Σελίδες

17 Σεπ 2010

GAP:«Δανία του Νότου»

Η είδηση έρχεται από τη Δανία και έχει διπλή αξία καθότι ο κ. Παπανδρέου έχει εξαγγείλει ότι το όνειρό του είναι να μας κάνει τη «Δανία του Νότου».
Στην ...κανονική Δανία, πάντως, και σύμφωνα με έρευνα του πρώτου καναλιού της δανέζικης ραδιοφωνίας, και όσον αφορά στο θέμα της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν φυγαδευτεί στους ανά τον κόσμο «φορολογικούς παραδείσους» όπως οι Μπαχάμες, τα νησιά Cayman, τα βρετανικά παρθένα νησιά και αλλού, ποσά που ξεπερνάνε το
1 τρισεκατομμύριο κορόνες!
Ούτε εκεί, απ' ό,τι φαίνεται, λειτουργεί «υγιώς» ο καπιταλισμός...

Μας στέλνουν... μετανάστες!

Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απ' όταν ο «Ρ» επισήμανε ότι το συγκεκριμένο αφισάκι είχε κάνει την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές της πόλης.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο εποχούμενος στους δρόμους της πρωτεύουσας, στο Περιστέρι, στη Νέα Ιωνία, στο Πέραμα, στον Ταύρο, παντού, διαπιστώνει ότι η συγκεκριμένη «διαφήμιση» και άλλες παρόμοιες,
που «τάζουν» στους Ελληνες... «Μετανάστευση σε Αυστραλία και Καναδά» (!)
έχουν κατακλύσει πλέον τους τοίχους, τις κολόνες και τις διαφημιστικές πινακίδες σε κάθε γωνιά της Αττικής!
*
Οταν πρωτοεμφανίστηκε το αφισάκι των «δουλεμπόρων», σημειώναμε ότι η κυβέρνηση,
αυτή που «ανοίγει» επαγγέλματα και κλείνει σπίτια,
που κόβει μισθούς και συντάξεις και προσθέτει φόβο, ανασφάλεια και δυστυχία,
κατάφερε να δημιουργήσει τα νέα «επαγγέλματα» της εποχής του ΔΝΤ: Τους απατεώνες που πουλούν «εξυπηρέτηση» στους νέους ανθρώπους, για να πάρουν των ομματιών τους!
Σήμερα είναι απολύτως βέβαιο:
Πρόκειται για μια κυβέρνηση ανδρεικέλων του κεφαλαίου που εξανδραποδίζει τον ελληνικό λαό!
*
Ο Παπακωνσταντίνου, ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοΐδης, ο Πεταλωτής και τα αξιοθρήνητα τηλε-παπαγαλάκια τους, απέκτησαν «έμβλημα»: Το συγκεκριμένο αφισάκι είναι το «σήμα κατατεθέν» τους «τέταρτου (!) δρόμου» τους:
Η ύπαρξη των «πρακτορείων προσφυγιάς» (!), επιβεβαιώνει ότι

Πετά έξω από τα δωμάτιά τους 4 σπουδαστές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σε κινητοποίηση σήμερα, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Στο δρόμο πετά τέσσερις σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας η Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος και τους καλεί να παραδώσουν τα δωμάτια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο που έχει επιβληθεί και είναι στα 45 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, η Εστία τους ζητά να καταβάλουν προκαταβολικά το ενοίκιο για τέσσερις μήνες.
απόφαση αυτή της Εστίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους σπουδαστές, τους οποίους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί να προχωρήσουν σήμερα Παρασκευή, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Εστίας στις 10 το πρωί.
Το πρόβλημα με τη φοιτητική εστία θα είναι εκρηκτικό το επόμενο διάστημα, με την είσοδο και των πρωτοετών σπουδαστών καθώς υπάρχουν μόλις 250 κλίνες για 4.000 περίπου σπουδαστές, δηλαδή αναλογία 1 κλίνη για 16 σπουδαστές!
Σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της εφορίας της Εστίας να διώξει 4 σπουδαστές οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν το απαράδεκτο "νοίκι", όταν οι συγκεκριμένοι σπουδαστές είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και παιδιά απολυμένων. Το σύνολο των σπουδαστών που ζουν στην Εστία είναι παιδιά που προέρχονται από φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Μάλιστα, στην πλειοψηφία τους δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα.
Είναι πρόκληση να πετάνε στο δρόμο σπουδαστές από την Εστία, όταν στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης απελευθερώνουν τις απολύσεις, κόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Παράλληλα, οι φοροελαφρύνσεις και οι επιδοτήσεις των 25 δισ. στο κεφάλαιο συνεχίζουν.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, όλους τους γονείς, τους φοιτητές και τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ σε κοινή συστράτευση ώστε:
  • Να μην πεταχτεί κανένα παιδί της εργατικής τάξης έξω από την Εστία.
  • Να χτιστούν και άλλες Εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τον αριθμό των σπουδαστών. Μέχρι τότε να προχωρήσουν σε επίταξη ξενοδοχείων της Καλαμάτας. Το παλιό Νοσοκομείο να γίνει Εστία τώρα!
  • Μηνιάτικο επίδομα 600 ευρώ για σίτιση και στέγαση στους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους».

Να καταργηθούν όλα τα διόδια!



ΚΟΖΑΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία της ΝΕ του ΚΚΕ, στον Πολύμυλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων του Πολύμυλου στην Εγνατία Οδό με πρωτοβουλία της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι που επιβλήθηκε από προχτές. «Ούτε φθηνά, ούτε ακριβά, όχι σε όλα τα διόδια. Να καταργηθούν τώρα»,απαίτησαν οι διαδηλωτές οι οποίοι για δύο ώρες περίπου «άνοιξαν» τα διόδια και περνούσαν ελεύθερα όλα τα αυτοκίνητα.
Το χαράτσι που επιβλήθηκε ανέρχεται σε: 2,8 ευρώ για τα ΙΧ, 2 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 7 ευρώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία με 2 ή 3 άξονες και 10 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες. Οπως τόνιζαν οι συγκεντρωμένοι, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα έξοδα συντήρησης και τα κέρδη των εταιρειών, που θα αναλάβουν να εκμεταλλεύονται την Εγνατία Οδό, αφού στο μεταξύ ο ίδιος χρυσοπλήρωσε για την κατασκευή της Εγνατίας.
Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ αναφέρεται ότι ο λαός θα πρέπει να παλέψει για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. «Η κίνηση όλων των οχημάτων κάθε τύπου πρέπει να είναι δωρεάν σε όλους τους δρόμους χωρίς τέλη και διόδια. Τα έργα και τις υποδομές πρέπει να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες»,τονίζονταν στην προκήρυξη.

Ομηροι των ελλείψεων ασθενείς και εργαζόμενοι


ΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Με εργαζόμενους και ασφαλισμένους συναντήθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ Ιωαννίνων αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων, αφού εμποδίζουν τις υπηρεσίες, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να προσφέρουν ακόμα και τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους. Αυτό διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια περιοδείας που έκαναν χτες στο ΙΚΑ της πόλης ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Δημήτρης Τασιούλας υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ιωαννιτών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο κατάστημα του ΙΚΑ, στο δίμηνο Μάη και Ιούνη, το επισκέφτηκαν 60.000 περίπου ασφαλισμένοι. Κι όμως, οι εργαζόμενοι εκεί είναι μόλις 127, εκ των οποίων 60 γιατροί και 30 νοσηλευτές! Οπως τονίστηκε, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες όπως νευρολόγους, γυναικολόγους (υπάρχει μόνο ένας) καθώς σε καρδιολόγους και παθολόγους όπου υπάρχουν 2 και 6, αντίστοιχα. Την κατάσταση επιδεινώνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το ΙΚΑ καλύπτει τις συνταγογραφήσεις των 13 ΚΑΠΗ του Λεκανοπεδίου, ενώ τα όποια κενά «μπαλώνονται» με συμβάσεις έργου, που δεν ανανεώνονται όταν λήγουν. Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, σε συνδυασμό με αυτές στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και το «μαχαίρι» σε εξετάσεις όπως υπέρηχος και μαστογραφία, επιτείνουν την αναμονή των ασφαλισμένων, τους εξωθούν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς με χιλιάδες ευρώ.
Οι εργαζόμενοι, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, φτάνουν στα όρια της αντοχής τους όπως είναι φυσικό, αφού όπως καταγγέλθηκε υπάρχουν περιπτώσεις με γιατρούς που εξετάζουν 60 με 70 ασθενείς τη μέρα. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε μείωση των εσόδων, που καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, την κυριαρχία της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και την αύξηση της ανεργίας.
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν εργαζόμενους και ασφαλισμένους να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να αντιπαλέψουν την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας και οργανισμών που συνάδει με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και στο χώρο της Υγείας. Οτι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει την υγεία, την παιδεία, την εργασία, συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί με την ενίσχυσης της αντιμονοπωλιακής πάλης, αξιοποιώντας σε αυτήν την κατεύθυνση και το «όπλο» της ψήφου στις ερχόμενες εκλογές.

Πώς θα πάμε στο Φεστιβάλ

Οδικώς με ΙΧ
Εύκολη είναι η πρόσβαση στο πάρκο «Τρίτσης» στο Ιλιον, μέσω της Αττικής ή της Εθνικής Οδού (δίπλα στις εισόδους του Φεστιβάλ υπάρχουν χώροι ελεύθερης στάθμευσης). Συγκεκριμένα:
Από την Αττική οδό επιλέγετε την έξοδο νούμερο 7 προκειμένου για τις εισόδους του Φεστιβάλ από την πλευρά της Λεωφόρου Δημοκρατίαςή την έξοδο νούμερο 6 προκειμένου για την είσοδο του Φεστιβάλ από την πλευρά της Λεωφόρου Χασιάς (Φυλής).
Από την Εθνική Οδό, επιλέγετε την έξοδο για Ιλιον («Τρεις Γέφυρες») ή για Αγ. Αναργύρους.
Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
Για τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στάση «1η Πολυκατοικιών»: Α10, Β10(Πλ. Βάθης - Αχαρναί), 714 (Πλ. Βάθης - Πάρνηθα) και 735 (Κ. Πατήσια - Ζεφύρι - Αχαρναί).
Για τη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής), στάση «6η Χασιάς» και περίπου 10' περπάτημα: Α12 (Μάρνης - Φυλή), Β12 (Μάρνης - Ανω Λιόσια) και 713(Μάρνης - Ζοφριά).
Για τη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής), στάση «Τέρμα» και περίπου 20' περπάτημα: 420 (Πειραιάς - Αγ. Ανάργυροι), 421 (Αγ. Παρασκευή - Αγ. Ανάργυροι) και 892 (Αγ. Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Αγ. Ανάργυροι).
  • ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ: Στάση Αγ. Αναργύρων και από εκεί τα λεωφορεία Α10, Β10, 714, 735, Α12, Β12, 713 (με τις προαναφερόμενες στάσεις).
Με τα πούλμαν των Οργανώσεων
Παράλληλα, Οοργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα δρομολογήσουν πούλμαν για το Φεστιβάλ από τις παρακάτω περιοχές:
  • ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΒΥΡΩΝΑΣ: 6.30 μ.μ., Ταπητουργείο
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: 7 μ.μ., πλατεία Καισαριανής
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: 6.30 μ.μ., πλατεία Γαρδένιας
  • ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΒΥΡΩΝΑΣ: 6.30 μ.μ., Ταπητουργείο
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: 7 μ.μ., πλατεία Καισαριανής
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: 6.30 μ.μ., πλατεία Γαρδένιας
ΜΕΛΙΣΣΙΑ: 6 μ.μ., Δημοκρατίας 65 (γραφεία ΚΚΕ)
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ: 6 μ.μ., στάση Πονηράκη
ΚΗΦΙΣΙΑ: 6.10 μ.μ., Τροχονόμος
ΜΑΡΟΥΣΙ: 6.20 μ.μ., στάση ΗΣΑΠ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: 6 μ.μ., πλατεία Δαβάκη
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: 6 μ.μ., Ομήρου και Βενιζέλου
ΓΑΛΑΤΣΙ: 6.30 μ.μ., παλιό τέρμα
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 6 μ.μ., πλατεία
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: 6.30 μ.μ., πλατεία
ΓΛΥΦΑΔΑ: 6.15 μ.μ., Αγιος Τρύφωνας
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: 6.15 μ.μ., Δημαρχείο
ΥΜΗΤΤΟΣ: 6.15 μ.μ., Αγία Φωτεινή
ΔΑΦΝΗ: 6.30 μ.μ., Γυμναστική Ακαδημία
ΜΠΡΑΧΑΜΙ: 6.30 μ.μ., Αγίου Δημητρίου 159
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: 6.15 μ.μ., Μουσείο Αντίστασης και 6.30 μ.μ. Μαρίνου Αντύπα (γραφεία ΚΚΕ).
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: 6 μ.μ. Φρατζή 68 (γραφεία ΚΚΕ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 6 μ.μ. από Βλαχάκου και Σαλαμίνος (Μανιάτικα) και 6.30 μ.μ. από πλατεία Κοραή.
ΝΙΚΑΙΑ: 6.15 μ.μ. από το Περιβολάκι
ΠΕΡΑΜΑ: 6 μ.μ. από Λ. Ειρήνης 73 (γραφεία ΚΚΕ)
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ): 6.10 μ.μ. από πλατεία Λαού - Λ. Δημοκρατίας
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: 6.20 μ.μ. από Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες» (Γρ. Λαμπράκη).

Τη Δευτέρα η παρέμβαση για τις εγκύους


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Τη Δευτέρα, 20 Σεπτέμβρη, στη 1.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας που οργανώνει ηΓραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εγκύων γυναικών, το σταμάτημα των απολύσεων και τη λήψη μέτρων προστασίας της εγκύου, της μικρομάνας και γενικότερα των γυναικών.
«Η εργοδοσία, στυγνή και αμείλικτη, δεν έχει ευαισθησίες, απολύει εγκύους στην Αθήνα, στη Σάμο και όπου αλλού θέλει να αυξήσει τα κέρδη της», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία. Και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατ' εντολή των καπιταλιστών και με τη συμφωνία των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., συνειδητά βάζει πλάτες στις επιλογές των εργοδοτών και τσακίζει κάθε δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας και των νέων ζευγαριών στη δουλειά, στο σπίτι, στη μητρότητα. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα δεν επέλεξαν ποτέ το ρόλο του θεατή. Με την άμεση παρέμβασή τους έκαναν πράξη την επαναπρόσληψη απολυμένων εργατών, γυναικών, μητέρων, εγκύων».

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΗ - ΛΑ.Ο.Σ. , ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ν.Δ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

   Την τελευταία μπαρούφα του ο κατά τύποις έλληνας πρωθυπουργός 
την ξεστόμισε ευρισκόμενος στο εξωτερικό. 
«Η λέξη λιτότητα θα πρέπει να αντικατασταθεί με τη λέξη υπευθυνότητα»,
 δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, γράφουν τα ΜΜΕ.

Άλλες λέξεις πρέπει να αντικατασταθούν για να 
μην βιάζει τόσο απροκάλυπτα την νοημοσύνη μας ο Γ. Τσολάκογλου.

Η λέξη παθητικότητα να γίνει αντίσταση.
 Ο ατομικισμός να μεταφραστεί σε συλλογικότητα. 
Το μούδιασμα σε αντίσταση.
 Η επιφυλακτικότητα σε δυναμισμό. 
Το ψέλλισμα σε κραυγή.

Οσο δεν παίρνουμε φαλάγγι όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, 

όσο του αναθέτουμε να μιλάει και να ενεργεί για μας ενώ 
ξέρουμε ότι δεν είναι με μας, 
τόσο εκτός απ’ την νοημοσύνη μας θα βιάζουν και τις ζωές μας.
  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, 
  ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ,
   ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ, 
 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ