Σελίδες

31 Δεκ 2010

Ο Λά.Ο.Σ εκτελεί... μετανάστες!

Ανατριχίλα και οργή προκαλεί χτεσινή ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για το θάνατο του Αιγύπτιου εργάτη που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, και μάλιστα Κυριακή, σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, του οποίου την καθαριότητα είχε αναλάβει εργολαβικά το συνεργείο που τον απασχολούσε, ανασφάλιστο όπως προέκυψε.
Ενας άνθρωπος χάθηκε, άφησε πίσω του τέσσερα ορφανά κι όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν μπορεί ούτε να υποκριθεί ένα στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην οικογένεια του αδικοχαμένου που θρηνεί την απώλειά του. Και αναφέρει κυνικά στην ανακοίνωσή του: «Ο τραγικός θάνατος του ανασφάλιστου Αιγύπτιου καθαριστή τζαμιών καταδεικνύει, αφενός μεν, την επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και αφετέρου φέρνει στο φως και πάλι την αναλγησία του Δημοσίου. Με την ευκαιρία αυτή τίθεται και το ζήτημα του πόσοι και ποιοι αλλοδαποί δουλεύουν σε εταιρείες που ασχολούνται με την καθαριότητα των υπουργείων και έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες»...

Αν και γνωστό το μίσος του ΛΑ.Ο.Σ. για την εργατική τάξη και ιδιαιτέρως για εκείνο το τμήμα της που αποτελείται από μετανάστες, η ωμότητά του σοκάρει. Ενας ακόμα εργάτης χάθηκε εξαιτίας των συνθηκών που έχει διαμορφώσει μια πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργάτες σαν αναλώσιμα, μια πολιτική που ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει, κι αντί τουλάχιστον να σιωπά, βγάζει και γλώσσα! Και υποδεικνύει τον νεκρό και κάθε άλλο μετανάστη, υποψήφιο θύμα αυτής της πολιτικής σαν δυνάμει «κατασκόπους» σε βάρος της χώρας όπου κατέφυγαν. Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου