Σελίδες

10 Δεκ 2010

"Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι τα δικαιώματα"


Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε "ψεύτη" τον Πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι δεν τολμά να πει την αλήθεια στους πολίτες: "Κινέζικα μεροκάματα. 
Αυτός είναι σκοπός του ευρωπαϊκού κεφαλαίου" είπε στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου. 

Η κ. Κανέλλη επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις οποίες είχε δεσμευτεί ότι δεν θα αδικήσει ποτέ τους ανθρώπους της εργασίας και σκωπτικά σχολίασε: "Αυτά τα έλεγε τον Μάρτιο.
 Έγινε περισσότερο σοσιαλιστής, τα ίδια είπε και στη Σοσιαλιστική Διεθνή".

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ΚΚΕ μπροστά στις σαρωτικές αλλαγές η κ. Κανέλλη τόνισε χαρακτηριστικά: "Μόνο στο πεζοδρόμιο μπορούν να ανατραπούν όλα αυτά.
 Στον πόλεμο απαντά με πόλεμο. 
Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι αυτά τα δικαιώματα. 
Γιατί όταν με οδηγούν στην γκιλοτίνα εγώ δεν μπορώ να φωνάζω μόνο συνθήματα". 

Ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή με την εμφάνιση του Όλι Ρεν στη Βουλή: "Αν τον άκουγα να λέει ότι χάνει το ποδόσφαιρο για εμάς, θα του πέταγα τα παπούτσια μου, θα τον είχα πλακώσει στο ξύλο" είπε χαρακτηριστικά.

Στην πρόσφατη μέτρηση της MRB η κ. Κανέλλη εμφανίζεται ως η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω της στελέχη όπως η Φ. Γεννηματά, ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Ε. Βενιζέλος. 

"Εγώ είμαι απλά ο εαυτός μου. Έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία.
 Μπήκα στην πολιτική με ένα παχυλό Πόθεν Έσχες από τη δημοσιογραφία και συνέχεια κατεβαίνω. 
Είμαι από εκείνους που φτώχυνε και δεν πλούτισε από την πολιτική" σχολίασε.

Πηγή:www.real.gr



2 σχόλια:

  1. “Τυποεκδοτική”, 902 και το ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ σαν κόμμα νέου τύπου θα έπρεπε να είχε στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στα επαγγελματικά στελέχη του μηχανισμού και τέτοια είναι όσα εργάζονται στον 902 και την “Τυποεκδοτική”. Αυτά τα στελέχη θα έπρεπε με την εμπειρία τους να αξιοποιηθούν αλλού. Αν δεν μπορεί να “σχεδιάσει” τα στοιχειώδη πως περιμένει να σχεδιάσει μια ολόκληρη οικονομία; Δεν απαιτούμε φυσικά να εφαρμοστούν σοσιαλιστικά κριτήρια σε μια καπιταλιστική επιχείρηση όπως τη χαρακτήρισε και η ίδια η Αλ. Παπαρήγα (που δεν είναι φυσικά κερδοσκοπική) αλλά ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους και τα επαγγελματικά στελέχη πρέπει να είναι δεδομένος, διαφορετικά θα έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στην υπόθεση της αριστεράς.

    Μέτρα υπάρχουν. Για παράδειγμα οι έντυπες εκδόσεις μπορούν ν’ αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές με συνδρομή, η οικονομική ενίσχυση σε συνθήκες κρίσης πρέπει να ανακατανεμηθεί προς όφελος της διατήρησης των εργασιακών θέσεων στον κομματικό μηχανισμό, η βουλευτική αποζημίωση να αξιοποιηθεί διαφορετικά για να στηριχθούν οι θέσεις αυτές, να απαιτηθεί η συνδρομή του κράτους στην υπόθεση αυτή με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές κατά 25% για μια ορισμένη περίοδο, να αναθεωρηθεί το διαφημιστικό πρόγραμμα του 902 ή του “Ριζοσπάστη” και της κεντρικής σελίδας του, να δημιουργηθεί ένα κομματικό ταμείο αλληλεγγύης κ.ά.

    Φυσικά, δεν πρέπει να αφεθούν να αλωνίζουν οι δεξιές φωνές που ξεχνούν ότι ανάλογα και χειρότερα γίνονται στις άλλες εφημερίδες. Ούτε και είναι λογικές οι φωνές που μιλούν για «διαφάνεια» στα οικονομικά του ΚΚΕ ή άλλων αριστερών κομμάτων κλπ. Τα αριστερά και τα δεξιά κόμματα δεν είναι το ίδιο πράγμα όσο τα πρώτα είναι ταγμένα αληθινά στην υπόθεση της εργατικής τάξης.

    Ηθικά και υλικά πρέπει να είμαστε με το μέρος των απολυμένων και να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψή τους, καθώς και να βγουν να μιλήσουν (ανώνυμα αν το επιθυμούν) για τις συνθήκες εργασίας τους και το ίδιο το ΚΚΕ. Όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα τη εργατικής τάξης δεν έχουν τίποτα να φοβούνται, ίσα – ίσα πρέπει να ενθαρρύνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο κόμμα.

    Μεγάλο μέρος των όσων γίνονται σ’ ένα κόμμα αφορούν το ίδιο το κόμμα, αλλά για ένα κόμμα της εργατικής τάξης αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό, εφόσον είναι υπόλογο στα μέλη, τα στελέχη και την ίδια την εργατική τάξη. Στα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ υπάρχει ο τεράστιος πλούτος της τάξης και του κινήματός της. Δεν μπορούμε πχ να ξεχάσουμε το βάθος των ιδεών που αναπτύχθηκαν στον προσυνεδριακό διάλογο σε αντίθεση με την ίδια την Απόφαση του 18ου Συνεδρίου.

    ★ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ
    www.theorystudies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/10, 4:03 π.μ.

    <>

    Ποιος σε κράτησε να πας στη Βουλή να του τα πεις;

    Ποιος σε κράτησε να πας στη Βουλή και να του πετάξεις στα μούτρα το πρόγραμμα της εργατικής τάξης;


    Πέρα από παπούτσια και τσαμπουκαλέματα τι θα του έλεγες "κυρία Λιάνη"; Τίποτα.

    Γι' αυτό άστο να δείξει στις 15 Δεκέμβρη "κυρία Λιάνη" και μη το κουράζεις και πολύ!

    ΑΠότι φάνηκε δεν σε παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή