Σελίδες

9 Σεπ 2010

πως...βρέθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ένας χαφιές!


De 1983 à 1984, Barack Obama exerça en tant qu’analyste financier au sein de la Business International Corporation, connue comme société écran de la CIA
   Και πολλοί απορούσαν που βρέθηκε το «δημοκρατικό αστέρι»… Μα φυσικά στο pay role της Cia!
Ο αμερικανός δημοσιογράφος Wayne Madsen, μετά από εξονυχιστική έρευνα στα επίσημα και αποχαρακτηρισμένα αρχεία της γνωστής CIA, ανατρέπει το προφίλ του «δημοκράτη μαύρου προέδρου των ΗΠΑ»!
Οι γονείς του, η γιαγιά του και ο πατριός του ήταν στρατολογημένοι χαφιέδες της Cia και έλαβαν μέρος στις «επιχειρήσεις» της βρομερής αμερικανικής υπηρεσίας στην Κένυα!
Επίσης σε «επιχειρήσεις» αντιμετώπισης της «Κινεζικής και Σοβιετικής κομμουνιστικής επιρροής στα αμερικάνικα Πανεπιστήμια και το χαφιεδισμό εναντίον Αφρικανών ηγετών του Κινήματος των Αδεσμεύτων»!
Η οργάνωση Business International Corporation, που χρησιμοποιείται ως «κάλυψη» της Cia, χρησιμοποίησε τον χαφιέ (ούτε καν υπάλληλο, αλλά χυδαίο πληροφοριοδότη) τον Obama, από το 1983!
Να που τα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα της Cia, μας εξηγούν πως...βρέθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ένας χαφιές!
Τώρα, οι ευρωπαίοι (και στην Ελλάδα), ένθερμοι οπαδοί και θαυμαστές του «προέδρου-χαφιέ», ίσως προβληματιστούν;
Αναλυτικά και περισσότερα: La biographie cachée des Obama: une famille au service de la CIA

πηγη:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Συζητιέται η πλήρης διάλυση της εκπαίδευσης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Στην διάλυση της εκπαίδευσης όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και στη δημιουργία ενός συστήματος που αντί για γνώση θα παρέχει στους νέους χρηστικές για τους εργοδότες δεξιότητες, οδηγεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «Διά Βίου Μάθηση» που ψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Καταγγέλλοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας, τόνισε ότι επιχειρείται μέσω της «Διά Βίου Μάθησης» η καθιέρωση μιας ληξιπρόθεσμης ψευτοκατάρτισης σεμιναριακού τύπου που θα αντικαταστήσει την παροχή της γνώσης η οποία όπως είπαν και οι κλασικοί του Μαρξισμού αποτελεί «κοινωνική δύναμη». Η «Διά Βίου Μάθηση», είπε, θα αποκτήσει το πραγματικό της νόημα μόνο σε μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Αντίθετα, συνέχισε, με το νομοσχέδιο οδηγούμαστε στην δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού με ελάχιστη κατάρτιση και χωρίς δικαιώματα που θα είναι βορά στις ορέξεις των εργοδοτών. Ο Γ. Ζιώγας είπε ότι με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου το κάθε «μαγαζί» που θα δραστηριοποιείται στην κατάρτιση θα χορηγεί βεβαιώσεις κατάρτισης τις οποίες θα αξιοποιούν οι εργοδότες ενώ επιδιώκεται η αρμονικότερη σύνδεση με τις επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να αποκομίζουν ολοένα και περισσότερα κέρδη. Στην ουσία, τόνισε, νομιμοποιείται ο κάθε έμπορος της γνώσης να πιστοποιεί «προσόντα» για την «διά βίου» εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων.
Καταλήγοντας τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται στον συγκεκριμένο τομέα είναι η δημιουργία δημόσιων αναβαθμισμένων επαγγελματικών σχολών μετά το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο.
Διαστρέφοντας πλήρως τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Σ. Κεδίκογλου ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο «θέλει πολίτες με γνώσεις και επαγγελματίες με προσόντα» λέγοντας ότι καταργούνται τα αδιέξοδα, ενισχύεται η ισότητα των ευκαιριών και αμβλύνονται οι κοινωνικές ανισότητες! Ο εισηγητής της ΝΔ Σ. Αναστασιάδης διαφήμισε το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ για τη «Διά Βίου Εκπαίδευση» και διαφώνησε με το νομοσχέδιο απλώς γιατί έχει «ασαφή στοιχεία και είναι γενικόλογο». Ο ΛΑ.Ο.Σ. στην συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου αλλά χθες ο εισηγητής του Α. Γεωργιάδης τάχθηκε κατά, γιατί είναι γραφειοκρατικό έχοντας «άπειρες επιτροπές και υποεπιτροπές». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Τ. Κουράκης καταψήφισε το νομοσχέδιο και επανέφερε την πρόταση για δήθεν «ελεύθερη πρόσβαση» όλων στην ανώτατη εκπαίδευση.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΟΥ ΣΤΑ «ΛΙΝΤΛ» Αύριο η κινητοποίηση Δίωρη στάση εργασίας στη Σάμο


Σε δίωρη στάση εργασίας (8 πμ. - 10 πμ.) προχωρούν αύριο, Παρασκευή, 10 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΛΙΝΤΛ» στη Σάμο με απόφαση του Εργατικού Κέντρου του νομού και με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της εγκύου εργαζόμενης από την πολυεθνική. Με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει τη θρασύτατη και αυθαίρετη απόλυση της εγκύου εργαζόμενης και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή της.
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος και Σταύρος Σκοπελίτης κατέθεσαν στη Βουλή αναφορά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, με την οποία καταγγέλλει την καταπάτηση του δικαιώματος της μητρότητας από την εργοδοσία της επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ» και με την οποία ζητά να παρέμβει αμέσως το υπουργείο Εργασίας για να επαναπροσληφθεί η έγκυος εργαζόμενη.

«Ανθρωπιστές» της εκμετάλλευσης


Από μόνη της η είδηση ότι ο γνωστός «μεγαλοεπενδυτής» Τζορτζ Σόρος έκανε «δωρεά» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (!) στην κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενη οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human Rights Watch», δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι γνωστό στους πάντες ότι η εν λόγω οργάνωση είναι στην πραγματικότητα ένα όργανο στην υπηρεσία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με βασική αποστολή να «νομιμοποιεί» τις στρατιωτικές επεμβάσεις και το μακέλεμα των λαών. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ότι αυτή τη φορά τα λεφτά που δίνει ο Τζ. Σόρος προορίζονται, όπως ευθέως διακηρύχθηκε, να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη «ανθρωπιστική» οργάνωση να ανοίξει γραφεία στις «αναπτυσσόμενες» χώρες, δηλαδή στην Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική... Είναι ολοφάνερο ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή των χωρών που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός βάζει στο στόχαστρο. Οχι βέβαια γιατί ενδιαφέρεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά για να ενισχύσει τη θέση του και να ισχυροποιήσει την κυριαρχία του.

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία Αχαΐας

«Β' ΔΙΑΓΝΩΣΗ»
Μειώνει ώρες εργασίας και αποδοχές
Την τρομοκρατία επιστρατεύει η εργοδοσία του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου «Β' Διάγνωση» της Πάτρας, προκειμένου να επιβάλει εργασιακό καθεστώς γαλέρας, όπως διαπίστωσε αντιπροσωπεία τουΣωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Αχαΐας που επισκέφτηκε το διαγνωστικό κέντρο προχτές.
Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι απ' την περιοδεία επιβεβαιώθηκε πως και στη συγκεκριμένη επιχείρηση του κλάδου επικρατεί καθεστώς γαλέρας, τρομοκράτησης των εργαζομένων, ενώ σφίγγει κι άλλο η θηλιά στο όνομα της κρίσης. «Θρασύτατα και χωρίς καμία αναστολή, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι εργοδότες και τα τσιράκια τους, έχοντας τις πλάτες τόσο της κυβέρνησης αλλά και του συνδικαλιστικού τους προσωπικού - Εργατικού Κέντρου Πάτρας - προχωράνε στο ξεθεμέλιωμα όσων έχουν απομείνει, αφού προχωρούν στη μείωση ωρών εργασίας και αποδοχών με τον εκφοβισμό της απόλυσης σε όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αρνηθεί», υπογραμμίζει το Σωματείο.
Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι η προχτεσινή παρέμβαση στο χώρο είχε χαρακτήρα προειδοποίησης απέναντι στην εργοδοσία, ότι μαζί με το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην περάσει ο εκβιασμός της εργοδοσίας. Το Σωματείο προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου και κατήγγειλε το γεγονός.

Αβάντα με τα «κρυφά» χρέη

ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ
«Αγνωστο» στην ΕΕ το ύψος του κρατικού χρέους. Αξιοποιούν τις πρακτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ετοιμάζουν «ελέγχους»
Το «κρυφό» κρατικό χρέος επικαλείται ο επικεφαλής στη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ (Γιούροστατ) δίνοντας έτσι αβάντα σε τραπεζίτες και στους γενικότερους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας. Οι δηλώσεις έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βάζει μπροστά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που επιλέγει τα διάφορα μονοπώλια σε ρόλο συμβούλου, ακόμη σε μια περίοδο που το υπουργείο Οικονομικών σε σύμφυση με τραπεζίτες και άλλες μερίδες της κεφαλαιοκρατίας ετοιμάζεται να ξεκινήσει καμπάνια στις «αγορές» σχετικά με την αξιοπιστία της αντιλαϊκής πολιτικής της και για το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων που σκοπεύει να εκδώσει από το 2011.
Αξιοποιώντας τις πρακτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το στέλεχος της ΕΕ δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές συναλλαγές, όπως αυτές που διευθετήθηκαν από τη Goldman Sachs και οι οποίες βοήθησαν στην απόκρυψή του. Πρόκειται για τις γνωστές πρακτικές ανταλλαγής ομολόγων (swaps), δηλαδή για παράγωγα του χρηματιστηριακού τζόγου με τη διαμεσολάβηση ισχυρών τραπεζών - συμβούλων των κυβερνήσεων που αφορούν στην περίοδο 2001 - 2008. Τα στελέχη της Γιούροστατ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του κλιμακίου της τρόικας με την κυβέρνηση, θα προχωρήσουν σε παραπέρα ελέγχους, προκειμένου, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, να διακριβώσουν το ύψος του κρατικού χρέους. Στην πραγματικότητα στοχεύουν στην παραπέρα κλιμάκωση της πολιτικής τους με πρόσθετα αντιλαϊκά πακέτα. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν και οι «εκτιμήσεις» από διαφόρους χρηματοπιστωτικούς οίκους περί«αναδιάρθρωσης του χρέους», οι οποίες και «αναβαθμίζονται» μετά και τις χτεσινές δηλώσεις από τη Γιούροστατ. Στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής και συσχετισμού, η «αναδιάρθρωση», όποια μορφή και αν πάρει, επίσης θα αξιοποιηθεί σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Οι τραπεζίτες - μεγαλοδανειστές του κράτους, περιμένουν τον «πελάτη» τους στη γωνία, προκειμένου στη συνέχεια να εντείνουν την τοκογλυφία τους.
Για το θέμα με το «κρυφό χρέος», ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «υπάρχει ξεκάθαρη και πλήρης αποστασιοποίηση από τις πρακτικές του παρελθόντος».

Μαύρο ανέκδοτο




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη:
«Οι δηλώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι θα προστατέψει το λαϊκό εισόδημα και θα καταπολεμήσει την ακρίβεια, τη στιγμή που αυξάνει το ΦΠΑ, το πετρέλαιο θέρμανσης, το ηλεκτρικό ρεύμα, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και συνολικά με τη στρατηγική της ενισχύει τα μονοπώλια και τα καρτέλ, μόνο ως μαύρο ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν».

Ποιος «ζημιώνει» το κοινωνικό σύνολο;


   Με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να γίνονται απεργίες που «ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο», ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν χτες στη Βουλή την απεργοσπαστική τροπολογία που ξετυλίγει το κουβάρι συνολικά της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων. Ολόκληρη η συζήτηση που έγινε στη Βουλή ήταν χαρακτηριστική του πόσο διαμετρικά αντίθετα είναι τα συμφέροντα του λαού με τα συμφέροντα που στηρίζουν όσοι μιλούν γενικά για «δημόσιο συμφέρον».
   Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι σέβεται το δικαίωμα στην απεργία αλλά αντιλαμβάνεται και «το δικαίωμα προστασίας του δημόσιου συμφέροντος». Από πού κι ως πού όμως, οι απεργιακοί αγώνες αντιστρατεύονται το «δημόσιο συμφέρον»; Γιατί, για παράδειγμα, οι αγώνες των ναυτεργατών ενάντια στην άρση του καμποτάζ (ενάντια δηλαδή στον έλεγχο της θάλασσας από τους εφοπλιστές), το συμφέρον του λαού σε ασφαλείς, φτηνές, άνετες και σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές υπερασπίζονται. Μάλιστα, αυτό το συμφέρον αναδεικνύει πως ο λαός, όχι μόνο πρέπει να συμπαρασταθεί αλλά και να συστρατευθεί με τους ναυτεργάτες σε κοινό αγώνα. Το ΠΑΣΟΚ βέβαια διαφωνεί επειδή όταν λέει «δημόσιο συμφέρον» εννοεί συμφέρον των μονοπωλίων.
   Η ΝΔ είπε ότι η τροπολογία

Με όπλο την πάλη και την ψήφο


http://tasosnastos.blogspot.com/
Συνεχίζεται από τα αστικά ΜΜΕ η συζήτηση για την ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Οχι, βεβαίως, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αφού το ενδιαφέρον τους και η άσκηση πιέσεων γίνεται για την ακόμη πιο γοργή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Μόνο που την ονομάζουν «ανάπτυξη». Οι πιέσεις τους εστιάζουν στο πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα παρθούν μέτρα που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις. Καπιταλιστικές επενδύσεις, προβάλλοντας δυο βασικά αιτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο και κρατικές επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Υπουλη προπαγάνδα για το λαό, αφού απαιτούν ενισχύσεις στα μονοπώλια, ως φάρμακο, επιδιώκοντας να επιδράσουν στις λαϊκές συνειδήσεις ότι είναι μονόδρομος για το ξεπέρασμα της κρίσης. Πράγματι είναι μονόδρομος για το ξεπέρασμά της σε όφελος του κεφαλαίου, γι' αυτό σε βάρος του λαού. Αλλωστε, δεν κάνουν λόγο καν για τη μείωση μισθών, συντάξεων, γενικά του λαϊκού εισοδήματος, ούτε εναντιώνονται στη νέα φορολογία σε πετρέλαιο θέρμανσης, στους λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ. Κάτι ψελλίζουν για την αναγκαιότητα να μη μεταφερθούν και άλλα είδη κατανάλωσης στον υψηλότερο ΦΠΑ, αλλά είναι για το θεαθήναι. Η «ανάπτυξή» τους δεν πρόκειται να αυξήσει τους μισθούς, να αντιμετωπίσει την ανεργία, να λύσει ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Τα μονοπώλια θα ωφεληθούν και όχι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι. Ο λαός τώρα να προτάξει την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του, με όπλα την πάλη και την ψήφο.

ΠΑΜΕ ΔΕΘ