Σελίδες

13 Οκτ 2010

«Φρένο» στην παράταση της βαρβαρότητας

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η συζήτηση που ξεκίνησε από το ΔΝΤ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την παράταση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, δεν είναι παρά προετοιμασία της «κοινής γνώμης» για παράταση του μνημονίου, δηλαδή για παράταση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Μόνο αθεράπευτα αφελείς θα έτρωγαν το παραμύθι που έσπευσε να σερβίρει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ότι τάχα πρόκειται για μια «διευκόλυνση» που μας δίνουν οι σύμμαχοι, που θα προσφέρει μια «ανάσα» στο λαό κ.ο.κ. Θέλουν να παραπλανήσουν το λαό και να διασφαλίσουν την ανοχή του. Αυτό που συζητιέται, αν δεν έχει ήδη αποφασιστεί, είναι η παράταση του μνημονίου για κάμποσα (πέντε ή επτά) χρόνια μετά το 2013, οπότε όπως διαβεβαίωνε μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός «λήγει το μνημόνιο». Η παράταση του μνημονίου «στον αιώνα τον άπαντα» αποσκοπεί αφ' ενός να διασφαλίσουν οι δανειστές ότι θα πάρουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω και κυρίως ότι θα «ανασχηματίσουν» την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τις ανάγκες των μονοπωλίων, δηλαδή επιτυγχάνοντας την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία που θέλουν. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι το ενδεχόμενο της παράτασης αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ πρώτος «έβγαλε στον αέρα» ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Ντ. Στρος Καν, ενώ έσπευσε «σαν έτοιμος από καιρό» να τον επιβεβαιώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι «γίνονται συζητήσεις, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση». 
Σε κάθε περίπτωση αυτό που ο εργαζόμενος λαός πρέπει να έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του είναι, ότι αν στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα, τα δεινά δε θα έχουν τελειωμό.

«Λαϊκή Συσπείρωση»!


   Αυτή τη φορά το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι καθαρότερο από ποτέ. Κόντρα στις αποπροσανατολιστικές φιοριτούρες περί ειδικών και τοπικών κριτηρίων, οι εργαζόμενοι μπορούν, και με την ψήφο τους, να βάλουν εμπόδια στην επιδείνωση της ζωής του λαϊκού νοικοκυριού, εμπόδια στην πολιτική που ρίχνει εκατομμύρια στη φτώχεια και την ανέχεια, προδιαγράφει ζοφερό το μέλλον των παιδιών μας. Και εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται και πολλή σκέψη. Καλούνται να βάλουν φραγμό στην παραπέρα εξέλιξη της αντιλαϊκής επίθεσης, που θα ξεκινήσει την επαύριο των εκλογών.
   Η ακρίβεια έχει ρημάξει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Πρώτο βιολί εδώ η ίδια η κυβέρνηση που ανέβασε στα ύψη τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα για κάθε αγορά μας, το ένα τέταρτο της πληρωμής να είναι ο ΦΠΑ, για να μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει τους τραπεζίτες και τους άλλους άρπαγες του κοινωνικού πλούτου. Και στη σειρά ακολουθούν οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, που μπορεί να ξεπεράσουν και το 40%. Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης που από τις επόμενες μέρες θα πουλιέται κατά 35% ακριβότερο. Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που κυκλοφορούν στην αγορά.

«πατριωτική κωμωδία»

ΒΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝΕ! Αν πει «συγνώμη» ο Γ. Παπακωνσταντίνου που ενέπλεξε τον Καραμανλή με τις δηλώσεις Γιούνκερ και ο Κ. Καραμανλής «απολογηθεί» γιατί «παρέδωσε τη χώρα στη διαφθορά» τότε σωθήκαμε.
Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας, θα φτιάξει η ζωή μας, θα χαμογελάσουμε με αισιοδοξία και γενικώς θα ευτυχήσουμε.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιό του, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να μας δουλεύει λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και όλοι θα περνάμε καλά.
Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να μαζεύουν κέρδη (παρά την κρίση), οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να χάνουν δικαιώματα και να φορολογούνται (επειδή υπάρχει κρίση) και η ζωή θα τσουλάει όμορφα.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ το ...πατριωτικό ελληνικό καταναλωτικό κίνημα μας έλειπε. Αυτή η υποτιθέμενη τάση που λέει ότι πρέπει να καταναλώνουμε «ελληνικά προϊόντα» για να στηρίξουμε την «ελληνική οικονομία»...
Μόνο που η ... «ελληνική οικονομία» με την τρέχουσα έννοια (δηλαδή οι επιχειρηματίες) μάλλον έχουν άλλη γνώμη για τα πράγματα.
Εκτός αν από ...πατριωτισμό οι Ελληνες εφοπλιστές κατασκευάζουν τα πλοία τους στην Ασία, οι μεγαλέμποροι εισάγουν τα «ελληνικά» προϊόντα τους από χώρες που ανθεί η παιδική εργασία και οι εργοστασιάρχες μετακομίζουν σε χώρες με χαμηλά μεροκάματα.
Η «πατριωτική κωμωδία» καλά κρατεί αυτό τον καιρό και ολοένα διευρύνεται με - υποτίθεται - νέες ιδέες που όμως έχουμε πολλές φορές δει στο παρελθόν.
Μέχρι και τον προϋπολογισμό ...«πατριωτικό» τον βαφτίσανε και ζητούν την υπερψήφισή του για «εθνικούς» λόγους.
Μιλάμε για τον ίδιο προϋπολογισμό που μειώνει κονδύλια στα ελληνικά νοσοκομεία, στα ελληνικά σχολεία, στα ελληνικά νοικοκυριά!

Πρωτοστατούν στη χειραγώγηση


Νέα κόλπα γεννούν συνεχώς οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να αδυνατίσουν τις αντιδράσεις τους στη σφοδρή επίθεση που δέχονται.
Χτες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση για την ανάπτυξη «κοινών μορφών δράσης, αγωνιστικών και απεργιακών παρεμβάσεων» ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που «έχουν ήδη βαρύ αρνητικό αντίκτυπο στην αύξηση της ανεργίας, την πτώση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των μεσαίων, μικρών και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων». Η πρόσκληση απευθύνεται στη ΓΣΕΕ, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ).
Οι ηγεσίες των φορέων αυτών όπως και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ είναι αυτές που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι υπέρμαχοι της ΕΕ και πολλοί από αυτούς συμπορεύτηκαν σε πολλές περιπτώσεις με τον ΣΕΒ, τα συμφέροντα δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου. Δε γίνεται, επομένως, τα στηρίγματα αυτής της πολιτικής να θέλουν να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη αγώνων, ικανών να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή της. Στη χειραγώγηση και την καθυπόταξη των εργαζομένων είναι έτοιμοι να πρωτοστατήσουν, αφού ήταν και είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Πάγκαλος και το βιολί του


Συνεχίζει το "βιολί του" ο Θεόδωρος Πάγκαλος: "Ολοι μετέχουμε στη διαφθορά".  Αδιάφορο είναι ποιός είπε τη συγκεκριμένη φράση αφού "τη διαφθορά στη χώρα μας τη διαπιστώνουμε μέρα-νύχτα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα", επισήμανε ότι "η αποσάθρωση των δομών έχει οδηγήσει στα ελλείμματα και στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα", προσθέτοντας ότι μέρος της διαφθοράς δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι πολίτες. «Δεν μετέχει στη διαφθορά αυτός που πηγαίνει στα βουλευτικά γραφεία για να διοριστεί, αυτός που πηγαίνει στα βουλευτικά γραφεία για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στην Αθήνα;» διερωτήθηκε. Ο κ. Πάγκαλος συμφώνησε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής του αισχίστου είδους», με την αφελέστατη άποψη ότι μπορούν να μειωθούν οι φόροι, να αυξηθούν τα εισοδήματα και να μειωθεί το έλλειμμα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ούτε να διαιωνίσει το φαινόμενο των συμβάσεων που διαρκώς ανανεώνονταν έως ότου βρεθεί τρόπος για να μονιμοποιηθεί κάποιος. «Οι συμβάσεις είναι συμβάσεις. Οι συμβάσεις λήγουν. Οι μόνιμοι θα παραμείνουν μόνιμοι», υποστήριξε.
   από : www.dixti.net

Ο...μαζισμός είναι εδώ


Όλοι μαζί τα φάγαμε,.. όλοι μαζί είμαστε διεφθαρμένοι,.. 

όλοι μαζί πηγαίναμε τα κλεμμένα στις ελβετικές τράπεζες,.. όλοι μαζί παίρναμε μίζες,.. 
όλοι μαζί χτίζαμε βίλες,.. 
όλοι μαζί διορίζαμε άχρηστους στο δημόσιο,.. 
όλοι μαζί ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία,.. 
όλοι μαζί ξεπουλάμε την εθνική μας κυριαρχία…
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!.. 
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο διολισθήσαμε από τον ψευδεπίγραφο «σοσιαλισμό» του Γιωργάκη στον… μαζισμό!.. Χάιλ, χοντρόπετσοι κυβερνώντες!.. 
Οι μελλοθάνατοι, σας… έχουν χεσμένους!.. 

Στο Δρόμο οι «Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο» (Αθήνα)



Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010, 20:00


Επειδή έχουμε μνήμη… (και μετά το Μνημόνιο)
Επειδή δε μας χωρά το σπίτι μας…
Επειδή δε μας χωρά η τέχνη μας…
Βγαίνουμε στο Δρόμο!
Σας καλούμε σε μια αγωνιστική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας.
"Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο"
Πέμπτη 14 Οκτώβρη, 8:00μ.μ. στο παλιό χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους
Location : παλιό χρηματιστήριο, Σοφοκλέους

Un nuovo simbolo per la città o per qualcuno(Banca intesa San-paolo)?

«όταν μας φτύνουνε, κάνουμε ότι βρέχει»...




Αξιοθρήνητα πράγματα...
Σε ό,τι μας αφορά, είτε ο Καραμανλής, είτε ο Σημίτης, είτε ο Παπανδρέου, είτε ο... Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αυτός που περιδιαβαίνει τον κόσμο για να διακηρύττει πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, ουδεμία εντύπωση θα μας έκανε.
Το πόσο σέβεται η άρχουσα τάξη την Ελλάδα και το λαό της έχει αποδειχτεί, διαχρονικά, από τα «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας» μέχρι τα «ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες»...
*
Ομως, όπως προσποιήθηκε με τις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, σε εκείνον, στον Γ. Παπακωνσταντίνου, το όλο θέμα του προκάλεσε μεγίστη εντύπωση. Και αντίστοιχη απαρέσκεια.
Μάλιστα, τόση εντύπωση του έκανε και τόση ντροπή έδειξε να ένιωσε (ο Παπακωνσταντίνου), ώστε έσπευσε, όπως όλοι γνωρίζουμε, όχι μόνο να καταδικάσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά, αλλά και να «φωτογραφήσει» τον ένοχο στο πρόσωπο του Καραμανλή.

ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΙΚΑ...

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», είπε: «Το μνημόνιο είναι κακό πράγμα και βλάπτει σοβαρά την υγεία της χώρας, αλλά γιατί φτάσαμε εκεί; Να θυμίσουμε ότι κάποιοι υποψήφιοι αττικάρχες, τουλάχιστον τέσσερις, συμμετείχαν και στήριζαν αυτούς τους σχεδιασμούς». Κι αναφέρεται στους υποψηφίους που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κι ακόμα στους Γ. Δημαρά και Αλ. Μητρόπουλο. Υπάρχει όμως και κάτι που δε λέει ο Γρ. Ψαριανός. Οτι ένας ακόμα υποψήφιος αττικάρχης και το κόμμα του συμμετέχουν και στηρίζουν τους μετά μνημονίου σχεδιασμούς. Πώς; Συνεργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες με το κόμμα που τους εξυφαίνει και τους υλοποιεί, το ΠΑΣΟΚ. Εξωραΐζοντας την αντιλαϊκή του πολιτική και τη φιλομονοπωλιακή του στρατηγική και επιδιώκοντας να μην εκφραστεί στην κάλπη η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αυτές οι εκλογές είναι απλά «αυτοδιοικητικές» και σημασία έχει να αναδειχτούν «φερέγγυοι» και «ικανοί» άνθρωποι.
Πρόκειται για τον υποψήφιο αττικάρχη Γρ. Ψαριανό και τη «Δημοκρατική Αριστερά». Ενισχυτικά στα παραπάνω να αναφέρουμε ότι στηρίζουν και τον «Καλλικράτη», το μνημόνιο δηλαδή στο πεδίο της τοπικής διοίκησης. Οι συνέπειες του οποίου θα είναι ολέθριες για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Λέει ο Γρ. Ψαριανός: «Το σχέδιο Καλλικράτης είναι σε σωστή κατεύθυνση με λάθος σχεδιασμό και εφαρμογή και δεν θα λειτουργήσει εάν δεν υπάρξουν αλλαγές». Το άγχος του όλο δηλαδή είναι μη τυχόν και δεν μπορέσει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο το οποίο θα αποτελέσει τον οδοστρωτήρα που θα αποτελειώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Αξίζει να προσθέσουμε και την απάντηση που δίνει στο εξής ερώτημα: «Αναφέρεστε εγκωμιαστικά στους Τρίτση - Δοξιάδη για την αυτοδιοικητική τους πολιτική. Ποιους απ' τους ζώντες υποψηφίους απ' τους άλλους πολιτικούς χώρους θα θέλατε να είχατε στο ψηφοδέλτιό σας;». Η απάντηση τώρα: «Εχουμε αναφερθεί και στον Στέφανο Μάνο (...) και στον Σταύρο Μπένο ...». Δηλαδή σε έναν κατεξοχήν νεοφιλελεύθερο, που πολιτεύτηκε και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ και έναν του ΠΑΣΟΚ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τι θα κάνουν οι άλλοι στο β' γύρο;

Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι, («αντάρτες», «ανεξάρτητοι», ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, Αλαβάνος - Ψαριανός κλπ.) στο β' γύρο; Τα αστικά ΜΜΕ ρωτάνε μόνο το ΚΚΕ «τι θα κάνει στο β' γύρο», αν και έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα, «Λαϊκή Συσπείρωση» και στους δύο γύρους. Γιατί το κάνουν, αν και ξέρουν τη θέση του ΚΚΕ; Για να στρέψουν δυσαρεστημένες λαϊκές δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ και να εμφανιστεί ότι στηρίζει ο λαός την αντιλαϊκή πολιτική του. Βεβαίως, είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ ένα και το αυτό για το λαό. Γιατί δε βάζουν το ίδιο ερώτημα στους δήθεν ανεξάρτητους και αντάρτες όπως π.χ. στην περιφέρεια Αττικής στους Δημαρά, Μητρόπουλο; Μήπως γιατί και αυτοί είναι ΠΑΣΟΚ; Εμείς λέμε καθαρά ότι εκεί που δεν υπάρχουν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο δεύτερο γύρο ξαναψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ΚΚΕ έχει ενιαία πολιτική και στους δύο γύρους ενάντια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ψήφος σε δήθεν αντάρτες, ανεξάρτητους, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κλπ., σημαίνει ψήφο σε δυνάμεις έτοιμες να συνδράμουν την αστική διαχείριση. Ολοι οι εργαζόμενοι, ακόμη και αυτοί που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή «Λαϊκή Συσπείρωση», να το κάνουν τη δεύτερη.

Καπιταλισμός..


Στοιχείο πρώτο:
Σύμφωνα με το «Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας της Διατροφικής Πολιτικής», αυτή τη στιγμή,
ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα...
Η πείνα, σε σύνολο 122 αναπτυσσόμενων κρατών, θεωρείται καθημερινό φαινόμενο.
Σε 30 χώρες η πείνα παίρνει «ανησυχητικές διαστάσεις».
Σε 25 χώρες το πρόβλημα αγγίζει τα όρια του «συναγερμού».
Σε 4 χώρες χαρακτηρίζεται «άκρως ανησυχητικό».
Την ίδια ώρα που πολυεθνικές, μονοπώλια, τράπεζες, χρηματιστικοί όμιλοι επιχορηγούνται - λόγω... κρίσης - με τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων, πάνω από τις μισές χώρες του ΟΗΕ ...πεινάνε!
*
Στοιχείο δεύτερο:
Σύμφωνα με την έκθεση της «Credit Suisse» για τον Παγκόσμιο Πλούτο, ο συνολικός πλούτος που παρήχθη στον πλανήτη από το 2000 και μετά
αυξήθηκε κατά 72% και έφτασε στα 195 τρισεκατομμύρια δολάρια!
***
Ομως...
Είναι οι λίγοι, οι «εκλεκτοί», τα περίπου 25 εκατομμύρια των «εχόντων και κατεχόντων»,
που δεν απαρτίζουν παρά μόλις το 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού,
και που εντούτοις ελέγχουν, κατέχουν, ιδιοποιούνται από την πίτα του παγκόσμιου πλούτου πάνω από 69 τρισεκατομμύρια δολάρια!
*
Δηλαδή, όσοι συναπαρτίζουν την παγκόσμια κάστα των μεγαλομετόχων των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι πετρελαιάδες και τα «γκόλντεν» τσιράκια τους,
αυτό
το μόλις 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αρπάξει
για λογαριασμό του το 35,6% του παγκόσμιου πλούτου!
Αυτός είναι ο λόγος που δεν «περισσεύει» τίποτα για τους υπόλοιπους...
*
Στην άλλη πλευρά, τη σκοτεινή, έχουν στοιβαχτεί οι πολλοί. Οι πάρα πολλοί:
Πάνω από 3 δισεκατομμύρια «είλωτες», δηλαδή το 68,4% του παγκόσμιου πληθυσμού των ενηλίκων που κατοικούν στον κόσμο, έχουν πρόσβαση μόλις στο 4,2% του παγκόσμιου πλούτου!
***
Από τη μια, δηλαδή, έχουμε τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και οι πεινασμένοι, που ζουν με λιγότερα από 10.000 δολάρια το χρόνο.
Ητοι με μέχρι 27 δολάρια την ημέρα.
Στην απέναντι όχθη, πάνω στον ίδιο πλανήτη, υπάρχουν κι αυτοί του 0,5% του

Οι «αγιογραφίες» του «ΒΗΜΑΤΟΣ»



Παπαγεωργίου Βασίλης
Για να αφιερώσει το «ΒΗΜΑ» της περασμένης Κυριακής μια ολόκληρη σελίδα για τη διαφήμιση της υποψηφιότητας του Γ. Δημαρά για την Περιφέρεια Αττικής, θα έχει σίγουρα τους λόγους του. Οι οποίοι προφανώς δεν είναι άσχετοι με τη «στράτευση» της συγκεκριμένης εφημερίδας στο πλευρό της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων.
Η υποψηφιότητα - ανάχωμα του Γ. Δημαρά προβάλλεται απ' το «ΒΗΜΑ» σαν υποψηφιότητα που «τρομάζει την κυβέρνηση». Ποταμός οι συνειρμοί. Οπως αυτός: Οποιος θέλει με την ψήφο του σ' αυτές τις εκλογές να τιμωρήσει και να καταδικάσει την κυβέρνηση και την πολιτική της, τότε δεν έχει παρά να ψηφίσει Γ. Δημαρά... Κομψή υπόδειξη, άκομψη προσπάθεια ψηφοθηρίας απ' την εφημερίδα για λογαριασμό του εν λόγω υποψηφίου.
Σε μια «γωνιά» του ολοσέλιδου αφιερώματος φιλοξενείται και μια αποκαλυπτική «ευχή» στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Εύχονται λοιπόν «ότι η υποψηφιότητα του Γ. Δημαρά θα απορροφήσει περισσότερο τις

Ο ΛΑΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ....

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισ. ευρώ
Στο άψε - σβήσε ολοκληρώθηκε και υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Οι προσφορές έφτασαν σε 3,3 δισ. ευρώ, από τα οποία αντλήθηκαν φρέσκα κεφάλαια ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Για τη συνέχεια, η Εθνική Τράπεζα προγραμματίζει την πώληση ποσοστού 20% της θυγατρικής της στην Τουρκία, «Φινάσμπανκ», και αναμένεται να αντλήσει ακόμη 1 δισ. ευρώ, συνολικά δηλαδή 2,8 δισ. ευρώ.

Ξεσκεπάζεται η απροκάλυπτη κοροϊδία!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ
  • Δεκάδες χιλιάδες «δικαιούχοι» για να κερδίσουν 3 - 4 ευρώ το μήνα, πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον 150 ευρώ
  • Για να μη χάσει κάποιος την «επιδότηση» πρέπει να καταναλώνει πάνω από 200 κιλοβατώρες το μήνα και λιγότερο από 1.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο
Η εξαπάτηση των φτωχών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση, με τη θέσπιση του δήθεν «Κοινωνικού Τιμολογίου» (ΚΟΤ) είναι ενδεικτική και για το μέγεθος της επιβάρυνσης που θα επιβληθεί συνολικά στα λαϊκά νοικοκυριά, μέσα από τις νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την αναδιαμόρφωση του τρόπου της τιμολόγησης. Πρόκειται για μέτρα που εξυπηρετούν απόλυτα τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα που απαίτησαν τιμές διασφάλισης των υπερκερδών τους και ένα μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών που θα εγγυάται αυτόματες αναπροσαρμογές, πέρα από κάθε πολιτική παρέμβαση. Αυτή είναι η «απελευθέρωση» της ενέργειας, από την οποία τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι, πέρα από την κυβερνητική κοροϊδία.
Μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, εξαιρετικά χαμηλόμισθοι, είναι τα νέα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, που όχι μόνο τους περιπαίζει με «εκπτώσεις» 3- 4 ευρώ το μήνα στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, (αφού προηγουμένως αύξησε ΦΠΑ και έβαλε νέα τέλη) αλλά τους εξαναγκάζει και σε καταναλώσεις τόσο χαμηλές που αδυνατούν να καλύψουν τις μέσες οικογενειακές ανάγκες. Επιπρόσθετα, για ένα σημαντικό τμήμα των δικαιούχων, η όποια έκπτωση μετατρέπεται σε επιβάρυνση, λόγω του κόστους της αναγκαστικής αλλαγής ονόματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ειδικά στις περιπτώσεις που οι τυπικά δικαιούχοι των μειωμένων τιμολογίων είναι ενοικιαστές.
Μπροστά στο θόρυβο που ξέσπασε, μόλις έγινε κατανοητό ότι οι δικαιούχοι του νέου τιμολογίου υποχρεώνονται σε διαδικασίες με επιπρόσθετο κόστος, η κυβέρνηση έσπευσε σε επιμέρους αλλαγές, οι οποίες όμως επιβεβαιώνουν την πραγματική πρόθεσή της να συρρικνώσει τον αριθμό των νοικοκυριών, που μέχρι πρότινος εμφάνιζαν ως δικαιούχους της μειωμένης τιμής, για χαμηλές καταναλώσεις. Το χειρότερο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι με πολύ χαμηλό εισόδημα, δε θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν έστω και αυτήν την έκπτωση - κοροϊδία.
Αρχικά, η ρύθμιση για τα ΚΟΤ, προέβλεπε ότι το «ρολόι» θα έπρεπε να είναι στο όνομα του δικαιούχου και άρα χρειάζεται μεταβίβαση της παροχής στο όνομα του ενδιαφερομένου. Με νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι δεν απαιτείται αλλαγή του ονόματος που εμφανίζεται στο λογαριασμό, στις περιπτώσεις συζύγων, όπου ο ένας πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ. Επίσης, στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ίδιας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Μέχρι εκεί φτάνει η κυβερνητική «φιλανθρωπία», καθώς για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις προβλέπει ...δόσεις. Η αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ απαιτεί ένα ελάχιστο κόστος περίπου 150 ευρώ. Η ΔΕΗ θέλει μια προκαταβολή περίπου 50 ευρώ για το νέο τιμολόγιο και νέα Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη, εάν έχουν περάσει 14 χρόνια από την προηγούμενη. Μια τέτοια δήλωση κοστίζει 80 - 90 ευρώ και πάνω από 200 ευρώ για τις περιπτώσεις παλαιών κατοικιών με ελλιπείς ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες ξεπερνούν το όποιο όφελος μπορεί να προκύψει από το νέο τιμολόγιο, με συνέπεια να είναι προτιμότερη η μη ένταξη σε αυτό!!!
Η κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει με τις εξής «διευκολύνσεις»: Στις περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή, η προκαταβολή θα εισπράττεται σε έξι δόσεις μέσω του λογαριασμού, ενώ η ηλεκτρολογική δήλωση θα μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα έξι μηνών. Αρα, το δήθεν «κοινωνικό τιμολόγιο» αποδεικνύεται δώρο - άδωρο.
Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όσο γίνεται περισσότερων καταναλωτών στα νέα αυξημένα τιμολόγια. Το επιδιώκει μέσω του ΚΟΤ, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν αρκεί να βρίσκονται σε δεινή θέση, αλλά να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις, μία από τις οποίες η τετράμηνη κατανάλωση να είναι μέχρι 1.000 κιλοβατώρες, από τις οποίες θα έχουν έκπτωση μόνο για τις 800! Επιπλέον, η μηνιαία κατανάλωση δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 200 κιλοβατωρών. Με δυο λόγια: Για να έχει κάποιος τη σχετική έκπτωση, πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 200 κιλοβατώρες το μήνα και όχι περισσότερες από 1.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο!!!
Τέσσερις κατηγορίες έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης, εφόσον είναι εντός των ορίων κατανάλωσης:
  • Οσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, λαμβάνουν έκπτωση 10%.
  • Οι τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 22.500 ευρώ, έκπτωση επίσης 10%. (Με όριο κατανάλωσης τις 1.200 KWh).
  • Μακροχρόνια άνεργοι, που για να δικαιούνται την έκπτωση θα πρέπει στις 30 του Νοέμβρη του έτους πριν από την ένταξή τους στο νέο καθεστώς, να έχουν περισσότερους από 12 μήνες ανεργίας και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ! Η έκπτωση σε αυτήν την κατηγορία είναι 20%.
  • Τα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω ή όσοι βαρύνονται με αυτά και εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω του ατομικού αφορολόγητου ορίου, λαμβάνουν έκπτωση 20%.

Του ζητούν να πληρώσει το θάνατο του πατέρα του!

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΟΚ
Το νοσοκομείο «Ερυθρός» αξιώνει νοσήλια από το γιο 59χρονου που πέθανε. Καθημερινή η αποκάλυψη της ανατριχιαστικής πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ...
Η κυβέρνηση θέλει τους γιατρούς να αναλύουν πόσο συμφέρουν οι ακρωτηριασμοί και πόσο κοστίζει ο θάνατος (φωτ. από πρόσφατη περιοδεία στο νοσοκομείο της Κοζάνης)
Να πληρώσει περισσότερα από 1.000 ευρώ για την περίθαλψη του πατέρα του, που πέθανε μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου στον «Ερυθρό Σταυρό» και ο οποίος ήταν άνεργος οικοδόμος για δυο χρόνια και ανασφάλιστος, απαίτησαν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου απ' το γιο του νεκρού!
Χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ η οικογένεια του νεκρού, αλλά και ξεκαθαρίζοντας: «Οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι μετανάστες δεν πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη».
Τα ξημερώματα της 22ης Σεπτέμβρη ο 59χρονος άνεργος οικοδόμος Νικόλαος Σπυρόπουλος έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί απ' τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ζήτησαν να μάθουν τι ασφάλιση έχει ο ασθενής. Και όταν ενημερώθηκαν ότι ήταν ανασφάλιστος, απαίτησαν απ' το γιο να υπογράψει ως εγγυητής ότι θα πληρωθεί το νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτεί ο πατέρας του που κινδύνευε!
Ο ασθενής εξετάστηκε και μπήκε εκτάκτως στο χειρουργείο. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και έχασε τη μάχη με το θάνατο. Μετά το θάνατο, δεν άφησαν το γιο να θρηνήσει το δικό του άνθρωπο που έχασε πριν ακόμα συμπληρώσει τα 60 του χρόνια, αφού του έστειλαν το λογαριασμό του θανάτου του πατέρα του.
Ο γιος του νεκρού κλήθηκε να πληρώσει αρχικά 321 ευρώ για τις εξετάσεις και τη νοσηλεία του πατέρα του, ενώ εκκρεμούν και τα τιμολόγια για το χειρουργείο, τη νοσηλεία στη ΜΕΘ και τα φάρμακα που υπολογίζεται ότι θα είναι 700 με 1.000 ευρώ επιπλέον! Δηλαδή δεν αρκεί ο πόνος και η θλίψη για το χαμό του γονιού του, ο γιος βρέθηκε και χρεωμένος στο νοσοκομείο που κατ' εντολή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λειτουργεί σαν επιχείρηση.
Είναι απάνθρωπο
Οι εκπρόσωποι των σωματείων και ταξικών δυνάμεων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Παπαζαχαρόπουλο, στον οποίο υπογράμμισαν ότι αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο. Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που προωθεί το πετσόκομμα των παροχών και το φόρτωμα του κόστους της περίθαλψης στους εργαζόμενους, αλλά και την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Επισήμαναν ότι κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΕΕ, καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε χαμηλούς μισθούς, άθλιες εργασιακές συνθήκες, στη φτώχεια και την ανεργία και στη συνέχεια αφήνουν τους άνεργους και ανασφάλιστους στο έλεος της μοίρας τους, την ώρα της ανάγκης ή τους ζητούν να πληρώσουν για την περίθαλψή τους. Ο αναπληρωτής διοικητής είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα απαντήσει σε δυο μέρες.
Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι το ταξικό κίνημα θα δυναμώσει την πάλη του, ώστε να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, να μη μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του. Αλλά και για ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους, ανεξάρτητα από το αν κάποιος δουλεύει ή όχι, αν είναι ασφαλισμένος ή όχι κτλ. Με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Και κάλεσαν σε αυτό τον αγώνα τους υγειονομικούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Βγαίνουμε στο δρόμο! 14 Οκτ. ραδιοφωνικό

Ξεπέρασαν τα όρια

Το πάνε από δω, το πάνε από κει, περιγράφουν την κατάσταση τόσο καλά που σου 'ρχεται να βάλεις τα κλάματα μαζί με αυτούς τους καλούς δημοσιογράφους του αστικού Τύπου που αφουγκράζονται ό,τι συμβαίνει γύρω τους.
Κρατιέσαι και δεν κλαις μαζί τους καθώς διαπιστώνεις ότι στο διά ταύτα όχι μόνο είναι μούφα το κλάμα τους αλλά και επικίνδυνη τρίπλα για «να σου πάρουν και τα σώβρακα».
Εκτελούν αποστολή! Τελεία και παύλα. Ξέρουν, αλλά δε θέλουν να ομολογήσουν ότι αυτή η κρίση είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ! Που σημαίνει κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων τα οποία ψάχνουν τρόπο και χώρο να επενδυθούν με προϋπόθεση ότι θα έχουν αυξημένο ποσοστό κέρδους, που για να το έχουν πρέπει να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.
Οι αναλυτές - αρθρογράφοι που θέλουν να συγκαλύψουν αυτή την πραγματικότητα, είναι υποχρεωμένοι να αναμασάνε διάφορα περί «υποκατανάλωσης», που - δήθεν - αν αντιμετωπιστεί όλα θα είναι ζαχαρένια.
Δεν θέλουν να δουν ούτε καν τα στοιχεία που οι στατιστικές της αστικής τάξης παρουσιάζουν. Οτι οι άνθρωποι ήδη καταναλώνουν μεν όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξυπνάνε ζωντανοί κάθε πρωί - είναι οι λεγόμενες ανελαστικές δαπάνες - αλλά το σύστημα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κρίση του.
Βλέπουν, όμως, ότι η κατάσταση έχει οδηγηθεί ήδη στα «μη περαιτέρω». Και χτυπάνε καμπανάκι στο σύστημα «λασκάρετε το σφίξιμο», γιατί φοβούνται αυτό που είναι πραγματικός κίνδυνος για το σύστημα: Οτι μεγάλες μάζες εργαζομένων - πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων, είναι στο «παρά πέντε» να πουν με πράξεις το «ως εδώ και μη παρέκει».
Κανένα κλάμα γι' αυτό το σύστημα. Η εργατική τάξη μετράει ήδη πολλά, πάρα πολλά θύματα. Καιρός να μετρήσουν ήττες και οι καπιταλιστές.
***
Ούτε να τους φτύσεις δεν πρέπει. Είναι προ-κλη-τι-κό-τα-τοι! Ειδικά αυτοί στο

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕ 4 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΜΕ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! 
    Τέσσερις εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργίατραυματίστηκαν από πυρκαγιάπου ξέσπασε στις 07:28 το πρωί της Τετάρτης. Οι τέσσερις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Οι δύο εκ των τεσσάρων τραυματιών, βρίσκονται δυστυχώς σε κρίσιμη κατάστασηκαθώς έχουν εγκαύματα σε ποσοστό 85% και 35%.
    Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν σύρμα, το οποίο συγκρατούσε χωνί με λάδι και γράσο έσπασε με αποτέλεσμα το χωνί να πέσει στο έδαφος. Λόγω των εύφλεκτων υλικών ξέσπασε πυρκαγιά η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε.
    Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο κατόπιν σχετικής επέμβασης της πυροσβεστικής.

   Η συγκεκριμένη εργατική τραγωδία, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τραγικών συμβάντων, τα οποία κοστίζουν τη ζωή αλλά και προκαλούν μόνιμες συχνά βλάβες σε εκατοντάδες εργαζόμενους κάθε χρόνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και μια πρόχειρη δημοσιογραφική εξέταση των σχετικών συμβάντων αποκαλύπτει την απόλυτη ευθύνη των εργοδοτών, οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας προκειμένου να μειώνουν τα σχετικά κόστη. Φυσικά τις περισσότερες φορές επικρατεί η ατιμωρησία ή το «πέσιμο στα μαλακά» για τουςεγκληματικώς «αμελείς» εργοδότες.

   Τα ακριβή αίτια και συνθήκες του συγκεκριμένου συμβάντος πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να μην υποστούν τη συνήθη σε όλους μας «υποβάθμιση»Δεν αρκεί μόνο η αποζημίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και η παραδειγματική τιμωρία των τυχόν υπευθύνων (εργοδοσία αλλά και προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών).
από : ISKRA

Αστυνομικό κράτος και υπουργείο Παιδείας ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις

από :ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ



Χτες γράφαμε –με αφορμή το ταξίδι της Διαμαντοπούλου στο Silicon Valley- ότι βρίσκεται στα σκαριά σχέδιο ιδιωτικοποίησης της όποιας δημόσιας εκπαίδευσης υπάρχει ακόμα.

Σήμερα σε τρεις ημερήσιες φυλλάδες –«Εθνος», «Αυγή» και «Βήμα»- διαβάζουμε την λυσσαλέα αντίδραση της κυβέρνησης ενάντια σε κάθε προσπάθεια του μαθητικού κινήματος να βελτιωθεί έστω και ελάχιστα το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αυτή την φορά το αστυνομικό κράτος συνεπικουρούμενο από τους χαρτογιακάδες του υπουργείου Παιδείας στρέφει τα πυρά του στους μαθητές, που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις, αλλά και στους γονείς τους.

 «Λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια, από τον πρωθυπουργό, του ψηφιακού σχολείου στη Λήμνο, το υπουργείο παιδείας καλεί τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να κινηθούν προληπτικά για να προλάβουν μαθητικές καταλήψεις ή να καταφύγουν στην αστυνομία, αλλά και στην επιστράτευση «αγανακτισμένων γονιών», προκειμένου να κατασταλούν ενδεχόμενες μαθητικές κινητοποιήσεις. Οι εντολές αφορούν και τον εκφοβισμό των γονιών, οι οποίοι προειδοποιούνται για την συμπεριφορά των ανήλικων παιδιών τους!», γράφει πρωτοσέλιδα η "Αυγή".