Σελίδες

22 Οκτ 2010

ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ , ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ...

Comandante Che Guevara

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ , ΙΤΑΛΟΥΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ... ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...

ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

   Καλά ξηγιέται σήμερα ο Ριζοσπάστης που βάζει στο στόχαστρο του την Κάτια Μακρή και τον Γιάννη Πρετεντέρη. 
Την πρώτη την αποκαλεί «γνωστό παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ» χρεώνοντας της ότι ασκεί «ελεεινή δημοσιογραφία», ενώ για τον Πρετεντέρη, που αποφεύγει να τον κατονομάσει, του προσάπτει ότι είναι «ένα από τα πρώτα βιολιά» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας.
Σχολιάζοντας δε το χθεσινό άρθρο του καλαμαρά του ΔΟΛ, κατά το οποίο ο Πρετεντέρηςχαρακτηρίζει την Ελλάδα «τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης», το δημοσιογραφικό όργανο του Περισσού γράφει: «Ποια; Η Ελλάδα του ενός εκατομμυρίων ανέργων, η Ελλάδα των 592 ευρώ μισθό ελέω ΓΣΕΕ, η Ελλάδα που στέλνει τους εργάτες απ' τη σκαλωσιά στο μνήμα, η Ελλάδα που θεωρεί συνώνυμο τού «κακό που μας βρήκε», τη γέννηση ενός παιδιού που δεν μπορούν να το μεγαλώσουν οι γονείς του, η Ελλάδα που τα παιδιά γερνάνε πριν να χαρούνε τη ζωή. Αυτή είναι - "κύριε" - η Ελλάδα σαν τα μούτρα σας. Είναι η Ελλάδα της απέραντης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, είναι η Ελλάδα που μαθαίνει στο πετσί της τι σημαίνει καπιταλισμός ίσον βαρβαρότητα».
από : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Γιώργος Παπα... φλέσσας!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Οι πυροβολαρχίες του ψεύδους πήραν «φωτιά». Ολη την ημέρα, από το πρωί χτες, με ακονισμένα τα νυστέρια της λοβοτομής, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί και πρωτοσέλιδα εφημερίδων έδωσαν τον υπέρ «μαυρογιαλουρισμού» αγώνα, προσπαθώντας να εμφανίσουν τον κ. Παπανδρέου ως άλλο ...Παπαφλέσσα, να έχει ταμπουρωθεί στο Μανιάκι, ορθώνοντας τα στήθη του στον Ολι Ρεν - Ιμπραήμ...
*
«Ως εδώ, κύριε» (!), φέρεται - από τους κολαούζους του - να δηλώνει ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον κακότροπο επίτροπο των Βρυξελλών, ο οποίος προανήγγειλε νέα μέτρα, με πρόσχημα για μια ακόμα φορά τα ελλείμματα.
«Οχι, δεν θα επιτρέψω να σηκώσουν νέα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» (!), είναι - σύμφωνα με τους παπαγάλους του - η απόφαση του κ. Παπανδρέου, αναμενόμενη άλλωστε στάση δεδομένου ότι πρόκειται για κορυφαίο υπερασπιστή των λαϊκών εισοδημάτων και συντάξεων...
*
Οσο για το βράδυ, ήρθε και ο «κανονιοβολισμός»:
Ο πρωθυπουργός, δίνοντας ασφαλές στίγμα του περιεχομένου της διακαναλικής συνέντευξής του που αναγγέλθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, πήγε στο Περιστέρι και ακολουθώντας όλους τους κανόνες της ψηφοθηρίας
- πρώτα τα «ταξίματα», μετά τα «διλήμματα» και κατόπιν η «κινδυνολογία» -
μεταξύ άλλων υποσχέθηκε και ...«έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους»!
Αυτή κι αν είναι πολιτική χρεοκοπία, αυτός κι αν είναι φτηνός πολιτικαντισμός, με όλη τη σημασία των λέξεων...
*
Το όλο σκηνικό, με πρωταγωνιστή έναν Παπανδρέου που ένεκα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι και «εύζωνο» μπορεί να τον ντύσουν για να τον πλασάρουν ως αρνητή (!) του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποτελεί ένα ακόμα κακορίζικο μείγμα γελοιότητας, με εναλλασσόμενες τις δόσεις του εμπαιγμού, της εξαχρείωσης και της φαιότητας.
Αυτού του είδους η προπαγάνδα, στον κόσμο των ΔουΝουΤόψυχων θεωρείται κάτι σαν «βαλεριάνα» για να ποτίζουν το «πόπολο», να το υπνωτίζουν και να το κρατούν ...χαλαρό, ενόψει της «απόλαυσης» που θα του επιφέρουν την αμέσως επόμενη στιγμή.
*
Ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Ελληνες, το επόμενο διάστημα, κοιμηθείτε ήσυχοι.
 Κι όταν λέμε το επόμενο διάστημα εννοούμε, συγκεκριμένα, μέχρι τις 7 και τις 14 Νοέμβρη.
Από τις 14 το βράδυ, όμως, μόλις θα έχουν κλείσει οι κάλπες δηλαδή, το ελαφρό σκούντημα που θα νιώσετε δεν θα είναι για να αλλάξετε πλευρό. Θα είναι για να σας αλλάξουν τα φώτα!


Ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού»

Ο Παπανδρέου ανέλαβε προσωπικά την ...αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση του ελληνικού λαού όσον αφορά τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών.
Οταν, δηλαδή, στις 15 Νοέμβρη, θα έχουμε
α) την επίσημη ανακοίνωση του «νέου» ελλείμματος,
β) τη νέα απόβαση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα,
γ) την ανακοίνωση των «νέων» δεδομένων για τον προϋπολογισμό του 2011.
*
Κατά τον πρωθυπουργό (και τον Τύπο που στηρίζει την κυβέρνηση), ο λαός θα πρέπει να πάει στις κάλπες έχοντας «παραμυθιαστεί» ότι δε θα υποστεί άλλες θυσίες.
Το ψέμα είναι της ίδιας συνομοταξίας με εκείνα τα «θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις» που έλεγε προεκλογικά.
Η αλήθεια:
Ο,τι πήραν μετεκλογικά, ακριβώς τα ίδια θα πάρουν και τώρα, από όσα - σε ένα ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού» - τους «έταξε» για τον Δεκέμβρη ο κ. Παπανδρέου από το Περιστέρι.
Το ψέμα, όμως, καθίσταται αγυρτεία στο τετράγωνο, αν συνυπολογιστούν τα εξής δεδομένα: 

ΠΑ.ΣΟ.Κωλοτούμπες!


Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Κατάρ - Αστακός. Και επειδή μερικές ξώφαλτσες αρχίσανε να παίρνουνε ορισμένα πρόσωπα που στο βασίλειο του ΠΑΣΟΚ αποτελούν «προστατευόμενο είδος», ορισμένοι, για να προφυλάξουν τα νώτα τους, επιδίδονται σε δημόσιες μετάνοιες.
*
Ετσι, μόλις ακούστηκαν διάφορα για τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Νίκο Παπανδρέου και για τον - εξωθεσμικό - ρόλο του στο θέμα των «επενδύσεων», ο υπουργός «φαστ τρακ» και Επικρατείας Χ. Παμπούκης, όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», και για να αποσείσει από πάνω του κάθε υποψία ενοχής ότι βάλλει κατά του προεδραδελφού, έσπευσε να δηλώσει:
«Ο κ. Νίκος Παπανδρέου έχει πει ότι θα έκανε και "κωλοτούμπες" για να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Και εγώ - συνέχισε ο ανδρείος υπουργός - λέω ότι πολύ καλά θα έκανε, διότι η χώρα τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ»!
*
Ενθερμος οπαδός της «κωλοτούμπας», λοιπόν, ως επιδέξιας μεθόδου άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Παμπούκης. Την οποία μάλιστα μέθοδο (της «κωλοτούμπας») την καταδεικνύει ως μέγιστο πατριωτικό προτέρημα της οικογένειας Παπανδρέου.
Πέραν ότι ευχαριστούμε - θερμά (!) - για την πληροφορία, τι άλλο να σχολιάσει κανείς...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ: «Εχω αρχίσει να πείθομαι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήξερε πριν εκλεγεί για την κατάσταση της οικονομίας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οικονομική αλλά ηθική κρίση. Εμείς κατεβήκαμε παραμονές των εκλογών με ένα πρόγραμμα. Αυτό διαλαλήσαμε παντού. Και προσπαθήσαμε να πείσουμε τους πολίτες ότι ήταν και υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό. Εκεί, λοιπόν, θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση, αφού είπε στον ελληνικό λαό ότι τελικά δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμά μας, αλλά αναγκαστήκαμε να το κάνουμε να κατέβει και να ζητήσει ξανά την ψήφο από τον ελληνικό λαό για να είναι νομιμοποιημένοι». Κοροϊδία του λαού στο τετράγωνο. Ο Δημαράς ομολογεί ότι στήριξε προεκλογικά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως λέει πως ήταν αντίθετο με το μνημόνιο. Επειδή αποκλείεται να μην το διάβασε καλά, προσπαθεί να πει ψέματα στο λαό. Γιατί οι αντιασφαλιστικές ανατροπές, τα υπερπρονόμια στους μεγαλοεργοδότες, το πετσόκομμα δικαιωμάτων και μισθών, το ξεθεμέλιωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, που έχουν απομείνει, ήταν γραμμένα χαρτί και καλαμάρι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Τα μέτρα αυτά, μαζί με άλλα, καταγράφηκαν και στο μνημόνιο, στο οποίο ο Δημαράς ψήφισε «παρών». Θέλει με αντιμνημονιακή ρητορεία να κλέψει την ψήφο των δυσαρεστημένων από το ΠΑΣΟΚ για να την επιστρέψει στο κόμμα του, δηλαδή ξανά στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί τον εαυτό του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και λέει: «Η ψήφος είναι μυστική. Αλλά πρέπει να σας πω με ειλικρίνεια ότι εγώ το ΠΑΣΟΚ το αγαπάω. Η κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική μου καταγωγή είναι εκεί».

Θράσος και κοροϊδία για να κλέψει ψήφους



Ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού» τρεις βδομάδες πριν τις κάλπες του Νοέμβρη έδωσε ο πρωθυπουργός. Αφού έκοψε μισθούς και συντάξεις, τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αφού καταδίκασε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συνθήκες εξαθλίωσης και οδήγησε τα λαϊκά νοικοκυριά σε πτώχευση, χτες έδωσε την «υπόσχεση» ότι το Δεκέμβρη, δηλαδή μετά τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, θα δώσει ένα «έκτακτο βοήθημα» (ακαθόριστου χρηματικού ύψους) σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους!
Στο «εμπόριο ελπίδας» και εξαπάτησης του λαού, ο πρωθυπουργός μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις και για «πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων», έχοντας ήδη μετατρέψει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς σε φτηνή καύσιμη ύλη για το κεφάλαιο, με προίκα 2,6 δισ. ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Με εμφανή το φόβο ότι ο λαός θα την τιμωρήσει στις εκλογές, η κυβέρνηση εξαπολύει στην τελική ευθεία μια προκλητική προπαγάνδα εξαπάτησης, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, μιλώντας χτες από το Περιστέρι, επιδόθηκε σε ακατάσχετη ψηφοθηρία, υποσχόμενος ελεημοσύνη σε μια μερίδα των συνταξιούχων, που έχουν ήδη υποστεί συνολική μείωση των συντάξεών τους κατά 15% από τα μέτρα του μνημονίου.
Το μέγεθος της κοροϊδίας γίνεται αντιληπτό αν προσθέσει κανείς τα εξής στοιχεία: Το «έκτακτο βοήθημα» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, «θα δοθεί εφάπαξ το Δεκέμβριο μαζί με τη σύνταξη» και αν τελικά αποδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει «ανώτατο όριο τα 300 ευρώ» και θα «θεσπιστούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» για τη χορήγησή του! Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός αποτιμάει στα 300 ευρώ την ψήφο και την αξιοπρέπεια των απόμαχων της δουλειάς.
Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το «φιλοδώρημα» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους σαν «μια πρώτη συμβολική κίνηση» και σαν «ελάχιστο φόρο τιμής στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος»! Εφτασε μάλιστα στο σημείο να θριαμβολογήσει ότι «η συνέπειά μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν παιχνίδια με τη φωτιά τώρα με τις εκλογές».
Διακαναλικός εμπαιγμός
Τις επόμενες μέρες, ενόψει και της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται ένα όργιο κινδυνολογίας και διλημμάτων, μια πρώτη γεύση των οποίων φρόντισε να δώσει χτες ο Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «ασπίδα το μηχανισμό στήριξης που σηκώνουν οι εταίροι μας στην ΕΕ και εμείς» και υπονοώντας ότι αν ένα από τα δυο μέρη «φύγει», η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Στη διακαναλική, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να επαναφέρει τα ψευτοδιλήμματα της χρεοκοπίας και θα ισχυριστεί ότι μόνο μια «ισχυρή κυβέρνηση» μπορεί να σώσει τη χώρα, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων. Θα συνδέσει ακόμα το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να επικαλεστεί εκβιαστικά την «ανάγκη» για «νωπή λαϊκή εντολή», φωτογραφίζοντας ακόμα και προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Στην ίδια κατεύθυνση θα ισχυριστεί ότι «δε θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους», όπως έκανε και χτες στο Περιστέρι, προκειμένου να κρύψει ότι η κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ έχει μεταθέσει την ανακοίνωση των προαποφασισμένων σκληρών μέτρων για αμέσως μετά τις εκλογές. Η αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Γιουροστάτ, που θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, θα είναι το πρόσχημα για τη νέα προσχεδιασμένη επέλαση.
Αναφερόμενος χτες στις εκλογές της τοπικής διοίκησης, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι σε αυτές «οι πολίτες θα αποφασίσουν ξεκάθαρα πού θα πάει η χώρα», ισχυριζόμενος ότι «συγκρούεται η αντίληψη που αρέσκεται στη στασιμότητα και την καπηλεία των προβλημάτων και η οποία τελικά οδηγεί στο πισωγύρισμα και η αντίληψη που θέλει να συγκρουστεί με τα προβλήματα». Ουσιαστικά, προχώρησε σε ωμές απειλές ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ζητώντας νομιμοποίηση της βαρβαρότητας στις κάλπες της 7ης του Νοέμβρη.

Πρετεντέρης : κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια χώρα που είναι σήμερα η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης ...



Στην Ελλάδα, αποφαίνεται ο Γ. Πρετεντέρης στα χτεσινά «ΝΕΑ», ευδοκιμούν κορόιδα και λαμόγια. Κανένας σοβαρός επενδυτής - διαπιστώνει μετά λύπης - δεν την προτιμά. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, «θεωρείται επιλήψιμο και αντικοινωνικό να βγάζουν οι άλλοι λεφτά, με άλλα λόγια η Ελλάδα είναι κατ' όνομα καπιταλιστική χώρα», γιατί «"νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"», γιατί «το επιχειρηματικό περιβάλλον προσδιορίζεται απ' όποιον του κατέβει στο κεφάλι» μεταξύ αυτών και απ' το ΠΑΜΕ που «έχει αποφασιστική γνώμη για τη σκοπιμότητα μιας επένδυσης» και γιατί «η κρατική γραφειοκρατία και η δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν εξ ορισμού τους επιχειρηματίες ως ύποπτους και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ως τέλεση αδικήματος». Συμπέρασμα, γράφει ο κ. Πρετεντέρης, «κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια χώρα που είναι σήμερα η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης (...) έχουμε την πολυτέλεια να παρατείνουμε αυτή την κατάσταση; Πιστεύω πως όχι. Και θεωρώ ότι σε γενικό επίπεδο συμφωνεί μαζί μου η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων»...
Δεν πιστεύουμε πως παρασύρεται από πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ο κ. Πρετεντέρης και πιστεύει σοβαρά ότι η πλειοψηφία του λαού συμφωνεί με την προπαγάνδα του που αγγίζει τα όρια της εξόφθαλμης ψευδολογίας.

Μπλεγμένοι στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας! 
Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ - είπε - ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της χώρας μας...
Ε, μα, τι έσπαγαν το κεφάλι τους τόσο καιρό ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Ράσμουσεν και οι στρατηγοί της «συμμαχίας»... Για να μπορέσουν να προσαρμόσουν το δόγμα στις ελληνικές ανάγκες!
Κάποιες άλλες θεωρίες (π.χ. ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι προσαρμοσμένες στις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι στην άμυνα της χώρας) τις λένε κάτι καχύποπτοι και κακεντρεχείς.
Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια, δηλαδή τους βασικούς στόχους του ΝΑΤΟ και στα Βαλκάνια και στον υπόλοιπο κόσμο.
Αλλωστε, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πώς «σταθεροποίησαν» τη Βαλκανική Χερσόνησο οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί και οι συνεχείς ιδρύσεις κρατών - προτεκτοράτων.
Επίσης ξέρουμε πόση «σταθερότητα» απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Αφγανιστάν, όπου φυσικά το ΝΑΤΟ είναι παρόν.
Εννοείται, βέβαια, ότι ο ...κόπος που κατέβαλε το ΝΑΤΟ να προσαρμοστεί στις «ελληνικές απαιτήσεις» δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντάλλαγμα.
Ο Οργανισμός έχει πολλές δουλειές τελευταία, άρα και πολλά έξοδα, οπότε τα κράτη - μέλη οφείλουν να αυξήσουν τον οβολό τους, που δεν είναι και λίγος.
Σε αυτά τα θέματα - είναι ξεκάθαρο αυτό - δεν τίθεται θέμα κρίσης, ούτε κανείς συζητά για την ανάγκη περιορισμού των κρατικών δαπανών και φυσικά δεν αναφέρει κανείς «νοικοκυρέματα», «μαζέματα» και «περικοπές».
Αυτά - κατά τη γνώμη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - είναι λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου που ...πιάνουν τόπο. Οχι ανόητες και χαμένες δαπάνες σε σχολεία και νοσοκομεία.
Να είστε βέβαιοι πως όλα αυτά τα έξοδα θα είναι εμφανέστατα στον προϋπολογισμό. Είναι τόσο πολλά που δεν κρύβονται.

Μία είναι η λύση


Εχουνε στα χέρια τους θεούς και διαβόλους. Δεκάδες εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, blogs, «ipod-ια», «email-ια», «internet-ια», έχουνε την ίδια την εξουσία σε ζωή και θάνατο αποφασίζοντας ποιος θα δουλέψει ήλιο με ήλιο και ποιος θα γονατίσει κυνηγώντας 10 ευρώ εδώ κι άλλα 5 παραπέρα.
Κι όμως, δεν τους βγαίνει. Ενα ΚΚΕ, ένας «Ριζοσπάστης» κι ένας «902» έχουνε κάνει τη ζωή τους άνω - κάτω. Το φυσάνε και δεν κρυώνει.
***
Χτες ήτανε να τους κλαίνε και οι ρέγγες. Εφτασε ένα από τα πρώτα βιολιά τους να γράφει για την «τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης». Ποια; Η Ελλάδα του ενός εκατομμυρίων ανέργων, η Ελλάδα των 592 ευρώ μισθό ελέω ΓΣΕΕ, η Ελλάδα που στέλνει τους εργάτες απ' τη σκαλωσιά στο μνήμα, η Ελλάδα που θεωρεί συνώνυμο τού «κακό που μας βρήκε», τη γέννηση ενός παιδιού που δεν μπορούν να το μεγαλώσουν οι γονείς του, η Ελλάδα που τα παιδιά γερνάνε πριν να χαρούνε τη ζωή. Αυτή είναι - «κύριε» - η Ελλάδα σαν τα μούτρα σας. Είναι η Ελλάδα της απέραντης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, είναι η Ελλάδα που μαθαίνει στο πετσί της τι σημαίνει καπιταλισμός ίσον βαρβαρότητα.

Ελεεινή δημοσιογραφία


Η Κάτια Μακρή του «ΑΛΤΕΡ», γνωστό παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε χτες στο βραδινό δελτίο ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την Β' Κυριακή τον Νεοδημοκράτη, λόγω μνημονίου!
 Παλιά τέχνη του ΠΑΣΟΚ και των παπαγάλων η διαστρέβλωση της πολιτικής του ΚΚΕ. 
Το ΚΚΕ ψηφίζει «Λαϊκή Συσπείρωση» και την Α' και τη Β' Κυριακή.
 Κάτω ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ.
 Η ελεεινή δημοσιογραφία έχει κοντά πόδια κ. Μακρή...