Σελίδες

29 Σεπ 2010

Al Tsantiri News - ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Ο δεύτερος γύρος του «Καλλικράτη»



Γιάννης Κιμπουρόπουλος
ΠΗΓΗ : http://aristerovima.gr/blog.php?id=471
Τι ακριβώς θα κάνουν οι ψηφοφόροι της αριστεράς στον δεύτερο γύρο των εκλογών του «Καλλικράτη»; Το ερώτημα, κατά κανόνα, προκαλεί φλύκταινες σε ηγεσίες, μέλη και οπαδούς των κομμάτων της αριστεράς για λόγους γνωστούς: είναι ο πάγιος μηχανισμός εκβιασμού και υφαρπαγής της ψήφου εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που διεκδικούν το ελάχιστο δικαίωμα στην αυτόνομη πολιτική και ιδεολογική έκφραση όσων θεωρούν ότι αποτελούν συμφέροντα και ενδιαφέροντά τους. Το ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες αναδείχτηκε απαράμιλλος χειριστής των εκβιαστικών διλημμάτων, που στην περίπτωση της αυτοδιοίκησης αφορούσαν τον δεύτερο γύρο, ενώ στις βουλευτικές εκλογές επικεντρώνονταν στον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει στις εκλογές του Νοέμβρη, όχι μόνο γιατί είναι αυτοδιοικητικές. Και η χώρα ως επικράτεια, και οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν μια σταθερή κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι το 2013. Την κυβέρνηση ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ. Καθώς, μάλιστα, τόσο οι νέοι περιφερειάρχες όσο και οι δήμαρχοι των θηριωδών δήμων του Καλλικράτη θα εξαρτώνται απόλυτα από το πρόγραμμα δραστικών περικοπών που επιβάλει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο (πάνω από 3 δισ. ευρώ για τους δήμους μέχρι το 2013), οι θεωρητικώς αναβαθμισμένοι τοπικοί άρχοντες έχουν να διαχειριστούν εξουσία φτώχειας, μιζέριας και παρακμής που προοιωνίζονται είτε συγκρούσεις με την κεντρική εξουσία είτε με τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλά, και χωρίς την κηδεμονία του

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΣΟΦΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ: ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



..ΜΕ ΣΚΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. ΚΑΤΕΧΗ!
ΠΗΓΗ : ISKRA
   Ο Γ. Παπανδρέου, δεν ανακοίνωσε από τους Δελφούς μόνο την κατεδάφιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου. Ανακοίνωσε και τη συγκρότηση μια διεθνούς επιτροπής «σοφών», η οποία θα αναλάβει να «βοηθήσει» την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, να υλοποιήσει το ξεχαρβάλωμα κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Όπως είναι αναμενόμενο, όλοι αυτοί οι «σοφοί» προέρχονται ως επί το πλείστον από χώρες των οποίων τα συστήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ακολουθούν το λεγόμενο «αγγλοσαξονικό πρότυπο»
   Aν και η πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση της επιτροπής των «σοφών» είναι παραπάνω από σαφής, εντούτοις έχει μια αξία να δούμε και τα σύντομα   "βιογραφικά" των μελών της.
   altΘα ξεκινήσουμε με τη συντονίστριά της επιτροπής, την κα. Λίντα Κατέχη, η οποία είναι μηχανολόγος – μηχανικός της Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια. Η ίδια λαμβάνει ετήσιες τακτικές αποδοχές ύψους 400.000 δολαρίων καθώς και έξοδα μετακίνησης 100.000 δολαρίων. Όλα αυτά τη στιγμή που η έναρξη της θητείας της ως Πρύτανη τον Αύγουστο του 2009, συνοδεύτηκε από άνοδο των διδάκτρων κατά 9,3%! Επιπρόσθετα, το όνομά της έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο εγγραφής εκατοντάδων φοιτητών, οι οποίοι αν και δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα εντούτοις είχαν γονείς με... υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις!

    Παραθέτουμε, προς το παρόν, σύντομη περιγραφή και των υπολοίπων μελών της επιτροπής των «σοφών», υποσχόμενοι ως συντακτική ομάδα της ΙΣΚΡΑ να ενημερώσουμε για σημαντικά ή σκοτεινά στοιχεία γύρω από το ποιόν τους.

1. David Naylor: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Καθηγητής Ιατρικής

2. Gavin Brown: Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, μέχρι το 2008, Καθηγητής Μαθηματικών

3. Gudmund Hernes: Πρώην Υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Νορβηγίας, πρώην Υπουργός Υγείας και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών

4. James Duderstdt: Επίτιμος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Καθηγητής Μηχανικής

5. Jo Ritzen: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, Καθηγητής Οικονομικών

6. John Sexton: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Καθηγητής Νομικών

7. Patrick Aebisher: Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης, Ιατρός – Νευροεπιστήμονας

8. Lap – Chee Tsui: Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Hong Kong

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ!

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΠΗΓΗ : ISKRA
Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια οι λαοί της Ευρώπης συναντιούνται σε κοινούς, ενωτικούς αγώνες κόντρα στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους. Οι σημερινές, μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε Βρυξέλλες, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Λετονία και Ελλάδα σηματοδοτούν μια νέα αρχή αντίστασης των λαών της γηραιάς ηπείρου ενάντια στις μονεταριστικέςπολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συνθλίβουν τις ζωές των ευρωπαίων πολιτών.Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που ακολούθησαν την κρίση του δημοσιονομικούχρέους -την ώρα που η Κομισιόν εισηγείται κυρώσεις για τις δημοσιονομικά «απείθαρχες» χώρες. Ιστορική γενική απεργία και μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη. Συγκεντρώσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία και Λετονία. Τρίτη ημέρα απεργίας στο δημόσιο τομέα της Σλοβενίας.
alt

Περίπου 100.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουν κατακλύσει την Τετάρτη τους δρόμους των Βρυξελλών, εκφράζοντας την οργή τους για τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετήσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Την ώρα που η ογκώδης πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα σε μία «θάλασσα» από σημαίες και με το σύνθημα «όχι στη λιτότητα, προτεραιότητα στην εργασία και την ανάπτυξη», οι βελγικές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «οχύρωσαν» τράπεζες και καταστήματα.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων, η οποία οργανώνει την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην «πρωτεύουσα» της ΕΕ -και συγκεκριμένα μετά το 2001 όταν 80.000 πολίτες είχαν διαδηλώσει στο Βέλγιο ζητώντας «μία πιο κοινωνική Ευρώπη».

«Οι εργαζόμενοι είναι

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΕΤΕΦΜΥΛΙΑΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!


ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΠΕΙΛΩΝ, ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ!
 ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!
ΠΗΓΗ : ISKRA
   Με την κατάθεση αντισυνταγματικής - πραξικοπηματικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την περαίωση, απαντά η Κυβέρνηση στην απόφαση των ιδιοκτητων φορτηγών δημοσίας χρήσης, να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους! Η τροπολογία, καθιστά την κινητοποίηση ουσιαστικά ιδιώνυμο αδίκημα και  κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και περιλαμβάνει δύο σκέλη:
   Το ένα, αφορά την πρόβλεψη ποινών φυλάκισης τουλάχιστον 3 ετών και αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγελματος, για όσους δεν συμμορφωθούν με τις διαδικασίες της επίταξης. Σε περίπτωση, μη συμμόρφωσης κατ΄ εξακολούθηση προβλέπεται ποινή κάθειρξης. 
    Το δεύτερο σκέλος, περιλαμβάνει τη δυνατότητα διενέργειας μεταφορών δημοσίας χρήσης από ιδιωτικά φορτηγά αυτοκίνητα, το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να περιλαμβάνεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
   Τα παραπάνω αποτελούν την αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση συνέχισης των κινητοποιήσεων. Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και με την κρίσιμη γενική συνέλευση των εκπροσώπων σωματείων των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη με κάλπη ήταν 74 υπέρ και μόλις... 6 κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων, οι οποίες μπαίνουν στη 17η ημέρα!
   Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία να σημειωθεί είναι πως η χθεσινή ψηφοφορία, διεξήχθη μετά την μη-λήψη απόφασης από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών το βράδυ της Δευτέρας. Η χθεσινή διαδικασία ήταν μία κίνηση άμεσης εμπλοκής των σωματείων, δηλαδή της βάσης, στην διαδικασία της απόφασης για τη συνέχιση ή μη του αγώνα. Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης Βασίλης Τζωρτζάτος δεν τάχθηκε ούτε υπέρ ούτε κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων, ζήτησε όμως το σεβασμό της όποιας απόφασης, όποια και αν ήταν αυτή.

   Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Τζωρτζάτος ανήγγειλε πως τα βυτιοφόρα δημοσίας χρήσης θα προχωρούν μόνο σε μεταφορά βοθρολυμάτων από περιοχές οι οποίες δεν είναι διασυνδεδεμένες με το αποχετευτικό δίκτυο.
     Πλέον, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει από την τακτική της στοχευμένης στη γενικευμένη πλέον καταστολή, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση των φορτηγών δημοσίας χρήσης που είναι σταθμευμέναστις εθνικές οδούς.

    Την Κυβέρνηση δε, συνδράμουν επικοινωνιακά και οι πάντα... «συνήθεις πρόθυμοι» ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος. Αμφότεροι ζητούν από την Κυβέρνηση να κινηθεί δικαστικά αλλά και κατασταλτικά απέναντι στους μεταφορείς.

    Ιδιαίτερα δε περίεργες πτυχές έχει και το περιστατικό των πυροβολισμών(;) εναντίον κομβόι 20 φορτηγών αυτοκινήτων τα οποία κινούνταν με συνοδεία περιπολικών στην περιοχή της Μαλακάσας. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, σε βαθμό κακουργήματος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ (Αλ Τσαντίρι Νιουζ) Newsbeast.gr

Οργανωμένη αντίδραση στη δημιουργία «Πανεπιστημίου - ΑΕ»



Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ για τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση
«Σαρωτικές αντιλαϊκές αλλαγές» χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση η«Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ), τονίζοντας ότι αποκαλύπτεται «με τον πιο ωμό τρόπο το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού που απαιτεί μπίζνες και κέρδη στην εκπαίδευση». Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένη να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, παραδίδοντάς την στις ορέξεις των μονοπωλίων μέσω των σχεδιασμών και του λεγόμενου "Καλλικράτη"».
Η ΔΗΠΑΚ υπογραμμίζει πως «η μόρφωση μετατρέπεται σε πιστωτικές μονάδες, τα ιδρύματα σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οι καθηγητές σε πλασιέ κυνηγούς πελατών. Η λεγόμενη "διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια" των ΑΕΙ πραγματοποιείται μέσω των πρυτάνεων - μάνατζερ και των "περιφερειακών συμβουλίων των ΑΕΙ" που κύριο μέλημά τους είναι η εξεύρεση πόρων εκτός κρατικού προϋπολογισμού, στον ιδιωτικό τομέα. Η κρατική χρηματοδότηση θα γίνεται μέσω της "κάρτας του φοιτητή", με όρους αγοραίους, καθιστώντας έτσι τα ΑΕΙ επιχειρήσεις που θα κυνηγούν φοιτητές/πελάτες.
Η σχολή ή το ΑΕΙ γίνεται η βασική ακαδημαϊκή μονάδα όπου θα εισάγεται κάθε φοιτητής, καταργώντας κάθε έννοια επιστημονικού αντικειμένου που αντιστοιχεί στα τμήματα. Εξατομικευμένο πτυχίο που οδηγεί και στην ατομική επαγγελματική διαπραγμάτευση προς χαρά των εργοδοτών. Προβλέπονται "χορηγοί" ακαδημαϊκών εδρών, εισάγονται οι επιχειρήσεις στη διοίκηση, στη δομή και στο περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι επιχειρήσεις θα καθορίζουν τα οικονομικά των ιδρυμάτων, ακόμη και τους όρους εργασίας του προσωπικού.
Η "διεθνοποίηση" σημαίνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου - επιχείρησης, που θα προσελκύει πελάτες, θα εξάγει εκπαιδευτικά προϊόντα, θα ιδρύει παραμάγαζα στο εξωτερικό. Οι συγχωνεύσεις, τα κλεισίματα Τμημάτων είναι βάση για να δημιουργηθούν ιδρύματα συγκεντρωμένα και ευέλικτα όσον αφορά στη σύναψη εταιρικών σχέσεων με τις επιχειρήσεις. Ολες αυτές οι αλλαγές συμπληρώνονται από τη λεγόμενη "αξιολόγηση και λογοδοσία" που θα γίνεται με βάση τον τζίρο και τα απονεμόμενα πτυχία».
Προσχηματικός διάλογος
Η ΔΗΠΑΚ επισημαίνει ότι «με το κάλεσμα στον προσχηματικό διάλογο για την Ανώτατη

Συνειδητά ψέματα και συνειδητές αλήθειες



«Θα ήταν λάθος να κάνουμε μια κούρσα στην προσπάθειά μας να φτωχύνουμε περισσότερο, για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», είπε ο πρωθυπουργός στους Δελφούς, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το ίδιο είχε πει και στην ομιλία του στη ΔΕΘ, βάζοντάς το με μορφή διλήμματος: «Είναι καθοριστικής σημασίας εάν θα πάμε σε μια ανάπτυξη με βάση τη γνώση και την καλοπληρωμένη εργασία ή εάν θα πιεζόμαστε ως χώρα να μειώνουμε συνέχεια μισθούς, για να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Η εντελώς ψεύτικη ελπίδα που πουλάει είναι ότι τάχα με τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, θα ανέβουν οι μισθοί και το βιωτικό επίπεδο του λαού. Μεγάλο ψέμα! Μεγάλο και συνειδητό κιόλας. Γιατί ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου καλούσε πριν λίγες μέρες τους ...επενδυτές στις ΗΠΑ να έρθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, διαφημίζοντας ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι«δουλεύουν περισσότερο από όλους και αμείβονται κατά 60% λιγότερο από άλλες χώρες ΕΕ» και ότι έτσι «αποδεικνύουμε πως όταν θέλουμε όλοι μαζί, μπορούμε (...) να γινόμαστε ελκυστικοί σε ξένες και εγχώριες επενδύσεις».
Σ' αυτή τη δεύτερη περίπτωση είναι που λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός. Οι πρώτες δηλώσεις είναι ψέμα για εσωτερική κατανάλωση.

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»! (2)



Πώς και όλη η «ιερή αγανάκτηση» των ΜΜΕ εξαντλείται στο «φοροφυγά ελεύθερο επαγγελματία», όταν ο φόρος για το βιομήχανο έχει μειωθεί από το 45% στο 20%;
*
Πώς ούτε μια τόση δα αναφορούλα δεν κάνουν στο γεγονός ότι ο μισθωτός, πέραν της επαχθούς έμμεσης φορολογίας, φορολογείται άμεσα με συντελεστές 18%, 24%, 26%, 32%,
όταν ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής (χωρίς να υπολογίζεται η νέα μείωση στους φορολογικούς συντελεστές του κεφαλαίου)
για τη «Γιούρομπανκ» είναι 14%,
για την «Πειραιώς» είναι 19,4%,
για την «Αλφα» είναι 20%,
για την «Εθνική» είναι 23%;...
*
Πώς εξηγείται ότι - σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2007 - το κεφάλαιο στην Ελλάδα φορολογείτο με 15%, όταν το εισόδημα από εργασία φορολογείτο με 35%;
***
Μια από τις απαντήσεις στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά;» και στο ποιοι είναι αυτοί που «όλοι μαζί τα φάγαΝε», δίνεται από το γεγονός ότι
δίπλα στο καθεστώς των προνομίων, των επιδοτήσεων, των επιχορηγήσεων, των «κινήτρων» και των δανείων που εισπράττουν οι κεφαλαιοκράτες και πληρώνει ο λαός,
υπάρχει και

Δικομματική κόντρα υποκρισίας...



ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΕΚΕΙ στο ΠΑΣΟΚ! Κάνουν τα πάντα για να ...φωτίσουν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου...
Είναι να μη συγχύζονται οι άνθρωποι; Αφού ως γνωστόν τόσο πολύ κόπτονται για να μην πηγαίνει στον κάθε τυχόντα η περιουσία του Δημοσίου και η δημόσια γη.
Υποθέτουμε ότι για να υπερασπιστούν ακριβώς αυτά τα πράγματα, πέρασαν χτες από τη Βουλή ένα νομοσχέδιο που παραδίδει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ιδιώτες και ένα ακόμη που δίνει εν λευκώ εκτάσεις κάθε είδους στις εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οχι πως έπεισε κανέναν ο πρώην πρωθυπουργός με την επιστολή του, αλλά είναι προφανές ότι έχει παρατραβήξει αυτή η δικομματική κόντρα υποκρισίας.
Από τη μια συναινούν ώστε να πουλιέται η Ελλάδα κομμάτι - κομμάτι και από την άλλη θέλουν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για τη ...«δημόσια περιουσία».
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ προφανές ότι εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, εκτός από το να μας πάρουν τα λεφτά, θέλουν να ...μας τρελάνουν κιόλας.
Γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται οι συζητήσεις που έχουν, όπως λένε, με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την ύπαρξη μιας «χρεωστικής κάρτας» ώστε να μην αναγκαζόμαστε να κρατάμε αποδείξεις από όσα αγοράζουμε.
Οσοι σκέφτονται αυτά τα πράγματα, μάλλον δεν έχουν εικόνα για ...ποια χώρα μιλάνε ή τι ακριβώς είναι η ελληνική αγορά. (Εκτός πια αν πρέπει υποχρεωτικά να ψωνίζουμε όλοι αποκλειστικά από πολυκαταστήματα).
Επίσης τους είπε κανείς ότι επιθυμούμε να ξέρουν λίγα λεπτά μετά την πράξη τι αγοράσαμε, πότε το αγοράσαμε και πού το αγοράσαμε;
Να είναι βέβαιοι πως δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διαχείριση τέτοιων πληροφοριών...

Κήρυκας της εκμετάλλευσης



«Ας είμαστε ρεαλιστές και ας πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Η υπάρχουσα οικονομική δομή της χώρας δεν παράγει πλούτο και δε δημιουργεί πλεόνασμα για να αποπληρωθεί το χρέος μας. Δε θα είμαστε οικονομικά αυτάρκεις και ανεξάρτητοι για σειρά ετών (...) Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να συζητήσουμε, αποφασίσουμε, σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε τις καλύτερες και αποδοτικότερες στρατηγικές για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο και την κατάντια της πτώχευσης».
Τάδε έφη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης στον ρ/σ «ΦΛΑΣ» χτες. Μόνο που την αλήθεια τη βιάζει μπροστά στα μάτια όλων ο κ. Καρατζαφέρης. Στη χώρα αυτή, πλούτος παράχθηκε ασύλληπτος, τα χρόνια που προηγήθηκαν της καπιταλιστικής κρίσης η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη, μόνο που απ' τον πλούτο που παράχθηκε η χώρα και ο λαός της δεν απόλαυσαν ούτε ψίχουλο, τον καρπώθηκε εξ ολοκλήρου το κεφάλαιο, που είδε τα κέρδη του να γιγαντώνονται, την ίδια στιγμή που γιγαντώνονταν τα χρέη και τα ελλείμματα. Το ζήτημα δεν είναι ότι δεν παράγεται πλούτος, αλλά ότι ο πλούτος που παράγεται κατευθύνεται στα χέρια λίγων, που τα θέλουν «μονά - ζυγά» δικά τους. Χρέος των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αλλά για να απαλλαγούν απ' τα παράσιτα που τους ρουφάνε το αίμα, για να επιβάλουν μια ανάπτυξη με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα. Σε διαφορετική περίπτωση, η όποια ανάπτυξη θα γεννά πλούτο για τους λίγους, αυτούς τους οποίους εκπροσωπεί και εκφράζει ο ΛΑ.Ο.Σ., φτώχεια και βάσανα για τους πολλούς αυτούς που καλεί ο Γ. Καρατζαφέρης να συναινέσουν και να βάλουν πλάτη για την υλοποίηση στρατηγικών σε βάρος των συμφερόντων τους.

ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με οδηγό τη μία και αδιαίρετη ζωή σου
Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το «θα μας πάρουν με τις πέτρες», τόσο οι υποψήφιοι του κυβερνητικού κόμματος στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα σε Περιφέρειες και Δήμους, όσο και οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών που στηρίζουν κεντρικά τις κατευθύνσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, έχουν βαλθεί - με τη συμβολή και των αστικών μέσων ενημέρωσης - να μετατρέψουν πλατιές λαϊκές μάζες σε διχασμένες προσωπικότητες.
Μπορεί το πρωί να είσαι δυστυχής στη δουλειά σου, αλλά μην ανησυχείς, το βράδυ θα 'σαι βασιλιάς στη γειτονιά.
Μ' έναν τέτοιο παραλογισμό σαν σημαία τους έχουν ξαμολυθεί να μαζέψουν ψήφους ισχυριζόμενοι ότι:
-- Μπορεί το μεροκάματο να πέφτει στα 595 ευρώ, αλλά άμα είναι καλό παιδί ο δήμαρχος κάτι θα γίνει.
-- Μπορεί να τρέμει η ψυχή σου μην αρρωστήσεις και χρειαστείς νοσοκομείο, αλλά μη στεναχωριέσαι κάποια λύση θα βρει ο δήμαρχος που είναι και γιατρός.
-- Σε κυνηγάει η Πολεοδομία γιατί έκλεισες το πίσω μπαλκόνι για δωμάτιο του παιδιού; Μη χολοσκάς, τι τον έχουμε τον πολιτικό μηχανικό για δήμαρχο που έχει και τις «άκρες»;
Μ' έναν ωμό τρόπο οι ίδιοι

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ : ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΡΝΙΕΜΑΙ!... ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...