Σελίδες

17 Οκτ 2010

Λαϊκή Συσπείρωση ΨΗΦΟΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΣΟΚ -ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ..ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ -ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Η χούντα στα σχολεία!



Απέναντι στις καταλήψεις των μαθητών

Το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της «χούντας» της κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστικό. Στα αστυνομικά τμήματα ολόκληρης της χώρας στήνεται σχέδιο καταστολής και χαφιεδισμού απέναντι στο μαθητικό κίνημα. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα και μετά κλήθηκαν διευθυντές αρκετών σχολείων της χώρας (Ίλιον, Καματερό, Νέα Σμύρνη, Μαραθώνας κ.ά.) να δώσουν τα στοιχεία των μαθητών που πρωτοστάτησαν στις καταλήψεις του προηγούμενου διαστήματος. Ταυτόχρονα, στην Ορεστιάδα ασκήθηκε δίωξη σε 105 μαθητές για διακοπή της ομαλής λειτουργίας του σχολείου πριν από ένα χρόνο και αντίστοιχες διαδικασίες κινούνται σε Χαλκίδα και Καλλιθέα, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης δύο μαθητές «πλήρωσαν» τη συμμετοχή τους στην κατάληψη με δύο μέρες αποβολή.

Η ΓΣΕΕ συνέβαλλε καθοριστικα για να περάσει το μνημόνιο...

  
 απο : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
   Τρέχουν να κρυφτούν οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση μετά την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, στις 15 Δεκεμβρίου. Ευτυχώς που στην ανακοίνωση της σκέφτηκε να προσδιορίσει και το έτος: Είναι πράγματι το 2010 και όχι το 2011, όπως πολλοί φοβήθηκαν!

Πέρα από τη γενική ιλαρότητα που προκάλεσε η προκήρυξη απεργίας μετά από... δυο μήνες, η στάση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι τέτοια, που μόνο ως... υφυπουργείο Συνδικαλισμού της τρόικας μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Η επίθεση της «χούντας» κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ πυροβολεί διαρκώς με αντεργατικά μέτρα, οι απολύσεις είναι δεκάδες χιλιάδες, ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί, οι μισθοί λιώνουν και η ΓΣΕΕ επιδίδεται σε λεκτικούς λεονταρισμούς του τύπου, «διαμηνύουμε  προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους».

Οι εργαζόμενοι, όμως, εξαντλούν τα όρια της ανοχής τους προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, η ανεργία να φτάνει το ένα εκατομμύριο και η ΓΣΕΕ γα μιλά για κάποια αόριστη «λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας». 
Η ΓΣΕΕ έχει προσφέρει τεράστια βοήθεια για να περάσει το μνημόνιο. Με τη στάση της βοηθά την κυβέρνηση και την τρόικα να εμπεδώσουν το αίσθημα της απογοήτευσης, της μαζικής κατάθλιψης, της παραίτησης. 

Το πιο κρίσιμο ζήτημα, σήμερα, είναι να βρει το αγωνιστικό και ταξικό εργατικό κίνημα άλλους δρόμους για την ενότητα, το συντονισμό και τη μετωπική πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την τρόικα.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"

το διαδίκτυο λειτουργεί - σε αντίθεση με την κοινή γνώμη - ως "αποθήκη" μνήμης και .........μάλιστα αναλλοίωτη

Είμαι καλόπιστος άνθρωπος. Δέχομαι - όπως φαντάζομαι και οι πλειοψηφία των Ελλήνων - ότι στην πολιτική και ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους είναι αποδεκτή και η υπερβολή και η ωραιοποίηση της πραγματικότητας και το "παιχνίδι" με τις λέξεις. Θα προσπαθήσω όμως να συμβάλλω - στο μέτρο του δυνατού - σε ένα κρίσιμο ερώτημα, που αναμφίβολα απασχολεί το δημόσιο διάλογο: Ήξερε ο κ. Παπανδρέου την πραγματική εικόνα της οικονομίας όταν αναφερόταν σ' αυτήν πριν τις εκλογές του 2009;
Θα μου πεις τώρα, ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας αναδρομής εδώ που φτάσαμε. Αν απαντηθεί αυτό το ερώτημα, τότε προκύπτει αυτομάτως το δεύτερο το οποίο είναι και το πιο σοβαρό: Αν όντως ήξερε, τότε γιατί δεν προσάρμοσε το κυβερνητικό του πρόγραμμα και το σύνολο της κυβερνητικής του πολιτικής αναλόγως; Κι αν ήξερε και δεν ενήργησε τα δέοντα, τότε το "Μνημόνιο" πότε κατέστη μονόδρομος, πριν ή μετά τις εκλογές του 2009;
Το ευτύχημα είναι ότι το διαδίκτυο λειτουργεί - σε αντίθεση με την κοινή γνώμη - ως "αποθήκη" μνήμης και .........μάλιστα αναλλοίωτη. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια μίνι ιστορική - όχι όμως μακρινή - αναδρομή. Θα προσπαθήσω να μείνω μόνο στα γεγονότα τα σχετικά με το ερώτημα που έθεσα και όχι σε ανούσια παράθεση αναντιστοιχίας προεκλογικών υποσχέσεων και πραγματικότητας. Σε κάθε περίπτωση η εκάστοτε Κυβέρνηση επιλέγει τι θα υλοποιήσει και τι όχι και κρίνεται εν καιρώ. Το ερώτημα που απασχολεί το άρθρο μας είναι αν γνώριζε ο κ. Παπανδρέου την πραγματική εικόνα της οικονομίας όταν διεξήγαγε τον προεκλογικό του αγώνα. 

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ. (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ)

Καταθέτουν στο ΠΑΣΟΚ τη λαϊκή δυσαρέσκεια



Οι επίσημες και ανεπίσημες υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, όπως και αυτές του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα μετατρέψουν με ένα «μαγικό» τρόπο τις ψήφους αγανάκτησης και διαμαρτυρίας σε ψήφους στήριξης της κυβέρνησης. Αν πάρουμε για παράδειγμα αυτές τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια της Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας, θα δούμε ότι σχεδόν το ομολογούν οι ίδιοι. Τα ψηφοδέλτια του λεγόμενου «σοσιαλιστικού» και «αριστερού» χώρου είναι σαν απόχες που θα μαζέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα την καταθέσουν. Το «δίχτυ» σε αυτές τις απόχες είναι πάντα η «αντιμνημονιακή» φρασεολογία, η οποία αποδεικνύεται όχι απλά ανώδυνη πολιτικά, αλλά και πολύ βολική, τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για τη ΝΔ. Γι' αυτόν το λόγο, όλοι έχουν πλέον «δικαίωμα» να είναι «κατά» του μνημονίου: Κι αυτοί που το ψήφισαν στη Βουλή, κι αυτοί που ψήφισαν «παρών», και όσοι το καταψήφισαν αλλά έχουν στηρίξει στην ΕΕ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες όσα προβλέπει το μνημόνιο, ακόμη κι εκείνοι που στηρίζουν την κυβέρνηση και θέλουν να τη φέρουν στον ίσιο δρόμο.
Δίδυμοι συνδυασμοί

Ψηφοδέλτια συναλλαγής κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα



   Μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πασχίζουν να αποδείξουν ότι είναι δύο κόμματα με σημαντικές μεταξύ τους διαφορές, ωστόσο και ο τελευταίος εργαζόμενος σ' αυτή τη χώρα αντιλαμβάνεται πλήρως, ότι έχουμε να κάνουμε με κόμματα τα οποία συμπίπτουν στα ζητήματα της συνολικής στρατηγικής και των κεντρικών πολιτικών επιλογών. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης του συστήματος, που κεντρικό ζήτημα για την άρχουσα τάξη είναι να προωθηθούν μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη και τη σωτηρία του κεφαλαίου, τα δύο κόμματα εμφανίζονται ...ο ένας να κόβει κι ο άλλος να ράβει.
Απόλυτα αποκαλυπτικές από αυτή την άποψη είναι και οι δηλώσεις του επί χρόνια οικονομικού συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, τον περασμένο μήνα, ότι «η χώρα θα πτώχευε, εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα του μνημονίου», ομολογώντας ότι «αν έπρεπε να ψηφίσουν 181, η Νέα Δημοκρατία θα "έβαζε πλάτη" και θα ψήφιζε το μνημόνιο».
Από κοντά, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, και το ΛΑ.Ο.Σ., αυτό το ακροδεξιό μόρφωμα, που πρωτοστατεί σε κάθε κυβερνητική επίδειξη πυγμής και απονέμει εύσημα για κάθε αντιδραστική - αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του όχι μόνο έδωσαν θετική ψήφο για το μνημόνιο καταλήστευσης των εργαζομένων, αλλά τάσσονται αναφανδόν σε κάθε πρωτοβουλία που αμφισβητεί και ακυρώνει λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών.

«μη κατονομαζόμενα μέτρα» του μνημονίου



   Το έδαφος για ένα νέο, ακόμα σκληρότερο μνημόνιο, χωρίς ημερομηνία λήξης, στρώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας τα σενάρια και συμμετέχοντας στις συζητήσεις για την παράταση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, το οποία πυροδότησαν μέσα στη βδομάδα οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους ανακινήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και αφορά κυρίως τη χρονική παράταση της πληρωμής των ληστρικών δανείων των 110 δισ. ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης».
Η ανακίνηση του θέματος, όσο και αν επιχειρείται έντεχνα να αποδοθεί σε «κύκλους» του ΔΝΤ, γίνεται με «πρωτοβουλία» της ελληνικής κυβέρνησης και έρχεται αμέσως μετά τις επαφές που είχε στην Αμερική ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για τη Σύνοδο του ΟΗΕ.
Ερχεται ειδικότερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ήδη καταστρώσει την επόμενη φάση της αντιλαϊκής επέλασης, την οποία ετοιμάζεται να εξαπολύσει αμέσως μετά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές του Νοέμβρη, με την επιβολή «μπαράζ» φόρων και την προώθηση νέων διαρθρωτικών ανατροπών.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Συνεκμετάλλευση μέσω εγκατάλειψης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
Η διαχρονική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και η παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών έχουν νομιμοποιήσει τις αξιώσεις της Τουρκίας
Στο κέντρο της προσοχής των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στον πυρήνα της στρατηγικής των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, καθώς και στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών μονοπωλίων έχουν μπει, ειδικά την τελευταία δεκαετία, τα ζητήματα της ενέργειες, δηλαδή οι φυσικοί πόροι (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), οι δρόμοι μεταφοράς τους (αγωγοί και θαλάσσια περάσματα) και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, επικαιροποιούνται και συνδέονται άμεσα με τις νέες ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Νόμπελ» στην υπηρεσία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού


«Η ανεργία οφείλεται στις τριβές ανέργων και εργοδοτών» ! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι τρεις οικονομολόγοι, Χριστόφορος Πισαρίδης, Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν, που προτάθηκαν από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών για το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας.
Στο σκεπτικό της, η Ακαδημία σημειώνει ότι οι τρεις επιστήμονες με τις μελέτες τους απάντησαν στο ερώτημα «γιατί υπάρχουν τόσοι άνεργοι, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών θέσεων εργασίας».
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουηδική Ακαδημία έρχεται να επιβραβεύσει,

«Πολεμούν» την κρίση, δυναμώνοντας τις αιτίες της...

Η εντυπωσιακή αύξηση των συναλλαγματικών αποθεματικών της Κίνας το Σεπτέμβριο, σε συνδυασμό με τις εντάσεις και τους ανταγωνισμούς στο διεθνή «νομισματικό πόλεμο», έρχεται να επιβεβαιώσει αφ' ενός τον πραγματικό χαρακτήρα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και αφ' ετέρου πόσο μακριά βρίσκεται ακόμη η «ρύθμιση» που θα επιτρέψει στο καπιταλιστικό σύστημα μια σταθερή ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της Κίνας, την περασμένη Τετάρτη, τα ήδη υψηλά συναλλαγματικά διαθέσιμα του κράτους αυξήθηκαν στο ρεκόρ των 2,65 τρισ. δολαρίων στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μόνο το τρίτο τρίμηνο, τα κινεζικά αποθέματα ξένων νομισμάτων ενισχύθηκαν κατά 194 δισ. δολάρια - αύξηση που επίσης αποτελεί ρεκόρ.
Το Σεπτέμβριο, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας μειώθηκε μεν, αλλά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας υποχώρησε στα 16,9 δισ. δολάρια από τα 20 δισ. του Αυγούστου, με τη διαφορά μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών να περιορίζεται.

ΝΑΤΟ: Εχθρός της ειρήνης - να διαλυθεί



Πολύμορφες μαζικές δράσεις, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Πορτογαλία, ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού σε όλη την υφήλιο

Αυξημένη είναι η δράση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης σε πολλά μέτωπα και ηπείρους, σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση εξυφαίνουν σχέδια νέων πολέμων, βάζουν στην παραγωγή νέα πυρηνικά όπλα, συγκροτούν νέες επιθετικές στρατιωτικές μονάδες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού. Μέσα σε λίγες βδομάδες, το ΠΣΕ διοργάνωσε και προγραμματίζει τρεις διασκέψεις, σε Κάιρο (25-26 Σεπτέμβρη), Βρυξέλλες (10-12 Οκτώβρη) και Μεξικό (21-23 Οκτώβρη) με συμμετοχή συνολικά 50 αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών οργανώσεων και συνεχίζει τις δραστηριότητές του, με επόμενο σταθμό το αγωνιστικό ραντεβού στη Λισαβόνα (19-20 Νοέμβρη) κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία, διοργανώνοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ενάντια στη Συμμαχία και το νέο στρατηγικό της δόγμα.
Μεγάλη συμμετοχή στη συνεδρίαση της Γραμματείας και του Τμήματος Ευρώπης του ΠΣΕ
Σειρά πρωτοβουλίες και δράσεις για το επόμενο διάστημα και ειδικότερα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα στα μέσα του Νοέμβρη αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας και του Τμήματος Ευρώπης του ΠΣΕ που

Αυτά που κρύβουν για το «δανέζικο μοντέλο»



Μπροστά στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές, η εμπειρία από μια χώρα που οι αστοί πολιτικοί παρουσιάζουν στον ελληνικό λαό ως πρότυπο

Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση αποτελούν τους κύριους πυλώνες για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Της πιο άγριας και συντονισμένης επίθεσης από τη μεριά του κεφαλαίου ενάντια σε όλες τις κατακτήσεις που το λαϊκό κίνημα πέτυχε σε άλλες εποχές, με πρότυπο τις κατακτήσεις των λαών στις χώρες όπου χτιζόταν ο σοσιαλισμός. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν έχει πάτο και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος που αποτελεί και τη μοναδική δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο σ' αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη και να ανοίξει την προοπτική για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το σοσιαλισμό για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Σε μια σειρά χώρες, είχαμε εκλογές το τελευταίο διάστημα και είναι απαραίτητο να βγουν κάποια συμπεράσματα, για να μην έχουμε και στις εκλογές του Νοέμβρη στη χώρα μας μια από τα ίδια. Σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, αν εκλεγούν υποψήφιοι από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ψήφισαν τον «Καλλικράτη», ή ακόμη χειρότερα από κάτι αποκόμματα ή αυτοονομαζόμενους ανεξάρτητους που συμφωνούν απόλυτα διαφωνώντας στα λόγια με την εφαρμοζόμενη πολιτική, οι εξελίξεις θα είναι μαύρες για τους εργαζόμενους που ήδη έχουν γευτεί για καλά τι σημαίνει αντιλαϊκή πολιτική ή πιο απλά τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οι διάφορες τσόντες τους αλά ΣΥΝ που είναι ένα μεγάλο αριστερό ΠΛΗΝ, και το μεγάλο κεφάλαιο θα γιορτάσει μια νέα εποχή που θα τα έχει όλα δικά του.

ΓΑΛΛΙΑ: Νέες εργατικές κινητοποιήσεις


Ζητούμενο το συνολικό πλαίσιο ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου

   Η αντισυνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, και προβλέπει αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια, αύξηση των ηλικιακών ορίων για καταβολή πλήρους σύνταξης από τα 65 στα 67 χρόνια, και αύξηση των χρόνων υποχρεωτικών εισφορών για τους εργαζομένους στα 41,6 χρόνια, κατάφερε να ενώσει όλους τους εργασιακούς κλάδους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση Σαρκοζί περίμενε κύμα λαϊκών αντιδράσεων και γι αυτό μεθοδικά επιδίωξε να αποπροσανατολίσει τη γαλλική κοινή γνώμη, εξαπολύοντας πογκρόμ κατά των Ρομά μέσα στο καλοκαίρι, τους οποίους προσπάθησε να παρουσιάσει ως «μέγιστους εχθρούς» των Γάλλων εργαζομένων. Η απόπειρα αυτή έπεσε, σε μεγάλο βαθμό, στο κενό, οπότε από τις αρχές Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε εφαρμογή το ένα μετά το άλλο, διάφορα σχέδια διάσπασης του εργατικού κινήματος.
Στην αρχή αφέθηκε να εννοηθεί ότι οι κλάδοι που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «βαρέων και ανθυγιεινών» θα μπορούσαν να έχουν μια ξεχωριστή μεταχείριση στο νέο νομοσχέδιο. Οταν δεν «έπιασε» ούτε αυτός ο ελιγμός, και ενώ το νομοσχέδιο είχε, ήδη, εγκριθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και όδευε προς τη Γερουσία, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες επιμέρους υποχωρήσεις όσον αφορά σε συγκεκριμένες κατηγορίες γυναικών (μητέρες με τρία παιδιά ή με παιδιά με ειδικές ανάγκες).
Οι Γάλλοι εργαζόμενοι άρχισαν τις κινητοποιήσεις σε πανεθνικό επίπεδο με μεγάλη συμμετοχή. Την τελευταία βδομάδα δεν κατάφερε να επισπεύσει όσο ήθελε την συνολική ψήφιση του νομοσχεδίου στη Γερουσία, έτσι ώστε η τελική ψηφοφορία να μη γίνει, υπό την πίεση απεργών και διαδηλωτών. Τα τελευταία 24ωρα, κινητοποιούνται σε όλες τις πόλεις της χώρας, και σε κομβικούς κλάδους της παραγωγής, όπως στην ενέργεια, στις μεταφορές, στα λιμάνια.

Επανήλθε σε λειτουργία το blog ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανήλθε σε λειτουργία το blog ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανίερη ιερότης

   Δεν παίζουμε με τις λέξεις. Δεν παίζουνε με τις κούκλες γιατί δεν είμαστε κούκλες και ρομποτάκια στη σπασμένη καπιταλιστική βιτρίνα. Τέρμα τα ήξεις αφήξεις σύντροφοι και δη μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα φτιασιδωμένη με την αόριστη, α-σήμαντη λέξη μνημόνιο. Την τεχνητή αυτή πλαστική περούκα, την αποκριάτικη μετάθεση ευθυνών και εκχώρηση κυριαρχίας συνάμα, απ' τις κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τον τόπο στην τρόικα των δανειστών μας. Και δη μπροστά στις κάλπες των περιφερειακών - τοπικών εκλογών του Νοέμβρη.
Ιερός - ιερή - ιερόν. Αυτό το επίθετο θέλει εξαιρετική προσοχή γιατί κολλάει σε όλες τις βίαιες πράξεις του εξαγριωμένου κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Τις καθαγιάζει μάλιστα εδώ και αιώνες, σ' όλον τον ευρωπαϊκό χώρο και πολιτισμό. Είναι η ψευδής τιάρα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που φοριέται σε κάθε φασιστική συμπεριφορά, σε κάθε φόνο, σε κάθε πετσόκομμα πραγματικής ελευθερίας.

Προπαγάνδα ξεπερασμένων...ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιολόγοι του σιναφιού τους προπαγανδίζουν, ως «εκσυγχρονιστές», ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο.


ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιολόγοι του σιναφιού τους προπαγανδίζουν, ως «εκσυγχρονιστές», ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο. Το λένε αυτοί που θεωρούν ως οπισθοδρομικό το ΚΚΕ επειδή αγωνίζεται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που αρνούνται στο λαό ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζει καλά και να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.
Το λένε αυτοί που έχουν στις γραμμές τους από τον Τσουκάτο και την Δαμανάκη ως τον Κωνσταντόπουλο και τον Κουβέλη. Αυτοί που είχαν τον Πανούση, τον Βούγια και τους διαφήμιζαν ως πρότυπο του εκσυγχρονιστικού ανοίγματος. Είναι αυτοί που έχουν πρότυπο την χρεοκοπημένη «κεντροαριστερά».


Αυτοί, που λένε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια γιατί πέρα από τα άλλα ζούμε περισσότερο χρόνο και ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα με το ένα πόδι στον τάφο, αυτοί που καταργούν την 5ετή διαφορά συνταξιοδότησης της γυναίκας που σηκώνει διπλά και τριπλά φορτία στο όνομα της ισότητας. Είναι ξεπερασμένο το αίτημα του ΚΚΕ για ενιαίο

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ

ΜΑΤ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... "χαιρετίσματα από τη Σούλα"


   Ήταν τότε στην Κατοχή ο περιβόητος Θανάσης. Ο μόνος που υπεδείκνυε Έλληνες στους Γερμανούς για εκτέλεση, χωρίς να φορά κουκούλα!
Φόβος και τρόμος από Θησείο μέχρι Ρέντη και Κοκκινιά, πρώτος και ...άφοβος σε κάθε μπλόκο, μπροστά από τον συρφετό των κουκουλοφορεμένων.
Η έδρα του στο Θησείο, σε ένα μικρό καφενείο, που "δέσποζε" στη γειτονιά του τότε και παρείχε δυνατότητα για έλεγχο κάθε διερχομένου. Σύνθημα για να τον συναντήσεις για τις "άλλες δουλειές"(γιατί και τότε όπως και τώρα οι δωσίλογοι είχαν πάντα και άλλες δουλειές) ήταν να καθίσεις, να παραγγείλεις ούζο στο καφενείο και να πεις στον ταμπή να σου φωνάξει τον Θανάση γιατί του φέρνεις 
"χαιρετίσματα από τη Σούλα"!
Μια μέρα δυο κύριοι κάθησαν, παράγγειλαν και είπαν το σύνθημα. Ο Θανάσης βγήκε και είπε "τι γίνεται παιδιά, τι να σας κεράσω;"
Οι κύριοι του είπαν κάτσε να πιούμε 2-3 και άσε τα κεράσματα!
Του κακοφάνηκε του Θανάση αλλά το άφησε να δει που θα πάει και τι θέλουν. Στο τρίτο, τους λέει πως "παιδιά υπάρχουν και δουλειές, άντε να πούμε τι περιμένετε εδώ..."
Οι κύριοι της Ιστορίας ήταν φυσικά από αυτούς που ο Τσίρκας στην "Χαμένη Άνοιξη" περιγράφει ως "τα παιδιά με τα στεν κάτω από τις καμπαρντίνες"...-Άσε Θανάση τις δουλειές απαντούν.Γιατί "τα χαιρετίσματα είναι από την Σούλα, αλλά τα... κεράσματα είναι από την Αντίσταση..."
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στον Υμηττό λίγο καιρό μετά. Καθόντουσαν δύο γερμανοντυμένοι και έλεγαν "πότε θα βρούμε τον Κολλημένο να του πούμε δυο λόγια..."
Μια μέρα εμφανίστηκε στην Πόρτα ο ίδιος ο Κολλημένος:
"Άκουσα ότι με ψάχνετε και ήρθα ο ίδιος" είπε. "Σας φέρνω και χαιρετίσματα..."(η φράση είχε γίνει ήδη παροιμιώδης). Ο ένας από σας θα ζήσει για να πάει στη διοίκηση να τα μεταφέρει στον αρχηγό σας, που τον ψάχνω με τη σειρά μου..."


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz12SW7YjaA

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 14/10 η ΓΣΕΕ όρισε απεργία σε 2 μήνες από σήμερα, στις 15/12. Δηλαδή ...καλά Χριστούγεννα! 
Η εργοδοτική ΓΣΕΕ στηρίζει την αντεργατική πολιτική και θέλει να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απραξία της, αλλά και μπροστά στις εκλογές να φτιάξει το «αγωνιστικό» της προφίλ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλυψε πλήρως την κυβέρνηση
Για τον Γ. Παναγόπουλο όλοι φταίνε εκτός από την κυβέρνηση. Για την κατάντια των πρώην ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις τους. Για τον ΟΤΕ, ο Βουρλούμης. Για τη ΔΕΗ και την ΕΑΒ, οι διοικήσεις τους που τις απαξιώνουν. Για τα ναυπηγεία, οι ξένοι που παίζουν παιχνίδια... Μιλιά για την κυβέρνηση που παρέδωσε τα ναυπηγεία στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Που παρέδωσαν τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΟΑ, τα λιμάνια. «Ξέχασε» ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο στήριξε, αλλά συνεχίζει και σήμερα να στηρίζει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Οτι τα στελέχη της ήταν οι ντελάληδες της ιδιωτικοποίησης. Στο διά ταύτα κατέληξε να ζητήσει «εξαντλητικό διάλογο για τις ΔΕΚΟ» και «να υπάρξουν συλλογικές συμφωνίες»! Τι καλύτερο για την κυβέρνηση, η οποία ίσα - ίσα μέσω του «διαλόγου» επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα!
 Ο Γ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση κινδυνεύει να κλείσει τότε «να συμβάλουν και οι εργαζόμενοι», «να κάνουν κάποια παραχώρηση»!
Ετσι ήταν πάντα η εργατική αριστοκρατία...