Σελίδες

3 Δεκ 2010

Σπίθες και φούμαρα


Κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψουμε την στάση που κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες.
Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική κίνηση «Σπίθα» που ανακοίνωσε σήμερα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «ανεμόμυλος» που γυρίζει όχι ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, αλλά ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος που βολεύει τα προσωπικά του συμφέροντα. 


Πρέπει να είναι η μοναδική «αριστερή προσωπικότητα» -πιθανόν και ο Λεωνίδας Κύρκος- που στήριξαν με τόσο θέρμη, τις τελευταίες δεκαετίες το αστικό πολιτικό σύστημα. Και δεν μιλάμε για γραφικές δηλώσεις που έχει κάνει του τύπου «πρέπει να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για τον Χριστόδουλο» -αναφερόταν στον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο- ούτε στην αγιογραφία που έκανε πρόσφατα στον Πάγκαλο σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Δεν μπορεί όμως να ξεχάσουμε το «Καραμανλής ή τανκς» που είπε το ’74, ότι χρημάτισε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι βγήκε με τις πιτζάμες του στην τηλεόραση για να καλύψει την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που είχε προχωρήσει στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί αλλά θεωρούμε ότι και η σημερινή του κίνηση αποσκοπεί στην επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και να απολαμβάνει ναρκισσιστικά τη δημοσιότητα.
πηγή : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/10, 10:45 π.μ.

    Σε 2 αράδες κατατρόπωσες τον μίκη!
    εύγε!
    πόσο "μεγάλος" είσαι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/10, 5:07 μ.μ.

    Όσο για τον Μίκη (Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών) , καλές και καλοδεχούμενες όλες οι συμβολές στη μάχη κατά αυτής της πολιτικής. Όμως η αντιπαράθεση εδώ είναι ταξική, όχι εθνική. «Εθνική» θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει εμμέσως μόνο στο βαθμό που ταυτίζει το εθνικό με το ταξικό συμφέρον της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, εξαιρώντας τη μεγάλη και τη μονοπωλιακή αστική τάξη και τους υπηρέτες της που δυστυχώς ακόμη είναι πάρα πολλοί. Η οικονομική ολιγαρχία του τόπου με σύσσωμη την πολιτική της εκπροσώπηση, ταυτίζεται με τους ξένους δανειστές και το μνημόνιο, συμμετέχει στη ληστεία του λαού και ιδίως της εργατικής τάξης και συμμαχεί με το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/12/10, 12:49 π.μ.

    ο Μικης δεν εχει αναγκη τα φωτα της δημοσιοτητας παιδες!!
    εκτειθεται, μιλαει, κανει λαθη, αλλα πανω απο ολα ειναι ο μονος που εχει απομεινει σε αυτη τη χωρα που ισως εμπνευσει το λαο να σηκωθει απο τους καναπεδες...εαν η αντιπαραθεση ειναι ταξικη η εθνικη, εμενα πολυ λιγο με απασχολει...οποιος δεν τον χωνευει απλα να πιει μια σοδα και θα του περασει!!!μονο τετοιοι ανθρωποι μπορουν να ξεσηκωσουν τον κοσμο...ανθρωποι που εχουν πολιτισμο και εχουν αποδειξει πως αγαπανε αυτο τον τοπο!!!Ο Μικης εχει ανεβασει την Ελλαδα και ειναι ευτυχημα για ολους μας που αποφασισε να μιλησει εστω και αυτη την υστατη στιγμη...(παρα τα 85 του χρονια!!).Τι να μας πει η αριστερα της παπαρηγα η του τσιπρα η του κουβελη η του αλαβανου πια??λογακια για να κρατανε τα μαγαζακια τους ανοιχτα??μακαρι να ειχαμε κι αλλους σαν το Μικη...ελεος πια με τη μπουρδολογια και τις υπαρξιακες αναζητησεις της αριστερας!!!
    ...και το Βελουχιωτη και το Ριτσο επειδη τολμησαν να διαφοροποιηθουν απο το κοπαδι σας τους βριζατε καποτε!!!αντε γειααααα σας και παντα μακρυα σας!!!...παμε μαζι ΜΕΓΑΛΕ ΜΙΚΗ!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/12/10, 4:55 μ.μ.

    "Ε!καλλιτέχνης εἰναι,τι να του κάνουμε,καλλιτεχνικά τα βλέπει τα πράγματα...."Και όποιος κατάλαβε,κατάλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/12/10, 2:37 π.μ.

    Παιδιά, ας μήν συγκρίνουμε τον Κύρκο με το Θεοδωράκη. Ο πρώτος ήταν χαφιές της αστικής τάξης. Τον δεύτερο θα τον χαρακτήριζα πατριώτη με αρκετές λάθος κινήσεις στην προσπάθειά του να συσπειρώσει όλο το λαό (συντηρητικούς και προοδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους) σε ένα κίνημα. Κάποτε θα γίνει βεβαίως, αλλά πρέπει νά χεις επιστημονικές θέσεις και να κρίνεις πάντα με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
    Φαίνεται ότι ο Θεοδωράκης προτιμάει να κρίνει καταστάσεις κυρίως με το ένστικτό του, αγνοώντας τη συσσωρευμένη ιστορική εμπειρία.
    Οσο για μερικούς ψευτοαριστερούς που ότι ξέρουν για την ιστορία του κόμματος είναι μονάχα από την αστική προπαγάνδα και μιλάνε για Βελουχιώτη και Ρίτσο ρίχνοντας δηλητήριο στο ΚΚΕ, υποτιμώντας την τεράστια προσφορά του ΚΚΕ στη συνειδητοποίηση του ελληνικού λαού, στους αγώνες του, στην υπόστασή του κλπ, ένα θα πω: είπ'ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
    Που πας ρε Καραμήτρο, εσύ που ψήφισες τους προδότες Παπανδρέου ή τους διάφορους Κύρκους του "αναχώματος" δε σε παίρνει να μιλάς για προδότες και προδοσίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή