Σελίδες

7 Νοε 2010

Με όπλο ένα γαρίφαλο

  

 Με όπλο ένα γαρίφαλο, ας πορευτούμε προς τις κάλπες. Γερό εφόδιο για την ανάπτυξη γερών μηχανισμών αντίστασης, αξιοπρέπειας και, κυρίως, γνώσης, αγάπης και υπεράσπισης της πατρίδας.
Με το γαρίφαλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, δροσερό και παρηγορητικό, ικανό να σταματήσει, κι αν η... ανθοδέσμη μεγαλώσει και δυναμωθεί στις κάλπες, ικανό και να παραμερίσει, να διαλύσει την οσμή της σήψης και του φόβου.
Σύντροφοι και φίλοι και συνεργάτες και αδιάφοροι ακόμα, θυμηθεί δε θυμηθεί κανείς, οι εκλογές δεν μπορεί να είναι γιορτή της «δημοκρατίας» όταν κερδίζουν αυτοί και απειλή, τιμωρία, λάθος όταν χάνει ο λαός, εμείς οι πολλοί εργαζόμενοι, όχι μόνο ό,τι είχαμε ως δικαίωμα κι ελπίδα, αλλά κι ό,τι άλλοι έχυσαν το αίμα τους για ν' αποκτήσουμε.
Με όπλο το γαφίφαλο έχουμε μια ευκαιρία. Αυτή, εδώ και τώρα, στην κάλπη - παγίδα να μείνουμε λαός σε οργανωμένη πάλη ως την τελική νίκη κι όχι όχλος σε διωγμό, υπό δουλεία και την πατρωνεία των δανειστών.
   Θα μείνω λίγο στο άρωμα του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το γαρίφαλο σύμβολο και σήμα. Οσο χρειάζεται για να διαλυθούν κι οι τελευταίοι δισταγμοί όσων νομίζουν ότι νηφάλια σκέφτονται τα τελευταία προπαγανδιστικά εξευτελιστικά τερτίπια περί «αναγκαίου κακού το... μνημόνιο».
Οταν η φύση μαζικά επιτίθεται αναζητώντας την ισορροπία της, όταν δηλαδή φουσκώνει η θάλασσα, σκοτεινιάζει ο ουρανός και πυκνώνει ο στροβιλισμός του αέρα, όταν σιωπά παράξενα το σύμπαν πριν απ' το μεγάλο σεισμό κι όταν ακόμα βαραίνει από θειάφι η ατμόσφαιρα λίγο πριν ξεράσει λάβα το ηφαίστειο, όλα τα φαινόμενα μυρίζουν προειδοποίηση. Οποιος τη λάβει υπόψη του μπορεί και να σωθεί ή να προσπαθήσει να σωθεί.
 Αν είναι να παραδοθεί, τότε έχει πεθάνει πριν απ' την ώρα του.

FISCHIA IL VENTO

Μαλλιά Σγουρά - Πέτρος Πανδής

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!