Σελίδες

3 Νοε 2010

Ηρθε η ώρα της «4ης ελευθερίας»...

Προβοκατόρικες Υπηρεσίες
εκ...λογίκευσης του λαού!


Γράφει:  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Παπανδρέου δεν είχε θέσει ακόμα το δίλημμα «Σγουρός ή χάος» όταν, περίπου 70 χρόνια πριν, ο Ρούσβελτ ισχυριζόταν ότι ο καπιταλισμός ήταν ο εγγυητής ενός κόσμου με εδραιωμένες τις «4 ελευθερίες».
*
Πρώτη η «ελευθερία του λόγου και της έκφρασης». Πρόκειται για ελευθερία πλήρως, πλέον, κατακτημένη στην Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται επικεφαλής στον κατάλογο της λογοκρισίας του Τύπου, εδώ όπου το ΔΝΤ διατηρεί «ειδικές σχέσεις» με δημοσιογράφους και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ εκπέμπουν επί 24ώρου βάσεως την «εγκυρότητα» και την «πολυφωνία» τους.
*
Δεύτερη η «ελευθερία της σκέψης και της πίστης». Κι αυτή είναι μια ελευθερία απολύτως ζωντανή στην Ελλάδα. Οποιος, πάντως, σκέφτεται και όποιος πιστεύει ότι πρέπει να καταδικάσει (στις εκλογές της Κυριακής για παράδειγμα) τις πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί, θα πρέπει πρώτα να δραπετεύσει από την ομηρία των εκβιασμών, των κινδυνολογιών, της καταστροφολογίας και της «χρεοκοπολογίας». Λεπτομέρειες...

Η ΦΙΕΣΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...

Ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα
Με συγκεντρώσεις και φιέστες, στις οποίες συμμετείχαν υπουργοί, υποψήφιοι αιρετοί στην περιοχή και άλλα στελέχη της τοπικής διοίκησης, συνδικαλιστικών και αγροτικών οργανώσεων, η κυβέρνηση, με πρώτο βιολί τον πρωθυπουργό που βρέθηκε χτες στα Γιάννενα, προσπάθησαν να λανσάρουν μια μαγική εικόνα για την Ηπειρο και τις προοπτικές της, με στόχο να αποτρέψουν να εκφραστεί στην κάλπη η λαϊκή αγανάκτηση για τη βαθιά αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αυτήν ακριβώς τη σκληρή πραγματικότητα, που ο λαός της Ηπείρου βιώνει χρόνια τώρα στο πετσί του, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανοιχτή επιστολή, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

Ικαρία: Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ - εφοπλιστών!


Τι είναι το ΚΚΕ και τι κακά έχει προκαλέσει στην Ικαρία;
  • Πρώτον, πρόκειται για ένα «άθρησκο και άθεο Κόμμα (που), προσπαθεί να επιβάλει πάντα, μέσω προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, στους κατοίκους και εν δυνάμει ψηφοφόρους το... "πίστευε, και μη ερεύνα"»...
  • Δεύτερον, το ΚΚΕ γράφει «κόκκινα συνθήματα πάνω σε βράχια»...
  • Τρίτον, το ΚΚΕ «αντιδικεί» με τους εφοπλιστές στην Ικαρία γιατί δεν του αρέσει που «οι ναυτικοί των πλοίων λόγω των εύκολων δρομολογίων απολάμβαναν τα μπάνια τους στη Σάμο επί 10 ώρες την ημέρα ή χόρευαν Ικαριώτικο στα πανηγύρια»!
*
Ολες οι προηγούμενες αστειότητες, που βρίθουν πρωτόγονου αντικομμουνισμού, καταγράφηκαν σε ανοιχτή επιστολή την οποία απηύθυνε ενόψει των δημοτικών εκλογών στους Ικαριώτες ο εφοπλιστής Γιώργος Σπανός.
Μάλιστα, αφού ο εφοπλιστής κατακεραύνωσε το «άθρησκο και άθεο» ΚΚΕ και αφού κατέθεσε το «όραμά του» για μια Ικαρία που θα ξεφύγει από «φτωχές και εισαγόμενες ιδεολογίες που την κρατούν δέσμια», ήρθε στο διά ταύτα: 

Δεν είναι τιμωρία η αποχή


Η αποχή δεν είναι τιμωρία των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Ξέρεις καλά ότι και μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 με την αποχή δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σκέψου: Τι κατόρθωσες με την επιλογή της αποχής; Η αποχή - «το κόμμα» της αποχής όπως έλεγαν τότε πολλοί - πήρε 50% και 30% στις προηγούμενες εκλογές. 
Από την επόμενη κιόλας μέρα όμως ψήφισαν όλα τα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ, του ΔΝΤ. Η αποχή τούς βολεύει. 
Βολεύει τα μεγάλα συμφέροντα που πλασάρουν και καλλιεργούν την ψεύτικη εικόνα ότι τάχα δεν υπάρχει καμία θετική λύση για τα λαϊκά προβλήματα. Οτι είμαστε όλοι ίδιοι! Φοβούνται μη βρει ο λαός το δρόμο του. 
Γι' αυτό στέλνουν στην αποχή τους ψηφοφόρους που ξέρουν ότι δε θα τους ψηφίσουν. Θέλουν το λαό στη γωνία. 
Ομως, όταν ο λαός είναι στη γωνία, αυτό δεν είναι ουδετερότητα, δεν είναι απλά άρνηση να πάρεις θέση. Είναι πολιτική θέση που στρώνει ακόμα πιο καλά το έδαφος για νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Με μεγάλη αποχή, ιδιαίτερα με μεγάλη νεανική αποχή, θα έρθουν την επομένη των εκλογών και θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κρίση των θεσμών - θα τρίβουν τα χέρια τους όμως - γιατί αποχή σημαίνει απογοήτευση και μοιρολατρία. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική στάση, όπως καλλιεργούν διάφορες πλευρές. Αντισυστημική είναι μόνο η στάση που βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.