Σελίδες

7 Δεκ 2010

Εργατοπατέρες & Εργατοπροδότες (σχετικό βίντεο).

Είναι πρωτοφανές! Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά, ακόμα και από τους πιο ξεφωνημένους ξεπουληματίες των εργατικών αγώνων:

Εφτασαν στο σημείο, τη στιγμή της πιο ανελέητης επίθεσης κατά της εργατιάς, να κουβεντιάζουν πίσω από την πλάτη της και να συμφωνούν με τους βιομήχανους πώς θα τη γδάρουν!
*
Αυτοί που πρωτοστάτησαν να απολυθούν οι εργαζόμενοι στα «stage», που σαμποτάρισαν τον αγώνα των συμβασιούχων, που υπογράφουν τα 18 λεπτά «αύξηση» με τον ΣΕΒ, που «τραπεζώνονται» στους «διαλόγους», που μετά τις εκλογές υποδέχτηκαν το αντιλαϊκό κρεσέντο του πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται κοντά στις θέσεις που εκφράζουν οι εργαζόμενοι» (!),

έφτασαν να τα κάνουν πλακάκια με τους κεφαλαιοκράτες και η αντίδρασή τους στο «φτύσιμο», μόλις πιάστηκαν στα πράσα, ήταν να ανοίξουν ...ομπρέλα!
*
Δεν υπάρχει λέξη που να περιγράφει το κατάντημά τους.
*
Δεν είναι ούτε τσιράκια της εργοδοσίας, ούτε τσανακογλείφτες του κυβερνητισμού, ούτε πεμπτοφαλαγγίτες του κινήματος, ούτε τιποτένιοι χαρτογιακάδες της αριστοκρατίας που λυμαίνονται θώκους.
*
Είναι κάτι πολύ χειρότερο:
Είναι εργατοΠΡΟΔΟΤΕΣ!
«Κατέκτησαν» - επαξίως - τον «τίτλο», που αρμόζει σε ό,τι πιο ποταπό, ό,τι πιο χυδαίο, ό,τι πιο γλοιώδες μπορεί να βρει απέναντί του ο εργάτης που παλεύει για μισθό, για δουλειά, για ζωή.
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο: ΕργατοΠΡΟΔΟΤΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου