Σελίδες

11 Νοε 2010

Μνήμη Γιάννη Ρίτσου

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ...

Η μάχη για την διεκδίκηση του δήμου στην Ικαρία για όσους τη ζούμε από κοντά αποτελεί μάθημα.

Το τουρλουμπούκι που έχουν στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ προκειμένου να διώξουν το «κακό» ΚΚΕ και τον «σκληρό κομμουνιστή» δήμαρχο Στ. Σταμούλο έχει ξεφύγει από τα όρια της προεκλογικής εκστρατείας και έχει εξελιχθεί σε άνευ προηγουμένου παραλήρημα.
Από τη μία άκρη (ΣΥΡΙΖΑ) ως την άλλη (ΛΑΟΣ) έχουν βάλει τις, όχι και πολλές τελικά, διαφορές τους στην άκρη και στις συνάξεις που οργανώνουν μήνες τώρα ψάχνοντας ''τη χρυσή φόρμουλα'' η πολιτική τους πρόταση για τον δήμο της Ικαρίας αρχίζει και τελειώνει στο να ''διώξουμε το ΚΚΕ''. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας επίδειξη τυχοδιωκτισμού συμμαχεί με την πρόσφατα αποχωρήσασα από τον ΣΥΝ λόγω «διαφορετικών πολιτικών απόψεων» «Δημοκρατική Αριστερά», με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ αγνοώντας τις κραυγές ακόμα και των ίδιων του των στελεχών για δήθεν ξεπούλημα των αρχών και της ιδεολογίας του.

Κανένα ξεπούλημα νομίζω. Απλά η Ικαρία εξαιτίας των εκλογικών συσχετισμών που έχει σαν ενιαίος πια δήμος τους αναγκάζει απροκάλυπτα να δείξουν που πατάνε και σε τι πιστεύουν. Και το πράττουν συμμαχώντας με τον ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ και με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και την καταστροφή και που σε όλη τη χώρα οι εκπρόσωποί τους έχουν καταχρεώσει εκατοντάδες δήμους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προσπαθεί να πείσει τους μουδιασμένους, από τα συνεχή χαστούκια της Ε.Ε., ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι αυτό που χρειάζεται ο δήμος είναι μια διαχείριση διαφορετική, "πιο μοντέρνα".
Φυσικά αποφεύγουν, ανεπιτήδευτα μάλιστα, να αναφέρονται στο έργο των τριών δήμων τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο γιατί γνωρίζουν το μέγεθος του αλλά κυρίως γιατί

Γελοιότητες



ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ




Τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια –έντυπα και ηλεκτρονικά- τα δίνουν όλα σήμερα για να στηρίξουν τους κυβερνητικούς υποψηφίους στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το συγκρότημα Λαμπράκη δίνει ρέστα σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ο μονίμως «θυμωμένος» υπερασπιστής της αστικής πολιτικής,  Δ. Δανίκας, από το «Βήμα» ωρύεται που η «Κομμουνιστική Αριστερά» -κατά την έκφραση του- είναι «στον εαυτό της κολλημένη» και φτάνοντας σε σημείο γελοιότητας απευθύνετε προς τους κομμουνιστές ψηφοφόρους, γράφοντας:   «Σας παρακαλώ, ψηφίστε τον Μπουτάρη προκειμένου να μας απαλλάξετε από τη νεοδημοκρατική μούχλα. Σύντροφοι, ξανασκεφτείτε το, σας εκλιπαρώ. Για όνομα του Θεού. Δεν θα χαθεί ο αγώνας, ούτε ο Μπουτάρης θα ορμήσει στην πόλη με το μαστίγιο του Γιούνκερ και της Μέρκελ».

Τα «Νέα» θυμούνται το «βρώµικο ‘89» και κάνουν λόγο για «Παζάρια, ίντριγκες και Πόντιοι Πιλάτοι» προσπαθώντας αμήχανα να αντιδράσει στην οργισμένη χθεσινή ανακοίνωση του Περισσού που χαρακτήρισε τους καλαμαράδες του ΔΟΛ:  «Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς», ενώ η ιστοσελίδα της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη φιλοξενεί δηλώσεις «προσωπικοτήτων» που «Στηρίζουν Καμίνη, "κατακεραυνώνουν" Νικήτα».

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 2010...

«Βρωμιές»! (1)
   Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «ανώνυμος» (!) κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε στο «Ρόιτερς» ότι μετά το β' γύρο των εκλογών έρχεται «τσουνάμι» κατά του λαού, με πρόσχημα για μια ακόμα φορά ότι είναι μεγάλο το... έλλειμμα.
Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να ενημερωθεί ότι ο Παπακωνσταντίνου ομολόγησε πως είναι προαποφασισμένη η νέα αντιλαϊκή θύελλα, προαναγγέλλοντας πραγματική σφαγή στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα.
Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να πληροφορηθεί ότι ο Πεταλωτής αρνήθηκε να διαψεύσει την κυβερνητική πρόθεση για 
μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

«ΝΕΑνισμός»!


Το συγκρότημα Λαμπράκη ήταν πάντα παρόν: 
Και τον Απρίλη του '41 όταν χειροκροτούσε την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα,
 και το Μάρτη του '52 όταν επιδοκίμαζε την εκτέλεση του Μπελογιάννη, 
και στα Ιουλιανά όταν έπαιζε το παιχνίδι της πολιτικής ανωμαλίας,
 και στη μεταπολίτευση που «πουλούσε» το... «νερό του Καματερού» ως φάρμακο «διά πάσαν νόσον και μαλακίαν».
Τιμώντας τις «καλύτερες» παραδόσεις του συγκροτήματος, η εφημερίδα «Τα Νέα» έδωσε χτες μια νέα διάσταση στον αντικομμουνισμό καθώς και σε ό,τι μεταπολιτευτικά προσδιορίστηκε στο χώρο του Τύπου ως «Αυριανισμός».
Η χυδαιότητα της συκοφαντίας, ο γκεμπελισμός, η ποταπότητα του ψεύδους, η παραποίηση, η παραχάραξη, η διαστρέβλωση, η μικρότητα, η φτήνια και ο πολιτικός εκβιασμός μέσω της προβοκάτσιας έχουν πλέον νέο εκφραστή:
Τον «ΑυριανοΝΕΑνισμό»!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Είπε ο Φώτης Κουβέλης: «Το ΚΚΕ απολαμβάνει την επίσης πρωτοφανή "ασυλία" εκ μέρους των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων». Για ασυλία του ΚΚΕ έχουν πει κατά καιρούς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., διάφορα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία, τα φερέφωνά τους, δηλαδή τα αστικά ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι τους. Συντάσσεται λοιπόν με όλο το άθλιο αντιΚΚΕ συνονθύλευμα ο κύριος δημοκράτης αριστερός; Το θέλει ή του ξέφυγε; Τόση πρεμούρα για να συμπεριληφθεί στις δυνάμεις διαχείρισης του συστήματος μέσω θεσμών εξουσίας; Το τελευταίο το έχει βεβαίως δηλώσει. Η αριστερά πρέπει να συμβάλει σε προοδευτική διακυβέρνηση. Τι τον εμποδίζει το ΚΚΕ να το πράξει; Γιατί τέτοια επίθεση;
***
Εκφραστής του 76% (!) του λαού που δεν ψήφισαν την υποψηφιότητα του Γ. Σγουρού, αυτοαναγορεύτηκε ο

Ερχεται ο «σκληρός πυρήνας» των ανατροπών


Αποκαλυπτικός ο Λ. Παπαδήμος, σε ομιλία για τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει το συμφέρον του κεφαλαίου
Στο αμέσως προσεχές διάστημα μπαίνει μπροστά η εφαρμογή των μέτρων που αφορούν στο σκληρό πυρήνα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Η προαναγγελία για την κατά μέτωπο επίθεση έγινε χτες από τον πρώην υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σημερινό σύμβουλο του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο διάλεξης που του διοργάνωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.
Ο Λ. Παπαδήμος σημείωσε πως οι «θαρραλέες αποφάσεις» που ήδη πάρθηκαν ήταν «τεχνικά εύκολες», για να προσθέσει πως οι «νέες προκλήσεις», δηλαδή τα νέα αντιλαϊκά πακέτα, θα αφορούν πλέον στο «σκληρό πυρήνα του δημοσιονομικού προβλήματος». Με στόχο την έξοδο της κεφαλαιοκρατίας από την καπιταλιστική κρίση και για τη διάσωση του εκμεταλλευτικού συστήματος, ο Λ. Παπαδήμος επανέλαβε όσα ήδη ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα και σημείωσε πως η αναδιαπραγμάτευση του κρατικού χρέους δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε και της ΕΕ.

Ουρά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


«Ισόποση» στήριξη σε υποψήφιους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πρόσφερε ο ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι παραμένει «ουρά» των δύο μεγάλων κομμάτων και εφεδρεία για όλες τις «δουλειές». Μετά από συνεδρίαση των οργάνων, ο Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε χτες ότι το κόμμα του στηρίζει τις υποψηφιότητες των Ν. Κακλαμάνη, Κ. Γκιουλέκα και Β. Μιχαλολιάκου για το δεύτερο γύρο των εκλογών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα, ενώ για την περιφέρεια της Αττικής τάχθηκε υπέρ του Γ. Σγουρού «αναγνωρίζοντας το έργο» του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, πρόσφερε στήριξη στον Π. Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. συνόδευσε τη στήριξη στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με δήλωση που ξεχείλιζε από ρατσισμό και μίσος κατά των μεταναστών. Παράλληλα, έθεσε εκτός νόμου το άκυρο που προτείνει το ΚΚΕ για το β' γύρο (!) και χαρακτήρισε ανεύθυνη την ψήφο κατά συνείδηση.

Εχουν λόγο να είναι πανικόβλητοι


Σε κατάσταση συναγερμού εμφανίζονται μέσα από τα έντυπά τους οι καπιταλιστές, μετά το 11% του ΚΚΕ, τόσο που να εκλιπαρούν ανοιχτά για την ανάγκη συναίνεσης ικανής να αναχαιτίσει τους κομμουνιστές, να αντιμετωπίσει το εργατικό κίνημα και τη συνάντησή του με ευρύτερα λαϊκά στρώματα που αρχίζουν να κατανοούν ότι χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης, ένας δρόμος που κουμάντο οικονομικά και πολιτικά δε θα κάνει η αστική τάξη.
Το σχετικό ταράκουλο δεν άφησε ανεπηρέαστη την «Αυγή». Με το κλασικό «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» εμφανίζεται με δύο άρθρα, ένα του Χρήστου κι ένα του Καρτερού, στο δεύτερο να κλαίει γιατί ο Περισσός δεν κάνει κάτι να ενωθεί με την «αριστερά» του ΠΑΣΟΚ (κάτι «ΣΥΡΙΖΑ» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ») και στο πρώτο να χαρακτηρίζει αυτήν την άθροιση «χωρίς βάρος», αφού κυριαρχεί το ΚΚΕ. Και τα δύο άρθρα στο διά ταύτα τους κάνουν καθαρό πως με κάποιον τρόπο πρέπει να αναγκαστεί το ΚΚΕ να βάλει νερό στο κρασί του, ώστε αντί να μιλά για σοσιαλισμό να κοιτάξει πώς θα χωρέσει μέσα στην «αριστερά». Ο Καρτερός μάλιστα καλεί τις σάλπιγγες της Ιεριχούς (συγνώμη, της «αριστεράς») να ηχήσουν τόσο δυνατά που να γκρεμίσουν τα τείχη του Περισσού.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ


ΚΚΕ: Ο,τι και να κάνουν ΤΑ ΝΕΑ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι με τη ΝΔ βρίσκονται στο ίδιο αντιλαϊκό χαράκωμα, σε εκείνο της πλουτοκρατίας
Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς αποδείχτηκαν, για άλλη μια φορά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το συγκρότημα Λαμπράκη - όπως επιβεβαιώνεται και από το χτεσινό πρώτο θέμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ - και ο ΛΑ.Ο.Σ. Το συγκρότημα, που το βρώμικο ρόλο του διαπιστώνει κανείς όποια πέτρα της ελληνικής Ιστορίας και αν σηκώσει, εμφανίζει όπως του αρέσει την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ, για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, που είναι ίδια με τον πρώτο: Το μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καθώς και στους υποψηφίους τους, να εκφραστεί με άκυρο ή με λευκό ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Αυτή είναι η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ. Τα ίδια κάνουν το ΠΑΣΟΚ και οι επικοινωνιολόγοι τους, κάθε φορά που θέλουν να συγκαλύψουν τα αντιλαϊκά τους έργα και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού ή να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα: Επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, όχι με όρους καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με τη συκοφαντία, την προβοκάτσια, τη διαστρέβλωση των θέσεών του. Αλλοτε είναι η «συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ», άλλοτε «ο Γερμανός», άλλοτε «τα οικονομικά του ΚΚΕ», άλλοτε όλα μαζί. Συνοδοιπόρος στην προβοκάτσια ο ΛΑ.Ο.Σ.