Σελίδες

21 Οκτ 2010

Είμαστε όλοι και Αγγλοι και Γάλλοι (και Πορτογάλοι)!



Στη Γαλλία γίνεται «χαμός»! Στη Βρετανία ο Κάμερον ανακοίνωσε 500.000 απολύσεις και έναν τυφώνα λιτότητας που δεν έχει όμοιό του μεταπολεμικά!
Κι όμως!
Ούτε στη Γαλλία, ούτε στη Βρετανία έχουν «μνημόνιο», όπως εμείς.
Ούτε στο Παρίσι, ούτε στο Λονδίνο είχαν Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου, Παπαντωνίου ή Τσοχατζόπουλο, όπως εμείς.
Ούτε δώθε, ούτε κείθε της Μάγχης έχουν κανέναν πρωθυπουργό να βγαίνει και να λέει ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα», όπως εμείς.
*
Τι κοινό έχουν με μας, επομένως;
Μα και εμείς και αυτοί έχουν κεφαλαιοκράτες. Και εμείς και αυτοί έχουμε και προλετάριους. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η κυβέρνηση εξαγγέλλει εκθέσεις ιδεών για την αντιμετώπιση του νέου κύματος ανεργίας», σχολιάζει ο υποψήφιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Αττικής. Με τέτοιες και άλλες «εκθέσεις ιδεών», όλα τα προηγούμενα χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπούκωσαν το κεφάλαιο με δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς ποτέ να εξαλείψουν το πρόβλημα της ανεργίας, την οποία παράγει και αναπαράγει η αντιλαϊκή πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν. Τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ και όσα χρόνια είχε στις τάξεις του Εθνικού του Συμβουλίου τον Α. Μητρόπουλο. Από τη μια μέρα στην άλλη, για να χαϊδέψει τα αυτιά των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, ο Μητρόπουλος καμώνεται πως σηκώνει μπαϊράκι σε κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, για να κρύψει την πραγματική αιτία της ανεργίας και να αντιπαρατεθεί δημαγωγικά και διαχειριστικά σε προτάσεις της κυβέρνησης που για χρόνια υπηρέτησε πιστά.
***
Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι οι "μνημονιακοί" ότι η

Ζύμωση για τις «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου



Σε μια φιέστα για την ανάπτυξη των «πράσινων» μπίζνες ως μοχλό εξόδου από την οικονομική κρίση, με μόνο κερδισμένο βέβαια το μεγάλο κεφάλαιο, που ευθύνεται και για τις κλιματικές αλλαγές, αναδείχτηκε το βήμα του χτεσινού συνεδρίου του «Εκόνομιστ» που έγινε στην Αθήνα.
«Οι προσδοκίες για μεγαλύτερες αποδόσεις στο μέλλον έχουν δημιουργήσει μια έκρηξη των επενδύσεων σε ΑΠΕ, στις τεχνολογίες μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης και άλλες πράσινες τεχνολογίες. Οι αγορές αυτές αναπτύσσονται ραγδαία και μαζί τους αυξάνεται και ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για την απόσπαση του όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου τους. Αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες προσπαθούν, και κάποιες έχουν ήδη τοποθετηθεί στρατηγικά στις αγορές αυτές, με στόχο να εδραιώσουν ηγετικό ρόλο και να αποκομίσουν τα αναλογούντα κέρδη». Αυτό υποστήριξε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη,

«Ο,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι»


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προκήρυξη μπροστά στην 28η Οκτώβρη
«Διδασκόμαστε! Εμπνεόμαστε! Συνεχίζουμε!» Με αυτά τα λόγια η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους ενόψει της επετείου της 28ης του Οκτώβρη σε ανακοίνωσή της που φωτίζει κομμάτια της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τα αίτιά του ως την Αντιφασιστική Νίκη, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην Ιστορία που διδάσκεται σήμερα. «Η 28η Οκτωβρίου είναι αφορμή να γνωρίσουμε την ιστορική αλήθεια, να αποκρούσουμε τα ψέματα των καπιταλιστών και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα τους. Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής στους νεκρούς κομμουνιστές και αγωνιστές του λαού μας! Είναι μέρα τιμής στην τιτάνια προσφορά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ενωσης!» τονίζει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ.
Η ΚΝΕ ξεκινά από την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 1929 στις ΗΠΑ και επεκτάθηκε στην Ευρώπη, αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου,

Κοπτοραπτική με τα ελλείμματα

ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ

Δίνουν αναβολή στις ανακοινώσεις, μανουβράρουν την αντιλαϊκή κλιμάκωση. Την «απόλυτη εμπιστοσύνη» τους στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δηλώνουν εκπρόσωποι των ΕΕ - ΔΝΤ
Παράταση για μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές παίρνει η κοπτοραπτική με τα εμφανιζόμενα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, με προβαλλόμενη δικαιολογία τη δημοσιοποίηση οριστικών στοιχείων, χωρίς «αστερίσκους» και τυχόν νέες αμφισβητήσεις.

Κοροϊδεύει για να διασκεδάσει το φόβο της για το λαό



Δε θα παρθούν νέα μέτρα, λέει ο Γ. Παπανδρέου, όταν έχει οδηγήσει το βιοτικό επίπεδο δεκαετίες πίσω και ετοιμάζει με βεβαιότητα νέα επέλαση
Προκλητικές διαστάσεις αποκτά η επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε χτες ότι δε θα «υπάρξει καμιά περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων», όταν η κυβέρνηση «ακονίζει τα μαχαίρια» της και ετοιμάζει νέο καταιγισμό βάρβαρων και προαποφασισμένων μέτρων.
Αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση του λαού, σε ομιλία που έκανε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, με νέους επιχειρηματίες,

Το νησί πνίγεται αλλά αυτοί τάζουν έργα στους επιχειρηματίες


«Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι καταστροφές οφείλονται σε μπαζωμένα ρέματα και κακοτεχνίες του παρελθόντος»! Αυτό ακριβώς δήλωσε προχτές ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης, στους κατοίκους της πλημμυρόπληκτης Χίου, που την επισκέφτηκε επικεφαλής κλιμακίου της κυβέρνησης, ως άλλος θύτης που ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος. Γιατί τι άλλο σημαίνει η φράση του, παρά καθαρή ομολογία για το πόσο επικίνδυνη για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που προώθησαν επί δεκαετίες και εξακολουθούν να προωθούν την εμπορευματοποίηση της γης και την ιεράρχηση της κατασκευής έργων υποδομής με γνώμονα μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας...

Ο καημός τους με τον τουρισμό


Είναι γνωστό το «πάθος» που έχει η «Καθημερινή» και οι άλλοι προπαγανδιστές της αστικής τάξης για τη τήρηση των νόμων, της αστικής δηλαδή νομιμότητας, που θωρακίζει τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών πάνω στους εκμεταλλευόμενους. Η πρεμούρα της όμως να υπερασπιστεί αυτήν ακριβώς τη νομιμότητα, οδηγεί πολλές φορές τους συντάκτες σε τραγελαφικές καταστάσεις. Γράφει, για παράδειγμα, ο Μανδραβέλης, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πλήρη υποταγή στον αντικαπνιστικό νόμο και να αντικρούσει την απόφαση των εστιατόρων να μην τον εφαρμόσουν, στο χτεσινό φύλλο: «Ναι, σύμφωνοι! Υπάρχουν και οι τουρίστες, τους οποίους τα "εστιατορικά και συναφή επαγγέλματα" υπηρετούν. Αλλά η επανάσταση με τα τασάκια δημιουργεί ένα ζήτημα. Οι περισσότεροι ξένοι όχι μόνο δεν καπνίζουν, αλλά έχουν συνηθίσει από τις χώρες προέλευσής τους να διασκεδάζουν σε περιβάλλον χωρίς καπνό. Αρα η επανάσταση των εστιατόρων και συναφών επαγγελματιών τους εγχώριους θεριακλήδες θέλει να εξυπηρετήσει, εις βάρος της μεγαλύτερης εξαγωγικής μας βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός». Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, καταφεύγουν στην τρομοκρατία ότι «θα χάσουμε τους τουρίστες». Απεργούν οι εργαζόμενοι, πλήττεται ο τουρισμός. Γίνονται διαδηλώσεις, ενοχλούνται οι τουρίστες. Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη, θα χάσουμε τουριστικό συνάλλαγμα. Προσπαθούν να πείσουν το λαό πως δεν έχει καμιά ελπίδα να στηριχτεί στις ανεξάντλητες παραγωγικές δυνάμεις, τις δικές του και της χώρας. Οτι δεν υπάρχει καμιά άλλη διέξοδος, παρά να παρακαλάμε να πάει καλά ο τουρισμός, να μην ενοχλείται ο τουρίστας και να αφήνει το συνάλλαγμα στους μεγαλοξενοδόχους, στους εφοπλιστές και τους «τουρ οπερέιτορς», που έχουν στη δούλεψή τους εργάτες με μισθούς πείνας και απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Οι αγώνες του λαού και η ανυπακοή στη νομιμότητα που τον θέλει υποζύγιο στα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, είναι διαφήμιση και όχι δυσφήμιση για τους εργαζόμενους στις άλλες χώρες του εξωτερικού. Τα παραμύθια και η τρομοκρατία που προσπαθούν να ασκήσουν, με αφορμή ακόμα και τα τασάκια, είναι μουχλιασμένη και επικίνδυνη. Και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί.

Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΓΣΕΕ


   Μέτρα βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στήριξης των επιχειρήσεων ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση με τη βοήθεια των «κοινωνικών εταίρων» και μία φιέστα όπου έκανε λόγο για «αντιμετώπιση της ανεργίας». Η μεγαλοεργοδοσία θα ενισχυθεί συνολικά με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να προστατεύσει και να αυξήσει τα κέρδη της. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προγραμμάτων αφορά την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών (περίπου 1,8 δισ. ευρώ). Οι άνεργοι από την άλλη καλούνται να ανακυκλώσουν για λίγους μήνες τη φτώχεια τους και οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο ευέλικτοι στην εργασία και στο μεροκάματο.
   Ολη αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης δε θα είχε «καρποφορήσει», αν στο πλευρό της δεν είχε σύσσωμους τους «κοινωνικούς εταίρους» και ιδιαίτερα τη ΓΣΕΕ.

«Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι / Ολα κι αν τα δώσαμε»

ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ από τον Αστακό και άρχισαν οι ...κατάρες και τα κλάματα. Μεγάλος ο οδυρμός!
«Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι / Ολα κι αν τα δώσαμε» τραγουδάει η κυβέρνηση και προφανώς αναζητεί νέες «κόκκινες γραμμές» στις παραχωρήσεις που θα κάνει στα μονοπώλια.
«Οργισμένος» δήλωσε ο Χ. Παμπούκης γιατί οι επενδυτές που βρήκε δεν ήταν αρκούντως σοβαροί για να φτιάξουν εργοστάσιο (Αυτοί για τους οποίους έλεγαν τα ...καλύτερα λόγια).
Ομως, η κυβέρνησή μας - όλα κι όλα - είναι σοβαρότατη. Υπεύθυνη, προγραμματισμένη και τακτική.
Γι' αυτό βαφτίζει «ανάπτυξη» το να έρθει εδώ κάποια εταιρεία, να της δώσουμε δάση, αιγιαλούς, μηδενική φορολογία, εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα, γενικώς ...ό,τι θέλει, κι αυτή απλά να μπει στον κόπο να μαζεύει τα κέρδη.
Δεν είναι αυτή σοβαρή προσέγγιση της έννοιας «ανάπτυξη»; Τι άλλο μπορεί να είναι;
Φυσικά, την ίδια στιγμή (επειδή, είπαμε, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης) το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται κατά 75% και βάλε.
Γιατί το να φτιάχνονται πράγματα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοσμάκη (όταν φτιάχνονται τέλος πάντων) αυτό δεν είναι ...αναπτυξιακό. Πού βρίσκεται το κέρδος του ιδιώτη σε μια τέτοια ενέργεια;
Εννοείται πως από το όλο σκηνικό δε λείπουν και τα τηλεοπτικά «παπαγαλάκια» για να θέσουν ...τον απαραίτητο προβληματισμό: Τι άλλο πρέπει να κάνει η χώρα για να προσελκύσει επενδύσεις;
Και καταλαβαίνετε, βέβαια, τι είδους απαντήσεις περιμένουν να λάβουν. Από αυτές που αρέσουν στα αφεντικά τους.
Τελικά, το μόνο που μένει να αναλογιστούμε με την όλη ιστορία είναι το ...μέχρι πού θα φτάσει η ξεφτίλα και η παράδοση των πάντων στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ισως η απάντηση να ξεπερνά και τη φαντασία μας.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...


«Το πρόβλημα του αποκλεισμού της Ακρόπολης μπορούν να το λύσουν ή ο κ. Σαμαράς ή η κ. Παπαρήγα. Η δεύτερη αποκλείεται, άρα επαφίεται στον πρώτο, να σταματήσει ο διασυρμός». Τάδε έφη Κ. Αϊβαλιώτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Συνεπής αν μη τι άλλο στη γραμμή του κόμματός του να κατασυκοφαντεί τους εργατικούς αγώνες, οτιδήποτε χαλά τη σούπα της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική που προσπαθεί να σερβίρει ο Γ. Καρατζαφέρης. Θέλουν τους εργαζόμενους δούλους χωρίς δικαιώματα και την καταστολή τους όταν διεκδικούν. Οι εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες, ισχυρίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ., στην προκειμένη περίπτωση απ' τη ΝΔ και το ΚΚΕ! Ισοδυναμούν με διασυρμό της χώρας κραυγάζει. Ξέρει καλά βεβαίως ότι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται απ' την πολιτική που σφιαγιάζει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, αλλά τι να πει που την στηρίζει με νύχια και με δόντια; Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δε διασύρουν τη χώρα, αυτή διασύρεται απ' όσους κλέβουν προκλητικά τον ασύλληπτο πλούτο που ο λαός παράγει. Διασυρμός για το λαό είναι να παρακολουθεί απαθής τις «ρουφήχτρες» να του πίνουν το αίμα.

Παραλήρημα ρατσισμού

Ενα βήμα πριν από το να ζητήσει τη συγκρότηση «ταγμάτων θανάτου», που θα εξαπολύσουν ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Μόνο οι χτεσινές δηλώσεις και κινήσεις του ίδιου και του κόμματός του δείχνουν καθαρά ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αποτελούν τη «δύναμη κρούσης» του κόμματος - μαντρόσκυλου των μεγάλων αφεντικών. Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης μετά από μια «στημένη» βόλτα στην πλατεία Θεάτρου, όπου μέτρησε με ακρίβεια «350 ανθρώπους εκ των οποίων οι Ελληνες ήταν κάτω από 50», αναγόρευσε ως κυρίαρχο πρόβλημα για όλους τους Αθηναίους «το πρόβλημα των λαθρομεταναστών που καταδυναστεύουν και γκετοποιούν την Αθήνα»(!). Την ίδια στιγμή το στέλεχος, πλέον, του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Χρυσανθακόπουλος, (θυμάστε; αυτός ο της Πάτρας ΠΑΣΟΚος με τα φρουτάκια), προχωρούσε σε μια απίστευτη αθλιότητα. Επισείοντας ανεξιχνίαστη καταγγελία 25χρονης ότι βιάστηκε από δύο αλλοδαπούς, ζήτησε να ενταθεί το κυνήγι σε βάρος των μεταναστών: «Επιτέλους, διώξτε τους λαθρομετανάστες από την χώρα! Βιαστές είναι οι προστάτες τους!», ωρυόταν το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι οι θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. δεν απέχουν από την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΝΔ, που όλοι μαζί εναρμονίζονται με την πολιτική καταστολής της ΕΕ, πράγμα που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από τις τελευταίες δηλώσεις Μέρκελ που κήρυξε το τέλος του «πολυπολιτισμικού μοντέλου» και τις απελάσεις των Ρομά από τον Σαρκοζί στη Γαλλία... Η διέξοδος βρίσκεται στην ταξική ενότητα και πάλη Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Αυτό που αποφασίζουν το Κοινοβούλιο και η Γερουσία, ο δρόμος μπορεί να το ξε-αποφασίσει



   Ο Ολιβιέ Μπεζανσενό, εκπρόσωπος του ΝΡΑ (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) της Γαλλίας, απαντάει στις ερωτήσεις των αναγνωστών της Le Monde.
( Η μετάφραση είναι του Γ. Μητραλιά).
από :tvxs
Εστεμπάν: Καλημέρα, σήμερα Τρίτη πρόκειται για ένα κύκνειο άσμα ή όχι;
Μπεζανσενό: Όχι! Πρόκειται για μια επιπλέον φάση προς τη κατεύθυνση της γενικής απεργίας που αρχίζει να παίρνει μορφή. Από το βράδυ της Τρίτης και πέρα, θα γίνουν ανανεώσεις της απεργίας, θα γίνουν νέες διαδηλώσεις, καθώς και πολυάριθμα μπλοκαρίσματα. Το ερώτημα που μπαίνει τώρα είναι να μπλοκαριστεί η οικονομία για να μπλοκαριστεί η μεταρρύθμιση.
Zbeul: Είναι αυτή η απεργία, κατά τη γνώμη σας, μια πολιτική απεργία γενικής δυσφορίας ή μια κοινωνική απεργία αποκλειστικά επικεντρωμένη στις συντάξεις;
Μπεζανσενό: Η δυσαρέσκεια ξεπερνάει το ζήτημα των συντάξεων, αλλά ταυτόχρονα, αποκρυσταλλώνεται στο ντοσιέ των συντάξεων. Πολλοί μισθωτοί και πολλοί νέοι δεν αντέχουν πια τα «δυο μέτρα και δυο σταθμά» της κυβέρνησης και επιδιώκουν όντως, μέσα από αυτή την απεργία για τις συντάξεις, να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τη κυβέρνηση Σαρκοζί που υφίστανται εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Αμπντελμαλίκ: Ποια συνέχεια θα προτείνατε στη συνδικαλιστική δράση, αν ψηφιστεί ο νόμος:

Λεφτά υπάρχουν και τα δίνουν ... στο ΝΑΤΟ!


Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


«Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες»!
*
Ομολογούμε ότι κατόπιν της ανωτέρω δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, του κ. Μπεγλίτη (συνέντευξη στο ρ/σ «Φλας», 29/9/2010), είμεθα συντετριμμένοι. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα;...
Εντούτοις (και παρά τη συντριβή μας) αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπεγλίτης, ούτε ως σχολιαστής, ούτε ως αφ' υψηλού παρατηρητής δικαιούται να εμφανίζεται.
Είναι υπουργός (του υπενθυμίζουμε). Και μάλιστα είναι υπουργός εκείνου του πρωθυπουργού που θεωρεί ύψιστη προσφορά του προς τον τόπο να διακηρύσσει ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα...

Τσουχτρες: Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΗ Μ@Λ@ΚΙ@

Τσουχτρες: Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΗ Μ@Λ@ΚΙ@

Ο αγώνας των Γάλλων εργαζομένων


   H μεγάλη κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού της Γαλλίας και της νεολαίας, των παιδιών των εργατών έχει θορυβήσει εκτός από το γαλλικό κεφάλαιο και τις αστικές τάξεις των άλλων χωρών και της Ελλάδας. Δεν είναι λίγο πράγμα εκατομμύρια άνθρωποι να απεργούν και να βγαίνουν στο δρόμο να διαδηλώνουν. Οι Γάλλοι εργάτες αντιδρούν έχοντας ως αιχμή την προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο, μέσω της κυβέρνησης Σαρκοζί, να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης ουσιαστικά στα 70 και πέρα, αφού ένα βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι τα 41,6 χρόνια υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών για πλήρη σύνταξη, δηλαδή δουλειά ως τον τάφο! Αλλωστε, αυτή η αγωνία αποτυπώνεται και στην αγανάκτηση των νέων που φωνάζουν: «Δε θέλουμε να πεθάνουμε δουλεύοντας». Και ενώ όλα αυτά είναι πεντακάθαρα, αυτό που προβάλλεται από τα δήθεν αντικειμενικά ΜΜΕ είναι τα επεισόδια, που προκαλούν και στη Γαλλία (όπως άλλωστε και στη χώρα μας) προβοκατόρικοι μηχανισμοί του ίδιου του αστικού κράτους, αξιοποιώντας αυθόρμητες και ανώριμες ενέργειες. Ο στόχος φυσικά είναι «η μπάλα να φύγει απ' το γήπεδο» και να ...περιπλανιέται σε αλλότρια, ώστε να συκοφαντηθούν οι εργατικοί αγώνες, το λαϊκό κίνημα.

Αλήθειες και ψέματα


ΕΝΑ: Αστραψε και βρόντηξε χτες μερίδα του αστικού Τύπου γιατί η ΕΕ απειλεί με πρόστιμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Και δώσ' του αναλύσεις για τους αγρότες που «τα έφαγαν» και δώσ' του κλάμα για τον υπόλοιπο πληθυσμό που κάνει θυσίες για να πληρώσει τα πρόστιμα.
Να 'λεγε τέτοια πράγματα κάποιος που δεν ξέρει, θα 'λεγες «άστο να περάσει». Ομως, τα γράφουν αυτοί ακριβώς που χρόνια και χρόνια έδειχναν την ΕΕ σαν τη χρυσή αγελάδα την οποία οι αγρότες δεν είχαν να κάνουν άλλο παρά να την αρμέξουν. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως οι επιδοτήσεις της ΕΕ χρησιμοποιήθηκαν σαν το «τυρί στη φάκα» για να φθαρούν συνειδήσεις, αλλά και για να προχωρήσει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και, ταυτόχρονα, να «βγουν από τη μέση» αγροτικά προϊόντα που παρήγε η χώρα μας και είχε συγκριτικό πλεονέκτημα. Ετσι, η Ελλάδα, από πλεονασματική στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο με την ΕΕ, έγινε ελλειμματική, με αθρόες εισαγωγές σε βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, κρέας, αλλά και μαλακό σιτάρι, καπνός, τεύτλα, ζάχαρη κ.ά.

Αποσιωπούν το ΚΚΕ


Τα αστικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια συνεχίζουν να αποσιωπούν την πολύπλευρη προεκλογική δράση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ. Οπως δεν πρόβαλαν και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανεργία από τη χτεσινή συνέντευξη. Η ευθύνη δεν βρίσκεται μόνο στους ιδιοκτήτες τους και στα διευθυντικά δημοσιογραφικά στελέχη τους, αλλά πρώτ' απ' όλα στην κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα μέτρο διασφάλισης της ίσης προβολής των υποψηφίων και των συνδυασμών στις περιφέρειες και στους δήμους. Είναι συνειδητή επιλογή τους που δείχνει πως η δημοκρατία τους και η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός σταματάνε εκεί που αρχίζει η φωνή της ριζικής πολιτικής αντίθεσης στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα συμφέροντά τους, αλλά και στα κόμματά τους. Η ενημέρωσή τους είναι αντιδραστική. Φοβούνται το ΚΚΕ και τις ριζοσπαστικές δυνάμες, γιατί τους χαλάνε τις προσπάθειες χειραγώγησης του λαού στην αστική πολιτική. Μονόδρομος για το λαό είναι η συσπείρωση μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, για να τσακιστούν πολιτικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι άλλοι του ευρωμονόδρομου, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ με μαζική ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ : Κήρυξη πολέμου κατά των λαϊκών στρωμάτων

Κυριολεκτικά ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών, στο όνομα της κρίσης και του ότι η «Βρετανία βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου», συνολικού ύψους 83 δισ. στερλινών, των μεγαλύτερων και ευρύτερων που έχει γνωρίσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες, παρουσίασε χτες στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν. Ενα πρόγραμμα που αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον των εργαζομένων, των θέσεων εργασίας, των εισοδημάτων και των κεκτημένων εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.
Υποτίθεται, στόχος του γιγάντιου προγράμματος λιτότητας είναι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 11% του ΑΕΠ στο 2% σε διάστημα πέντε ετών, που αντιπροσωπεύει την εξοικονόμηση 113 δισεκατομμυρίων στερλινών, το 1/4 των οποίων θα προέλθει από την αύξηση των φόρων. Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η εξοικονόμηση σε αδρές γραμμές;

ΓΑΛΛΙΑ

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απαντούν οι Γάλλοι εργαζόμενοι στην καταστολή με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει το απεργιακό κύμα που σαρώνει τη χώρα, με αιχμή το νομοσχέδιο απορρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθείται και προβλέπει αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια, παροχή δικαιώματος πλήρους σύνταξης από τα 65 στα 67 χρόνια και αύξηση των χρόνων εισφορών από τα 37,5 στα 41,5 χρόνια. Ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών και στις αστυνομικές αρχές «να αρθεί ο αποκλεισμός των αποθηκών πετρελαίου πάση θυσία».
Οι πρώτες επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στις περιοχές Ντονζ, Μανς και ντε λα Ροσέλ, όπου οι απεργοί απομακρύνθηκαν, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά επέστρεψαν μετά από λίγες ώρες και απέκλεισαν και άλλες αποθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών επιστράτευσε, χτες το μεσημέρι, το ειδικό σώμα της αστυνομίας που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση καταστάσεων ομηρίας ή τρομοκρατικών επιθέσεων, με εντολή «να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στις αποθήκες πετρελαίου».

Γαλλία: Η πρώτη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στον κόσμο μετά το ξέσπασμα της κρίσης


Απεργοί εργάτες κλείνουν και τον Πύργο του Άιφελ. Σας θυμίζει κάτι;


Μιας και είναι φανερό πλέον ότι η απεργία στη Γαλλία είναι η πρώτη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στον κόσμο μετά το ξέσπασμα της κρίσης, μια συλλογή από άρθρα επί του θέματος:
από :  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Ελλάς-Γαλλία-Κοροϊδία
Το λουκέτο στην Ακρόπολη από τους απλήρωτους συμβασιούχους ήταν μία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και δυσφήμισε τη χώρα μας, κατά τα λεγόμενα των εγχώριων ΜΜΕ. Τα ίδια ΜΜΕ γιατί δεν αναφέρθηκαν στο κλείσιμο του πύργου του Άιφελ από Γάλλους απεργούς;
Την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα κανάλια έδειχναν τις σκηνές από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το κλείσιμο της Ακρόπολης (η οποία λειτουργεί εδώ και 20 μήνες με απλήρωτο προσωπικό) θεωρήθηκε τεράστιος διασυρμός για τη χώρα. Οι τηλεδημοσιογράφοι λυσσούσαν για τις εικόνες ντροπής με το λουκέτο στην κεντρική πύλη, για τους κακόμοιρους τους τουρίστες που ταξίδεψαν ως την Ελλάδα για να δουν την Ακρόπολη και θα φύγουν άπραγοι, για το παράνομο κλείσιμο ενός δημόσιου χώρου και ενός ιστορικού μνημείου.