Σελίδες

31 Δεκ 2010

Ο αντι-ΚΚΕ, αντικομμουνιστικός και αντισοβιετικός παροξυσμός στη μπλογκόσφαιρα

Άναδημοσίευση απο redflyplanet
Άρθρο απο το
 Erodotos Weblog

Ο αντικομμουνισμός δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ούτε και ο τρόπος, οι μέθοδοι ή ακόμα και το περιεχόμενο με το οποίο “σερβίρεται” στον κόσμο. Βεβαίως σήμερα, υπάρχουν απείρως περισσότερα μέσα διοχέτευσής του στις μάζες. Στον πυρήνα του όμως, παραμένει ίδιος, μαύρος, αντιδραστικός, αποπνέων τη δυσοσμία και την σαπίλα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος που τον απεργάζεται.

Άλλοτε πιο εκλεπτυσμένη και άλλοτε πιο χυδαία (πάντοτε χυδαία είναι στην ουσία της), η αντικομμουνιστική προπαγάνδα βρίσκονταν πάντοτε στη μόδα, βρίσκοντας πολλούς και διάφορους καλοθελητές, φερέφωνα, ξεπουλημένους, κ.α. να γίνουν φορείς της για ένα κομμάτι ψωμί, μια δημοσίευση, μια θέση στο πανεπιστήμιο, κλπ κλπ.
Η αντι-ΚΚΕ και αντι-ΕΣΣΔ προπαγάνδα υπήρξε εξίσου πολύμορφη, πολυπλόκαμη και χυδαία…Εμφανιζόμενη ανά καιρούς με το προσωπείο της δήθεν καλοπροέραιτης κριτικής (που καμιά σχέση δεν είχε με αυτή – αυτή είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και σίγουρα απαραίτητη για το εργατικό-κομμουνιστικό κίνημα), αποδείχθηκε πολλαπλάσια πιο ύπουλη και από την ντόμπρα αστική, ακροδεξιά ή φασιστική προπαγάνδα.

Γιατί τα σημειώνουμε όλα αυτά;


Κάνοντας πρόσφατα μια τσάρκα στη μπλογκόσφαιρα θα παρατηρούσε κανείς αμέσως μια όξυνση της αντι-ΚΚΕ, αντικομμουνιστικής, αντισοβιετικής προπαγάνδας. Ε…δεν πρόκειται και για κάτι περίεργο, θα απαντούσε κάποιος που έχει έστω και μια στοιχειώδη επαφή με τα πράγματα. Άλλωστε, με αφορμή τους απεργιακούς αγώνες και τη δράση του ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες, υπήρξε μια σαφώς πιο συστηματική και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενη επίθεση στο ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα. ΣΚΑΙ, Καθημερινή, MEGA, ΛΑΟΣ, Παγκαλος…από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς…
Είναι απόλυτα φυσικό σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης της ταξικής πάλης, ο αντικομμουνισμός να αυξάνεται…Ναι, είναι…

…Αλλά δεν μπόρεσα πια…αυτές τις ημέρες αηδίασα κυριολεκτικά και απηύδησα!

Έπεσα λοιπόν πάνω στο μπλογκ Κανάλι , όπου δημοσιεύονταν άρθρο με τίτλο Τα ΚΝΑΤ σε ανέκδοτες φωτογραφίες του 1980

Πολύς λόγος πάλι για τους “τραμπούκους του κινήματος”, τους ανιστόρητους ΚΚΕδες, που τότε και τώρα τα ίδια κάνουνε, προσπαθώντας να “επιβληθούν” στο “κίνημα”, όντας μια ζωή προδότες, κλπ κλπ κλπ…Η περιφρούρηση των κινητοποιήσεων δεν τους λέει κάτι. Ένα κόμμα όμως, σαν το ΚΚΕ, που είναι έναν αιώνα τώρα μέσα και έξω στην παρανομία και δεν το παίζει τσάμπα μάγκας, αλλά έχει γράψει με το ΑΙΜΑ του την ιστορία του κινήματος της χώρας μας, ξέρει κάτι παραπάνω από ζητήματα περιφρούρησης (τα λεγόμενα ΚΝΑΤ, που τόσο ηλιθίως -ή ακόμα χειρότερα ενσυνειδήτως και σκοπίμως- τα συγχέουν με τα ΜΑΤ). Το ότι κάθε τόσο πιάνονται χαφιέδες στις πορείες, στις συνελεύσεις των σωματείων, κλπ κλπ πάλι δεν τους λέει τίποτε.

Περιφρούρηση σου λέει! Χα! Περιφρούρηση = περιχαράκωση, καταστολή! Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Αλλά άμα το κίνημα το βλέπεις απ’έξω ή μέσα από τον μικρόκοσμο των αμφιθεάτρων (όπου πολλοί από αυτούς εξαντλούν την “επαναστατικότητά” τους για να βολευτούν μια χαρά μετά σε κάποια θεσούλα αναπολώντας τις “αγωνιστικές” περγαμηνές τους), έτσι είναι…

Και διαβάζοντας λίγο πιο κάτω, να σου και τσουπ! οι γνωστοί γραφικοί πια αντικομμουνιστές του Πόντος και Αριστερά. Αυτοί πια έχουν φτάσει τον αντι-ΚΚΕδισμό σε επίπεδα απόλυτου παραλογισμού και σχιζοφρένειας!

Με αφορμή την παντελώς άκυρη, μικροπρεπή -και βλακώδη κατά την ταπεινή μου γνώμη- κίνηση των ΕΑΑΚ να κατεβάσουν από τον “χώρο τους” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την τιμητική πλακέτα που είχαν αναρτήσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη μνήμη της νεκρής κομμουνίστριας Σωτηρίας βασιλακοπούλου, ξεσάλωσαν (πάλι), μιλώντας για κήρυξη πολέμου του ΚΚΕ εναντίον της…”επαναστατικής αριστεράς” (εδώ γελάμε…) -πρόκειται για αναπαραγωγή της σχετικής ανακοίνωσης του ΝΑΡ-, για “καπήλευση των αγώνων του λαού μας” (κάπου θα τους έχουν ακουστά και αυτοί), κλπ κλπ κλπ, δεν έχει νόημα να τα πούμε όλα…(βλέπε -αν έχεις όρεξη και αντέχεις- -Τι συμβαίνει στην Αριστερά;)

Και για να δέσει το κερασάκι πετάνε και κάτι δικά τους (“δικά τους” τρόπος του λέγειν) ποντιακά-μικρασιατικά μετά (-Το ΚΚΕ, τα Μικρασιατικά και ο νόμος 815), λέγοντας λίγο πολύ ότι οι απόψεις του Μεταξά και του ΚΚΕ ταυτίζονταν στο θέμα της Μικρασιαστικής Εκστρατείας, η οποία ήταν κατά τη γνώμη τους “προοδευτική”…Μάλιστα. Και όλα αυτά μέσα από μια παρανοϊκών διαστάσεων διαστρέβλωση της ιστορίας του ΚΚΕ, των θέσεων και απόψεών του, των προσώπων και πραγμάτων της περιόδου…Αλλά σε αυτά είναι μανούλες οι συγκεκριμένοι…

Τέλως πάντων, πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος… 
Όλους αυτούς θα τους ξεράσει το κίνημα και η ιστορία…όπως έκανε πάντοτε. 

Ο εργαζόμενος, που όταν δοκιμάζεται, διώκεται ή απολύεται έχει δίπλα του τον κομμουνιστή ξέρει τι είναι το ΚΚΕΟ λαός μας, που έχει ταυτίσει το ΚΚΕ με τους αγώνες του για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιώματα εδώ και 90 κάτι χρόνια ξέρει καλύτερα από ορισμένους που ονειρεύονται το κίνημα μέσα από μυθοπλασίες και αυτάρεσκους εγωκεντρισμούς άνευ ουσίας.

“Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει” κύριοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου