Σελίδες

23 Σεπ 2010

ΠΑΓΚΑΛΟΣ = ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Συλλαλητήριο, ενάντια στις ανατιμήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών, που «εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα» και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Άγαλμα του Βενιζέλου, μίλησαν εκπρόσωποι της «κοινωνικής συμμαχίας», που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καλώντας σε «αγώνα ενάντια στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, του ΦΠΑ, του ψωμιού, των τιμολογίων της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, της ΕΥΑΘ, κ.τ.λ.».

Χαιρέτισε επίσης εργαζόμενος στη Σχολή Τυφλών, που υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, παραμένουν απλήρωτοι».

Οι ομιλητές ζήτησαν «κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης», μείωση κατά 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους, φορολογία «των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%», επίδομα θέρμανσης για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, κ.ά. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο Διοικητήριο.

Αλαβάνος: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί αμερικάνικα



"Δυστυχώς ο πρωθυπουργός σκέφτεται και λειτουργεί αμερικάνικα" δήλωσε ο κ. Α. Αλαβάνος, αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Κατάρ και πρόσθεσε ότι "δεν του έφτανε του πρωθυπουργού το Μνημόνιο με την Τρόικα, ήθελε και άλλο Μνημόνιο με τους Εμίρηδες του Κατάρ".

Αναφερόμενος στην φημολογούμενη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για "την κατασκευή, από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ μιας διεφθαρμένης Disneyland τζόγου για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος", υποστηρίζοντας ότι έτσι "έχει ξεπέσει πολύ η Ελλάδα".

"Το σχέδιο του πρωθυπουργού αντιστρατεύεται τις προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υλοποιεί το Σχέδιο Νόμου για τα μεγάλα έργα που βρήκε αντίθετο ακόμη και το μισό υπουργικό Συμβούλιο", υποστηρίζει ο κ. Αλαβάνος. "Εφαρμόζει τις εξευτελιστικές αποφάσεις της τρόικα για δύο δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα μέχρι το 2013 από τα τυχερά παιχνίδια". 

Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» Του ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ


ΠΡΩΙΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
απο : iskra.gr
Ο μέγας άνθρωπος που πρόσφερε για πρώτη φοράεπιστημονική βάση στο σοσιαλισμό και επομένως σ' ολόκληρο το εργατικό κίνημα της εποχής μας, ο Κάρλ Μαρξ, γεννήθηκε στο Τρηρ το 1818. Σπούδασε στη Μπον και στοΒερολίνο, στην αρχή νομικές επιστήμες, αλλά αμέσως κατόπιν αφιερώθηκε αποκλειστικά στη μελέτη της Ιστορίαςκαι της φιλοσοφίας και ετοιμαζόταν το 1842 να γίνει υφηγητής της φιλοσοφίας, όταν η πολιτική κίνηση που δημιουργήθηκε μετά το θάνατο του Φρειδερίκου Γουλιέλμου III τον οδήγησε σε άλλη προοπτική.
 
Οι αρχηγοί της φιλελεύθερης αστικής τάξης της Ρηνανίας, οιΚαμπχάουζεν, Χάνσεμαν κλπ, ίδρυσαν με την συνεργασία του στην Κολωνία την «Εφημερίδα του Ρήνου» και ο Μαρξ, που είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση με την κριτική του για τις συζητήσεις του επαρχιακού κοινοβουλίου της Ρηνανίας, κλήθηκε το φθινόπωρο του 1842 ν' αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας. Η «Εφημερίδα του Ρήνου» έβγαινε κάτω από λογοκρισία. H λογοκρισία όμως δεν κατάφερνε να τα βγάλει πέρα μαζί της. Η«Εφημερίδα του Ρήνου» δημοσίευε σχεδόν πάντα τα άρθρα που της χρειάζονταν. Στην αρχή έδιναν στο λογοκριτή κατώτερης ποιότητας υλικό για να σβήνει, ώσπου υποχωρούσε είτε μόνος του, είτε αναγκαζόταν να υποχωρήσει μπροστά στην απειλή ότι δεν θα έβγαινε η εφημερίδα την άλλη μέρα. Αν υπήρχαν δέκα εφημερίδες με το ίδιο θάρρος σαν την «Εφημερίδα του Ρήνου» και αν οι εκδότες θυσίαζαν μερικές εκατοντάδες νομίσματα παραπάνω για έξοδα εκτύπωσης, η λογοκρισία στη Γερμανία θάχε κιόλας γίνει αδύνατη από το 1843. Όμως οι Γερμανοί ιδιοκτήτες εφημερίδων ήταν μικρόλογοι, δειλοί Φιλισταίοι και η «Εφημερίδα του Ρήνου» έκανε τον αγώνα μόνη της. Έφθειρε τον ένα λογοκριτή ύστερα από τον άλλο. Τελικά την περνούσαν από διπλή λογοκρισία. Ύστερα από την πρώτη λογοκρισία την έβλεπε άλλη μια φορά και την λογόκρινε τελικά ο κυβερνητικός επίτροπος. Άλλα κι αυτό δεν ωφέλησε. Στις αρχές του 1843 η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μ' αυτή την εφημερίδα και την απαγόρεψε χωρίς άλλη διαδικασία.
Ο Μαρξ, που στο μεταξύ είχε

Έτσι φτιάξανε έναν μηχανισμό για να κατασκευάσει τον μονόδρομο της τρόικας και του μνημονίου...




Προσοχή στους μονόδρομους...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Από το "press-gr"

  Αυτός ο Αλέκος Αλαβάνος έχει μεταβληθεί σε αγενή πολιτικό! Θα συμφωνήσετε, νομίζω, πληροφορούμενοι την ατάκα του: «όποιος λέει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, είναι φασίστας». Ε, όχι και φασίστας, απλώς ηγεμών! 
Τι κάνει ένας σωστός ηγεμόνας;Κατασκευάζει ή παρεμβαίνει σε μια discourse, ας πούμε στην discourse της δημοσιονομικής κρίσης και ορίζει μονοδιάστατα την κρίση (σημαίνον) ως κρίση δανεισμού, απειλή πτώχευσης δηλαδή (σημαινόμενο). Μετά προκαλεί αναστάτωση στις αγορές και στην ΕΕ, μέσω μεταφορών όπως «ναυάγια», «παγόβουνα», «άβυσσος» «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» κλπ, αλλά επειδή αυτά από...
μόνα τους δεν είναι αρκετά (καθώς floating signifiers), συνεργάζεται με τους έξυπνους ανθρώπους του έξυπνου χρήματος και καταστρώνουν ένα απλό σχέδιο (στρατηγική). Δεν ισχυρίζομαι ότι η ιδέα ήταν της κυβέρνησης, διότι δεν θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας αποσπάσω την προσοχή, προκαλώντας μειδιάματα. 
Κατασκευάζουν, λοιπόν, ένα μηχανισμό, τον οποίο προβάλουν στον κόσμο ως «μηχανισμό σωτηρίας», έτσι ώστε

Λαζόπουλος για απεργίες. (απο Βαθυ κοκκινο)

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!


Ηταν αναμενόμενο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι - αυτό που πλαγίως έτσι κι αλλιώς μας το λένε κάθε μέρα - να μας το πούνε και κατάμουτρα: «Είστε μ...»!
«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!
Αυτή είναι, τώρα, η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης. Διά στόματος Πάγκαλου.
Αλλά, τότε, γιατί προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε κάνει σλόγκαν εκείνο το «πού πήγαν τα λεφτά;». Δεν τον είχε ενημερώσει ο στενότερος συνεργάτης του, ο αντιπρόεδρός του, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»;...
*
Μάθετε, λοιπόν, ότι η «πτώχευση», η «χρεοκοπία», η «εντατική», ο «Τιτανικός» προήλθαν επειδή οι καλοκάγαθοι ταγοί του Εθνους, καλόψυχοι και συναισθηματικοί καθώς είναι, ενέδιδαν στις απαιτήσεις τουανεπρόκοπου λαού και τον «διόριζαν» στο Δημόσιο!
Τι διαφορετικό έκανε ο τσιφλικάς, που ενώ γέμιζε την κοιλιά του με το αίμα των κολίγων, κραδαίνοντας την εξουσία του βούρδουλα και του κνούτου, γύριζε στους «χωριάτες» και έλεγε απαιτώντας να τον προσκυνήσουν: «Εγώ σας ταΐζω»!
*
Πράγματι, πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία αθλιότητας. Ετσι την

Φοροληστεία αυτοαπασχολούμενων

tasosnastos.blogspot.com

   Σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης και επιβολής των εξοντωτικών μέτρων του μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε τη διπλή ρύθμιση περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας και των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο. Ο λόγος; Οι έκτακτες συνθήκες που διανύουμε σήμερα. Βέβαια η ιστορία των ρυθμίσεων στις οποίες προσφεύγει το αστικό κράτος για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του με τους επιχειρηματίες είναι τόσο παλιά, ώστε η επίκληση λόγων έκτακτης ανάγκης δεν είναι πλέον τόσο ισχυρό επιχείρημα για να δικαιολογήσει τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα που συντελούνται μέσω των χαριστικών ρυθμίσεων που εξαγγέλλουν κάθε τόσο οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Ρυθμίσεις, οι οποίες λειτουργούν ως πλυντήριο ξεπλύματος της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου.
   Σε ό,τι αφορά βέβαια τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, οι οποίοι

«Πουλάει» το λαό


Μαζί με το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο και τα περιβόητα «γκόλντεν μπόις» της Γουόλ Στριτ θα κάνει πιο δίκαιο και προοδευτικό τον κόσμο ο Γ. Παπανδρέου. Αυτό φρόντισε να το δώσει και γραπτά. Στο βιβλίο επισκεπτών λοιπόν της Γουόλ Στριτ, του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Ελληνας πρωθυπουργός έγραψε: «Ευχαριστώ για την πολύ παραγωγική επίσκεψη και τη θερμή φιλοξενία. Προσβλέπω στη συνεχή συνεργασία μας για να κάνουμε αυτό τον κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και να δημιουργήσουμε πρόοδο και ανάπτυξη για όλους - Γ. Παπανδρέου». Οχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή κάποιοι δεν πίστευαν ότι ο πρωθυπουργός έχει όραμα και συμμάχους. Τι είπε μ' άλλα λόγια; Προσφέρουμε καλές συνθήκες εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου, για επενδύσεις στην Ελλάδα, με πιο φθηνή, εκμεταλλεύσιμη και χειραγωγήσιμη εργατική δύναμη. Ανοίγουμε το δρόμο να περάσουν τα μονοπώλια και εκεί που κυριαρχούσε η μικρή - μεσαία επιχείρηση, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στην αγροτική παραγωγή ξεκληρίζοντας τους μικρούς αγρότες. Ταυτόχρονα «πουλάει» τη διάθεση εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, με πολλαπλούς κινδύνους για το λαό μας, για τους λαούς της περιοχής, λόγω όξυνσης των ανταγωνισμών και εστιών πολέμου. Τώρα ενιαίο μέτωπο αντεπίθεσης εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών.

Γιοβάν Τσαούς - ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 1936 (Original)

Αφιερωμένο σε όποιον επιμένει στο διαχωρισμό μεταξύ "έντεχνου" και ρεμπέτικου(το ρεμπέτικο τι είναι δηλαδή; άτεχνο;;;)Ας ακούσει τη μελωδία και ας τη συγκρίνει με οποιοδήποτε απο τα σκουπίδια που μας πλασάρουν το ραδιόφωνο και η τηλεόραση...και μετά ας μιλήσει για έντεχνα και άτεχνα...

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ -ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ [ΚΚΕ]

Έχει η Ελλάδα Μπελογιάννηδες πολλούς

Ένα σπάνιο τραγούδι, ελληνική μελοποίηση του ποιήματος του Αλβανού Μωϋσή Ζαλόσνια, αφιερωμένο στο Νίκο Μπελογιάννη.

Η εκτέλεση από την ΠΠΣΠ (Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη), παράταξη του ΚΚΕ(μ-λ) στα πανεπιστήμια, εν έτει 1977.

Στίχοι:

Μαύρο μαντάτο και πικρό την Αλβανία γέμισε και λέει: Τον Μπελογίαννη ξάπλωσαν νεκρό, κι ήτανε σαν να χάσαμε δικό, σαν τον Κεμάλ η καρδιά τον κλαίει.

Σύμβολο λευτεριάς, αγνό στεφάνι το αίμα σου που εχύθη Μπελογιάννη.

Μιλάει ο Εμβέρ στο Κόμμα μας μπροστά... Ενός λεπτού σιγή στο συντροφό μας. Τον πόνο μας με λόγια αδερφικά να πούμε στα συντρόφια τα πιστά στο κόμμα της Ελλάδας τ' αδερφό μας.

Του Τσώρτσιλ, του Τρούμαν τα σκυλιά, οι άτιμοι προδότες της Αθήνας τον σκότωσαν στη νύχτα τη βαθιά. Μα η Ελλάδα το παιδί της το τιμά η ματωμένη Ελλάδα η αδερφή μας.

Έχει η Ελλάδα Μπελογιάννηδες πολλούς. Το αίμα τους, ποτάμι φουσκωμένο, ποιος της ζωής θα πνίξει τους χυμούς μεσ' στης Ελλάδας ζούνε τους βωμούς οι ήρωες - στεφάνι δοξασμένο.


[Ο Κεμάλ που αναφέρεται στον 5ο στίχο είναι ο Qemal Stafa (Κεμάλ Στάφα) αγωνιστής της αντίστασης ενάντια στον ιταλό κατακτητή. Εξέχον μέλος του Κ.Κ. Αλβανίας ο οποίος σκοτώθηκε στις 5 Μαΐου 1941 στα Τίρανα και τον καιρό εκείνο ήταν επικεφαλής της Νεολαίας του Κ.Κ. Αλβανίας.

Η 5 Μαΐου ακόμα και σήμερα στην Αλβανία( φυσικά μέχρι το 1990) που είναι η δεξιά στην κυβέρνηση, αποτελεί ήμερα μνήμης για τους ήρωες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, για τους ήρωες της πατρίδας]

Ετσι και αλλιως η γη θα γινει κοκκινη κουφαλες....