Σελίδες

31 Δεκ 2010

"ΡΕΒΕΓΙΟΝ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ δεν το έχουν αντιληφθεί εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, αυτοί που μαζεύονται τούτες τις μέρες στις Εφορίες δεν το κάνουν γιατί έχει «ρεβεγιόν». Ούτε γλεντάνε, ούτε περνάνε καλά...
Για την ακρίβεια - αν και μπορεί να μη φαίνεται- έχουν φτάσει μέχρι εκεί με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Είτε πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας, είτε πρόκειται για την περαίωση...
Το λέμε για να μην αρχίσουν να τους παίρνουν φωτογραφίες και να τις στέλνουν στην Κομισιόν ή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για να αποδείξουν ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την ...Ευρωζώνη και τις πολιτικές του Μνημονίου και του ΔΝΤ!

Οσο για τις απόψεις που διατυπώνονται από όσους στέκονται στις ουρές για να πληρώσουν, καλύτερα να μην τις παραθέσουμε αυτολεξεί. Απλά, για λόγους ...σεμνότητας.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, εκεί στη ΔΕΗ, για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώσανε. Είναι, λέει, μικρότερες από αυτές που είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι θα κάνουν.
Προφανώς, δεν τους φαίνεται ιδιαιτέρως επώδυνο το να αυξήσουν τον λογαριασμό ενός σπιτιού όπου μένουν εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι.
Αντιθέτως, τους φάνηκε εντελώς παράλογο (και πρόδηλα αντιαναπτυξιακό) να αυξηθεί το ρεύμα για τα εργοστάσια των βιομηχάνων και τις θερμαινόμενες πισίνες των σπιτιών τους.
Αλλωστε, κάποιοι από αυτούς θα επωφεληθούν τα μέγιστα από την (νέα) απελευθέρωση που ετοιμάζεται στην αγορά Ενέργειας. Ας μην επιβαρύνονται οι ...μελλοντικοί άνθρωποι του χώρου.
ΕΝΤΕΚΑ (και αντιλαϊκά σας βεβαιώνουμε) νομοσχέδια επεξεργάστηκε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε χτες. Προσθέστε πέντ' - έξι που έχει ήδη και περιμένουν και καμιά δεκαπενταριά που επείγεται να περάσει μέχρι το Μάρτη, και έχετε πλήρη την εικόνα...
Οπως το πάνε το πράγμα, η συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή που δε θα έχει το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» (ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε, δηλαδή) θα αποτελέσει σπάνια εξαίρεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου