Σελίδες

13 Μαΐ 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση φοιτητών στη Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, και μαζί της η ΝΔ και το ΛΑΟΣ - που είναι σύμμαχός της και χορηγός της προβοκάτσιας - πρέπει να πάρουν Νόμπελ επεξεργασμένης υποκρισίας, αντιπερισπασμού και...ιδεολογικής τρομοκρατίας, μαζί και με τον ΣΕΒ και όλους τους υπόλοιπους. Επιχειρούν να περάσουν προς το λαό ότι η βασική αιτία της κρίσης είναι η κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος» είπε η κα Παπαρήγα.

«Αυτομαστιγώνονται, μπορεί να φάνε και κάποιους υπουργούς και στελέχη τους μόνο και μόνο για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Πέραν της υποκρισίας, πρόσθεσε, χρησιμοποιούν τη συκοφαντία με το επιχείρημα "όλοι είναι διεφθαρμένοι και τα κόμματα και ο λαός" αλλά και με την ιδεολογική τρομοκρατία της απειλής να χρεοκοπήσει η χώρα.

Τόνισε ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συνίσταται στη δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτικού εργατικού-λαϊκού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, προσθέτοντας ότι πολιτικό υποκείμενο της πάλης είναι οι εργάτες, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες.

Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, χωρίς επιτηρήσεις, χωρίς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ανθρώπινο δυναμικό, μορφωμένο και έμπειρο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διατροφής χωρίς προσφυγή στα μονοπώλια και διαθέτει σύγχρονες επιχειρήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ο πανεθνικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος κατά μονάδα και κλάδο", διευκρίνισε η κ. Παπαρήγα, αναλύοντας την πρόταση του ΚΚΕ.



Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά και στην επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το Κομμουνιστικό Κόμμα, και ειδικότερα στο «κατά πόσο το ΚΚΕ σέβεται ή όχι το Σύνταγμα, ένα ερώτημα που μπαίνει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, με ασφαλίτικο τρόπο».

«Το Σύνταγμα για το κόμμα μας είναι αποτέλεσμα του συσχετισμού δύναμης. Το Σύνταγμα του ΄74 σαφώς ήταν καλύτερο από το προηγούμενο Σύνταγμα. Δεν είναι όμως ένα άμεσα λαϊκό Σύνταγμα. Αυτό που επιδιώκουν να επιβάλλουν στο κόμμα μας είναι να παραιτηθεί από το πρόγραμμά του για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Επιχειρούν την ιδεολογική τρομοκρατία του λαού, με την ποινικοποίηση της σκέψης, της ιδεολογίας και της επιθυμίας», είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι "δεν θα το επιτρέψουμε, δεν εξαρτούμε τη στρατηγική και τη δράση μας με βάση το αν αρέσουν στον κ. Σαμαρά, τον κ. Μάνο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Καρατζαφέρη ή τον κ. Τσίπρα».

Τόνισε ακόμη, ότι «απέναντι στην υποκρισία, την απειλή και τον αυταρχισμό είναι απαραίτητο να βαθύνει το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο και να ενισχυθούν οι λαϊκοί αγώνες που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις της αντεπίθεσης που θα λήξει με νίκη».

Κάλεσε, δε, τους νέους να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτούς τους αγώνες τους οποίους χαρακτήρισε «τους σκληρότερους από το 1974 και μετά, με πολλές ιδιαιτερότητες και με κύριο χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση που προτείνεται θίγει καίρια και άμεσα τη νεολαία των λαϊκών και των μέσων στρωμάτων».



Για επίσκεψη Ερντογάν



Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε σε "βάσιμους φόβους ότι θα υπογραφεί ή θα προετοιμαστεί η συμφωνία με τον Ερντογάν για το Αιγαίο, για τη συνεκμετάλλευση των πετρελαίων".

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι τις τελευταίες μέρες δίνονται άτυπα οδηγίες για αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών στα τέσσερα αντί για τα έξι ναυτικά μίλια που ίσχυε κανονικά μέχρι σήμερα.-

Tώρα είναι ξεκάθαρο… Το ΔΝΤ (ΗΠΑ) αποφάσισαν μια νέα κατοχή της λεγόμενης «ενωμένης» Ευρώπης. Έφθασε η ώρα της Ιταλίας (Toccherà anche all’Italia. Il Fmi ne è certo...)

Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου
Σύμφωνα με το έγκυρο και ιστορικό ιταλικό περιοδικό “Rinascita”, ήρθε η ώρα της Ιταλίας…
Έκθεση του ΔΝΤ, στην ουσία την καλεί να προσφύγει στο μεγάλο οικονομικό όπλο επικυριαρχία των ΗΠΑ…
Το πείραμα και το δήθεν «όραμα» για μια αυτόνομη γηραιά ήπειρο τελειώνει. Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν άλλους πειραματισμούς, αγοράζουν κυβερνήσεις ώστε να προσφεύγουν στο ΔΝΤ…
Για την Ελλάδα, η “Rinascita” επισημαίνει: «Αν η Ελλάδα ήταν ακόμη χώρα με δικό της νόμισμα, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, γιατί θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ, που έχουν ένα δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας (25%), και μάλιστα για 6ο συνεχόμενα χρόνια. Κόβουν χρήμα, πληρώνουν μέρος του χρέους και εκτοξεύουν χωρίς όρια την οικονομία. Κάτι που για δεκαετίες κάνουν και οι Γιαπωνέζοι.
Εκτός από τις ΗΠΑ που είναι υπερχρεωμένες (10.400 δισεκατομμύρια δολάρια με τάση αύξησης που θα φθάσει τα 29 σε 3 χρόνια), η Ιαπωνία έχει ένα χρέος 200%, σε σχέση με το ΑΕΠ, η Αγγλία το ίδιο χρέος με την Ελλάδα και πρέπει να λάβει δάνειο 500 δισεκατομμυρίων στερλινών, για τα επόμενα 5 χρόνια…»
Ολόκληρο το άρθρο και η ανάλυση, ΕΔΩ (Toccherà anche all’Italia. Il Fmi ne è certo...)
Δεν είμαστε οικονομολόγοι, ούτε δημοσιογράφοι, όμως το γεγονός πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προσδέσουν στο άρμα τους (ΔΝΤ) την Ευρώπη, είναι φανερή η νέα ΚΑΤΟΧΗ!
Μετά τη λεγόμενη απελευθέρωση από το ναζισμό (ας είναι καλά τα ΕΑΜ της Ευρώπης και η τότε ΕΣΣΔ), κυριάρχησαν ως στρατιωτικοί κατακτητές.
Αργότερα, χρησιμοποίησαν τις χούντες στην Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και αυταρχικά-αστυνομικά καθεστώτα.
Κατόπιν λεγόμενες κεντροαριστερές κυβερνήσεις για να περνάνε την πολιτική τους (π.χ. πρωθυπουργός της Ιταλίας ο πρώην ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Μάσιμο Ντ’Αλέμα, για να χρησιμοποιούν τις βάσεις για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας).
Σήμερα επιλέγουν κυβερνήσεις που προσαρτούν τις χώρες τους στο άρμα τους, το ΔΝΤ!
Πως είπατε;