Σελίδες

26 Οκτ 2010

Τρέμουν. Σαρώστε τους!



Διλήμματα. Απειλές. Καταστροφολογία. Κινδυνολογία. Πατριδοκαπηλεία. Σενάρια αποσταθεροποίησης!
Λόγος δημαγωγικός, πολιτικάντικος, λόγος αυτόκλητα «σωτηριολογικός» και ως εκ τούτου βαθύτατα λαϊκιστικός. Με μια λέξη: Χρεοκοπημένος.
Είπε ότι όποιος δεν ψηφίσει τον Σγουρό... «παίζει παιχνίδια»! Αστειότητες.
Είπε ότι όποιος δεν ψηφίσει τον Τατούλη, θα του θέσει εμπόδια να πάρει μέτρα για να πληρώσουν... οι πλούσιοι! Αστειότητες.
Είπε ότι ο Καραμανλής τον... παραπλάνησε προεκλογικά για το ύψος του ελλείμματος. Οτι γι' αυτό «αναγκάστηκε» να κόψει τους μισθούς, να κόψει τις συντάξεις, να κόψει τα δώρα, να αυξήσει τα όρια των απολύσεων. Επειδή τον παραπλάνησε ο Καραμανλής! Αστειότητες.
Ζήτησε δήλωση ευθανασίας του λαού προς τις «αγορές» και το ΔΝΤ, προσπάθησε να τρομοκρατήσει για να την αποσπάσει. Πώς; Κραδαίνοντας ως απειλή τις... εκλογές! Απείλησε, δηλαδή, με ό,τι υποτίθεται πως είναι το αγλάισμα της δημοκρατίας τους!
Ο Παπανδρέου - ο προϊστάμενος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε» - ως εκπρόσωπος όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την αλήθεια της εικόνας του:
Τόσο οι του μνημονιακού, όσο και οι του ανέξοδα «αντιμνημονιακού» τόξου, τρέμουν. Τρέμουν τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε δύναμη ανατροπής.
Σαρώστε τους!

«Τι είν' η πατρίδα μας»;...


Τα ζητήματα της ρυμοτομίας και της πολεοδομίας θα μας τα λύσει ο φίλος του κ. πρωθυπουργού, ο Αθεμπίγιο...
Τα ζητήματα της Παιδείας και των Πανεπιστημίων θα μας τα λύσουν οι διεθνείς «σοφοί», φίλοι της κυρίας Διαμαντοπούλου...
Τα ζητήματα της οικονομίας θα μας τα λύσουν οι φίλοι του κ. Παπακωνσταντίνου, οι «τεχνογνώστες» του ΔΝΤ, αντάμα με τους ξένους συμβούλους του κ. Παπανδρέου...
Τα ζητήματα της «ανάπτυξης» θα μας τα λύσουν οι φίλοι του κ. Παμπούκη, οι εμίρηδες του Κατάρ...
Τα ζητήματα με τη διαφθορά θα μας τα λύσει η γερμανική Δικαιοσύνη, αφού τη διαδικασία, με την οποία οι βουλευτές της (ελληνικής) εξεταστικής επιτροπής θα εξετάσουν για το σκάνδαλο της «Ζήμενς» τον Χριστοφοράκο, αυτή την καθόρισε...
Εκεί, πάντως, που παραμένει ένα μικρό πρόβλημα είναι με το ζήτημα τωνεκλογών. Ο κ. Παπανδρέου, και πολύ λογικά, φαίνεται να έχει άγχος. Βλέπετε, το εκλογικό αποτέλεσμα (αυτό, που, όπως είπε πριν μερικές βδομάδες, θα το κρίνουν οι «φίλοι» του στο εξωτερικό), θα το έχουν καθορίσει οι... Ελληνες.
Φαντάζεστε, δηλαδή, τι περιθώρια για τη «σωτηρία της πατρίδας» θα ανοίγονταν, αν ο κ. Παπανδρέου μπορούσε να αντικαταστήσει τον ελληνικό λαό, εισάγοντας, εκτός από ξένους συμβούλους και ξένους ψηφοφόρους, για να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές; Τότε η σωτηρία της «πατρίδας» - ό,τι δηλαδή εννοούν με τον όρο «πατρίδα» οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ - θα ήταν, απολύτως, εξασφαλισμένη...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΙΩΤΗΔΕΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΙ κ.λπ. άρχισαν με το γνωστό συντονισμό των «μεγάλων πνευμάτων» που συναντώνται, να διακινούν στο «Βήμα», την «Ελευθεροτυπία» και αλλού το ΠΑΣΟΚικο ραβασάκι ότι το ΚΚΕ τάχα θα πριμοδοτήσει στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών τα «αντιμνημονιακά» ψηφοδέλτια της ΝΔ και άλλων... Τι τους πονάει στην ολοκάθαρη θέση του Κόμματος ότι και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» ανεξάρτητα, αν συμμετέχει ή όχι στον β' γύρο; Οτι τους χαλάει τα σικέ παιχνίδια που παίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και τα αναχώματά τους (στιλ Δημαρά, Μητρόπουλου κ.ο.κ) για να εγκλωβίσουν ξανά τη λαϊκή αγανάκτηση. Οτι προειδοποίησε έγκαιρα και πριν τις προηγούμενες εκλογές ότι είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ έρχεται θύελλα μέτρων, την ώρα που οι υπόλοιποι όψιμοι τάχα «αντιμνημονιστές» (Δημαράς, Κικίλιας, Μητρόπουλος, Αλαβάνος κ.ο.κ.) μίλαγαν για «περίοδο χάριτος» στη νέα κυβέρνηση και για «κινδυνολογία» του ΚΚΕ. Αυτά...
***
Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ,

Η κοροϊδία και τα ψέματα του ΓΑΠ, να απαντηθούν στην κάλπη

Μια παράσταση με ατελείωτα ψέματα, εκβιαστικά διλήμματα και θρασύτατη κοροϊδία του λαού, αποδείχθηκε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, προσφέροντας από μόνη της ένα ακόμα ισχυρό λόγο για να βουλιάξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές του Νοέμβρη.
Οπως αναμενόταν, ο Γ. Παπανδρέου δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει όλα τα προσφιλή του «όπλα», προκειμένου να αποτρέψει την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας στις κάλπες. Από την άλλη, φάνηκε πεντακάθαρα ότι αν δεν υποστεί στραπατσάρισμα στις εκλογές, η αντιλαϊκή λαίλαπα θα συνεχιστεί με πρωτοφανή αγριότητα.
Ακριβώς γι' αυτό προσπάθησε συνειδητά να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με ψέματα, όπως ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, ότι τα χειρότερα πέρασαν και υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, ότι τα λαϊκά στρώματα θα ωφεληθούν από την ασθενική ανάκαμψη, ότι θέλει να βγει ισχυρή η κυβέρνηση από τις εκλογές για να διαπραγματευτεί τάχα από καλύτερη θέση με την τρόικα για την απαλλαγή από το μνημόνιο κ.ο.κ.
Ταυτόχρονα, στα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα περί χρεοκοπίας και αντίδρασης των διεθνών αγορών στην περίπτωση που εκφραστεί μαζικά η δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης στις εκλογές, προσέθεσε ένα ακόμα, αυτό της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των «αυτοδιοικητικών» εκλογών δυσκολέψει την κυβέρνηση να προχωρήσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Αλλος δρόμος ανάπτυξης


   Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι η εύκολη προσαρμογή στις ανάγκες που κάθε φορά έχει το κεφάλαιο. Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο κόμμα προτείνει κατά καιρούς και από ένα ...«μοντέλο ανάπτυξης», έτσι λέει την πολιτική στήριξης της επιχειρηματικής κερδοφορίας, που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μέσο αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας των εργαζομένων.
   Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το «μοντέλο» που παρουσιάζουν αυτήν την περίοδο, μέρες βαθιάς οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού και ανάγκης του συστήματος να επιταχυνθούν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Το κύριο, όμως, δεν είναι το ...«πράσινο», το «αειφόρο», ή το «βιώσιμο», που εμφανίζονται σε όλες τους τις εκδοχές.

Η ΕΡΤ του πιο βρώμικου γκαιμπελισμού


Η ΕΡΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου υπουργού Γερουλάνου αποδείχνεται περισσότερο αντικομμουνιστική, βρώμικη και από τον ΣΚΑΪ και από άλλα ιδιωτικά μέσα, χειρότερη και από το ραδιόφωνο της δεκαετίας του 1950, των Γεωργαλά και Παπακωνσταντίνου, πάντως ισάξια των κατασκευασμάτων του πληρωμένου αντικομμουνισμού, που σκαρώνουν στα υπόγεια της CIA, του BBC και των κάθε είδους άντρων της παραπληροφόρησης, της κατασκευής «γεγονότων» και άλλων κατορθωμάτων του γκαιμπελισμού.
Κυριακή βράδυ (προχθές) η ΕΤ1 παρουσίασε έργο, παραγωγής ΕΡΤ, όπως είπε, στο οποίο οι ατυχείς τηλεθεατές έμαθαν ότι: