Σελίδες

2 Δεκ 2010

ΦΟΙΤΗΤΕΣ : ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Οι τράπεζες κατέβαζαν βιαστικά τα ρολά τους. Το ίδιο και τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Οι τουρίστες πάλι τράβαγαν από μακριά φωτογραφίες. Η φοιτητιώσα νεολαία βρισκόταν στους δρόμους για να διαδηλώσει, τόσο ενάντια στο Μνημόνιο που λυγίζει οικονομικά τους γονείς τους όσο και στο «μνημόνιο της παιδείας», σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση. Τη χθεσινή αντι-μνημονιακή συγκέντρωση και πορεία κάλεσαν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Περίπου τρεις χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έδωσαν το «παρών». Με κεντρικό σύνθημα στα περισσότερα μπλοκ της πορείας «να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας - να μην περάσει το μνημόνιο της Παιδείας», φοιτητές και μαθητές εναντιώθηκαν εκ νέου στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Με το νέο νόμο-πλαίσιο που καταθέτει η κυβέρνηση τα ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις - ανοίγει ο δρόμος για να πληρώνουμε δίδακτρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΑΣ. «Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση» έγραφαν αλλού τα πανό.

Αλληλέγγυοι οι νεαροί διαδηλωτές στους απεργούς ναυτεργάτες, αλληλέγγυοι στους γονείς τους που δοκιμάζονται με τις μειώσεις των μισθών και την ακρίβεια, φοιτητές και μαθητές φώναζαν -μεταξύ άλλων- όλοι μαζί «Δεν θα περάσει». Σε ανακοίνωσή του το ΣΑΣΑ διευκρινίζει πως «παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει και όχι για ό,τι μας λένε ότι είναι εφικτό».

* Πορεία πραγματοποίησαν χθες και περίπου 300 φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί το υπ. Παιδείας αλλά και για το Μνημόνιο.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου