Σελίδες

24 Αυγ 2010

ΛΑ.Ο.Σ. : Κόμμα - ρεζέρβα σε κάθε αντιλαϊκή συμμαχία


http://tasosnastos.blogspot.com/
«Μοιράζει» τη στήριξη του σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο όνομα του να θωρακιστεί η ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική
Τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής περιμένει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, έχοντας ήδη αποδείξει ότι το κόμμα του είναι αδίστακτο στη διαμόρφωση συμμαχιών που θα θωρακίζουν την κυρίαρχη πολιτική από τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Μοιράζοντας» τη στήριξή του στους δυο πυλώνες του δικομματισμού και την ενιαία στρατηγική τους, ο ΛΑ.Ο.Σ. προωθεί τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη στηρίξει τον υποψήφιο της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας.
Με δεδομένες ωστόσο τις προσωπικές φιλοδοξίες και την μάχη των εσωκομματικών συσχετισμών, στελέχη του ΛΑΟΣ εμφανίζονται να διαφωνούν με αποφάσεις του Γ. Καρατζαφέρη για στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, αλλά και για το γεγονός ότι δε ζητείται καν η γνώμη τους.
Χτες, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1», ο Γ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης, ακόμα και ο ίδιος. Σχολιάζοντας τις διαφωνίες που εξέφρασαν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για επιλογές όπως η στήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Κακλαμάνη στην Αθήνα, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι οι βουλευτές του «είναι παιδιά με κοινοβουλευτική θητεία τριών μόλις ετών (...) Χρειάζεται η εμπειρία του χρόνου (...) Εγώ χαιρέτησα τον παρορμητισμό τους, τον ενθουσιασμό τους κλπ., αλλά βεβαίως, εν συνεχεία, εξήγησα ότι η σκακιέρα είναι πιο πολύπλοκη». Παρακάτω, διεμήνυσε ότι αυτός είναι ο αρχηγός, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ακόμα διαθέσιμος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, λέγοντας «περιμένω να δω και το ΠΑΣΟΚ μήπως αποδεχθεί μία πρόταση που είχα κάνει εγώ, με ένα - δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία εμένα μου πηγαίνουν (...) εάν το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει σε αυτές τις σκέψεις και τις ιδέες, εγώ θα ακολουθήσω». Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε τη στήριξή του και στον Π. Μπακογιάννη.
Ο Μ. Βορίδης σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» διεμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς στον Γ. Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα βρει μπροστά του τις επιλογές του σήμερα, ενώ στον ίδιο ρ/σ ο Κ. Βελόπουλος υπερασπίστηκε τη θέση του ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να στηρίξει στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες αυτόνομες υποψηφιότητες. Υπερασπίστηκε ακόμα το καταστατικό του δικαίωμα «να εκφράζει την άποψή του» αν και, όπως συμπλήρωσε, τελικά ο «πρόεδρος αποφασίζει».

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει!


   Eνημερώνοντας χτες τους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων για το 2010», ενώ κατηγόρησε και όσους αντιτίθενται στο «μνημόνιο», μιλώντας για «λογικές καταστροφής και άρνησης των πάντων, κάτι το οποίο δεν βοηθάει τον μεγάλο εθνικό αγώνα που δίνουμε ως λαός και ως κυβέρνηση». Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες στο λαό, ισχυρίστηκε ότι το μνημόνιο«δεν είναι μια πραγματική κυβερνητική επιλογή», αλλά μια ενδιάμεση κατάσταση (!) για να καλύψει η χώρα τις δανειακές της ανάγκες, καθώς και ότι «όσοι δηλώνουν κατά του μνημονίου, το λιγότερο που κάνουν είναι να εξαπατούν τον ελληνικό λαό»!
   Περισσεύει το θράσος στην κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να παραπλανήσει το λαό και να γλιτώσει από την κλιμακούμενη κατακραυγή. Τον ίδιο σκοπό, άλλωστε, υπηρετούν και όσα παπαγαλάκια υποστηρίζουν ακόμα στους τόπους δουλειάς ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι μια παρένθεση»και πως «θα ξαναγίνει κόμμα σοσιαλιστικό»! Βλέπουν το λαό να τους γυρνάει την πλάτη και κάνουν ό,τι μπορούν για να τον απειλήσουν, να τον τρομοκρατήσουν, να τον εκβιάσουν, να τον εγκλωβίσουν. Τώρα πρέπει να γίνει το βήμα το οριστικού απεγκλωβισμού! 
Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και η ΝΔ. 
Είναι κόμματα του κεφαλαίου, τις δικές του σύγχρονες ανάγκες υπηρετούν σήμερα με την πολιτική τους, όπως έκαναν πάντα. 
   Πρέπει να καταδικαστούν για τα δεινά που φορτώνουν στο λαό. 
Να τους κοπεί μια και καλή ο βήχας και η έπαρση ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων του μόχθου που τους ψήφιζαν και τους ακολουθούσαν μέχρι τώρα.

Στρατηγική επιλογή οι καθολικές ανατροπές




Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Σε άρθρο του ταυτίζει προκλητικά τα συμφέροντα του θύτη με αυτά του θύματος και προαναγγέλλει την παραπέρα θωράκιση του αστικού κράτους


   Τη βίαιη ανατροπή όσων δικαιωμάτων και κατακτήσεων άφησε όρθια το πρώτο κύμα εφαρμογής του μνημονίου και ταυτόχρονα την παραπέρα θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος μέσω του νέου εκλογικού νόμου με στόχο τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας των κομμάτων από το κράτος, εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, με άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Δίνοντας το στίγμα αυτών των σχεδιασμών, ο Γ. Παπανδρέου απείλησε ότι «η προσπάθεια ανάταξης και αναμόρφωσης της Ελλάδας προϋποθέτει την ανατροπή παγιωμένων, εδώ και δεκαετίες, αντιλήψεων και νοοτροπιών», καλώντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην απόλυτη φτώχεια.
Ταυτίζοντας προκλητικά το συμφέρον του θύτη με αυτό του θύματος, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να παρουσιάσει το ξεζούμισμα του λαού

Ενιαίο μέτωπο για την ανατροπή του μνημονίου


   Για την «επικαιροποίηση» του μνημονίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεξέδωσε το παρακάτω σχόλιο:
«Το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο είναι μια ακόμα απόδειξη ότι τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Επιδίωξή τους δεν είναι μόνο να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τον εργάτη και εκτοπίζοντας τους μικρομεσαίους, να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων, ενισχύοντας την κυριαρχία τους. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται σταθερά η εξολόθρευση των στοιχειωδών εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Οσες μεγάλες θυσίες κι αν κάνουν, δε θα υπάρξει κανένα όφελος για τους ίδιους. Γι' αυτό το λόγο, πρέπει να δώσουν ενιαία απάντηση, να συγκροτήσουν ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, για την ανατροπή του μνημονίου, του "ευρωμονόδρομου", για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».

Αδίστακτη και διαρκής επίθεση στο ασφαλιστικό

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του πρόσφατου νόμου - λαιμητόμου, κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν τις νέες ανατροπές


   Καθώς δε στέγνωσε ακόμα το μελάνι του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010, με τον οποίο ενταφιάστηκε ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης, συρρικνώθηκαν οι κύριες συντάξεις και αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, ετοιμάζει και νέο γύρο αντιασφαλιστικής επίθεσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ


   Νέα καταιγιστικά μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα πλήξει βίαια και ανεπανόρθωτα το εναπομείναν λαϊκό εισόδημα, και θα επιδεινώσει τους όρους ζωής και εργασίας των λαϊκών στρωμάτων, προβλέπει η εφαρμογή του «επικαιροποιημένου Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής», που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή. 
Το 50 σελίδων κείμενο, προβλέπει την επιβολή νέων σαρωτικών φοροεισπρακτικών μέτρων, περικοπές των κρατικών δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ, σε σχέση με τους αρχικούς κυβερνητικούς στόχους, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, όπου κατ' ουσίαν καταργείται η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επιπλέον μέτρα στο συνταξιοδοτικό σύστημα, με πρόσχημα την ολοκλήρωση το 2011 των αναλογιστικών μελετών, δραστικές παρεμβάσεις στις δαπάνες Υγείας και νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο, την παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο των πιο κερδοφόρων και δυναμικών επιχειρήσεων, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μετέχει σήμερα το Δημόσιο. 
Η δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου επαληθεύει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι η επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ο λαός έχει τώρα τον πρώτο λόγο στην οργάνωση της πάλης του για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να ηττηθεί η στρατηγική που τα επιβάλλει, να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Οργάνωση της αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη του λαού

http://tasosnastos.blogspot.com/
«Κριτήριο θετικής δυναμικής για τις πολιτικές εξελίξεις και τα λαϊκά δικαιώματα αποτελεί η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ», σημείωσε ο Κ. Κωτσαντής, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»






Η ηρωική εποποιία του ΔΣΕ, ο δίκαιος, λαϊκός, αντιιμπεριαλιστικός, ταξικός αγώνας του αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη στις μάχες του σήμερα. Τις μνήμες, τα διδάγματα και την προοπτική που περικλείει μέσα της αυτή η παρακαταθήκη ζωντάνεψαν την Κυριακή, στη Λυκόρραχη του Γράμμου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και το ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι. Ακολούθησε χαιρετισμός από τονΤάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το μνημείο - σύμβολο που έστησε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους σταυραϊτούς του Δημοκρατικού Στρατού.
Στην ομιλία του ο Κ. Κωτσαντής σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Ο ΔΣΕ ήταν ένας λαογέννητος στρατός, που δημιουργήθηκε μέσα στον αγώνα για να υπερασπιστεί την τιμή, την αξιοπρέπεια και τη ζωή του λαού από τους σφετεριστές της λευτεριάς του. Ενας λαογέννητος στρατός

Απάντηση στις απειλές

http://tasosnastos.blogspot.com/

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Απάντηση στις απειλές που δέχεται το Ιράν χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινετζάν το πρώτο μη επανδρωμένο βομβαρδιστικό που παράχθηκε από την βιομηχανία της χώρας του και την Κυριακή έκανε την πρώτη δοκιμαστική του πτήση. «Πρεσβευτής θανάτου» για τους εχθρούς του όπως συμβολικά λέγεται το αεροσκάφος τύπου «Karrar» αποτελεί, σύμφωνα με την ιρανική ηγεσία, και «ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας». Μιλώντας σε ειδική τελετή ο Αχμαντινετζάντ ανέφερε πως σκοπός του «Καράρ» είναι «να κρατά τον εχθρό παράλυτο στις βάσεις του», εξήρε το στρατιωτικό πρόγραμμα αμυντικής αυτοτέλειας της χώρας του και διαβεβαίωσε για τη συνέχισή του, μέχρι «οι εχθροί της ανθρωπότητας να χάσουν κάθε ελπίδα ότι μπορούν ποτέ να επιτεθούν στο Ιράν».
Αναφερόμενος στις απειλές που εκτοξεύει το Ισραήλ για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Αχμαντινετζάν υποστήριξε πως θεωρεί «απίθανο» να εξαπολύσει μια επίθεση, ωστόσο υποστήριξε πως αν τελικά προχωρήσει, «η έκταση των αντιδράσεων της Τεχεράνης θα συμπεριλάβει όλο τον πλανήτη».
Η δοκιμαστική πτήση του πρώτου μη επανδρωμένο βομβαρδιστικού του Ιράν έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη φόρτωση των 163 ράβδων καυσίμου στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, καθιστώντας τον λειτουργικό. Στην όλη διαδικασία ήταν παρόντες τόσο ο αντιπρόεδρος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, όσο και ο Σεργκέι Κιριγένκο, επικεφαλής της ρωσικής πυρηνικής υπηρεσίας «Rolsatom» που διηύθυνε την κατασκευή του σταθμού.
Η φόρτωση όλων των ράβδων καυσίμων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτέμβρη, υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για να φτάσει ο αντιδραστήρας στο 50% της ισχύος του και ο σταθμός θα μπορέσει να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο στα τέλη του Οκτώβρη ή στις αρχές του Νοέμβρη.
Το Ισραήλ χαρακτήρισε το γεγονός «απολύτως απαράδεκτο» ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δε συνιστά απειλή για τη μη διασπορά των πυρηνικών όπλων, πως οι εγκαταστάσεις είναι για ειρηνική χρήση και η λειτουργία τους τελεί υπό την εποπτεία της ΙΑΕΑ, με τη συνδρομή της Ρωσίας.

Η «επικαιροποίηση»

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Η δημοσιοποίηση, την προηγούμενη Παρασκευή, της λεγόμενης επικαιροποίησης του «μνημονίου», ήταν μια καθόλα αναμενόμενη κλιμάκωση της επίθεσης που έχει εξαπολύσει, από την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας για την αντιμετώπιση δήθεν των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, το ΚΚΕ με ειδική ανακοίνωσή του προειδοποιούσε τους εργαζόμενους ότι «το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. 
Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά».
 Από αυτή την άποψη αποτελεί μέγιστη υποκρισία και απροκάλυπτη απάτη, η υποτιθέμενη έκπληξη ορισμένων, που ενώ με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν την αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, εμφανίζονται έκπληκτοι με το κείμενο της επικαιροποίησης.
   Η αποστολή που έχουν αναθέσει οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει δύο στόχους, οι οποίοι πρέπει να εκπληρωθούν ταυτόχρονα. Αυτό που λέμε, μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: 
Πρώτον, να κάνει όσο γίνεται πιο αναίμακτη την έξοδο της άρχουσας τάξης από την σφοδρότατη οικονομική κρίση. Κρίση που προκάλεσε η τεράστια κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Δεύτερον, να αξιοποιήσει το φόβητρο της κρίσης για να δημιουργήσει νέα οικονομικοκοινωνικά δεδομένα, ώστε να εξασφαλιστεί ακόμα υψηλότερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων για τη μετά την κρίση περίοδο. 
   Με δυο λόγια, στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στόχος όλων των κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, είναι, αφ' ενός, να στηρίξουν με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα (οικονομικές ενισχύσεις, απαλλαγή από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένες δημόσιες παραγγελίες, αναθέσεις έργων κλπ.) τις τράπεζες και τις πολυεθνικές να αντέξουν σε μια περίοδο που η παραγωγική δραστηριότητα πέφτει κατακόρυφα και άρα μειώνονται τα έσοδά τους και, αφ' ετέρου, να επιβάλλουν, στο όνομα της κρίσης, τέτοιες αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων στις σχέσεις παραγωγής (μικρότερα μεροκάματα και μισθούς, ακόμα ελαστικότερες συνθήκες απασχόλησης - αμοιβής, ελευθερία απολύσεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων), ώστε κατά την επόμενη φάση του οικονομικού κύκλου, μαζί με την αυξημένη κερδοφορία τα μονοπώλια να τσεπώσουν ακόμη μεγαλύτερο μέρος από τον παραγόμενο πλούτο, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, που παράγεται από τα λαϊκά στρώματα.
   Οι νέες, ακόμα πιο επώδυνες για το λαό, εφιαλτικές ανατροπές που σχεδιάζουν σε βάρος των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων τα επιτελεία της οικονομικής ολιγαρχίας της ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Παπανδρέου, αυτά που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο για παραπέρα χειροτέρευση στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, τα όρια εργασίας και το ύψος των συντάξεων, δεν αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου.
   Η πλουτοκρατία έχει βαλθεί να ξεμπερδέψει εντελώς, απόλυτα και οριστικά, ακόμα και με τα ίχνη λαϊκών κατακτήσεων προηγούμενων δεκαετιών. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι απάνθρωπες μεθοδεύσεις της, η εγκληματική της πολιτική, η απροκάλυπτη τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει ενάντια στους λαούς, θα σταματήσει μόνο αν τα θύματα αυτής της πολιτικής σηκώσουν το κεφάλι, δείξουν το μπόι τους και με την αγωνιστική τους παρέμβαση βάλουν φραγμό. 
   Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι την κατρακύλα και τον εξανδραποδισμό των λαϊκών στρωμάτων, μόνο εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι με τους συμμάχους τους, μπορούμε να αποτρέψουμε και να στρέψουμε το καράβι της κοινωνίας σε άλλες, ριζικά διαφορετικές και προς όφελος του λαού ρότες.

ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ...

Ο «ανεξάρτητος»...
Το καλύτερο παράδειγμα για το τι σημαίνει «ανεξάρτητος» και «υπερκομματικός» υποψήφιος δήμαρχος δίνει με την αυτοανακήρυξή του στο Καρπενήσι ο Κ. Μπακογιάννης. Ο ίδιος αυτοσυστήθηκε σαν «ανεξάρτητη» και «υπερκομματική» υποψηφιότητα, είπε ότι «δεν περισσεύει κανείς» και ξόρκισε τις «ομαδοποιήσεις», τους «διαχωρισμούς» του παρελθόντος, για να διευκολύνει τη στήριξή του από τη ΝΔ, με δεδομένο ότι τυχαίνει και γιος της διαγραμμένης Ντ. Μπακογιάννη.
Την ίδια μέρα, πηγές της ΝΔ διέρρεαν ότι ο Α. Σαμαράς δεν σκοπεύει να υποδείξει άλλον υποψήφιο για το δήμο, δίνοντας επί της ουσίας το χρίσμα στον «ανεξάρτητο» (!) Μπακογιάννη, τον οποίο, σημειωτέον, ετοιμάζεται να στηρίξει και ο ΛΑ.Ο.Σ., αν το ΠΑΣΟΚ δεν επιλέξει κάποιον καλύτερο (!),

Κυβερνητικό δούλεμα και για την Παιδεία...

http://tasosnastos.blogspot.com/
  ΜΑ ΚΑΛΑ, αφού η Αννα Διαμαντοπούλου έβαλε σε τάξη το υπουργείο Παιδείας, τότε γιατί συζητάμε περί ...αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σχετικών πιστώσεων;
Υποτίθεται πως όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς τους επανέφερε στις τάξεις.
Επίσης - όπως λέει - έκοψε τους υπεράριθμους με τις βολικές μεταθέσεις και γενικώς έκανε αναδιανομή προσωπικού προς όφελος της Παιδείας και της χώρας.
Τους αναπληρωτές, λοιπόν, τι τους θέλει τώρα και υποτίθεται ότι μας κάνει ...χάρη και ο Παπακωνσταντίνου που θα εγκρίνει κάποια κονδύλια;
Μήπως - λέμε μήπως - γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι δάσκαλοι και καθηγητές; Μήπως γιατί τα χρήματα που δίνουν για την Παιδεία είναι ελάχιστα; Μήπως, γιατί προτιμούν τη μερική απασχόληση και την ομηρία ανθρώπων από το να καλύψουν πραγματικά τα κενά;
Τελικά, μήπως γιατί η προσπάθεια να αποδοθούν τα προβλήματα της Παιδείας στον ...κακό χαρακτήρα των λειτουργών της Παιδείας ήταν μεγάλο δούλεμα;
Η κοινή λογική αυτό λέει, όμως φαίνεται πως έρχεται σε αντίθεση με το πρωτοπόρο πνεύμα της υπουργού Παιδείας, που έχει καταφέρει να ...την καταργήσει, για χάρη του Μνημονίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ.
Ομως, επειδή κατά τεκμήριο ο χώρος της Παιδείας αποτελείται από λογικούς ανθρώπους, διαβλέπουμε δύσκολη τη χρονιά που ξεκινάει. Και δεν αναφερόμαστε στα σχολεία που θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή.
Για την ηγεσία του υπουργείου λέμε, που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και προκαλεί την οργή γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών.
   ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, πολύ ωραίο θεωρητικά αυτό το «ψηφιακό σχολείο», για το οποίο μας μιλάει η Α. Διαμαντοπούλου, που μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκονται - ως γνωστόν - στην αιχμή της τεχνολογίας.
Μάλλον, όμως, έχουν μπερδευτεί λίγο, γιατί αυτό που πάνε να φτιάξουν είναι το ... «εικονικό σχολείο». Αυτό που θα υπάρχει μόνο ως συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας...

«Αντι-μνημόνια» προσωπεία


http://tasosnastos.blogspot.com/
   Να αποπροσανατολίσουν το λαό από τη ρίζα των προβλημάτων του, αλλά και να κρύψουν τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για την αμείωτη ένταση της αντεργατικής επίθεσης, πολλοί από εκείνους που καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το Νοέμβρη σε «αντι-μνημόνια» κατεύθυνση.
Ετσι, η Νέα Δημοκρατία ζητά στήριξη, γιατί με αυτόν τον τρόπο - ισχυρίζεται - η κάλπη θα καταγράψει ότι ο λαός καταδικάζει το μνημόνιο. Ποιος; Το κόμμα, που, για να ξεγελάσει το λαό, καταψήφισε τις σχετικές ρυθμίσεις στη Βουλή, αλλά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν όλα όσα απαιτεί η ενεργοποίηση του «μηχανισμού στήριξης»: Ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, κατάργηση της σταθερής εργασίας κ.τ.λ. Μάλιστα, η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση είναι ότι ...καθυστερεί και δε χειρίζεται αποφασιστικά τις αντιδράσεις των εργαζομένων (σ' αυτή την κατεύθυνση π.χ. ζητούσε παρέμβαση ενάντια στον αγώνα των ναυτεργατών που συν τοις άλλοις αντιστέκονται στην άρση του καμποτάζ - θέμα άρρηκτα δεμένο με την απελευθέρωση των Μεταφορών που επιταχύνει το μνημόνιο). Τα ίδια λέει και ο ΛΑ.Ο.Σ. που βγαίνει και καλεί σε «αντι-ΠΑΣΟΚ» στάση, ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεχάσει ο λαός ότι το κόμμα αυτό όχι μόνο υπερψήφισε το σχετικό νόμο, αλλά και ότι στηρίζει σταθερά οποιαδήποτε στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας.
   Εξίσου επικίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα, όμως, είναι και το πλαίσιο, στο οποίο προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίες απομονώνουν το περιεχόμενο του μνημονίου και κρύβουν τα ταξικά συμφέροντα που εξυπηρετεί. Σπεύδουν μάλιστα να χύσουν νερό στο μύλο της λαϊκής εξαπάτησης με κάθε αφορμή, παρουσιάζοντας κάθε διαφωνία στο μνημόνιο ως συνολική εναντίωση στην αντεργατική πολιτική, (ανα)τροφοδοτώντας τις αδιέξοδες αναλύσεις περί «ρωγμών» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και άρα δυνατοτήτων να βρει το ΠΑΣΟΚ τον «παλιό, καλό του εαυτό»...
   Το μνημόνιο, όπως