Σελίδες

6 Δεκ 2010

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

   Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και του Επιτρόπου της ΕΕ Όλι Ρεν στην χώρα μας γίνεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών και της κυβέρνησης με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απέναντι στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο:
- Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την μείωση των ήδη χαμηλών μισθών.
- Την ταυτόχρονη προώθηση της παράτασης του εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών, την κατάργηση του πενθημέρου και της Κυριακάτικης αργίας.
- Τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
- Την μείωση των μισθών των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζεται.

- Την νέα μείωση των συντάξεων μέσα από τις περικοπές και τις ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις.
- Την επιβολή νέων φόρων που εξανεμίζουν τα λαϊκά εισοδήματα.
- Το σφαγιασμό των κρατικών δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία που θα κοστίζουν πλέον πανάκριβα.
Είναι τα μέτρα που προωθούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μετακυλήσει το κεφάλαιο την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα χρέη και να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα αυτά τα μέτρα οδηγούν τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες στην χρεοκοπία. Θα κάνουν την ζωή των εργαζομένων κόλαση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, γίνεται επιτακτική η ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, συνοικία και χωριό. Να δώσουν αγωνιστικά το παρόν τους, σε πανστρατιά, στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Η επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, σοσιαλδημοκράτη Ντομινίκ Στρος Καν στην Βουλή και η εμφάνιση του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως επίσης και του Όλι Ρεν δεν έχει κανένα νόημα, τη στιγμή που η κυβέρνηση κατά παράβαση ακόμα και των διατάξεων του συντάγματος αρνείται να φέρει για συζήτηση και ψήφιση του επικαιροποιημένου μνημονίου στην Βουλή, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα παραστεί στην συζήτηση με τον Ντ. Στρος Καν και τον Όλι Ρεν και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή του μνημονίου και αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου