Σελίδες

10 Νοε 2010

Να μη γονατίσει ο λαός

«Οι δραστικές περικοπές, μεταξύ άλλων, των μισθών, έχουν ήδη γίνει. Δεκατέσσερα δισ. ευρώ έχουν περικοπεί την τελευταία διετία, περίπου ίση ποσότητα με εκείνη που προβλέπουν οι στόχοι των ερχόμενων τεσσάρων ετών. Ο ρεαλισμός των Ιρλανδών έρχεται σε αντίθεση με το θέατρο δρόμου που παρακολουθούμε στη Γαλλία. Η ιστορία της Ιρλανδίας την καθιστά ελκυστική για επενδύσεις από τις αναδυόμενες οικονομίες» (John Bruton, πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας / στο πρακτορείο Bloomberg).
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας περιγράφει το λαό του σαν σκυφτό και ως εκ τούτου ελκυστικό στους επενδυτές. Το αν είναι έτσι οι Ιρλανδοί θα το δείξει η ιστορία, το σίγουρο είναι πως σκυφτό θέλουν κάθε λαό οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους. Και ορισμένες φορές προβάλλουν την επιθυμία τους ως πραγματικότητα. Οπως η ελληνική κυβέρνηση, που συμπέρανε πως στις εκλογές ο λαός ενέκρινε την πολιτική της. Μάλιστα, γεμάτοι χαρά οι Ελληνες προετοιμάζονται ήδη για τις γιορτές των Χριστουγέννων: «Το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών σκοπεύει να περιορίσει τις δαπάνες του για τα Χριστούγεννα κατά 21%, όταν στην Ευρώπη θα περιοριστούν οι δαπάνες κατά 2,5%» (αποτελέσματα έρευνας της Deloitte / in.gr).
Η αστική τάξη δεν είναι αφελής. Με απλή αριθμητική άθροισε τα ποσοστά των σχημάτων που στηρίζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα, και τοποθέτησε τις ψήφους που μάζεψαν ενάντια στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο, αυτό που στήριξε το ΚΚΕ. Προπαγανδιστικά λέει στους ψηφοφόρους ότι δε μας πειράζει η διαμαρτυρία σας, αρκεί που δεν περάσατε απέναντι.
Είναι χρήσιμη αυτή η επισήμανση για όσους πιστεύουν ότι τιμωρούν αυτό ή το άλλο κόμμα της αστικής τάξης, αλλάζοντας σακάκι, χωρίς να κάνουν το αναγκαίο βήμα. Αυτό που πράγματι φοβάται η αστική τάξη.
Η εκτίμηση που περιέχεται στο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ ότι οι ψηφοφόροι δεν πέρασαν απέναντι είναι παραλλαγή της εκτίμησης του ΛΑ.Ο.Σ. που προειδοποιεί ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, αν δεν αντιμετωπιστεί από όλους τους μαζί το ΚΚΕ.
Τι είναι αυτό που τους κάνει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τα μάτια τους στραμμένα στο ΚΚΕ; Πρώτο, η αυτογνωσία τους ότι η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή και δεν μπορεί να είναι

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

Μαλλιά Σγουρά

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!!ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΑ BLOG!!!!



και κατοπιν δειτε και εδω  
http://epirusgate.blogspot.com/2010/11/blog-post_7253.html
για να καταλαβαινουμαι και τι γινεται,και για ποσο ζωα μας εχουν.
Μεχρι ποτε θα τους ανεχομαστε?
Ουτε για φτυσιμο,θα παει χαμενο το σαλιο.
Τουλαχιστον βλεπουμε οτι το αποτελεσμα τους ετσουξε,για αυτο σκουζουν ετσι.
Καλη συνεχεια,να μας βρισκουν μπροστα τους!!!!


ΑΠΟ : sfendoni

Aνακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του συγκροτήματος Λαμπράκη

Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το συγκρότημα Λαμπράκη, όπως επιβεβαιώνεται και από το σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Το συγκρότημα, που τον βρώμικο ρόλο του διαπιστώνει κανείς όποια πέτρα της ελληνικής ιστορίας και αν σηκώσει, εμφανίζει όπως του αρέσει την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών που είναι ίδια με τον πρώτο: Το μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καθώς και στους υποψήφιούς τους, να εκφραστεί με άκυρο ή με λευκό ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Αυτή είναι η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ.

Τα ίδια κάνουν το ΠΑΣΟΚ και οι επικοινωνιολόγοι τους, κάθε φορά που θέλουν να συγκαλύψουν τα αντιλαϊκά τους έργα και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού ή να κτυπήσουν το λαϊκό κίνημα: Επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, όχι με όρους καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με τη συκοφαντία, την προβοκάτσια, τη διαστρέβλωση των θέσεών του. Άλλοτε είναι η «συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ», άλλοτε «ο Γερμανός», άλλοτε «τα οικονομικά του ΚΚΕ», άλλοτε όλα μαζί.

Ό,τι και να κάνουν ΤΑ ΝΕΑ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι με τη ΝΔ βρίσκονται στο ίδιο αντιλαϊκό χαράκωμα, σε εκείνο της πλουτοκρατίας. Αυτή η τάξη, οι υπηρέτες της και τα παπαγαλάκια της λυσσομανούν επειδή δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι τους το ΚΚΕ. Από εδώ και το συγκεκριμένο τους... ηθικό ανάστημα.

ΑΠΟ : Κόκκινος Άνεμος


Οι Θεριστές...σωτήρες.


ΑΠΟ : politikokoraki


Πριν 5-6 μήνες, ο δικαιοσύνης Χ.Καστανίδης "έθεσε" θέμα δημοκρατικής και
κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης για το Μνημόνιο.
Ο μοναδικός, είναι αλήθεια.
Από τότε, σιώπησε
Επανήλθε χθες, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση "επαχθών" όρων του Μνημονίου.
Στόχος, λέει, να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στα συμφωνημένα με την
τρόϊκα όριαμετά το 2013 και χωρίς την συνέχιση της επιτήρησης.
Οι "σκέψεις" του υπουργού έτυχαν της ανάλογης υποδοχής. Τα, μεν, ΜΜΕ τις
χαρακτήρισαν "διαφοροποίηση" που δημιουργούν πρόβλημα  στην κυβέρνηση,
λόγω του επικείμενου β΄γύρου, η δε, Ν.Δ. ως αποτυχία της συνολικής πολιτικής
της κυβέρνησης.
Ομως. 

Ο Αμερικανοτσολιάς στον Πανούση

Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...

Είναι και... μαρτυριάρηδες!


Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα «φαιοειδή» της ακροδεξιάς είναι χρήσιμα. Στο αστικό πολιτικό σύστημα, εννοείται. Γι' αυτό, άλλωστε, κατασκευάζονται, συντηρούνται και ανάλογα με τις περιστάσεις αξιοποιούνται από την αστική τάξη, που τους γεννά.
Τα «φαιοειδή» είναι χρήσιμα στους κεφαλαιοκράτες διότι, εκτός των άλλων, αναλαμβάνουν να πουν και - σε τραγικές για την ιστορία της ανθρωπότητας περιόδους - αναλαμβάνουν να κάνουν, όλα όσα οι υπόλοιποι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης δεν μπορούν, ούτε να πουν ούτε να κάνουν.
*
Ο Γεωργιάδης του ΛΑ.Ο.Σ., λοιπόν, εξέφρασε προχτές (στο «Αλτερ») κάποιες από τις ενδόμυχες σκέψεις που έχουν αρχίσει να κυοφορούνται στα μαγειρεία της άρχουσας τάξης.

Προπαγανδιστικοί ελιγμοί μετά το χαστούκι στις εκλογές

Να ελιχθεί, να θολώσει την εικόνα και να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, για το βάρβαρο χαρακτήρα της πολιτικής που υπηρετεί με τους συμμάχους εντός και εκτός Ελλάδας, επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, αλλά και του μηνύματος αποδοκιμασίας στο δικομματισμό που έστειλαν οι εργαζόμενοι την προηγούμενη Κυριακή. Τα νέα βάρβαρα και σαρωτικά μέτρα, που έρχονται και θα θίξουν το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και τους φτωχούς αγρότες, πρέπει να συναντήσουν την πανεργατική - παλλαϊκή καταδίκη.
Από αυτή τη σκοπιά, τα αποτελέσματα των εκλογών στις 7 Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή για την ακόμα καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό δράσης των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να ξεδιπλωθεί μια ρωμαλέα αντεπίθεση, η οποία θα αμφισβητεί ευθέως τη μακάβρια για τους εργαζόμενους πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης και τα οικονομικά και πολιτικά στηρίγματα της ολιγαρχίας, στην προοπτική της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, με την αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, του ΚΚΕ.

Αφού ο λαός δεν υπέκυψε στον ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό και δεν μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο το χειρότερο για το λαό.

   Βάναυση περιφρόνηση στη λαϊκή βούληση και ετυμηγορία, όπως εκφράστηκε την περασμένη Κυριακή, αποτελούν οι δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου προχτές το βράδυ στο Λονδίνο. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι ο λαός ενέκρινε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και μάλιστα έδωσε το «πράσινο φως» και επανανομιμοποίησε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση και η τρόικα τους επόμενους μήνες. 
«Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής αποδεικνύει πως οι Ελληνες κατανόησαν πως τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση ήταν πραγματικά αναγκαία»(!), ισχυρίστηκε θρασύτατα σε διάλεξή του στο «Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς», συμπληρώνοντας στον ίδιο τόνο ότι «οι εκλογές έδειξαν ότι συνεχίζουμε να έχουμε καθαρή εντολή για αλλαγές».
 Διαστρεβλώνοντας κατάφωρα το μήνυμα καταδίκης και απόρριψης της αντιλαϊκής πολιτικής που έστειλε ο λαός, υποστήριξε ότι «κατά αναπάντεχο τρόπο δεν ηττηθήκαμε, ήρθαμε πρώτοι, αν γίνονταν εκλογές χθες εμείς θα κερδίζαμε»(!). 
Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός κινείται στη γραμμή που έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός, που συνοψίζεται στη φράση «αφού ο λαός δεν υπέκυψε στον ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό και δεν μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο το χειρότερο για το λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε σαν να μην έγιναν εκλογές!»
Ο λαός όμως τους βλέπει και τους κρίνει.
 Κυρίως όμως αντιλαμβάνεται καλά ότι η αντιδημοκρατική εκτροπή των κυβερνώντων πάει χέρι χέρι με τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου και ετοιμάζει την απάντησή του. 
Την Κυριακή βουλιάζοντας ακόμα πιο κάτω τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και από τη Δευτέρα στους δρόμους.

«κωλοτούμπες»



ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, το σκηνικό πια μας είναι γνώριμο. Μια παράσταση που έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνγκερ να δηλώνει ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα (αντιλαϊκά, βέβαια) για την Ελλάδα και ο Γ. Παπακωνσταντίνου να μας βεβαιώνει πως δε θα υπάρξουν νέοι φόροι και περικοπές μισθών...
Ελα, όμως, που τα δεδομένα είναι σαφή και ξεκάθαρα: Θέλουν περισσότερα έσοδα και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να θίξουν το μεγάλο κεφάλαιο, αντιθέτως σκοπεύουν να το ενισχύσουν.
Με αυτά ως αδιαπραγμάτευτα, είναι προφανές ότι μόνον ένας μένει για να συνεχίσει να πληρώνει το «λογαριασμό» της κρίσης και δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό. 
Το ...πώς ακριβώς θα γίνει αυτό, είμαστε σίγουροι πως θα το ανακαλύψουν. 
Είναι καλοί σε κάτι τέτοια.
ΑΣ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ οι υπερ-πρόθυμοι - κάθε απόχρωσης - για κυβερνήσεις συνεργασιών και «υπερκομματικές λύσεις». Εκτίθενται...
Κατανοούμε τον ενθουσιασμό τους, επειδή οι «πόθοι» τους συμπίπτουν με διάφορες πολιτικές αναλύσεις περί του θέματος...
Είναι προφανές ότι έχουν τέτοια αγωνία, που ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν τις πολιτικές που θα κληθούν (εάν, τελικά, κληθούν) να εφαρμόσουν. Αλλωστε, αυτά είναι γνωστά: Θα υπηρετούν το κεφάλαιο και θα υπερασπίζονται το εκμεταλλευτικό του σύστημα... `Η, μήπως, αυτό θέλουν να κάνουν και από κυβερνητικές θέσεις;
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΨΗΦΟΣ την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ήταν αρχικά αυτοδιοικητική και στη συνέχεια «πολιτική», μετατράπηκε ξανά σε «αυτοδιοικητική». Ενα διάγγελμα του Ραγκούση αρκεί άλλωστε γι' αυτό...
Να υποθέσουμε ότι τελειώσαμε με τους χαρακτηρισμούς ή, μήπως, επειδή μεσολαβούν μερικές μέρες ακόμη, έχουμε χρόνο για «κωλοτούμπες»;

Παπαγεωργίου Βασίλης
Λες και υπάρχουν ...εκλογές μη πολιτικές. Σαν οι περιφέρειες και οι δήμοι να είναι άσχετοι με τις πολιτικές λιτότητας, ακρίβειας και ανεργίας που εφαρμόζονται. Ιδίως τώρα που θέλουν να τους μετατρέψουν σε κρατικούς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς...

Κουτοπονηριές

   Τι κι αν ξέρουν και οι πέτρες πλέον σ' αυτή τη χώρα την θέση του ΚΚΕ για την στάση του στο δεύτερο γύρο των εκλογών. 
Τι κι αν όποιος παριστάνει πως δεν το ξέρει το μόνο που πετυχαίνει είναι η γελιοποίησή του.
Τα χτεσινά «Νέα» αδιόρθωτα επιμένουν στη κουτοπονηριά. Στην πρώτη τους σελίδα το αναγγελτικό του ρεπορτάζ της αντιπολίτευσης έχει τον τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία φλερτάρει με την Αριστερά για τον δεύτερο γύρο», έτσι στο τάχα γενικό για να μένει η εντύπωση.
 Εκεί όμως που η κουτοπονηριά γίνεται προβοκάτσια είναι στις μέσα σελίδες που στο σχετικό «ρεπορτάζ» εκτός από φράσεις-σενάρια όπως : «Είναι προφανές ότι τα σχέδια της Ρηγίλλης περνούν μέσα από τους ψηφοφόρους της παραδοσιακής Αριστεράς και στο παρασκήνιο , τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικών στελεχών, γίνονται κινήσεις για μια άτυπη συνεργασία», βάζουν και μια τεράστια φωτογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με τον Αντ. Σαμαρά από παλιότερη συνάντησή τους. 
Το κόλπο διαμόρφωσης συνειρμών είναι πολύ παλιό, όμως όταν πρόκειται για το ΚΚΕ και τις ξεκάθαρες θέσεις του, που δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία, το μόνο που πετυχαίνει αυτός που το χρησιμοποιεί είναι να γελιοποιειται και να εκθέτει την αποστολή του. 
Επειδή όμως είναι απ' αυτούς που δεν νοιάζονται μπροστά στην αποστολή που έχουν αναλάβει, την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο θα πάρουν κι αυτοί την απάντησή τους από τη στάση του ΚΚΕ.
 Αν πάλι δεν καταλάβουν έχει και Συλλαλητήρια την Δευτέρα.

Παλλαϊκό «όχι» στο μνημόνιο διαρκείας




Στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. και στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ., οι λαϊκές συγκεντρώσεις στις 15 του Νοέμβρη.


Οι προχτεσινές δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε νέα εύσημα «αξιοπιστίας» στην κυβέρνηση για το «αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει» και έκανε λόγο για την «ανάγκη εφαρμογής πρόσθετων μέτρων», παράλληλα με την επιτάχυνση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν από τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη στην Αθήνα η κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας που φτάνει στη χώρα μας.
Από αυτή τη σκοπιά είναι επιβεβλημένο για το λαό τη μέρα εκείνη να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις δύο πόλεις, την επομένη της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Στην Αθήνα, η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Με δεδομένη την προαναγγελία νέων περικοπών στις δαπάνες του δημοσίου, είναι βέβαιο ότι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν κυβέρνηση και τρόικα, για να πιάσουν τους στόχους του μνημονίου και να αποταμιεύσουν οι δανειστές την επόμενη δόση του ληστρικού δανείου, είναι και η μη καταβολή από το κράτος των οφειλών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ» το περασμένο Σάββατο. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει την έκρηξη της ωρολογιακής βόμβας που χρόνια τώρα έχουν απασφαλίσει με την πολιτική τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στα θεμέλια του ΙΚΑ και των άλλων Οργανισμών.

Να μη γονατίσει ο λαός


«Οι δραστικές περικοπές, μεταξύ άλλων, των μισθών, έχουν ήδη γίνει. Δεκατέσσερα δισ. ευρώ έχουν περικοπεί την τελευταία διετία, περίπου ίση ποσότητα με εκείνη που προβλέπουν οι στόχοι των ερχόμενων τεσσάρων ετών. Ο ρεαλισμός των Ιρλανδών έρχεται σε αντίθεση με το θέατρο δρόμου που παρακολουθούμε στη Γαλλία. Η ιστορία της Ιρλανδίας την καθιστά ελκυστική για επενδύσεις από τις αναδυόμενες οικονομίες» (John Bruton, πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας / στο πρακτορείο Bloomberg).
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας περιγράφει το λαό του σαν σκυφτό και ως εκ τούτου ελκυστικό στους επενδυτές. Το αν είναι έτσι οι Ιρλανδοί θα το δείξει η ιστορία, το σίγουρο είναι πως σκυφτό θέλουν κάθε λαό οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους. Και ορισμένες φορές προβάλλουν την επιθυμία τους ως πραγματικότητα. Οπως η ελληνική κυβέρνηση, που συμπέρανε πως στις εκλογές ο λαός ενέκρινε την πολιτική της. Μάλιστα, γεμάτοι χαρά οι Ελληνες προετοιμάζονται ήδη για τις γιορτές των Χριστουγέννων: «Το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών σκοπεύει να περιορίσει τις δαπάνες του για τα Χριστούγεννα κατά 21%, όταν στην Ευρώπη θα περιοριστούν οι δαπάνες κατά 2,5%» (αποτελέσματα έρευνας της Deloitte / in.gr).

Το ΚΚΕ για το β' γύρο


«Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ, με στόχο ένα μνημόνιο διαρκείας, πρέπει να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο. 
Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θέλουν και μπορούν να αλλάξουν. 
Επομένως, ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. 
Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση». (Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών, στον χτεσινό «Ρ»). 
Επομένως, όλη η προσπάθεια των φερέφωνων του ΠΑΣΟΚ (συγκροτήματα Τύπου και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ) ότι το αποτέλεσμα του β' γύρου θα εξαρτηθεί από το ΚΚΕ είναι άθλια προπαγάνδα, που ξεκίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν ακόμη τον α' γύρο, επαναφέροντας την προβοκάτσια τους περί ανίερων συμμαχιών. 
Καμιά ελπίδα ότι θα πιάσει, να μην ελπίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το ΚΚΕ 
στο β' γύρο.
 Ακόμη πιο δυναμικά να καταψηφιστούν και οι δύο.