Σελίδες

21 Αυγ 2010

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτέμβρη




http://tasosnastos.blogspot.com/

Στη πλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων ενόψει της ΔΕΘ

Αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους στις 11 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα δίνουν οι ταξικές δυνάμεις με μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, φτωχομεσαίους αγρότες, νέους και γυναίκες, καλώντας το λαό να καταδικάσει τα νέα μέτρα στήριξης των μονοπωλίων που ετοιμάζει η κυβέρνηση (και θα προηγηθούν, χαρακτηρίσουν αλλά και συνοδεύσουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες που θα γίνουν από το βήμα της ΔΕΘ). Μέτρα και πολιτική την οποία δε μπορεί να εμποδίσει παρά η οργανωμένη πάλη του λαού ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, όπως τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ (η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στον αυριανό κυριακάτικο «Ριζοσπάστη).
«Αναδιανομή της φτώχειας και νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα θα εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, υλοποιεί την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, με το αντιλαϊκό μνημόνιο, ότι έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης. «Σαρώνουν ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις στη μόνιμη δουλειά, στο ανθρώπινο μεροκάματο και σύνταξη, στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια. Βάζουν ταφόπλακα στο μέλλον των εργαζόμενων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα της νεολαίας, που θα ζήσει χρόνια μεσαιωνικής βαρβαρότητας. Με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων, βιομηχάνων και εφοπλιστών, τρομοκρατούν το λαό, χτυπούν το κίνημα των εργαζόμενων. Ληστεύουν τους εργαζόμενους, οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες, ξεριζώνουν τους μικρούς αγρότες για να σώσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες».
Να στηθούν Επιτροπές Αγώνα παντού
«Μπροστά στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης οι αγώνες των εργαζόμενων πρέπει να περάσουν από την άμυνα στη συντονισμένη πανεργατική αντεπίθεσηΟ συντονισμένος πανεργατικός ταξικός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος για να ακυρωθεί στην πράξη το μνημόνιο και οι νόμοι του» σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί στο πλαίσιο αυτό: «Να στηθούν εργατικές - λαϊκές επιτροπές αγώνα σε κάθε επιχείρηση, κλάδο και λαϊκή γειτονιά. Να αντιμετωπίζουν άμεσα όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Να μαζικοποιηθούν, να ζωντανέψουν τα συνδικάτα, ιδιαίτερα με νέες γενιές εργαζόμενων. Οι αγώνες πρέπει να δυναμώσουν, να έχουν διάρκεια, σχεδιασμό, αντοχή και πολιτικό στόχο. Ο πολιτικός στόχος των αγώνων όχι μόνο για εναλλαγή κομμάτων αλλά για ριζική αλλαγή πολιτικής και δρόμου ανάπτυξης, δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.Οι αγώνες να σημαδέψουν στην καρδιά του προβλήματος, στην αιτία της κρίσης: Τη συσσώρευση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, την ατομική - καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μεγάλα μέσα παραγωγής, το ότι οι εργαζόμενοι παράγουν για να πλουτίζει μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών».
Καταλήγοντας, η Γραμματεία επισημαίνει την ανάγκη: «Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, η ΠΑΣΕΒΕ στους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, η ΠΑΣΥ στη φτωχή αγροτιά, το ΜΑΣ στους σπουδαστές. Να γίνουν βήματα για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζομένων - μικρών επαγγελματιών της πόλης - μικρών αγροτών του χωριού, της μόνης ικανής να αλλάξει το δρόμο ανάπτυξης της χώρας. Να βάλει, σχεδιασμένα από τους εργαζόμενους, τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία των εργαζόμενων και όχι των κερδών των μονοπωλίων».