Σελίδες

18 Δεκ 2010

Εγκληματική κυβέρνηση

Τι συμβολίζει άραγε αυτό που
 φοράει ο ΓΑΠ;;;;


FRONTEX. Μια άγνωστη λέξη που προστέθηκε στο λεξιλόγιο της καθημερινής ανημπόριας των Ελλήνων. Μια λέξη επιπρόσθετη στη σωρεία των λέξεων που συνθέτουν την τραγικότητά τους. Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως φύλακας άγγελος των συνόρων κι ως τιμωρός κάθε μορφής εγκληματικών στοιχείων που θα θελήσουν να διαταράξουν την ανύπαρκτη ευνομία και ηθική ισορροπία της χώρας. Μια επιπλέον λαθροχειρία μιας άκρως επικίνδυνης κυβέρνησης, που συνηθίζει να παρουσιάζει το πιο αντιλαϊκό ως το πιο φιλολαϊκό και καλοπροαίρετο. Τη δεκαετία του 1950 οι Ελληνες γνώρισαν την ετεροδικία του 6ου αμερικανικού στόλου. Ηταν η εποχή που σημαδεύτηκε από τη φράση «κορίτσια ο στόλος» και συνοδεύτηκε από την ασυλία πάσης φύσεως εγκληματικών ενεργειών μεθυσμένων ανδρών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Τώρα με τη FRONTEX η ασυλία επεκτείνεται σε μια σειρά προνομίων στην ελληνική επικράτεια από μια πολυεθνική μάζωξη πάσης φύσεως εγκληματικών στοιχείων και φασιστοειδών από χώρες κυρίως των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών. 

Φαίνεται ότι η φασιστική παλινόρθωση του καπιταλισμού έχει παρενέργειες και εκτός των συνόρων τους στην υπηρεσία της βρώμικης δουλειάς των «προθύμων».
Το δράμα της Ελλάδας επεκτείνεται από τον τομέα της οικονομικής υποδούλωσης του λαού στην εθνική υποδούλωση. Η κυβέρνηση των «νεόκοπων Μουσολίνηδων», του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για τα συμφέροντα φυσικά της πλουτοκρατίας, δείχνει να επεκτείνει τον επικίνδυνο ρόλο της στα εθνικά θέματα των διεθνών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής.
Το ζήτημα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Η οικονομική υποδούλωση ενός λαού δύναται να αλλάξει κάτω από την πίεση οικονομικών συγκυριών και λαϊκών αγώνων. Η εθνική όμως υποδούλωση, η εκχώρηση οιωνδήποτε κυριαρχικών δικαιωμάτων δύσκολα ανατρέπονται όταν μάλιστα συνοδεύονται από επίσημες συμφωνίες και υπογραφές κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων. Τέτοιες συμφωνίες και υπογραφές υπάρχουν στις δραστηριότητες των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων. Αυτό είναι πάντα επίκαιρο με το συνεχές πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο Αιγαίο
και την ελληνική κυβερνητική ενδοτικότητα. Είναι κάτι που ουδείς γνωρίζει την ήδη υπάρχουσα κινητικότητα των σκοτεινών γραφείων της μυστικής διπλωματίας. Είναι το επόμενο βήμα κυβερνητικών ενεργειών που θα βγουν στην επιφάνεια στο άμεσο μέλλον για να επιβεβαιώσουν την τραγική κατάσταση της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση των «νεόκοπων Μουσολίνηδων» επιδίδεται να «κατατροπώνει» τους αντίπαλους πολιτικούς στη Βουλή σαν να συζητά στα καφενεία του χωριού, π.χ., στην πολιτική κριτική βουλευτή του ΚΚΕ, η γνωστή για την πολυλογία της υφυπουργός Παιδείας απάντησε ως τυμβωρύχος ξεθάβοντας την πάλαι ποτέ «σταλινολογία». Ολα αυτά τα άνευ αξίας κυβερνητικά «ευτράπελα» θα μπορούσαν να μην προσεχτούν εάν δεν αποτελούσαν το χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας αντεργατικής - αντιλαϊκής κυβέρνησης στο εσωτερικό και μιας ενδοτικής στο εξωτερικό. Ολα δείχνουν ότι ο λαός βρίσκεται σε μια άκρως επικίνδυνη κυβερνητική περίοδο. Το ζήτημα της κοινωνικής αλλαγής είναι στην ημερήσια διάταξη.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου