Σελίδες

12 Οκτ 2010

Η γενναία και ο δειλός


 Ξαναείδα την συνέντευξη της Κικής Δημουλά σε επανάληψη (Πρωτοχρονιά του 2009 «Στα άκρα»). Και ξαναείπα: Η γενναία. Όχι γιατί ασχολήθηκε με το Δ.Ν.Τ. για να τρομάξει από γυναικεία μαγκιά η ανθρωπότης. Άλλωστε τότε δεν είχε προκύψει μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Είχε όμως η ποιήτρια – πάντα οι ποιητές έσωζαν αυτό τον τόπο και τη λαλιά του από ανοίκεια πρόθεση – το θάρρος να τα βάλει με τον Ευριπίδη. Για τη Μήδεια. Γιατί πάνω σ’ αυτήν, πάτησαν αιώνες επί αιώνων οι ακατονόμαστοι και για τη φύση, εγκληματίες, οι εξαιρέσεις του κανόνα της αλήθειας, πως οι άνθρωποι είναι ανθρώπινοι – αχ ρε Μαγιακόφσκι – όταν μεγαλώνουν κι όχι φονεύουν παιδιά.


Είχε όμως η γενναία, χωρίς καμιά ποιητική μεζούρα σύγκρισης μεγεθών του τύπου ταμπλόιντ «Δημουλά vs Ευριπίδης», το σθένος να πει πως το μέσα της πρόβλημα είναι ότι η Μήδεια έμεινε ατιμώρητη και από τους ανθρώπους και από τους θεούς.
Άντε τώρα να μην προχωρήσω το συνειρμό, εκούσα άκουσα, όταν η Αννούλα του χιονιά της Παιδείας, Διαμαντοπούλου, ξέρει ότι κι οι πολιτικές Μήδειες ατιμώρητες θα μείνουν σ’ αυτούς τους καιρούς που η Ύβρις πουλάει όσο τίποτε άλλο στο χρηματιστήριο εκπτωτικών αξιών.

Ο απάτης κι ο επαίτης...



 
Από : aristerovima
Η Εθνική μας Πινακοθήκη: εκ των νεωτέρων (για να μην πάμε πίσω στη γενιά του ΄30) πρώτος ο κ. Σημίτης ο Εκσυγχρονιστής. Αυτός βάθυνε το κακό με τη « δημιουργική λογιστική» -τα νυν greek statistics- αυτός άρχισε τα πρώτα κόλπα με την Goldman Sachs, αυτός που, όταν είδε την ήττα να ΄ρχεται, έριξε την ασπίδα, έδωσε το δακτυλίδι πίσω στη Δυναστεία Παπανδρέου και την έκανε...

Δεύτερος, ο Κωστάκης ο Μεταρρυθμιστής. Ο Νταβατζηδοκτόνος. Αυτός που θα επανίδρυε το κράτος και το ΄στειλε. Ο άνθρωπος που, προ του κινδύνου, τα ΄φτυσε, μας έφτυσε και απέκτησε επαξίως τον τίτλο του Ριψάσπιδος.

Τρίτος και καλύτερος ο Γιώργος ο Ψευτοθόδωρος και Δόσων. Ο άνθρωπος που περιήγαγε τη χώρα σε καθεστώς Κατοχής, καθαίρεσε το Σύνταγμα και διαλύει συστηματικά τον κοινωνικό ιστό των Ελλήνων.

Αυτή είναι η Εθνική μας Πινακοθήκη. Αυτό είναι το άριστον που κατόρθωσε ο δικομματισμός τα τελευταία 20 χρόνια. Τρεις ηγέτες τρίτης εθνικής και μια Σύγκλητος με εγγεγραμμένους πατέρες τούς Μητσοτάκη, Πάγκαλο, Χριστοφοράκο, Εφραίμ, Βόνταφον, Ντόυτσε Τέλεκομ, Καρχιμάκη, το Χρηματιστήριο και τις κυρίες Μίζα, Διαφθορά και Διαπλοκή.

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ!

ΝΕΑ  ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ  ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με βάση το μνημόνιο και τις πολιτικές Κυβέρνησης και τρόικας δεν έχουν τελειωμό
Έτσι λοιπόν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ετοιμάζεται με εισήγηση, που έρχεται αύριο στο Διοικητικό του Συμβούλιο για έγκριση και την οποία έχουμε στα χέρια μας, να περικόψει την παροχή του Δώρου των Χριστουγέννων από τους συνταξιούχους του ταμείου.
Η διοίκηση του Ταμείου στην προσπάθεια της να νομιμοποιήσει αυτή την επιλογή χρησιμοποιεί ταυπαρκτά προβλήματα του Ταμείου τα οποία όμως έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της χρόνιας καταλήστευσης των αποθεματικών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, της καθήλωσης των βασικών αποδοχών και της διεύρυνσης της επιδοματικής πολιτικής, αλλά ακόμη και από την άσκηση εισοδηματικών πολιτικών προς τους συνταξιούχους σε βάρος του ταμείου, που ακολούθησαν για χρόνια οι Κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην εισήγηση που έρχεται για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο,βασικό στοιχείο της είναι η εφαρμογή του μνημονίου δηλαδή ο Ν. 3845/10, «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων όχι μόνο δεν περιορίζεται στις μέχρι τώρα αντεργατικές αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Η υλοποίηση  μάλιστα αυτής της απόφασης θα αποτελέσει το προανάκρουσμα για νέες περικοπές στην επικουρική ασφάλιση, ενώ σταδιακά η επικουρική ασφάλιση θα οδηγηθεί  στην απαξίωση και τελικά στην κατάργησή της. 
Ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, όλου του λαού, η πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου, αγώνας για την άμεση απομάκρυνση της επικίνδυνης Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου είναι πλέον μονόδρομος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑΣ... & ΥΠΟΤΑΓΗΣ

http://www.dixti.net

Εγκεκριμένος από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ο ακρωτηριασμός!


«...σας διαβιβάζουμε το αρ.Π04/3/293/15.9/2010 έγγραφο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για ενημέρωσή σας». Αλλά το διαβιβασθέν από το υπουργείο Εργασίας δεν είναι άλλο από το έγγραφο του ΙΚΑ που προτείνει στους διαβητικούς να ακρωτηριαστούν και το οποίο τους διαβιβάστηκε, όπως αποδεικνύει το διαβιβαστικό του υπουργείου, αφού πρώτα έλαβε γνώση και το ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας!
Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ισχυρίζεται ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ. Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Κι όμως! Αυτό τομνημείο μισανθρωπισμού, αυτή η πρωτάκουστη εκδήλωση απανθρωπιάς, είχε την κυβερνητική έγκριση!
*
Ο ακρωτηριασμός των διαβητικών ως ...επιλογή οικονομικότερη (!) από το να τους παρασχεθούν ειδικά θεραπευτικά υποδήματα δεν είναι μια απόφαση μιας κάποιας επιτροπής του ΙΚΑ.
'Η τουλάχιστον δεν είναι απόφαση και θέση μόνο αυτής της επιτροπής.
Είναι κυβερνητική επιλογή!
*
Το έγγραφο που δημοσιεύουμε τα αποκαλύπτει όλα! Η απάντηση του ΙΚΑ, ότι ...συμφέρει (!) ο ακρωτηριασμός τους έφτασε στους διαβητικούς μέσω του υπουργείου Εργασίας!

ΛΙΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ όταν οι καταστάσεις το απαιτούν είναι πάντα ...απαραίτητος

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ για τις δηλώσεις Γιούνκερ και το κατά πόσο η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη ...
Ολο το Σαββατοκύριακο έψαχναν τα ΜΜΕ τον πρωθυπουργό που ...το ομολόγησε...
Ομως αυτό είναι που τους έκανε εντύπωση από τις περίφημες δηλώσεις Γιούνκερ, που ποιος ξέρει τι του ήρθε και μίλησε;
Το ότι ομολόγησε ευθέως πως όλοι αυτοί οι μηχανισμοί ουδόλως νοιάζονται για «την οικονομία», τις «εθνικές οικονομίες» και την «ευρωπαϊκή οικονομία» αλλά για τα κέρδη των πολυεθνικών και μόνο, δεν το θεωρούν σημαντικό.
Γιατί ποιοι άλλοι κέρδιζαν από τις εξαγωγές στην Ελλάδα και ο Γιούνκερ δεν μπορούσε να μιλήσει, όπως λέει; Οι γερμανικές και γαλλικές πολυεθνικές φυσικά.
Κι όταν ομολογούν ότι αυτό το παιχνίδι παίζουν, τι να πούμε τότε για το περίφημο «Μνημόνιο» και την «οικονομική κρίση»; Οτι όλα σήμερα τα κάνουν για το καλό της οικονομίας;
Φυσικά και πάλι τις πολυεθνικές εξυπηρετούν και υπηρετούν πιστά. Μάλιστα ούτε καν «οδηγήθηκαν» στην λήψη αυτών των μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους. Τα προαποφάσισαν όταν διαπίστωσαν ότι τα κέρδη τους δεν ήταν όσα ήθελαν. Και τώρα τα εφαρμόζουν.
ΛΙΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ όταν οι καταστάσεις το απαιτούν είναι πάντα ...απαραίτητος. Και φυσικά φρόντισε χθες το «Μέγκα» να αποκαταστήσει την έλλειψη...
Ετσι λοιπόν μάθαμε ότι τα μέτρα του μνημονίου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα και όλοι πρέπει να στηρίξουμε, να συναινέσουμε και όποιος μιλάει εναντίον τους δεν ξέρει τι λέει.
Προφανώς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός την δουλειά αυτή την έχει αναλάβει εργολαβικά.

Μετράνε τη ζωή μας με χρήμα...


    Δε μας συμφέρει να είστε αρτιμελείς, μας συμφέρει να σας κόψουν το πόδι»! Αυτό είναι το νόημα της απάντησης που πέταξε κατάμουτρα στους διαβητικούς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω της διοίκησης του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Δικαιολογημένα η ειλικρίνεια της κυβέρνησης προκάλεσε σε πολλούς αποτροπιασμό. Καθόλου δικαιολογημένη όμως δεν είναι η έκπληξη που εξέφρασαν ορισμένοι (ακόμα και κυβερνητικά στελέχη), μιλώντας για «απαράδεκτη» και «ανήθικη» απόφαση. Γιατί δεν πρόκειται για καμιά «παρέκκλιση» από την πολιτική Υγείας που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, αλλά και δυνάμεις που τη στηρίζουν όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. Τέτοιες συνέπειες μετρά ο λαός καθημερινά στη ζωή του, αφού το (αστικό) κράτος τα ταμεία του τα θέλει γεμάτα για να στηρίζει τα μονοπώλια (φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, αναπτυξιακά πακέτα κλπ.) και γι' αυτό τα απαλλάσσει από ...περιττά βάρη όπως θεωρούν την προστασία της υγείας του λαού. Τέτοια είναι τα αποτελέσματα στα οποία σχεδιασμένα και συνειδητά οδηγούν όσοι βάζουν τις λαϊκές ανάγκες στη ζυγαριά του κόστους, που πάντα γέρνει υπέρ των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Οι λαϊκές ανάγκες δε χωράνε σ' αυτό το σύστημα


Οπως το πάνε, είναι θέμα χρόνου να ξεστομίσουν και το περίφημο «η πατρίς κινδυνεύει».
Το δηλώνει η ένταση με την οποία η αστική τάξη τραβάει τα αυτιά στα πολιτικά στελέχη της για να τους θυμίσει ότι μια τάξη - η αστική - τους σπούδασε, απέναντι σε μια τάξη - την αστική - έχουν υποχρέωση να αφήσουν τις κόνξες και να ασχοληθούν σοβαρά με το πώς θα πείσουν το λαό ότι η πατρίς - δηλαδή τα κέρδη - κινδυνεύει.
Εκεί που δήλωναν ανακουφισμένοι ότι τα προβλήματα τελειώνουν, αφού με το μνημόνιο θα ρεύσει χρήμα, τώρα δηλώνουν ανήσυχοι γιατί τα πιο δύσκολα είναι μπροστά. Φτάνουν να αξιώνουν ανοιχτά πια όχι μόνο να κυβερνάται η χώρα από μια ενιαία για τους πάντες πολιτική, αυτό δηλαδή που ήδη συμβαίνει, αλλά αυτό να δηλώνεται και καθαρά από όλα τα κόμματα που μετέχουν στο μοίρασμα της αστικής εξουσίας. Για τους άλλους, όσους, δηλαδή, δε σπεύδουν να δηλώσουν υποταγή σ' αυτήν την αξίωση, βαράνε το κουδούνι...
Ομολογούν, δηλαδή, ότι στον καιρό που βαθαίνει η κρίση όλο το σύστημα είναι στον αέρα, ότι η κρίση του είναι αξεπέραστη και ότι η δημοκρατία τους έχει λόγο ύπαρξης όσο διασφαλίζει τα καπιταλιστικά κέρδη.

Οι ένοχοι της διαφθοράς


Προπαγανδίζουν τα αστικά ΜΜΕ ότι ο κ. Γιούνκερ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι κυβερνά μία χώρα όπου υπάρχει διαφθορά. Σκέτος αποπροσανατολισμός αυτή η προπαγάνδα. Θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά. Αλλά κρίση είχαν οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Ολοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα; Η ΝΔ λέει: Την κρίση δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει την έκαναν τα λαμόγια της ΝΔ. Αυτή η συζήτηση οδηγεί στο να μην καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι τη βαθύτερη ουσία της κρίσης, οικονομική κρίση του καπιταλισμού που αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου. Η κρίση στην Ευρώπη οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, από το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Βεβαίως, υπάρχει και διαφθορά και διεφθαρμένοι, αλλά θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο. Τα αστικά κόμματα συνέβαλαν στη διαφθορά με διάφορους τρόπους και την άφηναν να υπάρχει γιατί ήταν ο εύκολος τρόπος να εξαγοράζουν εργαζόμενους. Ηταν ένας από τους τρόπους που χτυπήθηκε στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνημα που υπήρχε από την Κατοχή και ένα από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη. Το κίνημα χειραγωγήθηκε και μέσω της διαφθοράς. Τώρα έρχονται αυτοί που καλλιέργησαν τη διαφθορά και λένε το λαό διεφθαρμένο. Πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά οι ένοχοι, που είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και στις εκλογές με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Εκκλησιαστικός έλεγχος των σχολικών βιβλίων!

Επιτροπή μελέτης των σχολικών βιβλίων σκοπεύει να συγκροτήσει η Εκκλησία λόγω της «αποχριστιανοποίησης» της Παιδείας! Μετά τα «κατηχητικά» για την οικονομική κρίση στα σχολεία, την ημέρα του αγιασμού, η Εκκλησία αποφάσισε να φέρει στο «σωστό δρόμο» και τα σχολικά βιβλία. Ας μελετήσει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Ας κάνει εκδηλώσεις και ομιλίες. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό απ' το να μπει «χριστιανόμετρο» στα σχολικά βιβλία.
Η κυβέρνηση μπορεί να «αξιοποιήσει» έντεχνα τα σχέδια της Εκκλησίας ή να διαχωρίσει τη θέση της, δηλώνοντας ...προοδευτική. Μπορεί να κάνει και τα δύο. Πάντως, σε περιόδους που το σύστημα περνάει κρίση και αφαιρεί δικαιώματα απ' τους εργαζόμενους, η μεταφυσική «κριτική» μπορεί να υπηρετήσει πολύ καλά τον αποπροσανατολισμό απ' τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν προχωρήσει στο διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, ενώ συντηρούν το ρόλο της στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ο τίτλος του υπουργείου Παιδείας, άλλωστε, δεν έχει αλλάξει. Είναι υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το ...«Θρησκευμάτων» είναι μια εφεδρεία πολλών χρήσεων. Είναι υπερώριμο το ζήτημα διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος.

Πληρωμένη απάντηση