Σελίδες

25 Οκτ 2010

Επικοινωνιακή πανωλεθρία



από : Γιωργος Σαρρης
Πράγματι  η σημερινή διακαναλική συνέντευξη δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά μας χρονικά.Κανείς πρωθυπουργός μεχρι σήμερα δεν επιχείρησε να εμφανιστεί σε διακαναλική η άλλη συνέντευξη τόσο μεγάλης ακροαματικότητας προσπαθώντας να επηρρεάσει την ψήφο του λαού πριν από αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η αλήθεια δε είναι οτι οι περισσότεροι από τους πρώην  που δεν το επιχείρησαν θα μπορούσαν να το κάνουν με μεγάλη επιτυχία μαλιστα αφού ως γνωστόν ήταν κατά  πολύ ικανώτεροι επικοινωνιακά από τον ΓΑΠ.
Το επιχείρησε τελικά ο χειρότερος ρήτορας , ο λιγότερο ετοιμόλογος, ο γνωστός για τα σαρδάμ, αναγραμματισμούς, κομπιάσματα, λάθη κ.λ.π. και τώρα που μόλις τελειωσε ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το εκανε.
Ολοι είδαμε ότι τα έκανε κυριολεκτικά σαλάτα.

Οταν η εξαπάτηση γίνεται επιστήμη

Η Διαμαντοπούλου προσκυνά την εμπορευματοποιημένη έρευνα

Με ένα κρεσέντο άκρατου ενθουσιασμού για το αμερικανικό σύστημα σύνδεσης των Πανεπιστημίων και της έρευνας με τις επιχειρήσεις μας βομβάρδισε η Διαμαντοπούλου, μόλις επέστρεψε από το ταξίδι της στη Silicon Valley και την Ουάσιγκτον. Κράμα εμετικής δουλοπρέπειας και αποκάλυψης της χυδαίας αντίληψης ότι η πανεπιστημιακή έρευνα έχει αξία μόνο όταν παράγει εμπορεύσιμα προϊόντα, υπήρξε η ενημέρωσή της στους δημοσιογράφους. Προϊόντα που αναζητούν -και χρηματοδοτούν την παραγωγή τους- οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις γιατί συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους. 

Ο πόλεμος για το δημόσιο πανεπιστήμιο ξεκίνησε!



Σε παλαιότερα άρθρα (πχ εδώκαι εδώ) είχαμε δει τις βασικότερες πτυχές των προωθούμενων πολιτικών για τα πανεπιστήμια.
από :  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια ένα αρκετά καλό κείμενο του Παναγιώτη Σωτήρη επί του θέματος:


Όπως είχε φανεί και από τη «συνάντηση εργασίας» στους Δελφούς, το Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε πραγματική κήρυξη πολέμου ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Με βάση το «κείμενο διαβούλευσης» που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπουργός Διαμαντοπούλου στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο:

· Καταργείται το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και υποβαθμίζονται ριζικά οι συμμετοχικοί θεσμοί. Οι βασικές αρμοδιότητες μεταφέρονται στα παντοδύναμα Συμβούλια των ΑΕΙ που θα παίρνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, ακαδημαϊκά συμβούλια στα οποία θα κυριαρχούν τα διορισμένα μέλη, που θα εκπροσωπούν τις πιο επιθετικές επιχειρηματικές λογικές. Καθιερώνεται ο θεσμός του διορισμένου από το Συμβούλιο και όχι εκλεγμένου Πρύτανη ο οποίος θα προσλαμβάνεται ουσιαστικά ως ένας γενικός μάνατζερ που δεν θα λογοδοτεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά μόνο στο συμβούλιο. 

Πανικός και εκβιασμός

Του Γ.Γ. ,  από : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν θυμάμαι σε όλη την περίοδο μετά την μεταπολίτευση, δυο βδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρωθυπουργός της χώρας να έχει δώσει διακαναλική συνέντευξη και να βάζει ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους του δίλλημα «ή εγώ ή το χάος». (Δεν σας θυμίζει το «Καραμανλής ή τανκς;). Γιατί αυτό ακριβώς είναι το δίλλημα που προκύπτει, απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο που προβλέπετε να κινηθεί η συνέντευξη. Και μόνο η όλη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί δείχνει ένα πράγμα: Πανικό και εκβιασμό! 

Να μην σταθώ σε λεπτομέρειες ότι π.χ η συνέντευξη δεν δίνεται σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, (πρωτόγνωρο γεγονός), ότι στον ρόλο του συντονιστή δεν είναι κάποιος δημοσιογράφος αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, ότι θα μιλήσει χωρίς ουσιαστικό αντίλογο αφού απουσιάζει κάθε φωνή αντιπολίτευσης και οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν ερωτήσεις –στην συντριπτική τους πλειοψηφία- υποστηρίζουν με θέρμη την κυβέρνηση και το μνημόνιο, κ.λ.π.

ΚΛΕΙΣΤΕ Τ' ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ...

  Στον πανικό της εκλογικής πανωλεθρίας των εκλογών της 7 Νοέμβρη 2010, ο δοσίλογος πρωθυπουργός ΓΑΠ, διέταξε τα ξεπουλημένα τηλεοπτικά κανάλια να του παραχωρίσουν αποκλειστική διακαναλική συνέντευξη...
   Συντονιστής (Γκαίμπελς)  θα είναι ο Πεταλωτής.
Ηδη οι ρουφιάνοι δημοσιοκάφροι των αστικών τηλεοπτικών σταθμών, που θα συμβάλλουν στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, για άλλη μια φορά, απο τον δοσίλογο υπάλληλο του διεθνούς κεφαλαίου, πήραν γραπτώς τις ερωτήσεις που αύριο "αυθορμήτως" θα υποβάλλουν στον ΓΑΠ.
Οι απαντήσεις του ΓΑΠ έχουν ήδη απαντηθεί γραπτώς απο τους συμβούλους προπαγάνδας (γκαιμπελίσκους), απλά ο ίδιος θα τις αναγνώσει, (ελπίζοντας να θυμηθεί την ελληνική γλώσσα).
   Αύριο 25 Οκτώβρη 2010 και ώρα 9.00 μ.μ. κλείστε όλοι τις τηλεοράσεις.
Κλείστε τα αυτιά σας στα ψέμματα που θα απαριθμίσει ο υπάλληλος του διεθνούς κεφαλαίου.
   Εξεγερθείτε στην ψευτιά, την απατεωνιά, την υφαρπαγή της ψήφου...
   Ρίξτε μαύρο στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη στα κόμματα της πλουτοκρατίας.
   Κάντε την αγωνία τους πραγματικότητα, για να τρομάξουν,να μην τολμήσουν να εφαρμόσουν και άλλα αντιλαικά μέτρα.
   Ολοι στους δρόμους, για μία άλλη ζωή,μία ελπίδα, εμείς παράγουμε τον πλούτο και τα αφεντικά του ΓΑΠ τον απολαμβάνουν.
Νόμος  είναι το δίκιο του εργάτη...
 Ακολουθείστε τον δρόμο των εξεγερμένων Γάλλων...
Γκρεμίστε τον φασισμό και τον καπιταλισμό.

Bandiera Rossa

κωστας φερρης στου θωμα

ΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΡΑΔΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ)

Μάρκος Βαμβακάρης - Οι πρωθυπουργοί

Markos Vamvakaris FRAGOSYRIANI original - Βαμβακάρης - ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ 1935

Markos Vamvakaris - ΚΑΝΤΟΝΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΝΤΟΝΕ (Original)

Γρηγόρης Μπιθικότσης - Βεργούλες

Grigoris Bithikotsis Tou Botanikou o Magkas Μπιθικωτσης

Γλυκερία - Μου ' φαγες όλα τα δαχτυλίδια - Τα λερωμένα

Papazoglou Nikos - Pote Voudas Pote Koudas ( Buat AL Gainta)

Nikos Papazoglou Κανεις εδω δεν τραγουδα

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ ."Aνθελληνικον" Νο 5.

Παιδιά σηκωθείτε - Μαρία Δημητριάδη

Ti Romiosyni Min Tin Klais - Maria Dimitriadi

Μίκη Θεοδωράκη: "Το σφαγείο"

Tha Simanoun Oi Kampanes - Mikis Theodorakis

Nikos Ksilouris - Pote Tha Kanei Ksasteria

Κώστας Μουντάκης-Η μάχη της Κρήτης

ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Manos Loizos - To zeimbekiko tis Evdokia

Της Γερακινας Γιος

Πινω και Μεθω

Η δουλειά κάνει τους άντρες

ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ