Σελίδες

30 Οκτ 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Eικονική πραγματικότητα: πραγματική αποχαύνωση

http://avantgarde2009.files.wordpress.com/2010/10/fakebook.jpg?w=265&h=57

Η εξέλιξη του καπιταλισμού μέσα στα τελευταία χρόνια, εκτός από πολέμους, φτώχεια και βαρβαρότητα έχει επιφέρει και μια τεράστια κοινωνική παρακμή. Το εποικοδόμημα εξελίσσεται και αυτό παράλληλα με τη συσσώρευση του κεφαλαίου, ενσωματώνοντας όλο και περισσότερη παράνοια και αλλοτρίωση. Ίσως για κάποιους βέβαια αυτά να είναι γραφικότητες, όμως όποιος ενδιαφέρεται για τη διαμόρφωση της συνείδησης δεν μπορεί να μην παρατηρεί τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται και που σπρώχνουν όλο και περισσότερο τη συνείδηση του ατόμου- καταναλωτή- θεατή μακριά από την ανθρώπινη ουσία.
Όπως υποστήριξε ο Γκι Ντεμπόρ, όσο περισσότερο το άτομο (ως θεατής) παρατηρεί, τόσο λιγότερο ζει, όσο περισσότερο δέχεται να αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα στις κυρίαρχες εικόνες της ανάγκης, τόσο λιγότερο κατανοεί τη δική του ύπαρξη και τη δική του επιθυμία. Αυτό είναι μια διαχρονική αλήθεια, που τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Και αυτό γιατί έχουν υπάρξει κάποια σημεία σταθμοί.
Μια τομή, (μαζί με τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας), που αφορά εκατομμύρια κόσμου όλων των ηλικιών είναι το facebook. Αυτοί οι τρόποι ψυχαγωγίας που ξεκάθαρα εντάσσονται στο θέαμα με διαφορετικό τρόπο το καθένα, δεν είναι απαραίτητα καλοστημένα σχέδια από κάποια κέντρα εξουσίας για την υπόταξη των μαζών. Όμως λειτουργούν ως τέτοια. Αλλά πολύ περισσότερο είναι η

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Τρέμουν την άνοδο του Κ.Κ.Ε στο Ιόνιο και στην στην Κέρκυρα ! Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας καλούν για ψήφο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε απόλυτο συντονισμό με το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποτρέψουν την υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ
Ξεκάθαρο γίνεται, μέρα με τη μέρα, το μέτωπο που έχουν φτιάξει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, οι ξενοδόχοι και το τουριστικό κεφάλαιο στην Κέρκυρα ενάντια στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ. Μετά τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ για το «κλείσιμο» των ξενοδοχείων - όπως μετέφραζαν τον αγώνα των εργαζομένων για τοπική Συλλογική Σύμβαση αλλά και για αποτροπή απολύσεων από τα ξενοδοχεία το περασμένο καλοκαίρι - χτες, η Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση, προσπαθώντας να αποτρέψει την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» που μετέχει στις εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Με έγγραφο που απέστειλε προς όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, απαιτεί τη στήριξη των συναδέλφων - όπως τους αποκαλεί - ξενοδόχων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς του παρουσιαζόμενου ως «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλούδη, που είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αλλά και του αντίστοιχου υποψηφίου με τη ΝΔ, Σπύρου Σπύρου. Σαν να μην έφταναν αυτά, ζητά να ψηφιστεί και η νομική σύμβουλος της Ενωσης, Εφη Τσαγκαλίδου. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε ότι στα ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ συμμετέχουν στην "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του κ. Γιώργου Καλούδη ο συνάδελφος και γενικός γραμματέας της Ενωσής μας κ. Γεώργιος Ζούπας και στην ΝΕΑ ΙΟΝΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του κ. Σπύρου Σπύρου ο συνάδελφος κ. Βασίλειος Κοντός. Ακόμη δε συμμετέχει και η νομική σύμβουλος κα. Εφη Τσαγκαλίδου με το ψηφοδέλτιο "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"».
Και συμπληρώνει, σύμφωνα μάλιστα με το «εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ», πως «θεωρείται επιβεβλημένη η στήριξη των συναδέλφων ξενοδόχων, εις τους συνδυασμούς που συμμετέχουν ώστε από τη θέση τους αυτή να προωθήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό Κλάδο στα Ιόνια Νησιά».
Να σημειωθεί εδώ ότι ο Γ. Καλούδης είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνει ως «αντάρτης» γιατί διατυμπανίζει πως είναι κατά του μνημονίου. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο, λοιπόν, συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας της Ενωσης, Γ. Ζούπας, η νομική σύμβουλος της Ενωσης, Ε. Τσαγκαράκη, που προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να στηριχθούν οι απαιτήσεις των ξενοδόχων και να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για να ακυρώσουν σχετική απόφαση του ΟΜΕΔ για τη συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επίσης, στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του νησιού και εκλεγμένη στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σοφία Λίβερη. Τέλος, η Ενωση ζητά να ψηφιστεί και ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κοντός, που είναι υποψήφιος με τον Σ. Σπύρου της ΝΔ.
Είναι προφανές πως όπως στους σκληρούς αγώνες που προηγήθηκαν οι ξενοχοδοϋπάλληλοι του νησιού είχαν απέναντί τους τους ξενοδόχους και πλάι τους το ΚΚΕ, έτσι και μπροστά στην κάλπη το μέτωπο είναι καθαρό. Οι ξενοδόχοι καλούν σε υπερψήφιση όσων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση των εργατών και το ΚΚΕ καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να υπερψηφίσουν όσους στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό τους, να υπερψηφίσουν δηλαδή το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θ. Γουλή.

Πηγή:www.rizospastis.gr 

Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html#ixzz13qFVuo2T

Η ήττα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τρομάζει τα παπαγαλάκια του ΓΑΠ. ΔΟΛ και ῾ΤΑ ΝΕΑ῾συνεχίζουν να εκβιάζουν τους πολίτες με εκλογές σε περίπτωση ήττας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το τελευταίο χαρτί παίζουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να γλιτώσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ την συντριβή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου."ΤΑ ΝΕΑ" αναφέρουν:Εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις 5 ή στις 12 Δεκεμβρίου ενώ κυκλοφορούν και σενάρια με βάση τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναβάλει τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (14 Νοεμβρίου) και να προχωρήσει στην προκήρυξη «δίδυμων» εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου."
Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα πράσινα παπαγαλάκια.Τολμήστε το να μετρήσουμε τα κουκιά.Αλλά ξέχασα, εσείς οι "δημοκράτες" δεν περιμένετε να κερδίσετε τίμια,αλλά ελπίζετε στον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου.Συγκεκριμένα το άρθρο από "ΤΑ ΝΕΑ" μας θυμίζουν:
"Κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν σχετικά ότι µε τις 8 µονάδες διαφορά που εµφανίζεται να έχει σήµερα το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δηµοκρατίας, ο εκλογικός «νόµος Παυλόπουλου» (χαρίζει 50 έδρες µπόνους στο πρώτο κόµµα), µε τον οποίο θα πραγµατοποιηθούν οι εκλογές, θα δώσει και πάλι µια άνετη πλειοψηφία στο κυβερνών κόµµα, έστω και αν αυτή είναι ελαφρώς µειωµένη σε σχέση µε την πλειοψηφία που σήµερα διαθέτει. Επισήµαιναν ακόµη ότι µια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον επόµενο µήνα θα µπορούσε να επιτείνει τα εσωκοµµατικά προβλήµατα της Νέας Δηµοκρατίας, καθώς λογικά, ο πρόεδρος του κόµµατος Αντ. Σαµαράς δεν θα άφηνε να χαθεί η ευκαιρία για να εκκαθαρίσει το κόµµα από βουλευτές που δεν πρόσκεινται σ’ αυτόν, αλλά λ.χ στην Ντόρα Μπακογιάννη."
Το μόνο που δεν υπολογίζουν είναι η οργή του κόσμου, πέρα από τις κάλπες.Ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης του 2010 πρέπει να αποτελέσουν μήνες αντίστασης και πάλης του λαού.Η κάλπη των εθνικών εκλογών αν γίνουν δεν πρέπει να βγάλουν αυτοδύναμο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και όποιο αποτέλεσμα και αν βγει ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να μάχεται για την κατάργηση του μνημονίου και για την εγκατάσταση λαϊκής εξουσίας. 

RED STAR


Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/10/e-red-star.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Kke4ever+%28K.K.E4Ever%29#ixzz13q30ZwAR

TO ZEIMPEKIKO THS (exousias) ALITHEIAS

LENIN: Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ο Καπιταλισμός είναι... νομιμοποιημένη ληστεία!