Σελίδες

21 Δεκ 2010

Να καταδικαστεί η πρόκληση και ο τραμπουκισμός των ομάδων ΕΑΑΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.τ.λ.



Η πλακέτα που ενόχλησε το
συνονθύλευμα της ΕΑΑΚ...
ΠΑΜΕ

  • Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου και τοπικών Γραμματειών
  • Δεκάδες οι ανακοινώσεις και οι υπογραφές σε ψηφίσματα από σωματεία και συνδικαλιστικούς φορείς
Την αφαίρεση της πλακέτας προς τιμήν της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που είχε τοποθετηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταγγέλλει την τραμπούκικη προκλητική ενέργεια των ομάδων ΕΑΑΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.τ.λ., να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προς τιμή της νεαρής φοιτήτριας της Παντείου και στελέχους της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.




Η 21χρονη Σωτηρία δολοφονήθηκε στις 28 Ιουλίου 1980 έξω από το εργασιακό γκέτο της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ από οδηγό μπράβο της εργοδοσίας που έπεσε με πούλμαν πάνω σε νεαρούς φοιτητές της Πανσπουδαστικής και της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις του ΚΚΕ και καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία.
Οι χυδαίοι τραμπούκοι (κατά τα άλλα αντισυστημικοί αγωνιστές όπως αυτοπροβάλλονται) δεν άντεξαν αυτήν την τιμή στην ηρωίδα - αγωνίστρια που έδωσε την ίδια της τη ζωή για τα ιδανικά της εργατικής τάξης.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές οι ομάδες σταθερά και συστηματικά με την πρακτική τους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, κατασυκοφαντούν και βρίζουν το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κάνοντας χυδαίο αντικομμουνισμό. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα αστικά ΜΜΕ καθημερινά τους πλέκουν το εγκώμιο και προβάλλουν την "επαναστατική" δράση τους ως γιατρικό για το καπιταλιστικό σύστημα.
Η ΕΓ του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική και τραμπούκικη ενέργεια αυτών των ομάδων και καλεί τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο αγωνιστή, να καταδικάσει την πρόκληση, τον τραμπουκισμό και να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση και τη δράση αυτών των ομάδων και να τους απομονώσει».
Μαζική καταδίκη από σωματεία
Πλήθος σωματεία καταδικάζουν την κατάπτυστη ενέργεια. Συγκεκριμένα, σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το αντίστοιχο κλαδικό συνδικάτο της Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών).
Ακόμα, ψήφισμα εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που συνυπογράφουν τα σωματεία: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Καπνεργατών-τριών Β. Ελλάδας «Παγκαπνεργατικό», Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών κ' Βοηθών Ανελκυστήρων Β. Ελλάδας, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργ/χνιτών κ' Υπαλ. Χημικής Βιομηχανίας ΒΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργ. Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχ. Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ενότητα», Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών κ' Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργ. στις Επιχ. ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA.
Αντίστοιχα, καταγγελία εξέδωσε και η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, την οποία συνυπογράφουν 13 συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ενωση Λογιστών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών, Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου