Σελίδες

5 Νοε 2010

Αποχή; Ξανασκέψου το...


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στις ευρωεκλογές του 2009, σε όλες τις χώρες της ΕΕ το «κόμμα» που κέρδισε ήταν η αποχή. Στο σύνολο των χωρών της ΕΕ το ποσοστό των Ευρωπαίων ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν ανήλθε στο 55%. Στις ευρωεκλογές, δηλαδή, η αποχή σχημάτισε πανευρωπαϊκή «κυβέρνηση» και μάλιστα... αυτοδύναμη. Ε, και;
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε την ΕΕ, στην ακριβώς επόμενη σύνοδό της, να κηρύξει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κατεδάφιση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τον Ατλαντικό μέχρι το Καστελόριζο.
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε την ΕΕ, μόλις πριν λίγες μέρες, στη σύνοδο του Οκτώβρη, να ανακοινώσει μνημόνια διαρκείας για όλες τις χώρες και όλους τους λαούς της ΕΕ.
*
ΤΟ ΜΑΡΤΗ του 2010 διεξήχθησαν περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία.Η αποχή εκτινάχτηκε στο 54% «εκλέγοντας» τον δικό της αυτοδύναμο «περιφερειάρχη». Ε, και;
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε τον Σαρκοζί να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου αντιασφαλιστική επίθεση εναντίον των Γάλλων εργαζομένων και να μετατρέπει τα Ηλύσια Πεδία σε κέντρο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντιμεταναστευτικού πογκρόμ.

Οργή από τη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης των δοσίλογων



  • Η κυβέρνηση επιδιώκει να γονατίσει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ
  • Στέλνουν εκκαθαριστικά σημειώματα και σε δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς που τους αναγκάζουν να εργάζονται με «μπλοκάκι»
Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση από εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς που η κυβέρνηση τους αναγκάζει να εργάζονται με «μπλοκάκι» και οι οποίοι αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν τα χαρτιά της λεγόμενης περαίωσης. Η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας την αδίστακτη πολιτική της, επιχειρεί με την περαίωση να τους τρομοκρατήσει, προσδοκώντας να αρπάξει εκβιαστικά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει τις «τρύπες» του κρατικού προϋπολογισμού. «Τρύπες» που προκύπτουν από τη διαρκή ροή «ζεστού» χρήματος προς τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα φορομπηχτικά πλοκάμια της κυβέρνησης απλώνονται κατά κύριο λόγο στους πιο αδύναμους οικονομικά, την ίδια ώρα που οι μεγαλοεπιχειρηματίες απολαμβάνουν «νόμιμες» φοροαπαλλαγές και πολλοί ακόμη μια άτυπη φορολογική ασυλία.
Υπολογίζεται ότι έχουν αποσταλεί περισσότερα από 500.000 σημειώματα και ενδέχεται ο αριθμός τους να προσεγγίσει το 1 εκατ. καθώς περιλαμβάνονται στη ρύθμιση και πολλοί που έχουν κάνει διακοπή εργασιών, αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα ελέγχου από την εφορία. Σε όλη τη χώρα ανοίγονται οι επιστολές του υπουργείου Οικονομικών και ζητούνται χιλιάδες ευρώ για το κλείσιμο οικονομικών χρήσεων για τα έτη 2000-2009. Και κάθε ειδοποιητήριο φουντώνει το θυμό και την αγανάκτηση ανθρώπων που, εξαιτίας ακριβώς της κυβερνητικής πολιτικής, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Το Αιγαίο, οι συζητήσεις, το ΝΑΤΟ και η κρίση

   Το Μάρτη διαψευδόταν δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ότι ετοιμάζεται συμφωνία με την Τουρκία για καθορισμό του Αιγαίου ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού σαν «περιοχή μειωμένης έντασης». Τον Ιούνιο αποδείχτηκε, με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ότι πράγματι διεξάγονταν συνομιλίες για τις πτήσεις στο Αιγαίο.
Το κλίμα των συνομιλιών μπορούμε να το συμπεράνουμε από τα λόγια του κ. Βενιζέλου το Μάρτη, που έβλεπε σαν «λύση αποσυμφόρησης»στο Αιγαίο «ένα πιο ευέλικτο, πιο απλό, λιγότερο ακριβό τρόπο» ...άμυνας στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νησιά! Σα να μας έλεγε: Ξέρετε; Στοιχίζει η άμυνα. Ετοιμαστείτε για περικοπές, αναδιοργανώσεις κλπ.(μείωση άμυνας, υποχωρήσεις). Ασε που μαζεύονται πολλά πολεμικά στο Αιγαίο και θα 'χουμε και κανένα ατύχημα. Πρέπει να βρούμε λύσεις (σε συνομιλίες)!
Τώρα λέγεται, βέβαια, ότι οι συνομιλίες του Ιουνίου για τις πτήσεις διεκόπησαν. Προφανώς, οι τουρκικές διεκδικήσεις ξεπέρασαν κάποια όρια. Το ερώτημα όμως είναι, μέχρι τη διακοπή σε ποια σημεία τα είχαν βρει οι δύο πλευρές; Γιατί από τα σημεία αυτά θα αρχίσουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις, όταν βελτιωθεί το κλίμα ώστε ...να τις αντέξει η κοινή γνώμη. Δεν πρέπει να ξέρουμε; Μήπως οφείλουν να μας ενημερώσουν;

Νέα επεισόδια στο σίριαλ της τρομο-λαγνείας


Σοβαρά ερωτήματα συνεχίζουν να προκαλούν διαρροές και δημοσιεύματα, την ίδια ώρα που σε Ελλάδα και ΕΕ αναθερμαίνεται η συζήτηση για ενίσχυση του «αντιτρομοκρατικού» πλαισίου

Συνεχίστηκε και χτες, με μπαράζ διαρροών, ελεγχόμενων εκρήξεων και αστυνομοκρατίας, το σίριαλ της τρομο-λαγνείας που ενέσκηψε «ξαφνικά» λίγες μέρες πριν τις εκλογές και το οποίο αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και των προπαγανδιστών της, για να τρομοκρατήσουν το λαό με τη δήθεν αποσταθεροποίηση της χώρας και να εκβιάσουν την ψήφο του την Κυριακή.
Ενα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο - το 14ο - εντοπίστηκε χτες σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Νέο Κόσμο. Το δέμα είχε αποστολέα την Αρχιεπισκοπή και παραλήπτη την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η οποία το θεώρησε ύποπτο και το επέστρεψε δυο φορές στην εταιρεία που βρίσκεται στην οδό Καλλιρρόης. Ο φάκελος περιείχε βιβλίο από τα Απαντα του Γ. Σουρή, παγιδευμένο με εκρηκτικά.
Το θέμα είχε ταχυδρομηθεί την περασμένη Δευτέρα από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Χαϊδάρι. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών της Αστυνομίας πήγε στην εταιρεία και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Χτες, επίσης, εταιρεία ταχυμεταφορών στο Μαρκόπουλο ειδοποίησε την Αστυνομία για τέσσερα ύποπτα πακέτα. Στις τρεις το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η έρευνα στην εταιρεία, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Στυγνός εκβιασμός για την υφαρπαγή της ψήφου...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΕΙΡΑΖΕΙ το να μην πάμε στις κάλπες. Το μόνο που προφανώς δε θέλουν είναι να φτάσει κανείς μέχρι εκεί χωρίς ...φόβο και τρόμο! Αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που συμβαίνουν.
Τα δελτία ειδήσεων έχουν γεμίσει από φακέλους, πυροτεχνουργούς, μασκοφόρους, συλλήψεις, ελεγχόμενες εκρήξεις και μια απίστευτη τρομοκρατολογία.
Η πολιτική αντιπαράθεση από ακατάσχετη καταστροφολογία περί πτωχεύσεων, πολιτικής αστάθειας, ακυβερνησίας και χάους.
Ολα αυτά θα συμβούν αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει τις ψήφους που θέλει και αν δεν είναι περιορισμένη η απώλειά του μετά την πολιτική που ακολούθησε. Και γιατί όλα αυτά; Μα, για να μπορέσει να πάρει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα μέτρα...
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, θέλουν τον ελληνικό λαό να ...ψηφίσει νέα αύξηση φόρων, νέα περιστολή δικαιωμάτων, νέες μειώσεις μισθών, νέα διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η αποχή είναι συναίνεση


   Οι πολιτικοί εκπρόσωποι και τα επιτελεία της αστικής τάξης προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να θέσουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης των εργαζομένων. Μπροστά στις εκλογές της Κυριακής, ένας από τους τρόπους χειραγώγησης είναι η καλλιέργεια κλίματος απογοήτευσης, μοιρολατρίας και τελικά στήριξης της αποχής ως εκλογικής συμπεριφοράς. Ετσι, θέλουν να αχρηστέψουν το συσσωρευμένο θυμό και την αγανάκτηση που προκαλεί η άγρια και σφοδρή αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται.
Αυτή η λογική πρέπει να απαντηθεί, να ηττηθεί, να ανατραπεί. Να δοθεί μάχη γι' αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή. Η οργή των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στα κόμματα που τη στηρίζουν δε φθάνει για να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων. Η αποχή ως εκλογική συμπεριφορά είναι όχι μόνο ανεκτή αλλά και ζητούμενο από τα κόμματα της αστικής τάξης. Γιατί δεν τα απειλεί.

Στυγνός εκβιασμός για την υφαρπαγή της ψήφου...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΕΙΡΑΖΕΙ το να μην πάμε στις κάλπες. Το μόνο που προφανώς δε θέλουν είναι να φτάσει κανείς μέχρι εκεί χωρίς ...φόβο και τρόμο! Αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που συμβαίνουν.
Τα δελτία ειδήσεων έχουν γεμίσει από φακέλους, πυροτεχνουργούς, μασκοφόρους, συλλήψεις, ελεγχόμενες εκρήξεις και μια απίστευτη τρομοκρατολογία.
Η πολιτική αντιπαράθεση από ακατάσχετη καταστροφολογία περί πτωχεύσεων, πολιτικής αστάθειας, ακυβερνησίας και χάους.
Ολα αυτά θα συμβούν αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει τις ψήφους που θέλει και αν δεν είναι περιορισμένη η απώλειά του μετά την πολιτική που ακολούθησε. Και γιατί όλα αυτά; Μα, για να μπορέσει να πάρει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα μέτρα...
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, θέλουν τον ελληνικό λαό να ...ψηφίσει νέα αύξηση φόρων, νέα περιστολή δικαιωμάτων, νέες μειώσεις μισθών, νέα διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αλλά ακόμη και αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές πόσο αφελείς τους θεωρούν πια;
ΟΧΙ ΜΟΝΟ εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο, όχι μόνο κάνουν προεκλογικά όργια μήπως «τσιμπήσουν» μια μονάδα παραπάνω, αλλά μας δουλεύουν κιόλας...
Για το ΠΑΣΟΚ φυσικά ο λόγος, του οποίου ο πρωθυπουργός διαπίστωσε χτες ότι χρειάζεται άμεσα «πράσινη ανάπτυξη» και οικολογικά κτίρια, διότι καταναλώνουμε πολλή ενέργεια.
Μάλιστα, δήλωσε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουν τα φτωχά νοικοκυριά 127% περισσότερο ανά ενεργειακή μονάδα σε σχέση με τα υψηλά εισοδήματα!
Κι εμείς ρωτάμε με κάθε αφέλεια: Ποιος είναι αυτός που αύξησε τελευταία (και κυρίως στα φτωχά νοικοκυριά) την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος; Μήπως οι ίδιοι που κάνουν τις διαπιστώσεις;
Ποιοι είναι αυτοί που ιδιωτικοποιούν κάθε τομέα της ενέργειας, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη να ζητάει ό,τι θέλει και όσα του λείπουν; Πάλι αυτοί...