάγος ήταν αυτός με τον οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής ο ...Γεώργιος Παπανδρέου!)
*
Ας πάμε, όμως, στο '86 όπως επιθυμούν τα «Νέα»:
Τότε, στις βουλευτικές εκλογές του '85, οι του ΠΑΣΟΚ έταζαν«καλύτερες μέρες» (όπως τώρα έταζαν ότι «λεφτά υπάρχουν» - τι σύμπτωση!)
Αφού έγιναν κυβέρνηση, αντί για «καλύτερες μέρες», με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (κάτι σαν Μνημόνιο, δηλαδή) επέβαλαν «σταθεροποιητικό πρόγραμμα», διέταξαν το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, απαγόρευσαν τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα (!), τίναξαν στα ύψη τους φόρους κι άλλα τέτοια «σοσιαλιστικά». Και όλα αυτά στο όνομα του χρέους (τι σύμπτωση!)...

Ο βρώμικος ΔΟΛ ως μακρύ χέρι της βρώμικης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

   
   Ο βρώμικος ρόλος του ΔΟΛ στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα σε όλη την ιστορία του είναι γνωστός. Γι' αυτό φαίνεται ότι είναι η πρώτη επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στη χρησιμοποίηση ΜΜΕ για τη βρώμικη αντικομμουνιστική πολιτική της. Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είναι αδίστακτη απέναντι στο λαό. Το επιβεβαιώνει η βάρβαρη πολιτική της. Αλλά εκτός από αδίστακτη είναι και βρώμικη. Μάλλον αυτά τα δύο ταυτίζονται. Εδώ συναντιέται με τον βρώμικο ΔΟΛ. Που συνεχίζει να βγάζει ως ενημέρωση την μπόχα της δημοσιογραφίας του βούρκου των αστών, νομίζοντας πως είναι ικανοί να πλήξουν το ΚΚΕ κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Στην αντεπίθεση


Ο λαός θα αντιμετωπίσει άμεσα ένα νέο κύμα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, νέο κύμα αυταρχισμού, καθώς η κρίση θα οξυνθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Το επιβεβαίωσε προχτές η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, αλλά και οι αναλύσεις δημοσιολόγων στα αστικά ΜΜΕ για την Ιρλανδία, που βρίσκεται στην ίδια θέση με την Ελλάδα, δηλαδή στα πρόθυρα του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας της. Απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη χρειάζεται ένα ισχυρό ριζοσπαστικό λαϊκό ρεύμα, ικανό να βάλει εμπόδια στα χειρότερα, να ανοίξει το δρόμο στην εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.
Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ, απαιτεί: Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. 
Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θέλουν και μπορούν να αλλάξουν. 
Επομένως, ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες, να γίνει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση.