Σελίδες

4 Οκτ 2010

ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ...

Είναι θέμα εξουσίας
Η κατάσταση στον περίγυρο πάει από το κακό στο χειρότερο.
Με την «καλημέρα» θα στο βεβαιώσει ο γείτονας: «Τι κακό είναι αυτό που πάθαμε...».
Θα σου φέρει το μαντάτο ο ταχυδρόμος, που έχει γίνει πλέον υπάλληλος των τραπεζών καθώς μοιράζει μόνο ειδοποιήσεις εξόφλησης χρεών.
Αυτό είναι το δεδομένο που καταγράφουν και οι διάφορες μετρήσεις διαθέσεων της κοινής γνώμης.
Αυτό που δεν ανακοινώνεται από τις εταιρείες, παρότι το μετράνε (ξέρουμε τι ρωτάνε και βλέπουμε τι ανακοινώνουν), είναι η αγριάδα.
Πολύς κόσμος έχει αγριέψει. Δεν έχει ακόμα την ωριμότητα, τη συνείδηση, να μετατρέψει αυτό που τον αγριεύει σε θέληση για οργανωμένη πάλη ενάντια στον πραγματικό εχθρό του. Ισως και μάλλον σίγουρα αγνοεί ακόμα ποιος είναι ο εχθρός. Βοηθάνε τα μίντια, που του προβάλλουν κάθε μέρα και διαφορετικό αντίπαλο, να 'χει να εκτονώνεται. Ο κόσμος όμως είναι αγριεμένος.
Και βρίσκει καταφύγιο στο «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Δεν το κάνει πάντα, επειδή γνωρίζει πως οι νόμοι είναι φτιαγμένοι από τον αντίπαλο, απλά τους νιώθει εχθρικούς, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σ' αυτούς.
Ακόμα κι αυτή, όμως, η ασυνείδητη προσφυγή στο νόμο του

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...

ΠΕΡΑΙΩΣΗ...

Πανευρωπαϊκή χούντα !!!

πηγή : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Ποινικοποιούνται η απεργία, η δημόσια έκφραση διαφωνίας το συνεταιρίζεσθαι (!) υπό την προϋπόθεση πως το προϊόν παραγωγής του θα υπονομεύει το καθεστώς και η δια μέσου των ιστοσελίδων ή άλλων Μέσων αμφισβήτηση της κυρίαρχης ιδεολογίας !!!!! Πρόκειται για τις ανατριχιαστικές επιδιώξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης που καταστούν την Ελληνική χούντα κακόγουστο αστείο μπροστά τους γιατί: Κλειδώνεται με ακρίβεια νομικού χιλιοστού ο εχθρός λαός στο σκόπευτρο του όπλου των μπλοκς εξουσίας, έτσι ώστε κατά τον κατάλληλο χρόνο και τόπο να βληθεί αυτός κατά τρόπο κατασταλτικό καίρια και ολοκληρωτικά.

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΧΥΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΙΛΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Θα έρθει “αμισθί” να σώσει την ελληνική εκπαίδευση… Τους δικηγόρους της και τη δυσφήμιση της Ελλάδας, ποιος θα πληρώσει;…

ΠΗΓΗ :  sibilla - σίβυλλα




Όχι στον ευρωπαϊκό νεοφασισμό. Αλληλεγγύη στη γαλλίδα Γερουσιαστή Alima Boumedien-Thiery!...


πηγή : sibilla - σίβυλλα




Ο νεοφασισμός έχει ξεκινήσει την πλήρη ισοπέδωση της δήθεν δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης.
Χώρες της Ε.Ε. θεσμοθετούν συνεχώς και αδιάκοπα μέτρα ναζιστικής έμπνευσης, που στοχεύουν τις λαϊκές δημοκρατικές κατακτήσεις και ετοιμάζουν την Ευρώπη της νέα τάξης, του νέου ναζισμού!
Η δράση της εκλεγμένης στη γαλλική Γερουσία Alima Boumedien-Thiery, υπέρ του μποϊκοτάζ των προϊόντων του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, που ξεπερνάει το απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής, ενόχλησε το σιωνιστικό ευρωπαϊκό λόμπυ.
Η Γερουσιαστής Alima Boumedien-Thiery, δικάζεται την


Next Top President!


Ο πρωθυπουργός με τα χίλια πρόσωπα. Το πρωί σοσιαλιστής, το μεσημέρι αντεξουσιαστής και το βράδυ νεκροθάφτης. Ο ιεροκήρυκας της Αγίας Τρόικας (Πατήρ ΔΝΤ, Υιός ΕΕ και Άγιο Πνεύμα ΕΚΤ). Ο Κολόμβος του Τέταρτου Δρόμου προς το Σοσιαλισμό. Ο Φέλπς της Παροικιάς. Ο Κόπερφιλντ των χρηματοοικονομικών. Το πιο αστραφτερό χαμόγελο των παγκόσμιων media. Αλλά πάνω από όλα, ο άνθρωπός Τους στην Αθήνα.
Μετά τη διεθνή επιτυχία του με το βραβείο «Κβαντρίγκα» για τη «Δύναμη και την Αλήθεια» σάς αποκαλύπτουμε τον επόμενο παγκόσμιο σταθμό του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου θα σπάσει το 2011 το απόλυτο ρεκόρ των βραβείων Όσκαρ!
1. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
«Η αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε»
Το υπερθέαμα των 110 δισ. ευρώ, που έκανε τον Τιτανικό του Κάμερον να μοιάζει με διαφήμιση Playmobil
2. Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Πανεπιστήμια-θυγατρικές των καπιταλιστικών επιχειρήσεων


Γιούλα Γκεσούλη - εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ
πηγη : http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/10/blog-post_1424.html

Αφού μετέτρεψε σε ερείπια κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, η κυβέρνηση-εμπροσθοφυλακή και φερέφωνο της τρόικας, βάλθηκε μέσα στον γενικό χαμό και ποντάροντας στο γεγονός ότι η κοινωνία στέκει ακόμη μουδιασμένη, να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι «αλλαγές θα είναι πολύ βαθιές και θα αφορούν στο DNA της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά η Διαμαντοπούλου, που προανήγγειλε το τέλος «του Πανεπιστημίου της Μεταπολίτευσης».
Τι εννοεί με αυτά η υπουργός Παιδείας; Οτι πρέπει να εξαφανιστεί κάθε εναπομείναν ψήγμα από την οποιαδήποτε ελευθερία στην έρευνα, την επιστήμη, τη διδασκαλία, τη διοίκηση, ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να προσανατολιστούν αυστηρά στην καπιταλιστική αγορά και τις ανάγκες της, αδιαφορώντας για την προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου, ότι πρέπει να λειτουργούν υπό την αυστηρή επιτήρηση των ανθρώπων της αγοράς και με όρους αγοράς, ότι πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους και το κράτος να αποδεσμευτεί από τη χρηματοδότησή τους, ότι μέσα σ’ αυτά πρέπει να επικρατεί η πειθαρχία και το κλίμα υποταγής μιας  επιχείρησης, ότι πρέπει να παραιτηθούν από κάθε ιδέα διαμόρφωσης συγκροτημένων επιστημόνων, σκεπτόμενων,

«ξεπουλημένα γουρούνια»


Διανοούμενοι, κέρβεροι της εξουσίας
 
Γιώργος ΡούσηςΠΗΓΗ : http://aristerovima.gr/blog.php?id=535

Η ευκολία με την οποία πρώην αριστεροί διανοούμενοι υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, ή έστω αναζητούν τη διέξοδο από αυτήν σε έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό είναι εντυπωσιακή.

Δίχως αιδώ καμιά και δίχως ουδέποτε κανείς από αυτούς να νιώσει την ανάγκη να δώσει μια δημόσια ερμηνεία για την αλλαγή της στάσης ζωής του και της ιδεολογικής του ρότας, με τη μεγαλύτερη των ευκολιών μετατράπηκαν από πολέμιοι του συστήματος σε ένθερμους υποστηριχτές του.

Πρόκειται για τους διανοούμενους εκείνους που κάποια στιγμή δίχως το πιο συχνά να το γνωρίζουν αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη θεωρία του Κομφούκιου της εσωτερίκευσης της αστικής κρατικής λογικής, ή κατά Τρότσκι «τη γραμμή της ελάσσονος αντίστασης»[i], η οποία και αποτελεί το πλαίσιο κίνησής τους μέσα στο οποίο τα πάντα επιτρέπονται δίχως καμιά αναστολή και ηθικό φραγμό[ii].

Οπως επεσήμανε η Rosa Luxemburg

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ!


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ SERBIATELECOM! ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ!
   Συνεχίζεται ο κατήφορος απαξίωσης και αποδυνάμωσης τουομίλου του ΟΤΕ από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom. Από την εποχή της εκποίησης του ΟΤΕ, μέχρι σήμερα, το μερίδιο αγοράς της άλλοτε κραταιάς ΔΕΚΟ, στις υπηρεσίεςσταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σταθερά παρουσιάζοντας μάλιστα 300.000 αποσυνδέσεις για γραμμές PSTN και ISDN, μόνο μέσα στο 2010.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ από την ιδιωτικοποίηση βλέπει να μειώνεται το μερίδιο αγοράς του στην κινητή τηλεφωνία και να καταβυθίζεται κυριολεκτικά στις νέες υπηρεσίες (ADSL, Web TV), που προσφέρουν τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Κάτι τέτοιο, είναι εύλογο, πως υποθηκεύει και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του ΟΤΕ.

   Δευτερευόντως δε, την κακή εικόνα του ομίλου, συμπληρώνουν και οι εκτιμήσεις για μηδενική κερδοφορία του ομίλου μέσα στο 2010 (από €404 εκ. το 2009), τη στιγμή που άλλες εταιρείες του κλάδου εμφανίζουν καλύτερη εικόνα και παρόλη την κερδοφορία της θυγατρικής COSMOTE.

   Τα παραπάνω έργα και ημέρες, της υπό γερμανικό έλεγχο διοίκησης του ΟΤΕ, συνδέονται (αλλά και αξιοποιούνται) με εξαγγελίες, για το βάναυσο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

   Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, προανήγγειλε την παραίτησή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε. Η παραίτηση του κ. Βουρλούμη, συνδέεται με διώξεις τις οποίες υφίσταται την περίοδο αυτή.

   Στη σχετική συνέντευξη τύπου, πέρα από την αναγγελία της παραίτησής του, ο κ. Βουρλούμης,προανήγγειλε επίσης την απόλυση τουλάχιστον 1600 εργαζομένων αλλά και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για το πέρασμα σε ατομικές συμβάσεις.

   Τέλος, ο κ. Βουρλούμης ανακοίνωσε και την εκποίηση της συμμετοχής, της τάξης του 20%, την οποία διατηρεί ο ΟΤΕ στη Serbia Telecom (μετά και την εκποίηση των στρατηγικών επενδύσεων σε Αρμενία και ΠΓΔΜ), στα πλαίσια της γενικότερης συρρίκνωσης και απαξίωσης του οργανισμού.
ΠΗΓΗ : ISKRA

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ...

ΤΟ ΟΝΟΜΑ Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
 ΔΥΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ , ΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ (Β᾽ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ) Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ (1944) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΜΑ (ΤΟΤΕ) ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ , ΤΙΣ Η.Π.Α. .
 ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΟΧΗ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΔΡΕΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ , ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΕΙ, ΑΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ κ.τ.λ.,...  ΜΕ ΤΟ "Ἑ.Ο.Κ.  ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ,... Ο ΛΑΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
 ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΦΑΤΡΙΑΣ, Η ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΦΑΜΙΛΙΑΣ.
   ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ , ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
   Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΗΛΗΘΙΟΣ , ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ "ΣΥΜΑΧΩΝ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ . 
ΑΝ ΚΑΙ ΗΛΗΘΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΠΙΣΗΜΑ , ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ , ΟΥΤΕ Ο ΓΙΟΣ , ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ :  "ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ" .
 ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ , ΕΙΝΑΙ , ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ , Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ, ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΔΡΕΙΚΕΛΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ (Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ, ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ), ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΠΑΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ - ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ΖΥΓΟ. 
   Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ Η ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. 
 Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 
   ΕΞ  ΑΛΛΟΥ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ: Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ , ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ.
 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΛΑΟΣ. 
 ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ .
 ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙΑ ΤΟΥ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
   ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

La crisi greca e l’attacco allo stato sociale europeo. I lavoratori pagano, le banche e i paesi ricchi incassano


di Francesco Francescaglia, responsabile Esteri del PdCI-Federazione della sinistra

Il Portogallo è stato l’ultimo paese ad annunciare misure draconiane: taglio del 5% degli stipendi dei pubblici dipendenti, aumento di un punto dell’IRPEF, IVA al 21% aumento di 2 punti delle imposte sulle imprese, riduzione di 1,1 miliardi di euro della spesa pubblica.


In Europa c’è un nuovo diktat economico che impone di “fare come in Grecia”. Ovvero tagliare i salari, le pensioni e lo stato sociale per sanare i conti pubblici. Spagna, Francia, Romania e Irlanda hanno già iniziato. E adesso toccherà all’Italia.
La crisi dei conti pubblici sta determinando un attacco senza precedenti al modello di welfare europeo, l’unica vera differenza che rimaneva col modello sociale americano.
E stavolta l’aggressione è portata direttamente a quel settore pubblico che rappresenta, al netto delle inefficienze che pure ci sono, la vera e propria “fabbrica dei diritti” che produce stato sociale.
I governi europei annunciano misure economiche di portata epocale. Dalla mattina alla sera si è rotto il tabù della riduzione dei salari nominali: era dal 1930 che non avveniva,